čtvrtek 4. dubna 2013

Klamavá reklama?


Byla jsem na poště a MUSELA jsem vyfotit pro Elišku nápis na stojanu.


Věděla jsem, že TOHLE bude chápat doslova.
A taky že ano.


Divila se, jak může někdo dostat za 408 Kč 20 tisíc.


Marně jsem jí vysvětlovala, že to je půjčka a že lidé zaplatí asi o 14 tisíc navíc v průběhu sedmi let.
Eliška říkala, že to je děsná lež... a proč to tam píšou, když to není pravda...?

11 komentářů:

  1. Každá reklama nějakým způsobem lže...

    OdpovědětVymazat
  2. Eli ma pravdu, chybi tam totiz dodatek "mesicne" :-P :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Marcelko, ale vždyť v tomhle případě má Eliška naprostou pravdu! Já si vzpomínám, že když se kdysi začínaly prodávat mobily, našlo se pár dospělých, svéprávných lidí, kteří věřili, že dostanou mobil za korunu a už nedovedli pochopit, že se tím uvážou k nějaké útratě za služby na dobu dvou let. My žijeme ve světě, který je do značné míry postavený na lži. Kdybych to měl Elišce vysvětlovat já, řekl bych jí, že má pravdu! Že je to takhle napsané proto, aby poštovní spořitelna vydělala na lidech, kteří si nedovedou vypočítat, o kolkik tu půjčku přeplatí. Řekl bych jí, že slovo reklama je složené z předpony re a základu klam, takže reklama je opakovaným klamem. Je to nástroj, kterým se ovlivňuje podvědomí lidí pomocí nepravdivé, nebo jen částečně pravdivé informace.
    Co tvoje noha? Mějte se hezky, Bůh vás ochraňuj!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. naprosto souhlasim :) tuhle reklamu bych pro zmenu nepochopila vubec, nebo az po dlouhem uvazovani, pripada mi to hodne spatne formulovane...
      Myslim, ze i hodne neautistu si vstipi do hlavy: "Jo, levne ziskam penize..."
      Eliscino chapani je takove ciste... :) nesnasim tyhle reklamni klicky...

      Vymazat
  4. Eliska ma pravdu, vela ludi chape tieto vyroky doslova, nevie si predstavit ten objem co musi zaplatit. Zuzana

    OdpovědětVymazat
  5. Je to smutné a jednou by mohlo dojít k velkým problémům až bude děvče plnoleté.Podepíše nějakou půjčku a nic s tím nenadělá,protože bude svéprávná i když vlastně ale neschopná života ve společnosti.

    OdpovědětVymazat
  6. Nebude to mít holka v životě jednoduché. Nebudeš celý život stále s ní až dospěje. :(

    OdpovědětVymazat
  7. V tomto případě má vážně pravdu, mělo by tam být napsáno měsíčně, jinak to je nesmysl a třeba pro starší lidi by to také mohlo být klamavé (a pro aspíky):-) Vůbec se jí ale v tomto případě nedivím.

    Lenka

    OdpovědětVymazat
  8. Náhodou Eliška je správná holka. Má ráda ve všem jasno a to já jsem taky taková. Aspoň v zásadních věcech. Jasně ,že to bude mít těžýy,když to tak bere všechno,někdy si ti,co dělají reklamy z nás opravdu dělají blbce(omlouvám se za toto slovo).A já bych na tu poštu šla a za těch 408,--korun bych těch 20000,--Kč chtěla a hned.Přes 30let jsem pracovala v bance a toto nabízení úvěrů k prodeji jako rohlíků v krámě mě přímo uráží.Tak se všichni při tom stěhování držte. Alča

    OdpovědětVymazat
  9. Eliška to chápa v podstatě správně, protože oni to mají blbě napsané. Takže, ano, klamavá reklama. Ale asi byste se měly domluvit a raději dopředu, Amélko, že než by Eliška s něčím takovým souhlasila a něco takového podepsala, ať se s tebou napřed poradí. Teď je to dobrý, ale jednou bude sama hospodařit a v tomhle by mohla škaredě nalítnout. Jsou to dacani a pololži jim jdou náramně.

    OdpovědětVymazat

Prosím, nepište mi nechutné, vulgární a urážlivé komentáře, já vám je také nepíšu.
Byla bych vám vděčná, kdybyste se podepsali, občas nemám chuť zveřejňovat anonymy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...