sobota 8. května 2010

Pejsek s vůní levandule

Pejsek s vůní levandule....

Už vím, že Jeník rád hází věci do odpadkového koše a v koupelně do WC mísy, musím tedy několikrát za den "oběhnout" koše a záchod a podívat se, zda nevyhodil něco, co k vyhození nebylo určeno.
Při tom obíhání musím také zkontrolovat, zda se někde nesvítí. Už se nám stalo, že díky Jeníkově oblibě v blikání světlem, jsme třeba půl dne svítili v ložnici nebo v pracovně. Při té příležitosti vypínám zapnutý větrák, který patří také k jedné z Jeníkových oblíbených činností.

Za chvíli si asi na kuchyňskou linku pověsím seznam, co všechno musím za den zkontrolovat, abych pak nebyla nepříjemně překvapená.
Jenda totiž vymýšlí lumpárny a "zapomíná" mě o nich informovat. :-)

Před pár dny jsem třeba vyprala prádlo. Když jsem ho vyndavala z pračky, divila jsem se, že je tak strááášně mokré.
V koupelně jsem strávila asi půl hodiny, než jsem každý kus prádla vyždímala a teprve poté pověsila.
Říkala jsem si, že se asi rozbila pračka.... 
:-)
Když jsem prádlo pověsila, šla jsem se podívat na pračku a zjistila jsem, že kolečko, kde jsou nastaveny otáčky a které já mám normálně na maximum, tak "někdo" otočil na minimum....A protože já množství otáček neměním, nenapadlo mě to před puštěním pračky zkontrolovat.
Pro příště jsem poučená.
Že mezi prádlem určeným k praní nacházím granule a plyšáky, to už jsem si zvykla a připadám si občas jako Popelka, když to v kotelně "vesele" přebírám....

Kolikrát něco hledám a pak to najdu v psí boudě. Začínám se orientovat v místech, kam Jenda schovává důležité věci. Dřív to byla jen psí bouda, sprchový kout a vana. Ted k tomu přibyla ložnice, kotelna a Šárky pokoj.

Dnes dopoledne byla legrace. Potřebovala jsem naplnit myčku a uklidit na lince a říkala jsem si, jak si Jeník hezky hraje s Betynkou. Sám jí nandal z kyblíku granule do misky a s každou granulí zvlášt běžel do koupekny a Betka za ním...říkala jsem si, že bude pohoda, než Betka granule sní...pár minut klidu....hurááá.
Ale jak se to říká? "Nechval dne před večerem"??

Ten domnělý klid netrval dlouho. Za chvilku Betka přiběhla a ochomýtala se mi okolo nohou. Mrkla jsem na ni a ztuhla...Betynka byla mokrá....
Co se stalo? Šla jsem do koupelny a vidím, že Jeník držel v ruce šampon.
Tak jsem chudáka Betku vzala, strčila do vany a opláchla "dospělácký" šampon. Normálně má svůj psí, tentokrát směla použít náš. :-)
Pak jsem ji vyfoukala fénem.
A Jeník? Chvíli se na mě díval...potom vzal Elišky hřebínek a začal Betynku česat....Nevěděla jsem, jestli se mám zlobit, že mě připravil o hodinku času nebo být šťastná, že konečně NAPODOBUJE???!!!
 Ještě před 2 měsíci při vyšetření nebyl schopen na požádání učesat plyšáka...

Teď mám doma pejska s vůní levandule a také NADĚJI, že Jeníček začíná napodobovat činnosti ostatních....

Žádné komentáře:

Okomentovat

Prosím, nepište mi nechutné, vulgární a urážlivé komentáře, já vám je také nepíšu.
Byla bych vám vděčná, kdybyste se podepsali, občas nemám chuť zveřejňovat anonymy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...