čtvrtek 31. května 2012

Jenda zkouší hru na počítači


Zatím jsem Jeníčka nepouštěla k počítači. Přišlo mi, že je na to malý.


Občas jsem mu tam ukázala nějaká písmenka nebo čísla, ale to bylo všechno.


V Rané péči se mě ptali, zda Jenda umí s počítačem.
Neuměl.


A tak to tedy občas zkoušíme.


Má rád hru s mouchami, kterou jsem objevila na jednom blogu.


Neumí zacházet s myší, a tak ji držím já...


..a Jenda jen mačká tlačítko...



Společně s čuníkem plácají mouchy...


Jendovi se moc líbí, jak vpravo naskakují čísla - počet zabitých mušek.


Chvilkama vypadá pěkně soustředěně...


Vydrží to tak 2-3 minuty.


Déle to zatím nejde.


Nejvíc se mu líbí ty velké přerostlé mouchy.


Když totiž odejdeme od počítače a jdeme něco dělat nebo vyměnit plenku, tak mouchy mezitím vyrostou.


Z malých mušek jsou pěkně velké mouchy.
A lépe se do nich trefuje.


Když potřebuji něco udělat,  vystřídá mě Šárka.


A já tak mám alespoň pár minut na práci nebo na vaření.


Jenda by chtěl hrát sám, ale to mu nejde a tak se vzteká... Používání myši je na něj těžké.
A tak jsem mu pořídila něco jiného, ale o tom zase jindy...
Mějte se krásně.

17 komentářů:

  1. Má rozotmilé prasátko :) A vypadá to, že ho to baví. Třeba se to časem naučí, když budete stále zkoušet.
    Tak mě napadlo, že byste možná mohli vyzkoušet nějaký jednoduchý joystick nebo volant na autíčka. Otázkou je, jestli by ho to bavilo. Přecijen myš nebo klávesnice je malá a tak...

    OdpovědětVymazat
  2. Jste oba šikovní. Můžu hádat a neslušně předbíhat? Tablet? Jinak měla jsem kdysi ráda podobnou hru s mouchami, a ještě jednu se slepicemi (nebo nějakými jinými ptáky), ale to už by bylo asi moc morbidní:)

    OdpovědětVymazat
  3. Valach Ostravski31. května 2012 v 16:50

    Tohle je dobrá hra, i když na Jeníka to asi bude ještě složitější, než plácání po mouchách. Ale časem určitě pochopí, o co tu jde. Je to jednoduché střílení do barevných bublin a popravdě, je to moje oblíbená hra - úžasně si při ní vyčistím hlavu. Když to v prohlížeči zvětšíš na nejmíň 150%, mělo by to mít žádoucí efekt. Zvuk lze vypnout.

    http://hry.blesk.cz/bubble-shooter.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta hra vypadá moc zajímavě. Líbí se mi. Ukázala jsem ji holkám a ony říkaly, že ji znají. A Eliška ji prý hraje moc ráda. Děkuju.

      Vymazat
  4. Hmm, tak kyber věk dohnal už i Jeníka? :)
    Opravdu vypadá, že je soustředěn. Možná, že postupná computerizace by ho dokázala zklidnit, když by měl prográmky "ušité" mu na tělo.
    Taky mohu nabídnout jednu hru s vajíčky, ale ta spíš bude pro holky, nebo možná i Ty o dlouhých zimních nocích... :) Klikem vystřeluješ vejce do vyššího patra. Já mám zatím 330 bodů. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Keď sa sústredí, celkom sa podobá na môjho bračeka keď má podobný výraz... je zlatý :) je šikovný... on sa to naučí :D
    Veľa šťastia a pekný deň :D Ahoj :)

    OdpovědětVymazat
  6. No teda, Jeníček je veliký šikulka. :-) Amelie, co ty nenajdeš. ;-) Povím ti, že takovéhle hry baví i mě! Já teď hraju mravence. Snažím se ty druhé mravence porazit a přitom si stavím svůj hrad! Super. :-) Jo, takovéhle kravinky mě baví. :-) Ale také u toho nevydržím dlouho, jako třeba bráška, ten dokáže hrát i několik hodin, tedy dříve, dnes už ani ne. :-)
    Koukám jaký pěkný laptop máte. :-) A jestli jsi mu pořídila tablet, tak popravdě a bez mučení přiznám, že závidím, ten si přeji už dlouho. :-)
    Přeji krásný den. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mravence? To neznám. Ale je pravda, že podobné hry v dětství bavily i mne.

      Vymazat
  7. Tak to je Jeníček lepší než já, nikdy jsem žádnou počítačovou hru nehrála a ani mě to neláká, to jde nějak mimo mě. :-) Jsem moc zvědavá, co jiného jsi vyšpekulovala. I ty se měj krásně. ;-)

    OdpovědětVymazat
  8. Tuhle hru ani my neznáme. Vlastík s počítačem umí u od třech ale na pc si spíš rád pouští anim flmy na youtube a tom vydrží hrozně dlouho. Jeníčkovi koukam že o brzo pujde, oni se naučej ovládat myš neboj opravdu se to naučí. prasatku koukam ze se to taky moc libilo.

    OdpovědětVymazat
  9. Hezký večer, Jiříkovi je 4,5 roku a začínali jsme ve 3,5 roku s touto hrou, kterou jsem našla v čj na netu zdarma: http://www.wartoft.nu/software/sebran/ moc ho to bavilo, já to ovládala a on na monitor ukazoval prstem. Naučil se trochu počítat, písmena, rozeznávat obrázky, první písmena slov. Pak jsme pořídili Méďa a obrázky - to ho bavilo asi 2 měsíce (intenzivně)- je to od Petitu. Zase ukazoval na monitor a já ovládala. Po několika týdnech mě překvapil, z ničeho nic začal používat myš - tedy jen tu "ovládací plošku" na notebooku. Myslela jsem, že to nikdy nezvládne. Teď "frčí" Méďa čte, skládá slova ze slabik (i když skoro nemluví). Vypadá to tak, že se ráno vzbudí, podívá se kolik je hodin, zasedne k počítači, otevře si ho, spustí, pěkně vyčká, pak si najde hru na ploše, spustí a hraje :) (třeba 15 minut, déle ho to zase nebaví). Ale radši je, když u něj sedím a komentuju to. Líbí se mu, jak získává body (i když tomu moc nerozumí). A poslední hit je tablet Samsung Galaxy, není na něj sice tolik her jako na iPad, ale taky se toho dá stáhnout spousty. Teď ho baví opakující kocour, pexeso, skládání slov z písmen a také si rád (a pořád dokola) pouští videa, co jsem natočila. Chtěla jsem Vám jen dát pár nápadů, když Vy nás zásobíte každým dnem. Děkuji. Lenka

    OdpovědětVymazat
  10. je Amel já ti něco slíbila a uplně sem to pustila z hlavy ...jdu hledat a poslat .....promin promin promin ,že sem hlava děravá :o)

    OdpovědětVymazat
  11. Ono to zatím vypadá, že to Jeníčka moc nebere, ale počkej až zjistí, že na tom počítači se dají psát blogy a že Ty píšeš hned do dvou... To bude teprve veselo.

    OdpovědětVymazat
  12. Pořiď si myš, na které se dá nastavit rychlost, to by Jendovi mohlo pomoci, na rozvoj motoriky je práce s myší dobrá.

    OdpovědětVymazat
  13. Každý jsme naštvaní když nám něco podle našich představ nejde.

    OdpovědětVymazat

Prosím, nepište mi nechutné, vulgární a urážlivé komentáře, já vám je také nepíšu.
Byla bych vám vděčná, kdybyste se podepsali, občas nemám chuť zveřejňovat anonymy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...