úterý 23. srpna 2016

Tyránek týrá psy


A zase jedna neřešitelná situace....
Jenda týrá psy...
Vím, (asi) to nemyslí špatně, chce si jen hrát. Baví ho to, má ty psy rád... kolikrát je krmí, dává jim rohlíky nebo piškoty.

Snad mu to přijde zábavné, vtipné, když psi vrčí, štěkají a vrhají se po sobě navzájem.


Nevím, nerozumím, nechápu.
A ani nevím, JAK mu v tom mám zabránit.

Psi jsou na dvorku a Jenda tam chodí...
Nemám kam psy zavřít (i tak by určitě něco vymyslel), a nebo mám zavřít Jeníka?


COKOLIV, co Jeníček kdekoliv najde, to použije na "hru" se psy...
Jak někde leží gumicuk, s klidem ho zahákne psovi za obojek a tahá ho po dvoře... směje se tomu, poskakuje, třepe ručičkama...
Strká psy do boudy a nechce je pustit ven, polévá je vodou, kterou mají na pití, dráždí je proti sobě, hází po nich jablka (a Bůh ví co dalšího)...



Vlastně ani nevím, co všechno jim dělá - jak je slyším přes dveře vrčet a hrozivě štěkat, vyběhnu ven a Jenda se svou činností okamžitě přestane.
Málokdy ho při něčem přistihnu.

BOJÍM se - o ty psy, ale o Jeníčka ještě víc...
Divím se, že ho ještě nekousli....při tom, jak hrozivě kolikrát to vrčení zní... Já se jich pak bojím, jaktože on ne?
Mám strach, že k tomu jednou dojde, protože on nepředvídá následky svých činů, říct si nedá, poučení pro příště neexistuje.... snad se mu jen líbí ZVUKY, které ti psi vydávají...?



7 komentářů:

  1. Jediné, co ti můžu poradit je, nenechávat Jendu se psama o samotě. Přeci jen jsou to zvířata a i když jsou hodní a vnímají ho jako mládě, může se stát, že jednou kousnou. A podle toho, co píšeš, za to asi ani nebudou moct. Fakt, nenechávej je spolu o samotě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nenechávat ho s nimi o samotě... Zatím jsme nepřišli na to, JAK to udělat. Přes dvorek se chodí na zahradu, ven...a nejde Jendu hlídat 24 hodin denně... Snad na něco přijdeme.

      Vymazat
    2. Udělat psům výběh někde bokem, přes který se chodit nebude a tam je důsledně zavírat. A s sebou na zahradu je brát, jen když půjde dospělý. Na dvorek (aby ohlídali barák) je pouštět na noc nebo když jdete pryč. Se mi to radí, viď, ale já to mám taky tak. ;-) Nejlepší průser je ten, do kterého se vůbec nedostaneš... ;)

      Vymazat
  2. Nekteri psi poznaji ze dite je jine a vic ho toleruji. Ale asi bych Jendu nepoustela ven samotnyho. Stradani stresu neni nic zdravyho a jednoho krasnyho dne mu pesani muzou sundat oblicej z hlavy.

    OdpovědětVymazat
  3. Amelko,tohle bych nedovolila.Chudaci psi.Muzou opravdu zautocit a pak bude prusvih.Nejde durazne zakrocit a Jenicka odvest ihned domu?

    OdpovědětVymazat
  4. Amélko píšeš: "Vlastně ani nevím, co všechno jim dělá - jak je slyším přes dveře vrčet a hrozivě štěkat, vyběhnu ven a Jenda se svou činností okamžitě přestane.Málokdy ho při něčem přistihnu."
    Hned toho nechá, když vyjdeš. Z toho soudím, že Jeníček si uvědomuje, že to, co dělá, je špatné.
    Nevím, co s tím, příště to udělá zase. Je to fakt nebezpečné.

    OdpovědětVymazat
  5. Má to aj Milan, je to spôsob kontaktu, vedia začať komunikáciu len dráždením, ak je to zviera menej sympatické ako trebárs mačky....

    OdpovědětVymazat

Prosím, nepište mi nechutné, vulgární a urážlivé komentáře, já vám je také nepíšu.
Byla bych vám vděčná, kdybyste se podepsali, občas nemám chuť zveřejňovat anonymy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...