sobota 30. března 2013

Stěhování

Nestíhám psát.
Během 14 dní bych se měla s dětmi odstěhovat z rodinného domku do bytu 3+1.
Naštěstí jen 20 km.

Holky budou mít každá svůj pokoj, protože spolu se nesnesou a já budu v obýváku s Jendou.
Uvažuji, zda z jednoho malého obýváku udělat dvě pidimístnosti - tedy malý obývák a ložnici pro mě a pro Jendu. Zda dveře shrnovací nebo posuvné.

Jenda potřebuje mít místnost na spaní, klid pro sebe, potřebuje mít místo, kam se schovává před návštěvami nebo kam se chodí vztekat....

Už jsem si vybrala palandy nad sebou. SNAD Jenda přežije spaní nahoře. Vysvětluji mu všechno, co jde... Ale jaká bude realita - ví Bůh.

Je tisíc věcí, na které bych měla myslet a mně už to nemyslí..
Budu spát asi po 30 letech na palandách.... Zatím mě ta představa vůbec neláká. ALE NĚKDY ČLOVĚK NEMÁ NA VÝBĚR.

Vůbec nevím, jak zabalím, když s bídou stíhám běžný život...
Ale nějak to dopadne.
Mám svou víru a VÍRA mě drží nad vodou.
Udělala jsem to nejlepší rozhodnutí ve svém životě a jsem na to pyšná:-)

JEN jsem vám chtěla říct, že kdybych se neozývala, tak hlavně proto, že nestíhám a také proto, že co nevidět mi odpojí televizi a internet.
Než tohle zařídím v novém bytě a než se tam zabydlíme, tak nebudu mít asi na internet čas....
Držte nám palce.
                            Vaše Amy


53 komentářů:

  1. Marcelko držím pěstičky, ať vše zvládneš v pohodě a ať se brzy zabydlíte. Krásné svátky a objímám, drž se holka. Rija

    OdpovědětVymazat
  2. To zvládnete. My máme taky oddělené spaní v místnosti, nechali jsme si udělat posuvné dveře jako do vestavných skříní. Je to ale super a nelituji ani vyšší ceny. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Jitko, mohla bys mi prosím více info o dveřích napsat do mailu? marci76zavinaccentrum.cz Díky.

      Vymazat
  3. Marcelko, držím pěsti, aby to dobře dopadlo. Škoda, že nejsem blíž, ráda bych pomohla. Pokud bys na něco přišla, napiš. A pro sebe a Jendu vyber tu největší místnost a tu nějak odděl, ať máš i nějaký kouteček pro sebe když Jenda usne. Holky i když remcají a protestují, tak to zvládnou a stačí jim míň prostoru. A nenech se odradit žádnými scénami. Ty rozhoduješ, ty jsi " vedoucí". Myslím na tebe a posílám pohlazení.

    OdpovědětVymazat
  4. Prajem ti vela energie na stahovanie a aby sa ti a aj ostatnym doma v novom byte dobre byvalo, byt je sice maly ale bude len tvoj, takze je to posun k lepsiemu :-)
    Zuzana

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj, také bych byla pro rozdělení místnosti. Držím palce, asi to nebude jednoduché, ale všichni to zvládnete:-) Zuzana

    OdpovědětVymazat
  6. Marcelko, mysím na vás. Ať stěhování dobře zvládnete a v novém se co nejrychleji zabydlíte.
    Věra

    OdpovědětVymazat
  7. Marcelo, moc držím palce! Udělala jste opravdu nejlepší rozhodnutí svého života. A až si všichni v paneláku zvyknete, teprve vám to dojde....
    Držte se!
    Lenka

    OdpovědětVymazat
  8. Moc a moc na vás myslím, držím vám moc palce. Vím, že to zvládnete, i když to bude pro všechny určitě náročné. Pak už vás čeká jen to lepší. Moc na vás myslím!

    OdpovědětVymazat
  9. Hlasuji pro oddeleni orostoru a drzim palce jako jini :-)

    Krutomyval

    OdpovědětVymazat
  10. Marcelka, my si na teba počkáme a budeme sa tešiť na ďaľšie príspevky. Začínaš nový a lepší život. Pristupuješ k tomu pozitívne a to je dobre. No a ešte máš nablízku svoju mamu a rodinu. ... oni ťa vždy podržia a pomôžu.
    Ja by som to spanie tiež oddelila.
    Želám ti veľa fyzickej aj psychickej sily.
    Jana

    OdpovědětVymazat
  11. tak ženo: tobě,Jeníkovi a holkám tfuj tfuj tfuj a držte se.
    Jak se zajedete do rituálu v novém ,pujde to uvidíš.Vykroč pravou nohou do nového a určitě lepšího života:o)

    OdpovědětVymazat
  12. Amélko, hodně síly a ať už jste v novém :-) Určitě je to obrovská změna, ale věřím, že k lepšímu :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Marcelko, věřím, že to úsilí a nepohodlí bude brzy odměněno klidným a spokojeným domovem pro vás i vaše děti. Vy je znáte nejlépe a věřím, že být s Vámi je pro ně to nejlepší, takže i nový byt a nové podmínky brzy přijmou a bude Vám všem hezky.
    Přeju, ať je to co nejdříve a bez komplikací!

    OdpovědětVymazat
  14. Držím pěsti a myslím na Vás, všechno bude dobré.

    OdpovědětVymazat
  15. Marcelko, přeju Ti hodně síly a těším se, až se ozveš z nového domova. Držte se. Jsi moc statečná. Martina

    OdpovědětVymazat
  16. Napíšu ti o dveřích později...Jitka

    OdpovědětVymazat
  17. Držít ti palce ať všechno dobře dopadne. Určitě to zvládneš. :))))

    OdpovědětVymazat
  18. Držím všechny palce, co mám a myslím na vás!!

    OdpovědětVymazat
  19. Amélko, hluboce před tebou smekám... přeji ti ze srdce hodně sil! ♥♥♥
    evice

    OdpovědětVymazat
  20. Amy drž se!!!!Ráda počkám než se zabydlíte.

    OdpovědětVymazat
  21. Marci myslím na tebe...podle mě obývák není potřeba, udělej něco jako obývací kuchyň a je to....máme 3+1, v jednom pokoji ložnice, v dalším 2 děti a v dalším jedno dítě....a návštěvy chodí do kuchyně...a chodily i v paneláku i když jsem obývák měla :-)

    OdpovědětVymazat
  22. Určitě bych zvolila posuvné dveře, ty zatahovačky se dají jednou za čas zatahovat, ale ne pořád, jinak je to takové nestabilní, rozbíjí se. Držím palce, s těmi palandami nevím, pokud by to šlo, volila bych rozkládací postel. Koupili jsme malému rozkládací postel v Ikee, vypadá po složení jako gaučík, máme to pro případ, kdyby to přespával děda. Snad by i Jenda byl spokojenější, kdyby měl maminku vedle sebe a nad sebou nebo pod sebou. Pak bych vyřešila další věc, kvalitní rozkládací gauč v obýváku pro případ, kdybys potřebovala soukromí (třeba nový muž atd, nad vším je třeba přemýšlet):-). Držím moc palce,
    Lenka

    OdpovědětVymazat
  23. Marcelko, moc vám držím pěsti, ať se v novém všichni dobře zabydlíte a ať ta adaptace v novém dlouho netrvá. :-)

    OdpovědětVymazat
  24. Marci, držím palečky na dálku a moc se těším,až se ozveš s čerstvými zprávami z nového bytečku. Určitě si najdete svůj řád a časem to bude jen lepší. Jeníkovi určitě udělej nějaké to svoje místečko, kde se bude cítit bezpečně. A jinak když si koupíš dobrou matraci,tak spaní na posteli z palandy není vůbec špatné. Moje děti mají palandu rozdělanou na 2 lůžka a občas tam přespím a je to fajn.

    Andrea

    OdpovědětVymazat
  25. A co tuhle postel? Místo palandy. Jeník by nemusel spát v patře.
    http://images.zbozi.cz/zbozi-images/50c852b04e1fd975a5390000.jpg

    OdpovědětVymazat
  26. Držím moc palce a pevné nervy, ať to všechno ve zdraví a psychické pohodě vzládnete ! Stěhování je šílená činnost. Jak se říká.. je lepší vyhořet než se dvakrát stěhovat :o)

    OdpovědětVymazat
  27. Marcelko zlatá, já jsem se v životě stěhoval často a ikdyž jsem u toho nevychovával autisty, nebylo to nikdy snadné. Zkouším si představit, co všechno tě asi čeká. Nicméně si myslím, že tvé rozhodnutí bylo správné, jediné možné a proto taky věřím, že ti Bůh bude pomáhat! Já se za vás budu modlit, přát vám jen a jen dobré a věřím, že to všecko dobře dopadne.
    Je dojemné, když si přečtu, že chceš dělit obejvák, aby měl Jenda místnost pro sebe. A kde jsi ty a tvoje potřeba soukromí a klidu? Bože!!!, já se z té tvojí obětavosti mám tolik co učit!!!
    Mějte se,
    Bůh vám všem žehnej a určitě dej vědět, jak se věci vyvíjí.

    OdpovědětVymazat
  28. Držíme palce, ať to stěhování dobře dopadne. My jsme měli na rozdělení místnosti japonskou stěnu. Přes den se dá shrnout nastranu a nepřekáží.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Japonská stěna? Neznám, podívám se do Googlu. Díky

      Vymazat
  29. Držím palečky i na nohou , vše dopadne dobře !

    OdpovědětVymazat
  30. Amélko,budu držet palce,ať to všechno společně zvládnete a v novém bydlení budete spokojení.Marie

    OdpovědětVymazat
  31. Taky držím palce! Ještě mě napadlo, co obyvák rozdělit na dvě části pro holky, a pak jeden pokoj nechat Jendovi a druhý jako obyvák dohromady s ložnicí pro tebe?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mi přijde vynikající,každému pokoj a obývací udělat kuchyň.Palanda se mi moc pro Jendu nepozdává.Také držím palce.

      Vymazat
  32. Přeji mnoho sil na stěhování a posléze ať už Vás provází jen samá pozitiva!

    OdpovědětVymazat
  33. Držím a držet budu, doku se neusadíte. A raději i potom :)

    OdpovědětVymazat
  34. Držíme palce!!!!!!!!!!!!!!!!! Nejvíc, jak to jen jde. PupuMumu

    OdpovědětVymazat
  35. Drahá Amelinko..
    Moc na TEbe a děti myslím..Určitě všechno zvládnete,protože jste moc šikovní a jste skvělý tým:-)Držím palce,ať máš hodně fyzických sil a Duše taky pomáhá..Velké pohlazení a moře síly posílám..Těším se na novinky..Bi

    OdpovědětVymazat
  36. Amelie, stěhování je často srovnáváno s živelnou pohromou typu "vyhoření". Pro vás to bude jistě mnohonásobně větší fuška... věřím, že to za pomoci přátel zvládnete a bude se vám v novém bytě dobře bydlet. Zdravím! M.

    OdpovědětVymazat
  37. Budu na vás myslet, abyste to vše zvládli. Hlavně ty. Děti si určitě zvyknou a já ti moc přeji, aby se jim v novém domově líbilo a ty sis mohla vydechnout.

    OdpovědětVymazat
  38. Marci, ženská moje silná, nejsilnější, drž se. Budu na Tebe myslet. Kdybychom nebydleli tak daleko,tak vyšlu Martina, aby Ti pomohl, přestěhoval, popř.vymaloval.

    OdpovědětVymazat
  39. ...ještě Marci,my také nemáme obývák. Každá návštěva sedí v kuchyni,kde je jídelní stůl. Ten pokoj bys opravdu mohla vyšetřit pro Jeníka (a samozřejmě sebe)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Moni, návštěvy možná necháme v pokoji. POKUD vůbec někdo dorazí. Ale kuchyň je malá a nepříliš hezká.
      S holkama budeme chtít večer sedět u televize u pohádek a konečně si užívat poprvé v životě společný čas... Probraly jsme to ze všech stran a takhle se nám to jeví jako nejlepší řešení.

      Vymazat
  40. Moje statečná, milá Marcelko! I když Ti zde nepíši, nebo všechno nemám čas číst, myslím na Tebe denně a MOC TI DRŽÍM PĚSTI! Věřím, že to všichni zvládnete, protože vám ani nic jiného nezbývá! Držte se všichni a dej pak nějak vědět, až zase bude líp a bude nová adresa, ano? Moc Tě zdravím i Tvé děti!

    OdpovědětVymazat
  41. Marci, držím pěsti, určitě to všichni zvládnete a pak zase bude líp...My máme vysoké stropy a tak spíme na podestě, nad obývákem... ;-)J.

    OdpovědětVymazat
  42. Jejda, jejda, jde to ráz na ráz, že? Držím palce, to zvládnete!

    OdpovědětVymazat
  43. Zdravím ťa Marcelo-Amelie po roku.
    Sú to dobré noviny - tuším čo si len naznačovala a nemala ešte ten správny čas na akciu, to si dotiahla. Si silná, gratulujem. Dokázala si to !!!
    Čo noha ??
    Mám známu v Poprade, chlapec má 4, tiež autizmus. Prvý krát som videla čo to znamená.
    V novom byte by som sa mohla kráľovná , čo si TY, rozhodnúť aj inak. Dievčatá nech si zvyknú, je vrcholný čas na toleranciu, a tak ich práve preto dať spolu do jednej izby. Ty matko máš mať vlastnú izbu !!! Obývák predeliť je fajn.
    Prepáč mi prosím, že som zasiahla do tvojho súkromia.
    Tiež som 2 mesiace v novom byte :-)
    Prajem zdravie, silu a svetlo, lásku, celej tvojej rodine.
    Bo, bogenam@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Bo, to víš, že bych chtěla mít vlastní pokoj. ALE Šárka už tak je chudák, když musí žít mezi dvěma autisty a musí (měla by) mít možnost někam před nimi utéct a smět si dělat co chce, aniž by ji některý sourozenec s autismem obtěžoval. Kdyby Eliška neměla PAS a deprese, kdyby byla zdravé dítě, dala bych je do jednoho pokoje, takhle to nešlo. Množství rituálů Elišky, její spánkový rytmus ap. to neumožňovaly.

      Vymazat
    2. Ty zlatá mámo,
      jasné máš pravdu. Ja ti ten pokoj vysnívam - chceš ????
      A kdeže to bývate , ak to nie je tajné ?
      Ešte čo voja noha, ako sa má ?
      Samé otázky, že, ale rada by som nejako vypomohla.
      Cmuk, Bo

      Vymazat

Prosím, nepište mi nechutné, vulgární a urážlivé komentáře, já vám je také nepíšu.
Byla bych vám vděčná, kdybyste se podepsali, občas nemám chuť zveřejňovat anonymy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...