čtvrtek 16. února 2017

Eliška a MHD

Dvouhodinová scéna před zítřejší návštěvou Trigonu:
(a to tam chodí jen jednou týdně)

- "Já tam NECHCI. Nenávidím to. Nesnáším tam chodit, raději bych umřela než tohle. To je tak strašná ztráta času.
Nesnáším jízdu MHD.
Nesnáším jezdit tramvají, radši čekám půl hodiny na autobus. I ten autobus nesnáším, ale pořád je to lepší než tramvaj. Chci jezdit jenom autem. V autě máš bezpečí, soukromí, čisto a to svoje místo, nikdo tě tam neobtěžuje a neřve ti tam hodinu mimino do ucha...kolikrát to mimino tak strašně řve, že mám chuť vystoupit v Kunčičkách a jít několik km domů pěšky, nebo říct těm rodičům, že jestli ho nezklidněj, tak ho zavraždím.

A ten slintající dědek, ten je tak nechutnej a furt mě hypnotizuje. Sedá si tak, aby se na mě mohl dívat.
Je hnusnej, dívá se na mě a pohybuje jazykem, je mi z něj zle.
To se ti v autě nestane, že by tam seděl nechutnej dědek.
Ani tě v autě nikdo nepřepadne a nemůže tě nikam odvést.
Nenávidím MHD.
Chce se mi zvracet z těch lidí.
Nejvíc mi vadí, když do toho autobusu přijde strašně strašně strašně strašně strašně strašně hrozně strašně neuvěřitelně strašně strašně strašně strašně hrozně šíleně nesnesitelně smradlavej člověk.

Radši si sundám čepici a dýchám do čepice, kolikrát to je takovej smrad, že se nemůžu nadechnout.

Všude jsou lidi, strašně se štítím těch hnusnejch tyčí, na který sahaj špinavýma zpocenýma smradlavýma rukama....a sedaček, do kterých lidi prděj. Všude jsou na mě nalepeni lidi, kteří smrděj.
To abych si dala podsedák na sedačku, abych se neumazala, něco na opěradlo, abych nechytla vši... abych si vzala rukavice, abych se mohla držet té tyče, abych od nich nechytla nějaký bradavice nebo něco ještě horšího..a roušku na pusu, abych se z toho smradu neudusila. Ale rouška je nechutná, tu bych si nevzala.

Představ si, že stojíš v tramvaji, která je narvaná lidma, všichni se na tebe mačkaj, držíš se holýma rukama těch špinavých tyčí, ze kterých dostaneš bradavice, do ksichtu ti dýchaj smradlaví lidi, kteří smrděj potem, špínou a cigaretama, nemáš si kam sednout, strkaj do tebe, bojíš se, že spadneš...a zamysli se nad tím, jak by ti to bylo příjemné

- "Ale mně to nevadí."
- "Tobě to FAKT nevadí, když se na tebe lepěj smradlaví propocený lidi? To musí každýmu normálnímu člověku vadit...!!!"

Kdyby byla v pořadu Pět proto pěti v televizi otázka: Jmenujte důvod, proč raději jedete MHD, než autem? řekla bych, že žádnej není.
Radši bych jela autem, za každejch okolností.

Strašně mi vadí, když si prodavačka položí zbylé peníze na ruku a já si je mám z té hnusné slizké ruky od ní vzít. To je tak strašně nechutný. Štítím se té ruky, proto jim nechci ani podávat ruce.

A ten stožár ve Svinově mě pronásleduje. Vidím ho všude, z každé části Ostravy, Nadávám mu, když mi nejde televize,  že to dělá schválně, abych se nemohla dívat.

Mami, budeš na mě myslet, abych tam zítra neumřela???!"

2 komentáře:

  1. Tak tohle vnímám téměř stejně , nedivím se jí . Já když mám jet do školy v pátek , nebo v pondělí tak se také hroutím , že umřu , protože autobusy a tramvaje jsou nacpané a všichni se na mě lepí a já kolem sebe ty lidi prostě nechci . Vím jak se cítí , je to hrůza .

    OdpovědětVymazat
  2. Naďa prekonala sociálnu fóbiu z ľudí, už sprevádza na hrade, fóbiu z okuliarov, po rokoch ich nosí, cestuje do zahraničia, má fóbiu z jedla, ale vybudovala si super zdraví jedálniček a varí super recepty, chystá sa letieť lietadlom za Dorkou do Londýna atď...je ešte veľa situácii, kde prežíva smrteľnú úzkosť modlí sa ruženec milosrdenstva a prosí ma za modlitbu...

    OdpovědětVymazat

Prosím, nepište mi nechutné, vulgární a urážlivé komentáře, já vám je také nepíšu.
Byla bych vám vděčná, kdybyste se podepsali, občas nemám chuť zveřejňovat anonymy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...