středa 19. března 2014

Hektické dny


V poslední době mám pocit, že moje děti hrají hru "KDO jako první zničí vlastní matku".
Jestli přežiju pubertu všech tří dětí, tak už všechno.


Nemám chuť, čas ani náladu se rozepisovat podrobněji.

Snad jen jeden zážitek:
 Překvapilo mě, jak je možné, že v jednom hrnku je přibližně pět litrů kafe:-P
Šárka mi o víkendu udělala bílou kávu (ředím to půl napůl s mlékem, tudíž je to hned na začátku vlažné). Kafe nechala na stole a chtěla pomoct s děláním lívanců.
Jenda se nudil a chtěl vozit Betynku v její tašce po bytě...Betka však nechtěla a z tašky mu utíkala.... Jenda na ni pořád volal...  Šárka mu řekla, ať ji nechá být...a bylo zle. Jenda vzteky hodil psí taškou a strefil se přímo do hrnku s kávou.
Taška mokrá od kafe, kávová louže na zemi, já mokré tepláky a ponožky, Šárka mokré ponožky, Betka trochu kafe v kožichu...  A pak že zázraky se nedějí: v jednom hrnku aspoň pět litrů kávy.

Snažím se na všem hledat něco pozitivního a i tady se mi to podařilo. Konečně jsem umyla podlahu, den předtím jsem to nestihla.....a konečně jsem vyprala psí tašku... chystala jsem se k tomu snad půl roku.
Takže i tady platí: "Všechno zlé je k něčemu dobré."


A teď si dávám raději půlnoční kávu, kdy mám jistotu, že mi ji nikdo nevylije.
Kafe, kniha a relaxační hudba - není to nádhera? Snažím se ulovit si denně alespoň pár minut pro sebe, i když ne vždy se mi to podaří.







Oblíbená jídla mých autistů - Elišky lívance a Jeníčkův vývar s písmenky a s mrkví. Jediný, kdo není vybíravý, je čuník, ten sní všechno a s chutí.



14 komentářů:

  1. Vidim, ze mas kafe rada hodne podobne jako ja. Taky preferuju hodne mlika. =))
    A nemas to vazne jednoduchy... Ne ze by to s tim jidlem u nas bylo nejaky zlaty, psala jsem ti, ze dost veci mam podobne jako tvi autiste, ale vzhledem k memu veku u nas plati - neuvaris si, nezeres. =D Jeste, ze segra jezdi na vikend domu. Vzdycky se jako prvni pta, co by sis dala? Co ti mam uvarit? Jsem tak moc rada, ze ji mam... A mamka mi taky hodne pomaha. Az cas ukazal, ze to, co jsme si tenkrat psaly, pomohlo.
    Moc Ti uprimne dekuju.
    Myslim na Vas a pevne doufam, ze bude lepe.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tvá sestra je zlatá, je dobře, že ti pomáhá. Občas jí to řekni, že jsi vděčná za to, co pro tebe dělá. Jsem ráda, že Ti (vám všem) naše psaní pomohlo. Jsem za to moc ráda.

      Vymazat
    2. Rikam ji to prakticky denne, i to, ze jsem neskutecne rada, ze ji mam. =)
      Jako deti jsme se strasne rvaly, v puberte jsme se hodne oddalily, ted jsme si ale opravdu blizke.

      Vymazat
  2. Já si dát o půlnoci kafe, tak už asi definitivně zkolabuju...
    Bude líp, až půjde Jeník do školky. Každý potřebuje odpočinek...

    OdpovědětVymazat
  3. Na tom chudém jídelníčku ( i když to každou mámu určitě trápí )autistů je taky trochu pozitivní že výdaje na stravu musí být hodně nízké. Lída

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bych ani neřekla. Právě proto, že nemají moc pestrý jídelníček, tak jim občas v zimě koupíte i maliny, jahody nebo borůvky, nebo oblíbený jablečný džus za 35 Kč, abyste měla pocit, že mají nějaké vitamíny. Vývar Jendovi dělám z kuřecího, ale někdy z hovězího, to taky není nejlevnější. Na lívance patří jahodová marmeláda a šlehačka, Eliška má takovou spotřebu, že to kupuje po 4 kusech....Vitamínové doplňky taky něco stojí. Když v létě několik měsíců jedla Eliška několikrát denně tortilly s kuřecím masem a s paprikou, tak to vyšlo dost draho, ale byla jsem ráda, že zrovna jí maso a "zeleninu". Všechny děti teď pijí Actimel - 10 ks za 89,90 Kč a mají to tak na 2-3 dny... Eliška jí ještě borůvkové knedlíky - je jich tam pár a stojí asi 80 Kč... Eliška si denně ve škole kupuje bagetu za 35 Kč (místo rohlíku s máslem z domu, vyšlo by to levněji, ale nevysvětlím jí to) atd. atd. Někdy je líp, jindy hůř. Ale jo, občas z legrace říkám, že nejvíc projedí ty kočky:-)

      Vymazat
    2. A nejraději by děti jedly jen u Mc Donalda a taková návštěva se 3 dětmi taky nevyjde nejlevněji:-)

      Vymazat
  4. Amélko, nevím, s tím kafem mě to docela rozesmálo, ale strašně ti držím palce, aby takových situací bylo míň a míň. Přežiješ to, musíš to vydržet a bude líp. Když moje děti takto vyvádí a já jsem uplně hin s nervama, tak si pak- když už je klid a mám je z očí- řeknu, že možná, až budou starší, budu vzpomínat, kdy mě sice vytáčely do nepříčetna, ale měla jsem je u sebe, doma, netrajdaly mi někde venku po diskotékám, s bůhví kým. Každá doba je v něčem špatná a v něčem krásná, ale to ti nikdo nemusí připomínat, to víš nejlíp sama. Tak se drž..... zdraví Ivana

    OdpovědětVymazat
  5. Amelie ja si nemôžem pomôcť a aj ked som to sem písala najmenej 1000 krát, je tak krásne ako Jeníček robí väčšie a väčšie úspechy. Aj ked možno som to napísala pod nevhodný článok, ale nejde o to že vylial tu kávu skôr som si všimla na tých fotkch ako sa tvári. Krásne sa smeje a tie grimasy hihii, taký previnilý kukuč :)
    Kurací vývar a lievance so šlahačkou priam zbožnujem. Mňam, aj ked su tak trochu vyberaví ale vyberaju si naozaj super jedlá hehe:)
    Držte sa všetci!!

    OdpovědětVymazat
  6. Já bych mu dal hadr ať to kafe setře. I kdyby to jen šmudlal, aspoň by snad pochopil, že si má po sobě uklidit co udělá. Já vím, je autista, ale přesto bych se o to pokusil.

    OdpovědětVymazat
  7. A Jenicek nechodi do skolky, ze bys mela aspon par hodin pro sebe? Ja si dat o pulnoci kafe, tak nespim. Deti mi vstavaji po 6h, musim proto chodit driv spat. A kdyz vecer usnou, varim nebo vytiram, diky susicce nezehlim, ale pro sebe mam minimum casu. Ale ono to utece a pak se, doufam, budu nekdy i nudit:-) M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I Jeníček vstává v 6 hodin. Do školky občas chodí, ale sporadicky, je často nemocný. Jde tam jednou dvakrát, pak 14 dní nic. Takže volna moc není, ale třeba jednou bude:-)

      Vymazat
  8. ahoj marci, moc ti držím pěstičky a s tím kafem to máme občas podobně - mě se v něm topí muchy, pije mi ho syn, vylévá dcerka a a upíjí kočka, jedinej manžel se ho netkne - je sladké;-) - a pak proč je u nás šílená spotřeba kávy???
    přeji ti, aby sis to kafíčko v klidu mohla dát co nejčastěji:-)
    gábina

    OdpovědětVymazat
  9. Amálko,ty lívance máte nádherné,takové tenoučké,hned bych si je dala a klidně i po suchu,ale se šlehačkou a s marmeládkou,no to je balada nebeská!!! Míša

    OdpovědětVymazat

Prosím, nepište mi nechutné, vulgární a urážlivé komentáře, já vám je také nepíšu.
Byla bych vám vděčná, kdybyste se podepsali, občas nemám chuť zveřejňovat anonymy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...