úterý 13. května 2014

Obrázky opačného významu



Tento úkol Jeníčkovi moc nešel, ale to nevadí.


Důležité je, že spolupracuje a že poslouchá, co říkám...


Prší ...svítí sluníčko...


...studený a horký...



...den a noc...



....plná sklenice a prázdná sklenice...



...PŘED a ZA....




....dole a nahoře...
..sladký a kyselý.


Všechna tři dítka zápasí se svými problémy, já zápasím s dětmi, s pubertou, s psychology, s psychiatry, s terapeuty...a občas mám pocit, že už nemůžu.  Nemohu říct, že by poslední půlrok byl jednoduchý. Ba naopak. Byl další zkouškou mé vytrvalosti, trpělivosti, síly a nezdolného optimismu.

Ale mám velký dar - víru v Boha, za kterou jsem neskonale vděčná.
Denně cítím, jak Bůh proměňuje mou slabost v sílu, jak mě naplňuje láskou a pochopením a v mém srdci tak i přes všechny možné starosti sídlí klid a pokoj. Vím, že vše je tak, jak má být, ač to tak na první pohled možná nevypadá.

Závěrem pár myšlenek z knihy "Mnich, který prodal své Ferrari":

- Každá událost má svůj SMYSL a každý nezdar je lekcí, kterou se učíme.
- Událost, která se může někomu zdát tragédií, může pro jiného znamenat neomezenou příležitost.
- V každém neúspěchu nebo nezdaru je zárodek příležitosti, pokud ji budeme ochotni hledat.
- Překážky považuj za příležitosti k osobnímu rozvoji a duchovnímu růstu.

Přeji vám krásné úterý a kdybyste mě potřebovali, víte kde mne hledat.

11 komentářů:

  1. vím, kde tě hledat.. ale tam se jen tak zase nedostanu.. ale byl to hezkej výlet :) a ty obrázky.. koukala jsem na pár a některý by mi snad ani nedošly, co tím chtěl autor kartiček říct.. třeba "před a za".. jo.. je tam stejnej strom, ale co to znázorňuje, to by mi nedošlo.. citron bych k bonbonům taky nepřiřadila..
    fakt.. obdivuju tvojí trpělivost.. já na tý svojí pořád pracuju.. asi mi to jde, protože ještě nejsem vrah.. zatím.. :) tak ti přeji další dávku trpělivosti a Jeníčkovi nový úspěchy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Evil, vím, že to máš daleko, i tak jsem ráda, že to alespoň jednou vyšlo. A mail můžeš napsat kdykoliv:-)

      Vymazat
  2. Marcelko, jsi statečná a silná žena! Někdy si říkám, jak to všechno zvládáš a jo! Máš veliké srdíčko - to je ono!

    OdpovědětVymazat
  3. Mnich, který prodal své ferari...... super kniha!

    OdpovědětVymazat
  4. Zbožňujem tú knihu, už len pre tie myšlienky. Veď vieš... aj u mňa si také našla :). Neboj sa Amélka, všetko bude v poriadku, všetko je ako má byť a ty si presne na tej ceste, kde máš byť.... Boh ťa obdaruváva tou všetkou silou, lebo presne vie, že to potrebuješ a deti ťa potrebujú...
    Keď Jeníčkovi nešla úloha na prvýkrát, isto si ju rád zahrá aj na druhý a tretíkrát a bude to zvládať lepšie a lepšie.... krásny utorkový večer ti želám :)

    OdpovědětVymazat
  5. Problémy zocelují, ale mělo by to být s mírou. Přeji ti všechno dobré. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Marci, stíháš ty někdy spát? Já se teď učím na státnice, tak moc nespím, ale říkám si, jak dlouho se to dá vydržet...no, guarana to jistí, když nemusím kafe, ale stejně :-). S těmi psychiatry...ono to nebývá rozhodně příjemný, ale musíš mít pocit, že to k něčemu je, musíte si vzájemně důvěřovat. Pokud to tak není, nemůžeš je změnit? Já jsem v nemocnici tolikrát spadla (obrazně řečeno) na hubu (v průměru cca čtyřikrát týdně, téměř po každé terapii, i když to byla skupinovka), psychicky jsem měla dojem, že jsem totálně na dně...šli jsme v terapii až na dřeň...ale i tak jsem (i když až po chvíli) cítila, že to má smysl, že to pomáhá, víc mi to dává, než bere. Byl to jiný druh terapie než máte vy, ale to, co jsem řekla výš, by podle mě mělo platit při všech terapiích. Je to jako mít ránu, která je na pohled vcelku v pohodě, ale vevnitř je špatná - je nutný ji otevřít, vyčistit a pak se může hojit...a zůstane jen jizva, ideálně ani to ne. Neměla bys mít rozhodně pocit, že ti do rány někdo sype sůl, byť neúmyslně. Držte se.

    OdpovědětVymazat
  7. Amélia moja milá... :-)
    Posielam tebe aj tvojej rodinke neskutočné množstvo pozitívnej energie a sily. Držím vám palčeky, určite to všetci spoločne zvládnete. :-)

    OdpovědětVymazat

Prosím, nepište mi nechutné, vulgární a urážlivé komentáře, já vám je také nepíšu.
Byla bych vám vděčná, kdybyste se podepsali, občas nemám chuť zveřejňovat anonymy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...