sobota 18. dubna 2015

Brouk v hlavě


- "To je nechutný....já žádnýho brouka v hlavě nechci. Tam bych nikdy nešla".... říkala Eliška po přečtení tohoto nápisu...



- "Mami, tady lžou! To není moje (ani naše) optika..."

3 komentáře:

  1. Taky vnímám obrazově, neřekla bych že doslovně, protože obvykle poznám, co je nesmysl a za vteřinu "vidím" jiný význam. A stává se mi to víceméně jen u rčení, které nemám moc zažité. Upřímně nevím, jak se dá vnímat jinak - přece si musím něco představit, když něco čtu nebo mi někdo něco řekne? Pokud "nevidím" nic, znamená to, že toho, kdo mi to říká, buď nevnímám nebo poslouchám jazyk, kterej neovládám. Nemůžu poslouchat ani rádio, když zrovna řídím, ruší mě to. Zajímavé je, že se mi vybavuje pokaždé to samé. Je to tak půl roku, co jsem zjistila, že se dá myslet i bez toho, moje okolí koukalo dost vyjeveně. A já taky, protože pro mě je to tak samozřejmý jako to, že dýchám - prostě to dělám, ale nenapadlo by mě o tom přemýšlet. Mám to tak i v hudbě. Dneska se dívám v televizi na tenis a při větě ..."v jednom roce porazila dvě špičkové tenistky" jsem se na zlomek vteřiny zarazila (a pak jsem se musela v duchu smát) :-)))

    OdpovědětVymazat
  2. Máš doma s Eli aspoň legraci. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Musím se přiznat, že když jsem viděla reklamu na "brouka do hlavy", reagovala jsem v duchu úplně stejně, jako Eliška... :-)

    OdpovědětVymazat

Prosím, nepište mi nechutné, vulgární a urážlivé komentáře, já vám je také nepíšu.
Byla bych vám vděčná, kdybyste se podepsali, občas nemám chuť zveřejňovat anonymy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...