pondělí 26. května 2014

Eliška sbírá panenky Evičky


Nahoře zleva: Helena, Ljuba, Anežka, Irma, Amálka, Nelinka, Štěpána, Esmeralda, František, Klárka, Zdeňka, Simona, Ester, Lucka, Daniela, Sabina, Terezka, Majda, Andrejka, Alžbětka, Lili, Zlatuše, Alexandra, Kamilka, Anetka, Diana, Jiřinka, Květa, Jaruška, Jůlinka, Růženka, Vanessa, Pavlína, Beatrice, Naděžda, Nina, Milan, Linda, Svatava, Mirka, Kunhuta, Květuška, Vlasta, Martinka, Leontýnka, Violka, Bohuslava, Karolína, Eliška, Jindříšek, Filip, Adéla, Sára, Monika, Žanetka, Bára, Jíťa, Markétka, Renatka, Dominika, Dana, Sissi, Františka, Blažena, Marta, Nikolka, Marcelka, Lenka.....

Eliška je maniak :-)
Několik let sbírá panenky Steffi love Evi - Evičky. Ke každému svátku, k narozeninám, ke Dni dětí, k vánocům, za vysvědčení nebo jen tak z lásky (říká Eliška) "musí" dostat Evičky.
(A babičky se strašně zlobí, že jí v jejím věku ještě kupuji panenky. Ale lepší než facebook, kluci, drogy nebo cigarety, ne?)

První dvě fotky jsou staré pět let.


Jsou to dohromady panenky Elišky a Šárky. Šárka už si s nimi několik let nehraje, takže přešly do vlastnictví Elišky.


Tady mají panenky rodiče.... Míšu a Adélku.



...skříňku na šaty...


...ukázka ideálního otce:-)


...ideální maminka....
....s nejkrásnějšíma postýlkama, které Eliška miluje a má jich málo.... pouhé tři kusy.


 Tady jsou hodné a spokojené děti...



"Kdo si hraje, nezlobí."



Zásoba bot a šatiček...


Tyhle panenky má Eliška nejraději.
Úplně nejvíc totiž miluje Evičky s tmavě hnědými vlasy. Sbírá "všechny" Evičky, ale hraje si jen s Evičkami s hnědými vlásky.


Vidíte třeba Majdu, Mirabelku, Káju, Báru, Markétku, Mišku, Verunku, Zuzanku, Bětušku, Klárku, Natálku, Šarlotku, Evičku a Marcelku.


Tyhle dvě Evičky jsou nejoblíbenější - Verunka a Zuzanka.


Eliška panenky rozlišuje podle tří kategorií - hezkoksichtky, hnusoksichtky a normalksichtky.
Tyto tři jsou hezkoksichtky. Mají hezký obličej.


Přikryté růžovou dekou jsou hnusoksichtky...


..a v pěkných šatičkách normalksichtky.
Prý: "Mami, vidíš TEN rozdíl?!"
A já: "Ne!"


Zleva hnusoksichtka, normalksichtka a hezkoksichtka... na srovnání.

Hezkoksichtky má nejraději a s hnusoksichtkama si nehraje.... a pokud si s nimi čirou náhodou hraje, tak jsou zlé.

Eliška zná všechny panenky jménem, každá má jiné jméno. Pamatuje si, která má mít co na sobě, jaké oblečení, jaké boty, jaké doplňky ke které panence patří. Pamatuje si, kdy a od koho je dostala, kde jsme je koupili a pořadí, jak šly za sebou - od první panenky po tu poslední.
Prvními dvěma jmény byly Eliška a Jindříšek, poslední Šarlotka.
Úplně nejvíc teď touží po postýlkách, protože jich má málo.



Skoro denně bloumá na internetu a ukazuje mi, které panenky a doplňky ještě nemá a je nešťastná, když nejsou k sehnání na českém trhu. A úplně trpí, když se nechci podívat...
Prý "nutně potřebuje" karavan se skluzavkou...


..zimní oblečky...


....kočárek pro pejsky....


...kolébku, kočárek nebo třeba mašinku...


37 komentářů:

  1. já občas taky mám ráda takové fotky se stínem ráda :-)

    OdpovědětVymazat
  2. To je moc pěkná záliba taky jsem v takovém věku ráda sbírala tyto hračky a hrála jsem si s tím :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Panenky jsou moc hezké, jako malá jsem měla taky ráda malé panenky, i když tehdy byly samozřejmě jiné.Babička se zlobí neprávem,proč brát Elišce její radost.
    Příznám se, že mi rozdělení "ksichtíků" podle Elišky taky uniká,ale to bude asi věc názoru, že ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Krásná záliba, na věku nesejde. A nejlepší je, že o nich ví všechno :-) Lenka

    OdpovědětVymazat
  5. Ta jich teda ma ,super sbirka.Ten idealni otec nema chybu.

    OdpovědětVymazat
  6. Amélko, je to moc krásné, je krásné, že si Eliška ještě hraje a fandím jí. Já si hrála cca asi do 13, pak panenky začaly "vytlačovat" zpěváci :o)))) Ale vše v poklidu a volně. No jo, s holčičkami a panenkami si asi neužiju, na přelomu červenece a srpna čekáme kluka, Honzíčka :o))) Držím pěstičky, ať je Elišce lépe, my to teď měli taky trošku náročněšjí, ale snad bude lépe, jak budu mít delší chvilku, ozvu se na e-mail, papa Petra a Vítek a Honzík (v bříšku).

    OdpovědětVymazat
  7. Ja som sa tiez hrala moc dlho s panenkami a neodlozila som ich ani na ucnaku(uz som sa s nimi ale nehrala, nemala som na to cas). Vobec sa mi nechcelo sa ich vzdat. Asi som to potrebovala praca ktoru som potom robila bola na mile vzdialena panenkam a aj typicky zenskym povolaniam.
    Zuzana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mně panenky nic neříkaly. Hrála jsem si spíš s plyšovou opicí, s bráchou s autíčkama, ale většinu času jsem trávila četbou nebo hlídáním miminek.

      Vymazat
  8. Mám pocit, že hnusoksichtky mají mírně pootevřenou pusu, vyplněnou bílou barvou. Jinak jsem to měla taky jako Eliška a rozlišovala jsem často panenky právě podle obličejů. I dnes když kupuji hračky dětem kolikrát vybírám z pěti stejných plyšáků a nebo panenek právě podle toho jak na mě působí jejich obličej:-)
    Jiřina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ty jediné poznám, když se na to zaměřím, ostatní druhy ne:-P

      Vymazat
  9. Těší mě, že jedna ze dvou nejoblíbenějších panenek se jmenuje jako já :-) Taky jsem měla pár těchto panenek, asi před 5 lety jsem je dala na Aukro a nestačila se divit, jak se o ně lidé poprali.:-) Veronika H.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu. Eliška sleduje Aukro, Mimibazar i snad Bazos.cz.

      Vymazat
  10. To je nádhera! Elišce gratuluju k tak veliké sbírce a ať ji to stále tak baví - je to krásný koníček.

    OdpovědětVymazat
  11. Páni, tak to je pořádná sbírka! Já jsem jako malá sbírala porcelánové panenky a ještě postavičky andělíčků, které mám dodnes, jen jsem je ještě obohatila o víly. Ty 3 kategorie mě pobavily :D

    OdpovědětVymazat
  12. Rozdělení na hezkoksichtky, hnusoksichtky a normalksichtky mě pobavilo, takové názvy by mě opravdu nenapadly :) Vymýšlí Eliška často taková nová slova? :)
    Skoro všichni aspíci, které znám zbožňují vytvářet všemožná nová slova a kolikrát si s tím fakt skvěle vyhrají, že jen zírám, protože by mě i přes mou nadměrně rozvinutou fantazii nic podobného nikdy nenapadlo :))
    Jinak sbírka je to krásná a na věku podle mě vůbec nezáleží. Také mám pár takových panenek, sice už v krabici, ale pamatuju si, jak jsem na nich ještě před pár lety šíleně ulítávala :)

    Už je Elišce lépe?

    OdpovědětVymazat
  13. Mně se taky líbí všechny ksichtíky, ani jsem nevěděla, že něco takového existuje. To je sbírka - parádní! A ty, Marcelko, bys potřebovala asi taky vyhrát nějaký milion, ne? Ale já myslím, že by stačilo, aby byly děti v rámci možností zdravé. Moc na vás všechny myslím.

    OdpovědětVymazat
  14. Teda, ja mit takovou sbirku v detstvi, tak jsem velmi stastna. :) My jsme mely barbiny a taky nektere z nich byly oblibene a hodne, ostatni zle. Hraly jsme si porad do kola na to, ze ztroskotaly na pustem ostrove (moje mala sestra rikala misto ztroskotaly "rozkotalyse"). Domecek nam udelal tatka a dal ho pod stromecek na Vanoce, auto mely holky od sousedu, panečku, to byly hry ! Moc krasna sbirka ! Hned bych si šla hrát:)

    OdpovědětVymazat
  15. Nádherná záliba i sbírka :) Mně matka panenky brzo vyhodila a můžu Ti říct, že mi to teď strašně mrzí...
    Dneska je naprosto normální, že panenky sbírají i dospělé ženské.

    OdpovědětVymazat
  16. Teda, to je sbírka, i moje dcera má schované některé panenky z mládí...a zatím je nemá kdo podědit. ;-)

    OdpovědětVymazat
  17. No to je SUPER! Kolik že jich má? A ta jména....jak si to může pamatovat?
    Mám ráda lidi, kteří něco takhle moc milují. Jedno, co to je nebo kolik jim je. Ať jí dlouho dělají radost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kolik jich má? Asi 200, zapomněla jsem to. Jak si to může pamatovat? Protože má úúžasnou paměť.

      Vymazat
  18. Hnusnoksichtky mají světlé rty, hezkoksichtky jsou hmědovlásky a normalksichtky jsou blondýnky - že? Jarka

    OdpovědětVymazat
  19. Souhlasím s Eliškou - hnusoksichtky mají zlý výraz.
    Všimla sis, Marcelko, co mají všechny ty hnusoksichtky společného?
    Jsou jim vidět zuby. Opravdu to vypadá, jako když cení zuby.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, vím, psala jsem to někde výš. Jediné hnusoksichtky poznám:-)

      Vymazat
  20. Mně se to moc libí, miluji panenky dodnes

    http://yoshikuni-pise.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  21. Já si v dětství s panenkama nikdy nehrála, tolerovala jsem jen jednu, a ta byla chudinka v nohách postele často absolutně ignorovaná... :D Ale je to hezký zájem, a co, že už Eliška není malé dítě, přijde mi to takové milé. :-) Každopádně má dobrý vkus na jména, většina se mi jich líbí a jsou tu i mé tři nejoblíbenější - Diana, Julinka a Nina. ;-)

    OdpovědětVymazat
  22. Jako chlapa me panenky nijak moc netahly (s tim si prece hrajou holky - tolik zduvodneni ctyrletyho,) ale jsou chvile a mista, kdy si taky (jednou za cas) muzu s necim hrat. Uz davno to ale neni takova zabava, jako kdyz jsem byl malej. Obcas mi to vydelava i penize. A asi je to tak dobre, jinak by mi nejspis v tom zivote neco chybelo. A snad i diky tomu me to porad bavi.

    OdpovědětVymazat
  23. Krásná sbírka, fascinuje mně, že si všechna jejich jména pamatuje. To bych potřebovala a neměla bych v Evičkách guláš :-) V úterý nám jich ve zboží přišla spousta a vyznat se v nich mi dá kolikrát zabrat, abych správně přiřadila cenovku. Panenky jsou to pěkné a jako malá bych byla na vrcholu blaha, kdybych takovou měla.
    U nás se nesbírají panenky, po holkách snad ani žádné nezůstaly, ale zato máme všude autíčka po krabicích, ve vitrínách, v šuplíkách, v policích...

    OdpovědětVymazat
  24. Wau! Eliška má krásnu zbierku! Obdivujem, obdivujem, obdivujem!!! :) milovala som tieto bábiky, bárbie a vedela som sa s nimi hrať do aleluja. Aj s mojou sestrou... donedávna sme mali ešte naše bábiky odložené a aj máme, keby náhodou jedna z nás mala dcérku :).
    Tie peknoksichtky s normálksichtkami sa mi najviac páčia a takisto sa nečudujem, že tie hnusnoksichtky sa jej nepáčia. Tie prehnane biele zuby sú až desivé....:(
    Len škoda, že ani jedna sa nevolá Janka.... :/ ...

    OdpovědětVymazat
  25. Eliška má můj nekonečný obdiv! Naše Rozárka jich má také dost, teda já si byla jistá, že jich má hodně, ale když vidím sbírku Elišky... Rozárka má hodně co dohánět :) Musím se přiznat, že jsem ani netušila, že tyto panenky mají i postýlky, my je máme jen s drobnými doplňky. A že si Eliška pamatuje všechny tyto informace... kéž by si toto vše dokázala připustit a tak si uvědomila, jak moc je výjimečná! Amélko, všem Vám posílám pohlazení a držte se!!! Jola

    OdpovědětVymazat
  26. Přenádherná sbírka! Ani jsem nevěděl, že se tak hezké panenky prodávají... Nikdy a nikde jsem takovéto panenky v obchodě ještě neviděl.

    OdpovědětVymazat
  27. Ahojky jsem uplne sokovana,ale mile .syn nasel tuto stranku nahodou na netu. Hledal pro monicku evicky, je jimi posedla, mame doma skoro vsechny'co se objevi.....moc navas porad myslime, jen ja jem bezpc atoto pisi ztabletu-hruza:-)
    Gabinaq

    OdpovědětVymazat
  28. Tenhle prispevek mi vykouzlil usmev na rtech. Krasne fotky..:c) Na me je tech panenek uz moc. Ja chtela vzdycky panenku - miminko - v odpovidajici velikosti, s barbie a temito pidi panenkama jsem si moc nehrala... Dockala jsem se te vysnene "az" ve 13. Byla to chou chou a stvalo me na ni, ze ma na tele napisy spolecnosti, co ji vyrabela... Ale jinak byla leta vysnivana...:) Taky sjem si hrala s panenkama dlouho.. a az tak okolo 17 jsem se zacala zabyvat vztahy s klukama... a okolo 21/22 jsem uz byla schopna mit normalni vztah a nechtit se jen prochazet a hrat si na skolu, coz proste kluci nedokazali akceptovat :)). O nic sjem ale neprisla, myslim si..:) A do svych vysnenych svetu utikam dodnes, byt uz si s panenkama nehraju...:)
    Mam Vase clanky moc rada..:) dycha na me z nich takova pohoda a klid.

    OdpovědětVymazat

Prosím, nepište mi nechutné, vulgární a urážlivé komentáře, já vám je také nepíšu.
Byla bych vám vděčná, kdybyste se podepsali, občas nemám chuť zveřejňovat anonymy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...