pondělí 11. listopadu 2013

Koník z Magformers


V posledních dnech nic nestíhám. Nejdřív jsem zápasila s podvrtnutým kotníkem, pak s iPadem fungujícím jen napůl. Vezla jsem ho do Prahy do opravny, aby za 500 Kč zjistili, že mu nic není. Nechápu.
Na přelomu října a listopadu došlo k atualizaci softwaru a od té doby se iPad nepřihlásí do App store (do iTunes). Nemůžeme stahovat hry, což by nevadilo, Jenda jich tam má dost, ale nemůže hrát své nejoblíbenější hry. Pár dní se provztekal, proafektoval a nešlo mu vysvětlit, že to nejde. Po týdnu si zvykl, teď už to rozčiluje akorát mě. Pořád se tomu snažím přijít na kloub a nic.
Zkusila jsem všechno možné - od restartu routeru, přítele na Facebooku, na telefonu, rady, jak něco nastavit, vymazat a znovu instalovat, jak obnovit síť a já nevím, co ještě. Nejde to. Hlavně Jendovi nejde hra Farm story 2 a pro něj je to tragédie.
Internet sám o sobě jde (Centrum, Seznam i blog jdou v pohodě), ale jakmile bych se chtěla přihlásit do iTunes, tak zadám jméno a heslo a točí se dokola kolečko ověřování a nic...
Jednou jsme došli do knihovny odsouhlasit nové Podmínky a ujednanání s tím, že pak už to půjde..a nejde to...
Zajímavé je, že to jde v knihovně, u kamarádky i ve vlaku, nikoliv u nás doma:-(
A šikovný muž, který by nám pomohl či poradil, není...

Někdo říkal, že problém může být v nastavení routeru, ale s tím už fakt nic nemíním dělat. NedejBože s tím něco udělám a už to nepůjde vůbec. Stačí, že Jendovi po aktualizaci softwaru zmizelo asi 800 aplikací. Znovu stáhnuté mu jdou od levelu jedna.... a třeba Šmouly hrál rok a půl a byl u levelu 50....
A nepřejte si vědět, JAK to snášel a KDO za to mohl...samozřejmě že já...


Dnešní noc byla krutá. Jenda buď "jen" kašlal nebo z kašle zvracel, dalo by se říct, že jsem oka nezamhouřila.
Jsem unavená a šla bych spát, což nepřipadá v úvahu.
Místo toho půjdu se Šárkou na "burzu" středních škol.


Přikládám pár obrázků stavebnice Magformers - je to jediná hračka, která Jendu baví...


...a tentokrát udělal kytičku a koníka.


Ten koník mě překvapil, tedy Jeníček, že něco takového sám vymyslel.





Jeden dudlík jezdil na koni...


...a ostatní duldlíčci si rozebrali "balíky" různých barev...



Dudlíková mánie ho zatím nepustila.
Místo lidí má své "dudánky".



Přeji vám krásný den a co nejméně bacilů.
Myslím na vás, i když nestíhám psát.

9 komentářů:

  1. To je tedy radost... Na ten router bych zavolala odborníka, aby to správně nastavil, ale co s těmi smazanými levely. Nejde to příště před další instalací softu uložit? Nevím, jak to funguje u iPadů, když tam nejdou dát SD karty jako u jiných tabletů. Toto by mi tedy také hodně vadilo a vztekala bych se též, takže se Jeníkovi vůbec nedivím. Přeji lepší dny a žádné marody doma.
    Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nevím - hodinu jsme minulý týden po telefonu přes zákaznickou podporu aktualizovali software, autorizovali počítač a dělali zálohu iPadu a přes to to zmizelo. Pracovník v Českém servisu mi řekl, že to nevědí, že to zmizí...

      Vymazat
  2. Želám veľa veľa síl:) držím palce, nech sa udeje nejaký zázrak a začne to fungovať:) Trebárs aj samo od seba:)

    OdpovědětVymazat
  3. Páni, máš můj obdiv.
    Hlavně ať se Jenda brzo uzdraví a ty najdeš chvilku na odpočinek.

    To s tím routerem - že to přenastavíš a nepůjde to vůbec - no, to máš bohužel pravdu, jako bych viděla sebe ;).

    Měj se krásně, L.

    OdpovědětVymazat
  4. ahojky! tak se vám bacily také nevyhnuly? teda, mi s nima bojujeme druhý týden, ale zatím to nejvíc odnášíme naštěstí my dospělí, děti se zatím jakžtakž drží... jen sem tam posmrknou, ale to je v pohodě. držte se a přeji brzké uzdravení
    PS: ten čas je bídák, utíká a neptá se, jestli stíhám...
    gábina

    OdpovědětVymazat
  5. S iPedem neporadím, na počítači jsem jen tupý uživatel a když se něco pokazí sama volám SOS. Je to pro zlost, Jeníčkovu i tvou zvlášť, když jsi udělala všechno, co bylo v tvých silách. Je prima, že se Jeníček zabaví i jinak mež u počítačvých her, koník se mu povedl krásně, má čtyři nohy a na hlavě vidím i uši, jestli se nepletu. :-)))

    OdpovědětVymazat
  6. No, já jsem tedy nejsem zrovna technický typ, ale vzhledem k tomu že jinde než doma ta věc funguje, bych řekla, že bude problém spíš někde u vás doma - v síti, v signálu nebo tak něco :-). Ten ipad sám o sobě je zjevně v pořádku, což vám ostatně potvrdili. Kámoška třeba teď přestala chytat wi-fi v jedné místnosti doma, taky neví proč. Je to jenom technika :-)

    OdpovědětVymazat
  7. To je ale pech s tím iPadem, tolik levlů udělat a pak nic... :-( Ale chci Tě uklidnit, že já doma pány dva a tyto problémy taky musím řešit sama :-))
    Přeji brzké uzdravení!!!

    OdpovědětVymazat

Prosím, nepište mi nechutné, vulgární a urážlivé komentáře, já vám je také nepíšu.
Byla bych vám vděčná, kdybyste se podepsali, občas nemám chuť zveřejňovat anonymy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...