čtvrtek 22. května 2014

Podruhé v Bille





Ve svém archívu jsem našla asi tři týdny staré fotky z nákupu v Bille.


Jenda bojuje s neštovicemi ....
.....a úkoly teď pár dní neděláme. Je rád, že je rád, tak ho zbytečně neprovokuji. Ven chodit nesmí, takže i archív fotek přijde k užitku.


Nákup svých oblíbených věcí tehdy Jeníček zvládl v pohodě. Nesměl chybět Lipánek, Actimel, Bonpari, mandarinky v plechovce ani Dobrá voda s jahodou.... Ukazovala jsem mu, kde co najde a snažila jsem se, aby se nenudil a obsloužil se sám. Když se nudí, tak zlobí, což je normální. Tady jsem se snažila nedat mu k nudě příležitost.



Ještě Fidorku pro Šárku...






...oblíbeného ptáka...



...a rychle zaplatit.


U pokladny ho pro změnu bavila Eliška a ukazovala mu obrázky na různých výrobcích.



16 komentářů:

  1. Hezky! Šikovný! Je skvělé vidět, jaké dělá pokroky. Oceňuji i Eliščinu starost a pomoc ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. očividne ho to bavilo a tešil sa....paráda, deti sú najzlatšie, keď sa usmievajú. :-)
    Rýchlo sa uzdravte. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Teeeda! Skvele pokroky! krasne fotky

    OdpovědětVymazat
  4. Panečku!:) Mám obrovskou radost:) Vzpomínám, kdy jsem začala číst Váš blog Amélko:) Jeníček dělá pokroky jako blázen:) Jste skvělá, nejlepší a ty pokroky jsou Vaší zásluhou:) Strašně moc se mi líbí fotka, kde Jeníček vykládá zboží na pás:) Kluk šikovná to je:))

    OdpovědětVymazat
  5. Máš šikovné děti, opravdu bych řekla, že se hodně snaží bojovat...už je jim líp? Vzpomněla jsem si na vás včera večer a asi před hodinou, když jsem měla docela úzkost...tentokrát znám i příčinu, opět je iracionální. Snažím se, aby to doma nikdo nepoznal, ale asi to není úplně chytrá strategie...Držte se.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Míšo. Jenda neštovice zvládá, už je mu líp. Eliška své úzkosti nezvládá a do školy nechodí....

      Vymazat
    2. Stejně už tam nic moc nedělají, ne? :-) Třeba se to přes prázdniny (nebo i později) trochu srovná, ty a doktorka i učitelé jí pomůžete a ona je bojovnice...myslím to vážně, protože si myslím, že musela za svůj život prožít neskutečné stresy a že i neautista by to těžko ustál bez nějakých následků...

      Vymazat
  6. Páni, vzpomínám si na článek s kupováním nových bot, neuvěřitelný pokrok, Jeníček vypadá i spokojeně :-) Ty neštovice jsou snad všude, i my teď ve školce máme epidemii, a já je zrovna ještě neměla, tak jsem zvědavá jak to dopadne :-) Přeji Jeníčkovi brzké uzdravení,určitě to pro něj musí být hrozně nepříjemné.Já jsem dnes narazila, když jsme jednomu z našich dvojčat autíků nakrájeli oblíbenou Kinder čokoládu na menší kousky, protože po celých tyčinkách je jí velká spotřeba .. pak jsem zjistila že to přeci není ona, není to ta tyčinka Kinder čokolády,která je za odměnu obvykle, jsou to ošklivé mrňavé kousky :-D a přesvědčovat jsem mohla horem dolem .. další zkušenost do sbírky :-)
    Přeji krásný zbytek týdne
    Natálka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jasně, nakrájená čokoláda přece není CELÁ čokoláda. Vypadá JINAK:-)

      Vymazat
  7. Dobrý večer Amélko :) na Váš blog jsem narazila teprve před pár dny a už mám přečtené všechny články. Asi Vám budu spíše vykat, jsem nejspíše stejně stará jako Eliška, tedy alespoň také chodím do prváku. Musím říct, že Vás hrozně moc obdivuju. Vážně, klobouk dolu. Jeníček dělá ohromné pokroky. Sama jsem kvůli svému zrakovému postižení na speciálním gymnáziu, kde máme kromě nevidomých a slabozrakých také spoustu aspergerů a autistů. Jejich pohled na svět mě asi nikdy nepřestane fascinovat. Na první pohled se může zdát, že se jedná o hloupé a nevychované lidi, ale časem člověk pochopí, že skutečnost je trochu jiná. Ve třídě je nás sedm a z toho je jeden silný autista, vážně je to s ním kolikrát k nevydržení a to si teprve nedokážu představit mít někoho takového doma, musí to chtít opravdu hodně silné nervy a jste opravdu tak silná, že je to více, než obdivuhodné. Strašně se mi líbí váš pozitivní přístup ke všemu, i když je toho na vás mnohdy moc, dokážete se nad to povznést a najít nějaké to světélko. Myslím, že založení blogu byl opravdu hodně dobrý nápad, nejen, že píšete čtivě a o věcech, které člověka zaujmou, navíc tím ale určitě musíte spoustu lidí díky svému přístupu namotivovat k boji. Vážně respekt.
    A snad už bude Elišce brzy lépe, musím říct, že jsem si ji z těch vašich článků svým způsobem oblíbila a mrzí mě, že tolik trpí. Sama vím, jaké to je mít deprese a úzkosti v takové míře, že člověk ani nenajde sílu a odhodlání jít do školy, snad jí bude brzy lépe!
    Ještě jednou moc gratuluju k veškerým pokrokům a úspěchů a přeju mnoho dalších! :)

    Naty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Natálko, děkuji za krásný a dlouhý komentář. Jsi chytrá a inteligentní dívka. Jsem moc ráda, že se ti na blogu líbí. Snažím se, aby se co nejvíc lidí dozvědělo o autismu, o úzkostných poruchách, životu s depresí ap. Není nic špatného na tom, když mají lidé psychické potíže a netřeba se za to stydět. Děkuji, že jsi napsala, moc si toho vážím.

      Vymazat
  8. to je hezký, že se mu nakupování líbilo :) a Eliška je úplně super :) mám radost, když vidím, že máte všichni radost :) pokroky jsou to jako hrom :) jen tak dál :)

    OdpovědětVymazat
  9. Marci to je ohromný pokrok. Vzpomínám, jaký byl problém s Jeníčkem nakoupit. A teď vidím na fotkách veselého kluka, jak nakupuje.
    To je ohromně pozitivní a já mám radost s Tebou.
    Míša z Plzně

    OdpovědětVymazat
  10. Dobrý den,
    já nevím, ale neočkuje se proti neštovicím ? Nebo vlastně, neměly by být vymýceny. No jo, vymýeny jsou asi ty pravé, co kosily Indiány. Tohle to jsou ty plané ? Já se v tom nevyznám.
    Díky
    Ychtylosaurus Rex

    OdpovědětVymazat
  11. Dekuju moc za pochvalu, mas uzasny blog. Jeste jednou moc diky :)

    OdpovědětVymazat
  12. Veľmi sa z neho teším... :) je zlatý na fotkách a som rada, že robí také pokroky... :) Dúfam, že choroba mu ustupuje a Eliške sa už tiež polepšilo. Myslím na vás stále a Amélka, naďalej ti posielam veľa síl, aby si to všetko zvládala... si úžasná! :)

    OdpovědětVymazat

Prosím, nepište mi nechutné, vulgární a urážlivé komentáře, já vám je také nepíšu.
Byla bych vám vděčná, kdybyste se podepsali, občas nemám chuť zveřejňovat anonymy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...