sobota 20. února 2010

Taťko, vyndej pindíka...

Taťko, vyndej pindíka...

Jsou věci, přes které "nejede vlak" a které Jeníkovi nedovolím.
 Třeba bít maminku při cvičení, mlátit holky, házet jídlo na zem, ubližovat psovi nebo jako dnes rozhazovat oslintané křupky po celém obýváku...
Pak se může Jeník vztekat, jak chce a já "utíkám" třeba do koupelny umýt umyvadlo...

Když jsme šli ven, zkoušela jsem mu dnes nedat deku na klín s tím, že je teplo...neprošlo mi to...Jeníkovo "etě dekuuuu" mě donutilo ji vzít s sebou.


Při oblékání v chodbě jsem držela plno věcí a automaticky jsem si strčila šňůru od fotáku do pusy, že si to podržím, než se obléknu, abych foťák nezapomněla doma, jak se někdystává, a Jeníkovo "Nekouseeeej" mě zchladilo... :-)

Na procházce dnes vůůbec neměl náladu. Příčinou byl asi sníh a vítr, což Jeníček nemá rád...
.Jeho "Sundej níh" (sníh) asi 100x dokola...a "Neci vít" (vítr) sice registruji, ale poručit "větru a dešti" neumím.....




Tak se celou cestu rozčiluje, nadskakuje na kočáře a když se mu něco nelíbí, volá : "Sundej pána"..."To nejde, Jeníčku". - "Sundej pááána, sundeeej"....To bylo ve chvíli,  když viděl pána na střeše, jak odhrabuje sníh.
 Jasně...asi má pocit, že pán na střechu nepatří... Ale ten pocit mám já také, jen to tak urputně nedávám najevo... :-)

Ještě párkrát řekně něco, co by mě nenapadlo, jako třeba "sundej komín"...a já ani nevím, co tím myslí.

Dnešní procházka byla extra náročná, nééé, že by ty ostatní nebyly, ale dnes to stálo za to...měli by zakázat výkyvy počasí...:-)

Jenda nemá rád déšť, sníh, vítr a pod slídu se schovat? No to už vůůůbec ne....
Domů jsem přišla úplně zpocená.

Při čtení knihy mi říká třeba: "Sundej hampičku" (lampičku) a nedokáže pochopit, že lampičku na obrázku z vláčku nesundám.

Před pár dny Jeník venku 2x spadl a naše "učení chůze" vedle kočárku (ne stále na kočáře) vzalo za své...Nejdřív strašně plakal: "pinavý, pinavý"...Myslel tím rukavice. Naštěstí už ho znám a měla jsem rukavice náhradní...odmítá chodit se špinavými rukavicemi.


 Když spadl podruhé, odmítl jít úplně. A stejně tak při dalších procházkách. Už v chodbě křičí "bojí hedu" (bojí ledu) a dožaduje se jízdy na kočárku celou dobu procházky.

Asi začneme s tréninkem pěší chůze až na jaře..."Chtěj nechtěj" to musím vzdát...Počkám, až roztaje led a sníh....

V posledních dnech do Jeníka nedostanu jeho lék - Fosfoser Memory. Ani dříve ho nejedl s nadšením, ale zakamuflovaný do jogurtu nebo do přesnídávky ho přežil...ted už ne.

Křičí, odmítá a nesmí vidět, že to chystám..když na něj "lehnu násilím...podrží si to v pusince a když si myslím, že už to spolkl, povolím, on to vyplivne, rozpatlá po rukách a řve: "FUUUJ, pinavý, Jeník neceee"... Ted už to ani nezkouším. Na řev jsem zvyklá, ale když vidím, jak se mu navaluje a mám pocit, že se poblinká, tak to za to nestojí....A hlavně se snažím vidět na všem pozitiva.
Ptáte se, co je na tom pozitivní? Ušetříme skoro 2 tisíce za nákup další krabičky. :-)

Dnes synáček asi nemá svůj den...Stříhání nehtů je tragédie, při česání vlasů mám pocit, že ho mučím....Když ho chci vyfotit, křičí "nesvítěj Jeníka" (nesvi´t na Jeníka), když ho chci pohoupat, křičí "bojí, bojíííí"....

Večer s tatínkem modeloval a po krušném dni vykouzlil úsměv na mé tváři....
Modelují většinou to samé - krtka, prasátko, granule, koláč, žížalu a pána...a pánovi "musí" (nevím proč) udělat "pindíka"...Už jsem si zvykla a neřeším to...

A dnes? Sedím na gauči a užívám si pár minutek, kdy nemusím být "ve střehu" a najednou slyším: "Taťko, vyndej pindíka"....
Samozřejmě myslel udělat ho tomu pánovi z modelíny, ale vyznělo to úplně jinak.... :-)

Ach Jeníčku, Lásko moje, kéž bych Ti víc rozuměla....

Žádné komentáře:

Okomentovat

Prosím, nepište mi nechutné, vulgární a urážlivé komentáře, já vám je také nepíšu.
Byla bych vám vděčná, kdybyste se podepsali, občas nemám chuť zveřejňovat anonymy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...