pondělí 22. února 2010

Jídelníček

Jídelníček

Nějak se nám pomalu a jistě hroutí stravovací návyky. 
Že by Jeníček věděl, že zrovna na něm si maminka tak zakládala...? 

Asi 8 měsíců nedostal Jeníček piškoty kvůli cukru a vajíčku, kojení nebylo jednoduché, ale i s dokrmem odstříkaným mlékem a vážením před a po kojení (abych věděla, že opravdu neřve hlady), nám vydrželo 11 měsíců, pak kvůli rýmě, k velké lítosti maminky, odmítl pít. Do 2 let neměl čokoládu (ani bonbony) a tu mu ještě donesla babička se slovy, že je chudáček, když mu nedávám čokoládu. 

Je to skoro 14 dnů, co Jeníčka hlídala přes noc poprvé moje maminka a v zápalu informací, co všechno "musí" dodržet, aby Jeník usnul, jsem jí zapomněla říct, že ráno musí mléko přecedit.
 Jediné, které Jeníček pije, je z Kauflandu v Benešově nebo v Táboře (to je také legrace - sehnat někoho, kdo by mi tam 1x za 14 dní dojel), ale je s cereáliemi a ty kousky Jeník nechce. 

Na to jsem si už nevzpomněla. 
A Jeník se "zklamal" a od té doby mléko nepije... 
Nachystám mu to, přecedím, dokonce se na to dívá, jak to dělám, ale neochutná.... 

Sice ráno volá z postýlky: "Vyndej Jeníka, chce mlíčko"....Jako volával dřív....ale nevypije ho. 

Za poslední týden jsem vařila bramboračku (tu aspon snědl, když jsem vybrala houby), česnečku odmítl: "Nece cesnek Jenik" a také petržel se mu tam nelíbila. - "Nece metí (smetí)". Tak jsem mu uvařila druhý den hovězí vývar a Jeník řval jak tur: "Vejikou, vejikoooou, vejikooooou"...Myslel tím mrkev. 

Donedávna jsem kupovala mraženou zeleninu v obchodním domě a kostičky měly cca 1x1 cm. Tentokrát jsem koupila zeleninu u Family frost, ale kostičky jsou malé - cca 3x3 mm. Naivně jsem se domnívala, že je to dokonce lepší. 
"Kam Tě vede slepá víra, člověče".... !

Ani se polévky nedotkl. Násilím do něj nic nedostanu. 

Tak jsem včera pro změnu udělala kulajdu. Tu má přece rád. A Jenda se ptal: "Co to je"? Vajíčko. - "Nece vajíčko".- 
"Co to je?" Kopr. - "Jeník nece kop"....a byl konec s obědem.... 

Tak během jednoho měsíce přestal jíst rajčata, papriku, banány, jablka, mandarinky, kiwi, jogurty, maso, pít mléko a jíst chléb.... 

A přemýšlím, co mu ještě zbývá? 
Kukuřičné křupky, čokoládová kobliha, mléčný řez Kinder, jahody, přesnídávky,  2-3 x denně Brumík, salátová okurka, suché brambory, suché těstoviny, bramborová kaše, suchá rýže, občas kousek rohlíku a kuličky do mléka.... 
Zatím mi přijde, že by skladba jídelníčku, když přimhouřím obě oči, ještě "ušla", ale co když to tak bude pokračovat dál???? 

S pitím je také legrace. Jeníček má oblíbenou jednu malou lahvičku od Aventu.
 Do velké lahvičky mu dávám lákavější pití - džusík, minerálku naředěnou čajem nebo vodou, čaj oslazený medem nebo sirupem, ale malá lahvička stále vítězí.... A já nemám sílu mu ji brát...

Doufám, že až začne jaro a léto a s ním sezona jiného, "lákavějšího" ovoce, že bude jíst borůvky, meloun, meruňky, ostružiny...aby se trošku rozšířil jeho jídelníček.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Prosím, nepište mi nechutné, vulgární a urážlivé komentáře, já vám je také nepíšu.
Byla bych vám vděčná, kdybyste se podepsali, občas nemám chuť zveřejňovat anonymy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...