pondělí 17. srpna 2015

Štěrkovna Hlučín


Jeníčkovo historicky první koupání v přírodě.
Vlastně nejen v přírodě.
Doteď jsme ho NIKDY nedostali ani do bazénu.




Není to nádhera?!


TOHLE dítě se ještě nedávno bálo vody a dělalo hysterické scény při koupání....






A včera si to Jenda náležitě užíval. Bylo na něm vidět, že je ŠŤASTNÝ,



A protože jsme nevěděli, zda tam vůbec vleze, tak jsme neměli koupený kruh ani rukávky, což hned dneska napravíme.
Raději jsem stála na břehu a v případě potřeby bych pro něj skočila i s ortézou na noze.
Ale Jenda poslouchal a držel se při břehu.


Byl to jen takový momentální nápad - podívat se na Hlučín....a nakonec z toho byl nádherný podvečer plný Jeníčkových "novinek"....




 Můj velký dík patří jednomu báječnému muži, který nás tam zavezl a snášel nálady mých dětí...


40 komentářů:

  1. Gratuluji Jeníčkovi - ohromně šikovný príma kluk! A i Vám milá Amelie gratuluji,skvělá máma !

    OdpovědětVymazat
  2. Co k tomu napsat? Já jsem moc rád, že konečně jste tam, kde být máte a jste s tím, s kým být máte! Bohu díky! A doufám, že i ty budeš zase brzy skákat přes kaluže. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. To je nádhera.
    Vypadá tak šťastně.
    Tečou mi slzy..
    Jste skvělá rodina!!

    OdpovědětVymazat
  4. To je táááááák úúúúúžasnééééé!!!! Hned jsem volala mamku a říkám koukej, on se Jenda koupe a navíc je vlastně i bez trička!!!! To se tak krásně čte a kouká na fotky ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bez trička byl letos asi dvakrát. O tom chci taky ještě napsat, ale nestíhám...

      Vymazat
  5. To je krasa, preju aby se Jenickovi i Vám všem dařilo...Jste skvěla máma

    OdpovědětVymazat
  6. To je krása!!! Mám takovou radost!

    OdpovědětVymazat
  7. K jednomu nepodepsanému anonymnímu komentáři, který neuveřejním: POKUD chcete probírat něco takhle soukromého, pak jedině mailem. Klidně mi napište, ráda cokoliv vysvětlím, je někde po pravé straně nad seznamem členů. Děkuji za pochopení. Diskusi na podobné téma bych se TADY ráda vyhnula.

    OdpovědětVymazat
  8. Hledím, smekám a mám neskutečnou radost! Na to uřvané dítě, které nesnášelo jen pohled na vodu si moc dobře pamatuju, toto je prostě nádhera! A gratuluji k tomu báječnému muži, ať už je to kdokoliv a v jakémkoliv vztahu k Vám! zasloužíte si ho!!! Zuzka

    OdpovědětVymazat
  9. Nádhera, musela jsem si ty fotky prohleldnout několikrát, aby můj mozek zpracoval, že to šťastné dítě, co dovádí pouze v plavkách ve vodě je Jeníček. A upřímě i proto, že se mi moc líbily. Je úžasné, co všechno už dokázal a ještě dokáže. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, moc děkujeme za tvé komentáře. Nikdy na tebe nezapomeneme.

      Vymazat
    2. Taky nikdy nezapomenu a rada se za vami nekdy prijedu podivat.

      Vymazat
  10. Waaaw to je úplne skvelé! Každým článkom sú vidieť ďalšie a ďalšie pokroky...nemám slov. Je to úžasné! Musíte byť nesmierne hrdá naňho a samozrejme aj na seba ako Vám to všetkým skvelo ide :) ste skvelá a veľmi inšpirujúca rodina pre veľa ľudí :)
    http://renkaartandlife.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  11. Marcelko, já koukám já si to Jeníček užívá.Je to Tvoje zásluha a taky hodně trpělivosti, velmi Tě obdivuji co jsi všechno dokázala. Moc Ti přeji báječného chlapa Ty si to zasloužíš. Šárka

    OdpovědětVymazat
  12. Marci ty si zasloužíš velikou pochvalu co jsi vytrpěla a co jsi již dokázala s dětma vůbec. Jsi nejlepší máma a hodně štěstí s báječným mužem.
    Překvapuješ mě!!! díky u mě za návštěvu.

    OdpovědětVymazat
  13. To je úžasné. Nie je nič krajšie, ako keď matka vidí svoje dieťa šťastné

    OdpovědětVymazat
  14. paradni, genialni, opravdove štěstí ! moc se mi ty fotky líbí :)))) přeju mnoho vydařených neplánovaných koupaček na hezkých místech

    OdpovědětVymazat
  15. Tedy! Klobouk dolů, takové pokroky!

    OdpovědětVymazat
  16. Chvíli jsem tady nebyla a žasnu, jak Jeník vyspěl. A nejen to. I pokrok je na něm patrný. Že vlezl do takové "velké" vody, to je opravdový úspěch a na Jendovi je vidět ta opravdová radost. Tvá vytrvalost Marcelko a péče se zúročuje. Držím vám palce.

    OdpovědětVymazat
  17. Super :-) raduji se s Vámi za každý pokrok :-)
    Hezký den, K.

    OdpovědětVymazat
  18. Mám radost, když vidím, jak se Jeníček zlepšuje. Zrovna nedávno jsem si říkala, že už udělal tolik pokroků, tak si možná i někdy oblékne kraťasy - a teď koukám, že už bez křiku nosí i plavky :-) Tento rok udělal opravdu obrovský skok ve vývoji, přeji mu, ať tak pokračuje!
    A doufám, že i Elišce a Šárce se teď daří dobře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou to kraťasy, plavky nemá, doteď je nepotřeboval. Ale určitě mu nějaké pořídíme. V tričku s krátkým rukávem byl letos snad dvakrát, ale i to se cení...Každý odvážný krůček vpřed mi přijde jako zázrak.

      Vymazat
    2. A nejlepší na všech těch krůčcích je to, že je nedělá z donucení (tedy s myšlenkou "musím to udělat"), ale s nadšením, aspoň na fotografiích vypadá nadšeně.

      Vymazat
    3. Je to tak. POKUD to jde, tak své autisty do ničeho nenutím, nebo jen mírným nátlakem a s láskou ....a sleduji jejich reakci. Snažím se je něčím motivovat. I Elišce DLOUHO trvalo, než se odhodlala koupat se v přírodě. A pomalinku, krůček po krůčku se k tomu dopracují sami....a když ne, svět se nezboří.

      Vymazat
    4. Ano, je mnohem cennější, když se k tomu dopracují sami, hlavně když jde o volnočasové aktivity, sport a tak. Protože když se k tomu dopracují sami, tak jim ty aktivity něco opravdu přinesou a taky je mnohem větší šance, že v nich budou pokračovat i v dospělosti. A o tom to přesně je.
      A taky je důležité, aby si nemysleli, že se musí vždy ke všemu nechat donutit, já jsem si v dětství a v dospívání myslela, že nikdy nesmím odmítnout. K něčemu je potřeba donutit, to ano, ale není správné, aby člověk, i když je autista, šel neustále sám proti sobě a ještě si myslel, že tak je to v pořádku. Autisté málokdy něco odmítají "jen tak", většinou je za tím úzkost nebo něco podobného, s čím musí hodně bojovat.

      Vymazat
  19. Tak to vypadá, že byl šťastný nejen Jenda ;-). To je moc dobře. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pevně doufám, že jsme šťastní všichni, i když Šárka si to asi neuvědomuje...

      Vymazat
  20. Marcelko, dokázala jste neskutečné věci. Co děvčata, jak ta se mají? Taky jim nové bydliště takhle svědčí? Iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Jeníčkovi je ta pozitivní změna nejvíc vidět. I holky jsou rády, že jsou tak daleko, ale s potížemi vzhledem k diagnózám se potýkají i nadále. Uvidíme, co přinese školní rok. ELiška už se bojí teď...

      Vymazat
    2. Držím palce předem, vím, že to nebude jednoduché. Iva

      Vymazat
  21. Jeníček vypadá, jako by byl vodní živel odjakživa :-) Akorát bych měla lepší tip než klasické nafukovací rukávky (jestli jste je už nepořídili) - molitanové na suchý zip, tzv. nadlehčovací rukávky (třeba tady: http://www.malypomocnik.cz/nadlehcovaci-rukavky-par-modre-%5B201114013%5D#.VdNfMJe8QQ0). Opravdu drží, jsou vlastně nezničitelné, jejich nandávání je jednoduché (ještě si pamatuju, jak mi jako malé vadilo, že ty nafukovací dřely), a kdyžtak s Jeníčkem porostou. Učím plavání už hodně let a tahle pomůcka se mi opravdu osvědčila (například vozíčkářům je motáme kolem kotníků, aby nám netahali nohy po dně, ale zároveň nijak neomezovaly pohyb). Přeju krásné léto :-) Bára

    OdpovědětVymazat
  22. Je to nádhera!:) Úžasný pokrok...
    Štěrkovna je místo, kde jsem nikdy nebyla a přitom je to docela kousek..:)

    OdpovědětVymazat
  23. Tak mám husí kůži, to je tak krásný pohled na Jeníčka! Úplně z něj vyzařuje to štěstí! Jsem i já moc ráda a moc vám to všem přeji! Prošla jsem si zase pár článků a je to všechno výborné! Blahopřeji.

    OdpovědětVymazat
  24. Roky tady píšu, že bude líp a myslím, že doba budoucí se pomalu přeměňuje na dobu přítomnou. A mám z toho velikou radost.
    Hodně štěstí vám všem!

    OdpovědětVymazat
  25. Tak to je radost s velkým R... Raduju se s vámi.

    OdpovědětVymazat
  26. Všechno má svůj čas, já se jako maličká taky vody bála :D
    Nakonec ho z té vody nedostaneš! :D Jak se mu tam bude líbit :)

    OdpovědětVymazat

Prosím, nepište mi nechutné, vulgární a urážlivé komentáře, já vám je také nepíšu.
Byla bych vám vděčná, kdybyste se podepsali, občas nemám chuť zveřejňovat anonymy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...