úterý 16. září 2014

Kolik stojí výchova dítěte s autismem?

http://www.mujautismus.cz/2014/09/kolik-stoji-vychova-ditete-s-autismem.html

Tento článek berte prosím trošku s nadhledem a nehádejme se tu o částkách.
My třeba nemáme kameru, tak drahý digitální foťák, neutratím tolik peněz za asistenci, za hry ani za úkoly, nedovolím si individuální konzultace, rodičovské a sourozenecké skupiny, ap.
Většinu nácviků musím zvládnout sama doma s minimálními náklady.
Ale pro informaci je ten článek zajímavý....

6 komentářů:

  1. Ne, že bych neměla vůbec žádný přehled, vím třeba, kolik měsíčně stojí domácí péče o těžce nemocného a nemohoucího seniora a to taky vůbec není málo, ale ta čísla v článku jsou příšerná. A přitom tolik peněz v tomhle státě vyletí jen tak do luftu ... To je strašné.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak ta čísla mi přijdou snad záměrně přemrštěná a myslím, že je to spíše ke škodě porozumnění problematice. Máme autistu 4,5 let a druhé dítě 2,5. Jsem doma, jsme na to sami (bez prarodičů) takže všechno děláme sami, ale nejvíc nás to stojí času a energie (kartičky vyrábíme sami, ten suchý lepící zip je fakt příšerně drahý a spoltřeba kilometrů je opravdu pravdivá). Ale teda nedokážu si představit, jestli by autistické dítě zvládlo takovou z mého podhledu extrémní zátěž, jaká je nastíněná v článku, tolik práce, tolik terapie... Naše by to nedalo a to je integrované v běžné MŠ a po příchodu domů chce mít hlavně klid, valit to do něho každou chvíli..., no nevím. Z mého pohledu to STOJÍ hlavně energii, NERVY a hrozně času.

    OdpovědětVymazat
  3. Ale možeš to brať tak, že vidíš akú hodnotu má tvoja práca...
    Drž sa, moc na teba myslím.
    Zuzana

    OdpovědětVymazat
  4. Ta čísla mi přijdou trochu nadsazená a notabene spousta těch věcí člověk musí pořídit, i když má zcela zdravé děti. Děti jako takové prostě stojí peníze. A jak sama píšeš, člověk nemusí některé ty věci mít. Ale tak zajímavý pohled.

    OdpovědětVymazat
  5. Též si myslím že tento rozpis nepomůže k nějakému porozumění,spousta rodin nemá pro děti peníze na kroužky,tábory,školy v přírodě....a o autu za 200000 Kč si mohou nechat leda zdát a jsou to pracující, ne pobírači soc.dávek.Doba je taková,že dobře placené práce je málo a tak se bere vše co se nabízí.

    OdpovědětVymazat
  6. Je to dosť peňazí, no hlavne by mali písať o tom, kolko energie a trpezlivosti človek potrebuje pri takejto výchove. A to je ešte ťažšie, ale vy to zvládate na jednotku:)

    OdpovědětVymazat

Prosím, nepište mi nechutné, vulgární a urážlivé komentáře, já vám je také nepíšu.
Byla bych vám vděčná, kdybyste se podepsali, občas nemám chuť zveřejňovat anonymy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...