sobota 25. února 2017

Návod k použití domovního bezdrátového zvonku

Eliška čte návod k použití domovního bezdrátového zvonku:


Mamí, ten zvonek je strašně nebezpečnej, měli bysme ho vyhodit.

Pro zabránění nebezpečí usmrcení nebo těžké újmy na zdraví se musí dodržovat pokyny uvedené v tomto návodu.

Já umřu, když ten zvonek budu používat? A když udělám něco jinak nebo špatně, tak mě ten zvonek zabije?!! Jak? A čím? On má nějakou zbraň?  Proč mě chce zabít? Jak mi může zvonek způsobit těžkou újmu na zdraví?! A jak přesně vypadá těžká újma na zdraví? Co si pod tím mám představit?

Pokud se této nebezpečné situaci nezabrání, může dojít k hmotným škodám. Co to znamená? Jaké nebezpečné situaci? Co se tím myslí? To přijdu i o dům? Jak může zvonek způsobit takové katastrofy? Já nechci přijít o dům.

Děti starší 8  let a osoby s omezenými fyzickými, smyslovými nebo mentálními schopnostmi či nedostatkem zkušeností smí používat tento přístroj pouze pod dohledem zkušené dospělé osoby nebo pokud byli dostatečně poučeny a porozuměli z toho vyplývajícímu nebezpečí.

A jaký je tam nebezpečí? Tak Jeníček to nesmí používat. A já taky ne??? Mám omezené mentální nebo smyslové schopnosti??? A děti do 8 let ho používat můžou bez dozoru? Jak je to možný???
Tak co ty děti mladší 8 let, o těch se tam vůbec nepíše. Jak by mohlo 14 denní mimino používat zvonek, když to má od nich dovolený?

I tak je to absurdní ta představa, že jde malá 9 letá holčička na návštěvu k babičce a nemůže zazvonit na zvonek bez dohledu dospělé osoby, protože jí může zvonek explodovat v ruce. A tomu dospělýmu se to nemůže stát? Když pro děti je to strašně nebezpečný a pro dospělé ne? Jen úderem 18. roku, tím, že je dospělej, tak už mu neublíží?
 Den před 18. narozeninami mi může zvonek ublížit a když přijdu o den později, tak se mi nic nestane, protože už jsem dospělá? To přece nedává smysl. Jak by ten zvonek poznal, že jsem měla včera narozeniny?

Mamí, máš dostatek zkušeností se zvonkem? Jestli ne, tak ho nesmíš používat ani ty.

Na přístroj nestavte žádné zdroje otevřeného ohně. Koho by napadlo zapalovat zvonek nebo na něho postavit otevřený oheň? A jak vypadá vůbec zavřený oheň??? Ten tam položit můžu???

Pokud se baterie vymění nesprávně, hrozí nebezpečí výbuchu.
Takže ten zvonek je strašně nebezpečnej. Jak budu používat zvonek, tak umřu, vyhořím a ještě mi bouchne barák? A proč to prodávají, když je to tak nebezpečné?! Tak to je lepší zvonek nemít, než riskovat, že se mi stane tahle pohroma. Měli bysme ho vyhodit do koše. A můžu ho vlastně vyhodit do koše?

Vyměňte baterie pouze za stejné baterie.
A co když nebudou mít stejné? CO když budou mít jinou značku? Jak seženu úplně stejné??? Co když už se nevyráběj.

Poškozený nebo na zem spadlý přístroj neuvádějte do provozu.

Jak může být na zem spadlý, když ho mám v ruce? Já ho na zem nehodím. Kdo by házel zvonkem? Proč by si pořizoval někdo zvonek, kdyby ho chtěl házet na zem?
A jak mi spadne, tak ho fakt už nesmím používat?

Nevystavujte přístroj přímému slunečnímu záření nebo vysokým teplotám. Co to je za blbost?!  Proč by ho někdo vystavoval schválně vysokým teplotám? Jako že by ho ohříval? A proč??
Jak tomu zabráním v létě, když je venku 40-50 stupňů a svítí na něj sluníčko?  A to vybuchne? Jak ho mám zchladit??? A čím?

Přístroj okamžitě odpojte, pokud zjistíte zápach ohně nebo kouř.
Takže přece jenom vyhořím? Tady mi potvrdili, že se to může kdykoliv stát. To musím ten zvonek hlídat, aby nehořel a jak často k němu musím chodit ho kontrolovat? A musím k němu čichat, abych ucítila zápach ohně? A jak často? Každejch 5 minut si budu natahovat budíka, abych šla zkontrolovat zvonek???

Když ucítím zápach kouře? Ale ten já cítím pořád, když Jirka jde zatopit. A to mám pak vypnout zvonek?

Nesprávná manipulace s baterií může vést k požáru, výbuchům, únikům nebezpečných látek nebo jiným nebezpečným situacím!!!
To je tak strašně nebezpečný! Se ho bojím.
Jak se nesprávně manipuluje s baterií? A jak se s ní manipuluje správně? Nesmím na ni asi vůbec sahat. Asi když budu potřebovat vyměnit baterii, tak ji odnesu do servisu, aby mi to vyměnili? A co si tam o mně budou myslet?

Baterie nepolykejte, hrozí nebezpečí poleptání.
Koho by to napadlo polykat baterii? Pro koho to tady je ta informace? Koho napadne polykat baterii?
Pokud dvouleté dítě, tak to si asi nečte ten návod, vždyť neumí číst. Nebo někdo kdo má IQ 20? Ale ten taky neumí číst. Ani by tomu nerozuměl.

Takže je to velmi nebezpečné. Ten zvonek nahoře v obýváku rozhodně nechci. Ještě by to ublížilo kočkám. CO když vyletím do povětří???? Já nechci umřít.

Abyste zabránili nebezpečí, již nepotřebný obalový materiál zlikvidujte podle místně platných předpisů. Takže když budu chtít vyhodit krabičku od zvonku, musím se dojít zeptat na úřad do kterého kontejneru ji mám hodit, nebo co s tím mám udělat? Já neznám místní předpisy! Řeknou mi, jak ji mám zlikvidovat a který zákon si mám přečíst????

- Oni by asi dostali záchvat smíchu!
A proč by dostali záchvat smíchu, když si musím ty předpisy nastudovat??? Jinak to přece nesmím vyhodit, já ty předpisy fakt neznám. A nemůžu to porušit.

Baterie pravidelně kontrolujte.
A jak často je mám kontrolovat? A proč to mám dělat, když na ni špatně sáhnu, tak mi může způsobit těžkou újmu na zdraví ..a to já se bojím. Já nechci těžkou újmu na zdraví.
Co znamená pravidelně? Jednou denně, jednou za týden, jednou za měsíc? To si to mám psát do kalendáře, že mám jít zkontrolovat baterii? A co když zapomenu?






2 komentáře:

  1. Je až s podivem kolik jí toho napadne ohledně pokynů ke zvonku , když nad tím tak přemýšlím .. jaké by asi musely být návody k použití a varovaní , aby byly srozumitelné i těm , kteří chápu vše doslovně . Zajímavé :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdyby byly napsané srozumitelné i když to vezmeme doslovně, bylo by to jen ku prospěchu.
      Eliška má v mnohém pravdu, jsou to pitomosti. My neurotypičtí nad tím mávneme rukou, nepřemýšlíme. Víme, že to napsané zbytečně komplikovaně. Chudák Eliška, řeč by měla být k dorozumění a ne naopak.

      Vymazat

Prosím, nepište mi nechutné, vulgární a urážlivé komentáře, já vám je také nepíšu.
Byla bych vám vděčná, kdybyste se podepsali, občas nemám chuť zveřejňovat anonymy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...