středa 17. dubna 2013

Třetí den v novém bytě


Chvilkama je líp, jindy hůř...


...ale vcelku to Jenda zvládá v "pohodě".


Tedy na naše poměry.


Vlastně je to podobné jako "doma" ...
...jako v rodinném domku, odkud jsme se odstěhovali.


POKUD jsou v místnosti jen dva lidé, pak je Jenda v klidu.


Pokud přijde maminka, brácha nebo holky ze školy, pak nastává problém, ale pořád to jde...



Všechny děti se učí novým pravidlům a novým znalostem (zdravit sousedy na chodbách i před domem, venčit psa, kam vysypávat koš a kam odnášet plasty do kontejneru, nepoužívat v kuchyni více spotřebičů naráz, nevysávat po 20. hodině, být ohleduplní k sousedům a mluvit tišeji...)


Občas má Jenda "malou krizi", ale dokonce už si začíná hrát s hračkama.



 Jsme na dobré cestě to zvládnout a hlavně nebýt přítěží pro sousedy.
Zatím nemají důvod si stěžovat a doufám, že to tak i zůstane.


Jenda není nijak zvlášť hlasitý, spíš trpí vnitřně....


.... a o to víc mi ho bývá líto...



Holky byly dva dny ve škole a zvládají to i s přestupem. Teď jsou nemocné, tak je nechávám doma.



Máme tu takový malý lazaret. Elišce není dobře, Šárka má horečku a k tomu rýmu  a já mám "pěkně" nateklou nohu.
Bolí jak čert, tak se snažím skoro nic nedělat (tedy jak jen to jde se třemi dětmi) a mít nohu nahoře. I to vybalování musí počkat...





Jsem pyšná na své děti. Za poslední půlrok si prošly velmi těžkým obdobím a mnohými krizemi, ale zvládají to velmi dobře.


Snažím se jim to ulehčit a  zpříjemnit jak jen to jde .


S láskou se dá zvládnout všechno.
A já své děti miluji.



22 komentářů:

  1. Ty jo, tak vidis - cela tahle akce se stehovanim ma i svetle stranky - tve deti se uci empatii, brat vic ohledu na druhe, byt samostatnejsi...Na ty nemoci - nezkousela jsi neco s (certifikovanou!) aloe vera? anebo kolostrum. psala jsem ti o ni a neboj, nevnucuju ti ji,to ani nahodou, jenom jsem zvedava, nic vic :-). Pouzivaji ji i nekteri doktori (jiny jsou skepticky) jako doplnek k lecbe, protoze vyrazne urychluje leceni (asi tak trikrat az ctyrikrat, aspon co vidim na sobe). (ale to jsem ti taky myslim rikala). Kazdopadne mas sikovne deti, postupne zvladnou vsechno :-). Promin pokud tenhle text nedava smysl, mam v sobe leky na spani :-/

    OdpovědětVymazat
  2. Marcelko, od doby, co tě znám, přehodnotil jsem význam slova "pohoda". Ty jsi v pohodě, pokud zrovna nehoří. Nesmírně tě obdivuju za tu odvahu, vytrvalost, ale hlavně za lásku, kterou máš ke svým dětem!
    Původní komentář se mi ztratil, ale psal jsem ti v něm, že produkty s vysokým obsahem Aloe Vera a Colostrum taky prodávám, takže kdybys je chtěla zkusit, dej vědět! Rakovinu sice nevyléčí, jak tvrdí některé firmy, ale pomůžou docela dost. Dám ti je za svůj nákup a případně i zdarma. Rozhodně tím nic nepokazíš. Bůh vás všechny opatruj a ty se šetři, protože děti tě budou potřebovat nejen zítra, ale i za pět let! No, a my taky, víš? Máme tě rádi!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je fakt. Díky Bohu, že nehoří:-) Aloe Vera a Colostrum klidně ráda vyzkouším, někdy se domluvíme. Uvidíme, jak vyjdu s penězi. Někdo totiž neplatí ani polovinu alimentů :-(

      Vymazat
  3. DOKÁZALA JSI TO!! Dokázala jsi odejít od K., který vás ničil, vzít život do vlastních rukou - mám z tebe obrovskou radost. ♥

    OdpovědětVymazat
  4. Misi, to colostrum je pry vyborne. My ted mame od ALOE tohle-mohla by si mi napsat svuj nazor? Zda se nemusim to davat diteti-diky. Jmenuje se to: Aloe vera Active Freedom.
    Marci jste super. Omlouvam, se, ze tady resim na tvych strankach Aloe:-) Nahoda-tak jsem toho musela vyuzit. Snad se nebudes zlobit. Diky Míša:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Samozřejmě že se nezlobím:-) Můj blog není jen o autismu. Jen si klidně vyměňujte zkušenosti.

      Vymazat
    2. Miso, diteti do tri let tohle neni doporucene - viz treba tady http://www.srovnanicen.cz/q/Aloe%20Vera%20Drinking%20Gel%20Freedom/, ale myslim ze i pro starsi deti je lepsi neco, kde mas primo napsane ze je to vhodne i pro deti (treba aloe berry nectar, to je tusim od tri let a ma snad pomoct i s alergiema), vnejsi pouziti je ale v pohode na cokoliv. nektere gely maji psane ze jsou pro deti az od 10 let. otazka je, jestli to jenom zatim neni na detech vyzkousene, nebo jim to muze skodit...colostrum osobne vyzkousene zatim nemam, ale slysim od zname, ze co ho pouzivaji, skoro k doktorce nechodi :-). mam v planu ho zkusit. rakovinu aloe (asi) primo nevyleci, ale tim, ze vyrazne zveda imunitu a ma vyrazny hojivy ucinky, tak tu potvoru clovek mnohem lepe snasi (ale stejne doufam ze tuhle zkusenost nebudu muset absolvovat a vyzkouset to na vlastni kuzi). nema se pit pokud mas neco transplantovaneho, pokud jsi tehotna a tusim, ze redi krev, tak zrovna ty Marci bud opatrna a kdyztak se zeptej doktora. spis se ale ujisti, ze ti neublizi, neptej se jestli pomuze (nekteri doktori tohle neslysi radi a jsou skepticky). ale na zanety vseho druhu pomaha vyborne, ja ted mam na plet aloe gelly a taky univerzalni sprej aloe first (ten se da striknout kamkoliv snad krome oci) a muzu ti rict, ze na moji plet jsem vyzkousela kdeco a vsechno zabralo bud jenom trochu a na chvili nebo vubec anebo prislo dokonce zhorseni...a ten sprej-za dva dny zlepseni tak o polovinu, za dalsi tri jsem si skoro troufla jit ven i bez make-upu :-). neni to sice porad stoprocentni, ale tak devadesatiprocentni, za coz jsem nesmirne vdecna :-). a pekne a rychle leci i otevreny rany. nejaka pani psala na internetu, ze po pouzivani toho gelu zmizely nektere auti rysy u syna, ale to teda jsem zase jsem trosku skepticka ja :-))

      Vymazat
  5. Na těch posledních fotkách Jeník vypadá jinak, než obvykle, asi se fakt chudák trápí. Však on si nakonec zvykne. Na dolní posteli palandy spíš Ty? Jak se tam nasoukáš? Vypadá nízká...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, bohužel na dolní palandě spím já, není jiná možnost. A jak se mi tam leze? Nic moc. S mými bolavými zády.... Připadám si tam jako ve vězení a když mě bolí záda, tak mám problém vylézt...

      Vymazat
    2. No my ji máme vyšší, já se na ní můžu posadit, a to si taky občas dám o horní postel řachu do hlavy, když Štěpa nebo Lukáš v noci ječí a jdu si k nim lehnout. Neměli vyšší?

      Vymazat
    3. Nevím, objednávala jsem ji přes internet:-P

      Vymazat
  6. Amelko, jsi skvělá, zpovzdálí tady pozoruju váš stěhovací boj a jsem ráda za vás všechny, že to nejhorší máte za sebou, teď už bude jenom líp.
    Jen takový postřeh, myslím, že Jenda to zvládá docela dobře možná i proto, že posledních deset dní netrávil v původním domově, ale u babičky, takže ta změna byla přeci jen postupnější, než z vlastního rovnou do "cizího".
    Brzy se všichni uzdravte a ať váš život najde své nové koleje, které povedou do lepších časů.
    Lucka

    OdpovědětVymazat
  7. Musím říct,že tvoje komentáře tak nějak nekorespondují s fotkami, na kterých je plačící a trápící se Jeník. Ale já myslím,že se s tím úžasným způsobem vypořádáváš. Vidíš hlavně to pozitivní. A taky pozitivně píšeš, i když z fotek by se dalo číst něco jiného. Podle mě je to dobře.
    Překonejte rychle nemoci a za chviličku bude zase o něco líp. Po krůčcích to půjde, jsi nesmírně trpělivá. A odpočívej taky někdy.:-) Díky moc za fotky,které přidáváš i v těchto náročných chvílích.
    Andrea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu. Ale jsem pozitivní člověk a mám radost ze života. Snažím se být svým blízkým oporou a dodávat jim sílu. Na malé krize s velkou láskou. Snažím se nevšímat si toho negativního. To nejhorší máme za sebou, teď už jen vyklidit zbytek věcí z krabic a pytlů a ono se to časem usadí.

      Vymazat

  8. Objevila jsem tyto stránky, nemohli by vám tam nějak pomoci? Zdenka

    http://adventor.org/o-nas

    OdpovědětVymazat
  9. Amélko, to stěhování dost prožívám s vámi a teď adaptování se novým pravidlům a novým prostorům. :-)
    Moc na vás myslím a přeji, aby se to vše urovnalo, aby si Jeníček zvykl a nebyl hromádka neštěstí - však na fotce č.14 odshora je mi Jeníčka tolik líto, jak tam sedí schoulený. Ale s tvojí pomocí to všichni zvládnou. :-) Řekla bych, že stěhování opačné - z bytu do domku je snad lehčí - nejsou sousedi. :-)
    Ty se opatruj a noze ulevuj jak jen to půjde. Zdraví máš přeci jen jedno. :-)
    Myslím na vás. :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Amélko, tohle se překoná. Každý začátek je těžký a myslím, že to snášíte i s holkama lépe, že bych čekala. Jenda si zvykne. Musí, tak jako si zvyknou holky a ty sama. A navíc,mám dojem, že jeho přijetí nového domova není tak dramatické, jak se dalo čekat. Navíc s novým domovem se dají nastavit nová pravidla, jak jsem viděla třeba v článku s koupáním - starý rituál lze jednoduše a logicky uzavřít a začít nový. A možná budou děcka opravdu klidnější, když odpadnou starosti, které jsi měla v minulém domově.

    OdpovědětVymazat
  11. Loni jsme se taky stehovali. Bylo to v utery, kdy jsem ve skole, domu jsem prijela az ve ctvrtek a odjizdela jeste ze stareho bytu. Vratila jsem se uz ale do noveho... Najednou mene mista, vsude neco, nekdo, chaos, veci nebyl na svem miste, skrine, policky, vsechno provizorni... Dostala jsem sileny strach neprekonatelny, ze mi nekdo sahal na me veci (stehovaci), ze nejsou poskladane, jak maji byt. Ze mi vsechno ponicili, osahali atd. Zacala jsem brecet a tatka po mne rval, ze jsem rozmazlena, ze se prece nic nestalo a ja delam vedu, ze jsem byla pryc (skola), s nicim nepomohla a jeste delam scenu z niceho. Nebyla jsem schopna prestat, cim vic rval, tim to bylo horsi. Pak mi rekl, at jdu do pokoje, kdy byl proste chaos... Skoro jsem nespala, rao znovu slzy... Cely den jsem uklizela, davala veci na sve misto a teprve pak jsem byla schopna fungovat. Sla jsem behat a skoro to neslo, protoze to bylo z jine casti mesta, ssechno bylo jine. Nez jsem si zvykla, trvalo to... Par tydnu urcite. A nez jsem to prijala uplne skoro rok. Rozumim vasim detem... Muselo to pro ne byt jeste tezsi... A to uz si ani predstavit nedovedu...

    OdpovědětVymazat
  12. Nestava se mi to casto, ale jsou chvile, kdy si rikam, jsem dospela, musim se ovladat... Ale ono to nejde... Ani tak. Nastesti se takovym chvilim vyhybam, tudiz neprichazeji moc casto :)

    OdpovědětVymazat
  13. Proto mejte pochopeni... Nekdo zvlada zmeny hur... Ale pomalu a s klidem se da vyresit vse i se prizpusobit... Jen to trva nekdy dyl

    OdpovědětVymazat

Prosím, nepište mi nechutné, vulgární a urážlivé komentáře, já vám je také nepíšu.
Byla bych vám vděčná, kdybyste se podepsali, občas nemám chuť zveřejňovat anonymy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...