čtvrtek 27. listopadu 2014

Lžička do čaje

- "Mami, jakou chceš lžičku do čaje?"
- "To je jedno."
- "Jak ti to může být jedno?! Já když si beru lžičku, tak musí být jen jedna jediná!!!


 Když není v šuplíku, tak si ji vyndám z myčky.
(I na banán v čokoládě to tak dělám.)
Kdyby tam nebyla ta lžička, tak si ten čaj nedám.


Tahle je moc malá, tahle je moc velká, tahle se mi špatně drží, tahle vypadá hrozně, tahle je drsná, tahle je jak ze středověku. Plastovou bych si nikdy nevzala....Tu s tím ovocem nesnáším, té se nechci ani dotknout....A nemám ráda ty dětský.

A hrnky si taky vybírám - podle toho, jak ten hrnek vypadá, jak dobře se mi drží, jestli není starej, nebo rozbitej, nebo nějak nakřáplej..a taky podle velikosti....nesmí být moc malej ani moc vysokej....
Minule jsem je podle velikosti skládala do linky a zas to někdo přeházel.....

Nemám ráda třeba tyto hrnky...



Jeden je nakřáplej, jeden je starej, jeden vysokej, ten žlutej má trapný ucho a vypadá děsně, jeden se špatně drží, na dalším jsou černý čárky, který tam nemaj co dělat..a jednoho se moc bojím, protože mě asi před třema rokama spálil a od té doby se ho odmítám dotknout. Jeden jsem dokonce z nechutenství vyhodila, protože jsem ho nenáviděla.



Nesnáším jednu misku, protože je škaredá, nepraktická, má divnej tvar, je na ní zlej medvěd, je plastová a je malá...

8 komentářů:

  1. Já osobně teda piju kafe jen z jednoho jediného hrnečku a míchám si ho jen tou správnou lžičkou. A na čaj mám zase jiný hrnek. Já to naprosto chápu :)

    OdpovědětVymazat
  2. Má, chudinka, moc složitý život. I když do určité míru jí rozumím. Někdy jsem líná umýt si svůj "kafový" hrneček a udělám si kávu do jiného, vůbec mi to nechutná. A lžičku používám také pouze jednu, ale to je spíše ze sentimentálních důvodů, mám s ní spojené krásné vzpomínky :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Já na čaj větší a na kávu menší ale jakýkoliv hrnek,lžičku jakoukoliv.Pro mě jsou to prkotiny,které neřeším ale chápu že pro jiné je to zavedený rituál. Lena

    OdpovědětVymazat
  4. Taky mám důvod, proč piju z určitého krnku toto a z jiného něco jiného, totéž to mám se lžičkami i miskami - naprosto ji chápu. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Krásně napsané i nafocené! A cítím souznění duší. Ráno si často vybírám hrníček podle nálady - tento je vzpomínkou na hezké roky v Č., tento mi kdysi dala kamarádka a má pro mě citovou hodnotu, tento mi dala moje milá dcera, ten z notičkami, tento jsem si koupila na Fleru a piju z něj když krasosmutním... Ale mám to jednodušší se lžičkami, protože nesladím a tak je nepotřebuju! :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak a teraz si predstav ze taketo pocity ma Mathis ktory nerozprava a neukaze poriadne co mu vadi. (teraz sa to uz nastastie lepsi)
    Zuzana

    OdpovědětVymazat
  7. i ja mám svoje hrnčeky a nie zo všetkých mi tak chutí ako práve z tých, v ktorých si čaj alebo kávu pripravím. Môžeme mať doma x hrnčekov, používam detský kreslený (na kávu). Na čaj používam zelený. V práci mám na kávu porcelánový menší so srdiečkom a na čaj oranžovo-biely. :) Mám v tom jasno aj ja, nielen Eliška :) :)

    OdpovědětVymazat
  8. To je prejav AS? Lebo ja mám tiež niektoré šálky vyhradené na čaj, z iných pijem len mlieko a sú aj také, čo sú mi vyslovene nesympatické. Detto lyžičky. Z iných (s inými) by mi jednoducho nechutilo. Asi by som sa nejako premohla, ak by som bola naozaj hladná, ale sú situácie, že si radšej jogurt nedám, ako by som ho mala jesť "nesympatickou" lyžičkou. :)

    OdpovědětVymazat

Prosím, nepište mi nechutné, vulgární a urážlivé komentáře, já vám je také nepíšu.
Byla bych vám vděčná, kdybyste se podepsali, občas nemám chuť zveřejňovat anonymy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...