pondělí 31. prosince 2012

Do nového roku



Od rána se přemlouvám, abych vám napsala něco smysluplného k blížícímu se novému roku.


Jenže mi to nejde. Neumím se usmívat na povel.

Jenda má rýmu a kašel a špatně se mu dýchalo.


Usínala jsem kolem 5. hodiny ranní a dnešní noc nebude o moc lepší.


Celý den se nese ve zvláštním duchu.


Jenda je nervózní z petard, které od rána slyší.


Betynka se bojí a buď se schovává pod postel nebo se mi ochomýtá okolo mých nohou a obojí se Jendovi nelíbí.


Holky tu mají kamarádku Helenku, tak je nás dnes o jednoho víc. I to je pro Jendu další "stres" navíc. Ale přece holkám tu radost nezakážu.

(I když zatím to vypadá jako chyba - jedné je horko, druhé zima, jedna chce ven, druhá se bojí petard, jedna chce hrát Dostihy, druhá Cluedo, třetí chce ležet u televize... Takže po dvou hodinách hádek mám chuť Helenku poslat domů a holky vyhnat spát. Zatím jsem jim zlehka promluvila do duše, poprosila jsem je, aby se domluvily a nehádaly se alespoň poslední den v roce a doporučila jsem jim, aby do klobouku napsaly na lístečky všechny hry - Prší, Cluedo, Monopoly, Dostihy, A-Z kvíz.... a já něco vylosuji, aby se nehádaly...)


Neměla jsem v úmyslu dělat žádné jednohubky ani chlebíčky. Pro koho také, když o to nikdo nestojí?


Rohlíky jsem dnes v místní díře  nesehnala, ani kdybych to náhodou měla v úmyslu.


Mí autisté si stejně dají to, co každý den - chleba (housku) s máslem a na "jiná" jídla se stejně ani nepodívají.


Kvůli Šárce a kvůli Helence jsem nakonec udělala pomazánku a Šárka nachystala pár chlebíčků.
Koupila jsem jim dětské šampáňo, aby si měly o půlnoci čím připít.


Silvestr pro mne není slavnostním dnem. Možná kdysi v dětství. Ale slavnostní nálada dávno vyprchala.
Je to pro mě den jako každý jiný. Možná o to horší, že Jenda i zvířata se petard bojí.


Poslední roky jsem si o půlnoci připíjela jen s dětma, takže tuhle "tradici" ani letos neporuším.


NIKDY nerekapituluji starý rok a nedávám si předsevzetí do roku nového, ale teď udělám malou výjimku.
Tento rok nebyl příliš veselý. V posledních měsících brečím víc, než bych si byla přála. Mohu jen doufat, že nový rok bude lepší. I když, může být lepší, když se lidé rozvádějí? Když padla naděje na poklidný manželský život? Kdy po 17 letech zjistíte, že neumíte udržet funkční a úplnou rodinu?
Když se mí rodiče před 20-21 lety rozváděli, říkala jsem si, že to svým dětem "nikdy" neudělám. Nikdy neříkej nikdy.

SNAD bude rozvod probíhat v klidu. Kéž by NIKDO nedělal naschvály.
Kéž by rozvod zanechal co nejmenší následky na dětech. Už tak toho mají naloženo dost.
Kéž by bylo co nejméně stresu a starostí. Ono je stresu se dvěma autisty i tak hodně a každý další navíc je ubíjející.
Kéž by se našlo nějaké přijatelné bydlení, kam bych se s dětmi mohla odstěhovat (i když si ani při nejlepší vůli zatím nedovedu představit své děti v paneláku...ale zvládli to jiní, zvládneme to (snad) taky)

Dost bylo chmurných myšlenek.
Do nového roku vám přeji hodně ZDRAVÍ, štěstí a LÁSKY.

Kéž máte vždy nablízku někoho, kdo vás má rád.
Někoho, kdo vás obejme a pohladí, když máte pocit, že je toho na vás moc.
A na mě toho je moc až příliš často.

                                                 S láskou Vaše Amy

49 komentářů:

  1. Ahoj Marcelko,taky Ti přeju do nového roku hodně zdraví,hodně sil do všeho co Tě čeká.Ať Ti všechno dopadne co nejlépe a ať Tvé děti přijmou všechny změny,které je čekají co nejlépe.Ahoj Jana

    OdpovědětVymazat
  2. Ten nový rok s číslicemi 2 0 1 3 bude určitě lepší než ten letošní. Budu držet palce - a spousta dalších lidiček také. Máme vás rádi a díky, že píšeš svůj blog. Zuzana

    OdpovědětVymazat
  3. Marcelko, jmenovkyně moje, přeji Tobě a Tvým dětem v příštím roce jen to nejlepší, jsi moc statečná a pro mě vzorem, tak obětavou mámu snad neznám, tedy znám, ale tam je to trochu o něčem jiném. Máš šikovné holky a Jeníček dělá úžasné pokroky a to vše Tvojí zásluhou. Já vím, že ať přinese příští rok cokoliv, Ty to zvládneš, alespoň touto formou jsem s Tebou.
    Marcela

    OdpovědětVymazat
  4. Marcelinko moje milá..
    Když budeš chtít,tak jsem tu pro Tebe..hodně srdíček na Tvé cestě srdcové Ti přeji..
    Drž se sama sebe holka zlatá..Je to ta nejlepší opora na celém světě..
    Bi

    OdpovědětVymazat
  5. Beru tento den podobně, jako Ty. Vím slabá útěcha. Čtu si tvoje řádky a ten tvůj smutek je hmatatelný. K nelehké situaci, se přidává další stres. Ale číslo 13 je číslem šťastným a věřím, že se vše k lepšímu obrátí. Jenda je toho důkazem, že umíš situace, jen díky tvojí silné vůli obracet k lepšímu! Chápu, že by vše bylo o polovic lehčí, kdyby jsi měla vedle sebe dospělého jedince, se kterým si o tom všem můžeš promluvit a on by ti byl oporou. Prozatím, máš jenom nás, čtenáře a pár řádků podpory od nás. Snad naše řádky mohou být tím světýlkem na konci tunelu ve tvých těžkých chvílích. Na konec ke shrnutí Tvé současné situace: někdy je lépe být sám, než ve špatné společnosti. Setrvávat v neharmonickém vztahu, se podepisuje na dětech daleko víc, než rozvod. Marci myslím na tebe a na dálku Ti o půlnoci připiji, jsi obdivuhodná!!!

    OdpovědětVymazat
  6. Amy vážím si tvojí upřímnosti. Na jednu ženu příliš..zvládneš to, ale zadarmo to rozhodně není. Každou tvou slzu vnímám jak malý diamant vybroušený bolestí a nekonečné ceny...kéž by ti z toho bohatství přišla pomoc v pravou chvíli. Posílám pohlazení a půlnoční modlitbu. Jeníček dělá velké pokroky..je to neuvěřitelné kolik jste toho ušli, můžeš být právem hrdá. Zkrátka nepřišel nikdo, ani tvůj muž..ale je schopen vůbec vnímat..žít i pro druhého? Držte se

    OdpovědětVymazat
  7. No, nekdy je rozvod to nejlepsi reseni, a z tveho psani je jasne, ze tohle je urcite tvuj pripad. Zadne manzelstvi neni idealni, ale to, co popisujes, je misty -promin- az horor, tohle melo do idealu asi tak blizko jako Praha k Sydney a takhle proste manzelstvi vypadat nema ani nahodou. Tak si to nevycitej, tys udelala vic nez maximum mozneho. Vidim i v nasi rodine,jak to muze vypadat :-(. Kdyz se dite boji vlastniho rodice, ktery mu casto dela neco, co se mu nemuze libit, nema k nemu zadny vztah a ani ho nehleda, je to smutny. (A pokud je ten rodic matka, je to pro me uz naprosto nepochopitelne :-(). Tohle dite je ted stastne u sveho otce a na matku si asi ani moc nepamatuje a ver mi, ze je to pro ni lepsi. ötec ditete se s tou slecnou rozesel predevsim proto, aby to dite melo klid. Je to smutne, ale na nektere veci musi byt dva a a kdyz jsi sama, muzes se treba roztrhnout a nevyjde to, aspon ne podle predstav...Preju ti lepsi rok nez ten minuly, nepochybuju, ze to zvladnete. Misa J.

    OdpovědětVymazat
  8. Marci, taky nemám moc ráda konce. Snad bude i u Tebe platit, že na každém konci je hezké to, že něco nového začíná. Moc přeji Tobě i Tvým dětem,aby to "nové" bylo krásné a lepší. Zasloužíte si to.

    Andrea

    OdpovědětVymazat
  9. Přesně tak, každý konec znamená nový začátek a třináctka vám snad přinese tolik očekávaný klid a vyřešení rodinné situace.

    Přeji štěstí, zdraví, lásku a hodné děti v tomto novém roce. :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Milá Marcelko, už nějakou dobu čtu Váš blog a musím říct, že neznám silnějšího a obětavějšího člověka než jste Vy. Velmi si Vás vážím a přeji Vám, aby ten nový rok byl pro Vás a Vaše děti lepší a klidnější, aby jste spolu zažívali jen krásné chvíle a vše špatné aby se vám vyhlo. A kdyby se přece jenom objevil nějaký ten mráček, tak se nebojte, ono se zase "vyčasí" a bude dobře. Opatrujte se
    Renáta

    OdpovědětVymazat
  11. Marcelko, už se snažím napsat poněkolikáté, ale veškerá moje slova mi připadají jako fráze. Moc tě obdivuji a přeji ti nejen v tom letošním roce, ale i dalších, abys měla hodně síly vše zvládnout. Přeji moc a moc štěstí a zdraví.
    Alena T (altaracook.blog.cz)

    OdpovědětVymazat
  12. Neumím to tak napsat, co cítím, jako pisatelé přede mnou. Ale v podstatě vystihují to, co bych ti chtěla říct. Jsi opravdu statečná a máš 3 hezké děti. Milá Amelie, přeji ti do nového roku 2013 jen to nejlepší, hodně duševních i fyzických sil a hlavně všem zdraví.♥ Budu tobě i dětem držet palce, abyste vše zvládly. ♥♥♥

    OdpovědětVymazat
  13. Do nového roku....
    přeji jen to nejlepší,
    nový rok ať je krásnější a zdravější.
    Co ještě víc přát?
    Ať Tě má každý ze srdce rád ♥

    Ajka

    OdpovědětVymazat
  14. Amélie, krásný a šťastný rok, plný zdravíčka a štěstíčka celé Tvé krásné rodině. Děkuji za Tvé přání.

    OdpovědětVymazat
  15. Silvest je v podstatě jen obyčejný den...jen ty petardy jsou opravdu hrozné, u nás začaly už odpoledne a poslední byly teď v sedm ráno, moc ty lidi nechápu. Rohlíky u nás v obchodě taky neměli, ale my můžeme naštěstí i někam jinam.
    Čeká Tě asi náročný rok, ale ono bude zase líp. Takže přeji do nového roku dostatek trpělivosti, ale hlavně štěstí, pohody, zdraví a radosti s dětmi.

    OdpovědětVymazat
  16. Přeji do dalšího roku hodně zdraví a hodně sil. Máš toho na sobě naloženo víc než dost. Jedno vím jistě: já bych to, co ty, nezvládla. Smekám před Tebou.

    OdpovědětVymazat
  17. Ahoj Marci, chtěla bych ti tu moc a moc popřát, aby ten nový rok byl klidnější a pokojnější než ten předchozí!! Marci, moc Tě obdivuju a držím palce!!!!!!

    OdpovědětVymazat
  18. Jeníček je moc krásný kluk a když se směje, sluší mu to ještě víc. Přeji vám (tobě i tvým dětem), milá Amélie, do Nového roku všechno nejlepší, moc a moc zdraví a co nejvíc síly na řešení všech problémů. Máš naši podporu, alespoň tady v komentářích!

    OdpovědětVymazat
  19. Ale Jeníček si to vyloženě užívá :-) Moc hezky se usmívá.
    Já Silvestra taky nemusím, rachejte nesnáším. Nějak mi uniká smysl...
    To, že jsi vyjímečně rekapitulovala, je jedině dobře, aspoň sis uvědomila, co všechno jsi letos dokázala! Vidím to přesně opačně, než Ty! Přečti si to po sobě ještě jednou, uvidíš, že to píše silná ženská, která sebrala odvahu a chce pro děti to nejlepší.
    Takže vykroč do dalšího roku tou správnou nohou!

    OdpovědětVymazat
  20. Ty jseš dneska nějaká vostrá, prej místní díra :D se přestěhuj do našeho okresního městečka pak, školka je tu super, Jenda by tam mohl být každý den celý dopolko, ze spec.základky už tam byl juknout pan ředitel, budou s nima spolupracovat až děti přejdou za rok a půl k nim, zkrátka luxus ;) a rohlíky se tu daj sehnat každej den :)

    OdpovědětVymazat
  21. Přeji krásnější rok 2013. Je to rok hada a ten přeje hlavně solidnosti, drak, který nás minul je prostě poněkud drsnější parťák a ne u každého drak slavil vítězství.

    Takže ať rozvod dopadne co nejlépe, dá-li se to tak vůbec říct, ať se opravdu v pohodě domluvíte na všem, ať máte kde bydlet a v co nejlepších podmínkách a především přeji hodně zdraví a také trochu toho štěstí, bez toho nic nefunguje.
    Lenka

    OdpovědětVymazat
  22. Marci, přeji Ti ať nový rok je pro Tebe a pro děti začátkem něčeho nového a hlavně daleko lepšího! Ať číslo 13 vám přinese jen to nejlepší! Hlavně zdraví, štěstí, lásku a sílu bojovat dál! ♥ Marie

    OdpovědětVymazat
  23. Moje zlatá. Přeju Ti, aby se všechny starosti vyřešily a následující rok a i ty další byly klidné. Drž se. Tina

    OdpovědětVymazat
  24. Amelie, do nového roku Ti přeji nejen spousty zdraví a štěstí, ale hlavně hodně síly k překonání všech překážek, Drak

    OdpovědětVymazat
  25. Milá Amelie. I tobě přeju do nového roku zdraví, štěstí,lásku a spoustu sil, které budeš potřebovat na všechno, co tě čeká.
    A také to, abys za rok touto dobou zjistila, že tvá přání byla vyslyšena a že to vlastně vůbec nebyl špatný rok.

    OdpovědětVymazat
  26. Milá Amelko, přeji ti hodně sil přijmout svůj osud. V předchozím příspěvku jsi psala, že by jsi svůj život nezměnila, i kdybys měla tuto možnost..v tom je ta síla, protože máš děti, které tě milují a starost o ně ti dá zapomenout na trápení. Sama ze své zkušenosti vím, že si to člověk musí odžít, a taky vím, že se děti s takovou situací vyrovnají lépe, než si člověk myslí. A jednou ocení, že to tak bylo lepší....i když teď to tak nevypadá, věř bude jednou líp, ať tě cesta osudu povede kamkoliv!! Šťastný nový rok Amelko!! :)

    OdpovědětVymazat
  27. Milá Amélko,
    vím, že to máš zatraceně těžké a teď nastávají chvíle, kdy to bude ještě těžší. Ale myslím, že zas tolik neztratíš. Hlavně, aby rozluka proběhla bez problémů, nepotřebuješ mít ještě kupu dalších trablů.
    Tobě bych chtěla popřát, aby se věci aspoň trochu v lepší obrátily. Holky jsou zas o rok starší a o něco moudřejší, Jeníček taky dělá pokroky. Je to opravdu práce na plný úvazek, jak se říká a přesčasy k tomu - ale myslím, že z každého úspěchu máš větší radost, než kdyby ti šéf nadělil prémie.
    Přeji ti, aby se ti v tomto roce dařilo lépe než v tom minulém.
    A hodně síly a trpělivosti, a když ti bude nejhůř, řekni si - bude líp!
    A ono bude.
    Hezký den (dnes naštěstí už bez petard, moje kočinky se taky schovávaly až pod postel...).
    A hlavně hodně zdravíčka!

    OdpovědětVymazat
  28. Milá Amélko,
    nemohu zde psát, že vím, jak se cítíš a tudíž, že cítím s tebou. To bych lhala. :-( Nedokážu si ani představit, co zrovna prožíváš. :-(
    Ale co vím, že ty i s dětmi to zvládnete. máte se natolik rádi, že si jste vzájemně opěrnými berličkami a to je to nejdůležitější na světě. :-)
    Každý má nějaké to bolení, někdo větší a někdo menší, ale ten, co má opětovanou lásku je silný a šťastný i když mu zrovna srdce krvácí. :-)A u vás doma láska opětována je, však se stačí podívat na Elišku, Šárku, Jeníčka a všechna zvířátka a přeci ti musí srdce radostí poskočit. :-)
    Amélko drž se, oni všichni tě velice potřebují. :-)
    A jdu vám všem popřát ať ten Nový rok začne veseleji a ať se to štěstí u vás drží po celý rok. :-)
    Ať zdraví vám dobře slouží, ať se máte všichni stále víc a víc rádi a ať všechny boly vás v mžiku opustí. :-)
    Stále na tebe myslím. :-)

    OdpovědětVymazat
  29. Jak jen to můžeš vydržet. je něco horšího než nevyspalá matka?At se ti vše vyplní, co píšeš. Přeju ti taky at dovedeš být tvrdší a ukradeš si i kus pohodlí pro sebe.Protože jak říkají staří a moudří: vděku od dětí nečekej

    OdpovědětVymazat
  30. Moje milá, tolik Ti přeji, aby se Tvůj život změnil natolik, abys nemusela plakat a řešit tak problémy, které nejsou běžné. Držím Ti pěsti, abys měla štěstí a neboj, horší to určitě nebude, já věřím, že ještě budeš šťastná. Moc Ti to přeji.

    OdpovědětVymazat
  31. Amelie, přeju tobě i tvým dětem v novém roce hodně zdraví a štěstí, ať to vše zvládneš a věřím, že nový rok bude pro vás určitě lepší než ten minulý.

    OdpovědětVymazat
  32. Milá Amélie, chci Ti i Tvým dětem popřát šťastný, radostný a zdravý rok 2013. Našla jsem Tvůj blog náhodou a chodívám k Tobě nahlédnout skoro každý den, obdivuju Tvoji sílu, trpělivost... Zůstaň svá, jsi úžasná...

    eva

    OdpovědětVymazat
  33. Marcelko,moc Ti přeji,aby bylo lépe- neboj určitě bude,vždyť co jsi dříve z toho měla? Jenom ty oči pro pláč a to nemusí být,ty to vydržíš a určitě Vám všem doma bude lépe.
    Držím pěstičky a ty již taky neplakej- nestojí ti za to ta druhá osůbka.

    OdpovědětVymazat
  34. Amelie, moc a moc Ti přeji rok, který by byl lepší. Možná už k němu děláš kroky tím, co jsi všechno dokázala i když zvenčí to vypadá, že toho je tolik, že to ani neuneseš. Nevyspalá maminka je opravdu něco šíleného. Mně už to potkává jen, když jsou kluci nemocní jako teď. Tak se drž. A slz si važ. Je lepší plakat, než být plná slz a přetlaku. Myslím na Tebe. Edith

    OdpovědětVymazat
  35. Marcelko, drž se! Nemá smysl zůstávat v nefunkčním vztahu, děti stejně cítí, že není něco v pořádku! Čeká tě nelehké období, ale věřím, že s dobrým koncem. Číslo 13 je pro mě šťastné, doufám, že bude i pro tebe!
    Myslím na tebe, Helena

    OdpovědětVymazat
  36. Tady už se toho moc dodat nedá, tak ti Marcelko jen popřeji, aby jsi ten zrovna začínající rok prožila pokud možno ve zdraví a vzájemné lásce a porozumnění se svými báječnými dětmi a k tomu ti přeji plnou náruč radosti, štěstí a Božího požahnání.

    OdpovědětVymazat
  37. Přeji ti a dětem do nového roku jen štěstí. a když muž odchází od rodiny, je to ještě horší. TAk ti přeji aby ten příští rok byl o to lepší než roky minulé.

    OdpovědětVymazat
  38. Milá Amy....přeji ti do nového roku hodně síly a spoustu šťastných dní,kdy budeš mít důvod se usmívat a radovat se svými dětmi.
    Držím pěstičky a myslím na Tebe...Jana

    OdpovědětVymazat
  39. Amélie,chci Ti popřát do nového roku hodně zdraví,štěstí a radosti pro celou tvou rodinu!
    Pavlína

    OdpovědětVymazat
  40. To bě arcelko přeju,, a´t je ten rok pro tebe lepší atvoje duše víc v klidu.

    OdpovědětVymazat
  41. A k čemu je manželství, kde jste všichni ve stresu, k čemu je rodina, která nefuguje? K čemu je, že když se objeví tatínek, děti se schovávají pod postel? Tak vidíš. Teprve TEĎ bude líp! :-)

    OdpovědětVymazat
  42. A k čemu je manželství, kde jste všichni ve stresu, k čemu je rodina, která nefuguje? K čemu je, že když se objeví tatínek, děti se schovávají pod postel? Tak vidíš. Teprve TEĎ bude líp! :-)

    OdpovědětVymazat
  43. Šťastný nový rok Amélko, přeju Vám hodně sil a samé štěstíčko! :-)

    OdpovědětVymazat
  44. všichní litují tebe ale nikdo se nedokáže vžít do mých pocitů,když se děti schovávají kvůli 5 minutám, zatímco by měly s tátou trávit každých 14 dní celý víkend

    OdpovědětVymazat
  45. Marci, do noveho roku Ti preju hlavne zdravi, to je opravdu nejdulezitejsi. Hodne sily, protoze vim, ze ji potrebujes. Hodne sluncem provonenych dni, i kdyz ty sama jsi takove slunicko, musis dobijet baterky. A take lasku, protoze mas tri uzasne deti, ktere te miluji a moc jim na tobe zalezi, i kdyz to treba nektere z nich takhle nereknou, je to pravda.
    Drz se, jsi uzasna mama a kamaradka.

    OdpovědětVymazat
  46. Amélie, moc vám všem držím palce, abyste nevyhnutelné události nového roku zvládli s nadhledem a vše zlé, co vás doposud potkalo, vykompenzovala hromada radostných a šťastných dní. Přeji dobrý rok a hodně sil ke zvládnutí nutného. Držte se! Zdraví Dana Bačkovská

    OdpovědětVymazat
  47. Milá Amelie, trochu som zaspala na vavrínoch, že ti idem želať k Novému roku. Ale radšej teraz ako nikdy, že? Do Nového roku ti želám tunu trpezlivosti, hromadu zdravíčka, kopu šťastíčka, nech je aspoň o kúsok lepší, krajší ako ten predchádzajúci. Posielam ti virtuálne veľký metál za to čo robíš pre svoje detičky a hlavne pre Jeníčka, máš môj veľký obdiv. .. Renata

    OdpovědětVymazat

Prosím, nepište mi nechutné, vulgární a urážlivé komentáře, já vám je také nepíšu.
Byla bych vám vděčná, kdybyste se podepsali, občas nemám chuť zveřejňovat anonymy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...