pondělí 24. března 2014

Dinosauři jen na prkýnku

Minulý týden jsem musela na kontrolní odběry se štítnou žlázou a hlídala mamka. Když jsem se vrátila, byl na stole nesnězený oběd. Těsně než jsem odcházela, tak si Jeníček vzpomněl, že chce kuřecí nugetky ve tvaru dinosaurů, tak jsem mamku poprosila, aby mu je usmažila.

- "Jeníčku, proč jsi nesnědl ty dinosaury?" zeptala jsem se.
- "Dala mi je do mističky, já je jím na plkýnku...."

Vím to, ale v tom spěchu mi to nedošlo.

15 komentářů:

  1. To taky známe, Matěj ve školce taky nejedl své oblíbené zapečené těstoviny, jen kvůli tomu, že ve školce byly barevné :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý deň.
    Práve som čítala Vás komentár na mojom blogu. Ďakujem za názor. Ale k tomu podstatnejšiemu.
    Po dočítaní pár príspevkov na Vašom blogu som úplne dojatá od úžasu. Ste veľmi inšpiratívny, krásny a silný človek, ktorý sa nebojí prebíjať sa, aj keď ťažkým, životom.
    Pre mňa sú ľudia inšpiráciou a po Vašich všetkých slovách, resp textoch.. opäť som stretla v živote ešte väčšiu inšpiráciu, aj keď len cez ineternet.
    Prajem Vám do života veľa zdravia, šťastia, lásky, veľa síl, aby ste videli úspechy a pokroky. A prajem Vám z celého srdca, aby ste mali každý deň dôvod na ten skutočný úsmev.
    So srdečným pozdravom Nikola Haranzová
    PS: ja viem, že to znie ako cliché, ale ak by ste niečo potrebovali, som tu.. či už sa vyrozprávať alebo čokoľvek iné, ak to bude v mojich silách, spravím to
    Nájdete ma na emaili: nikloka@gmail.com
    A na blogoch: style-de-vie.blog.cz
    Lavieadorable.blog.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Niki, jsi úžasná dívka. Jsem ráda, že Tě znám, a držím ti palce. I ty mi můžeš KDYKOLIV napsat.

      Vymazat
  3. tak snad tohle u synovce nezažiji,jelikož už teď jaké má chování chytám rapla :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ..ale je fajn, že se mu věnuješ:-)

      Vymazat
    2. Moc dobře si vzpomínám na to, když jsem si před dvaceti lety - štěstím bez sebe - přivezla z kojeňáku dvouletou holčičku. Byl pátek - a ona do pondělního rána(!) nepozřela ani KAPKU JÍDLA (do té doby totiž přijímala pouze řídké mléčné kaše, a to výhradně z láhve s dudlíkem - a NIKOMU se nedařilo to změnit). Probrečela jsem hodiny ve strachu, že ji budu asi muset vrátit, jinak mi umře hlady. V noci na pondělí mě cosi napadlo, ráno jsem běžela nakoupit dudlíky na láhev různých tvarů, udělala do nich otvory různých velikostí - a stal se zázrak: Našel se jeden, z kterého malá konečně hladově pila!!! - Kaši po lžičkách přijala až za půl roku, pevnou stravu až za další rok... Od té doby jí všechno. Je to hrozné, ale chce to trpělivost a "netlačit na pilu" , jak ode mne tehdy bohužel chtěli někteří psychologové, což vedlo jen k horšímu ( ještě že jsem je v tom přestala poslouchat). Amelko, děláš dobře - uvidíš, že bude stále lépe a lépe! Jarmila

      Vymazat
    3. Taky odborníky už "moc neposlouchám", někdy nadělají víc škody než užitku. Tlačit na pilu u mých autistů znamená zadělávat si na dlouhodobé problémy. Ono to přijde, až bude ten správný čas:-)

      Vymazat
  4. Jeníček nechce měnit své zvyky a dinosaury je zvyklý jíst jinak, než z misky. Mamku to opravdu nenapadlo a já se přiznám, že bych asi dopadla stejně. Vlastní zkušenost s autistou nemám, ale něco málo o tom vím díky kamarádce, která má autistu, navíc ještě s dalšími postiženími.
    Odborníci sice radí v dobré víře, ale někdy je možná lepší poslouchat své srdce.
    Držím moc palce. A :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Často záleží na stolování. Mně nejvíc chutná ve čtyři ráno v posteli. :D

    OdpovědětVymazat
  6. A jéjej, škoda, že to Jeníček takle neřekl i tvé mamince, nemusel být o hladu. Ta příhoda mi vyloudila úsměv na tváři, mám ráda, když Jeníčkovu řeč napíšeš přesně tak, jak mluví on, pak si vždycky lépe tu konkrétní situaci představím.

    OdpovědětVymazat
  7. Milá Amelko, dlouho jsem tady u tebe nebyla, vidím jak Jeníček vyrostl a že jsi spokojena, mám radost za všechny lidi, kterým tvá krásná práce s dětmi ukazuje cestu, děláš úžasnou věc na blogu a jistě je to užitečné pro všechny co mají podobné starosti s nemocí, kterou málokdo umí reálně posoudit. Obdivuji tě, jsi úžasný člověk. Anna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Aničko, děkuji za návštěvu i za krásná SLOVA. I já k tobě občas zajdu, jen většinou nekomentuji. Jsem ráda, že píšeš dál.

      Vymazat
  8. Nechápem, možno to je v slovenčine iné slovo, ale ťčo znamená prkýnko?? Mna hned napadlo záchodové prkynko ale to asi nebude ono :D U nás na nič iné prkynko nehovoríme :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prkénko v kuchyni, na kterém se krájí... třeba zde. http://www.datart.cz/Kuchynske-nacini-Fackelmann-Prkenko-drevene-21x11cm.html

      Vymazat
    2. dakujem za vysvetlenie:)

      Vymazat

Prosím, nepište mi nechutné, vulgární a urážlivé komentáře, já vám je také nepíšu.
Byla bych vám vděčná, kdybyste se podepsali, občas nemám chuť zveřejňovat anonymy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...