pondělí 19. listopadu 2012

Je půl třetí ráno...


Včera nebyl nejlepší den.
Kromě toho, že Jenda má teplotu a kašel a je pěkně protivný, když je nemocný, tak ječely i holky.
Šárka se chce mazlit s kočkou. Což by nebylo nic divného.
Jenže kočka bydlí u Elišky v pokoji.
Ale Eliška nechce Šárku ve svém pokoji.
Marně se snažím Šárce vysvětlit, aby tam stokrát denně nevstupovala bez dovolení, ale třeba jen dvakrát za den...nebo aby třeba dvakrát denně přišla za mnou a já tam dojdu a kočku jí donesu.
Ne.
Šárka mě neposlouchá. Je jí to jedno. A tak stokrát za den vleze k Elišce do pokoje. Eliška řve, ať jde pryč a Šárka odmlouvá, držkuje a říká, že nikam nepůjde.
A když ječí holky, tak ječí zákonitě i Jenda. Už jen proto, že nemá rád rámus  nebo proto, že já odcházím do pokojíčku zpacifikovat tvrdohlavé sestry.

Ani večer to nebylo o moc lepší.
Jenda po 20. hodině na chvíli znaven horečkou usnul.
Jenže holky neumí sedět v obýváku u televize TIŠE. Překřikují se, mají televizi puštěnou nahlas a sem tam zařvou: "Jééé, huráááá, jůůů, fuuj, nebo tleskají, chechtají se... ap. Mlátí s nimi puberta a je to na nich znát.



Jenda se vzbudí a ječí nanovo. NECHCE, aby se holky smály, nechce, aby byly v obýváku...ono je to do ložnice všechno slyšet.
Jenže já je nechci (moc) omezovat. Už tak jsou autismem omezovány víc než je nezbytně nutné. A tak je nechávám u televize. Dojdu jim jen vysvětlit, že by měly brát ohled na svého nemocného bratra, nesmát se tak nahlas a ztišit televizi, ale moje rady se míjejí účinkem.
A tak Jenda fňuká dál.
Těším se na půl dvanáctou, až ten pořad, na který se holky dívají, skončí... Česko Slovensko má talent nebo jak se to jmenuje...
Ale udeřila půl dvanáctá a Jenda neusíná...


A nespí ani v půl třetí ráno...
A navíc už několik dní skoro nepije, takže ho několikrát denně obtěžuji se stříkačkou a vymýšlím fígle, aby se napil sám.
Jsem unavená, zničená a třeští mi hlava.
Nerada beru léky, ale vzala jsem si Paralen na bolest hlavy. Zabral jen minimálně...
A tak se modlím, aby Jenda konečně usnul.
Někdy mám pocit, že mě chce zničit.
Ale tiše doufám, že ne...
....snad je to jen těma kapkama proti kašli (hloupá výmluva).
V poslední době mám pocit, že po Stoptussinu hůř (nebo ještě méně než obvykle) spí...
Asi ho ty kapky nabudí....

A teď už fakt jdu...dobrou....

38 komentářů:

  1. Stopex-Junior nejlepší na kašel, co jsem kdy potkal - pro děti od šesti let, bohužel jen tablety.
    http://www.drmax-lekarna.cz/stopex-junior-15mg-tablety-por-tbl-nob-30x15mg.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ještě neměla...a pravda - tablety Jenda nesní.

      Vymazat
    2. Domnívám se, že po rozdrcení a při správné motivaci by dal i tohle. Ale znáš ho lépe, než já.

      Vymazat
  2. Zkus Dittustat místo Stoptussinu, je mnohem účinnější...uvidíš :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nakonec mi v lékárně dali Tussin, tak uvidíme, jaká bude další noc.

      Vymazat
  3. To je "radostí"... Jeníček je ale nespavec, přitom když je nemocný, tak by se řeklo, že bude o to víc spát. S holkama si teda taky užiješ :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. On řádí i když je nemocný. Nemoc ho nijak nelimituje.

      Vymazat
  4. Maci, to je mi líto, že se Jeníček necítí dobře. Samozřejmě se to pak odrazí na Tobě. Ach jo. Myslím na Tebe, zvládni to!! Tina

    OdpovědětVymazat
  5. Jsi na to všechno sama a holky by potřebovaly tátu aby je usměrnil a doma pomohl. Tedy lepšího tátu, než dosavadního, ale kde ho sebrat, viď? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proboha, nestraš mě s chlapem... Jsem ráda, že jsem ráda. A cizí chlap by holky usměrňovat stejně (moc) nemohl.

      Vymazat
    2. Chlap určitě dobrý jako chlapský vzor doma, ale na výchovu holek chlapi prostě nejsou...

      Vymazat
    3. Dovolím si nesouhlasit. Mám dvě (už dospělé) dcery, a za to, co je v nich dobrého a co umí rozhodně NEvděčí svojí matce.

      Vymazat
  6. Našim holkám nejvíc pomáhá Sinecod, dělají se snad i kapky, ale my používáme sirup (a taky ho dáváme ze stříkačky :-)).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že Sinecod obsahuje taky butamirát, na který Jenda reaguje paradoxní reakcí, takže tohle ne.

      Vymazat
  7. Jsou to trable když děti stůňou a že holky zlobí, věř že to nebude lepší. Těm našim je skoro a přes dvacet a když se jednou za dva týdny o víkendu sejdou doma maximálně do hodiny si vjedou do vlasů a potom ještě asi stokrát během víkendu...
    Přeju ti hodně sil a ať se Jeníček brzo uzdraví :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsi mě nepotěšila. A já myslela, že za 10 let bude líp. Už před 8-9 lety říkávala psycholožka, že u holek je vystupňovaná sourozenecká rivalita...a pořád se jich to drží.

      Vymazat
    2. Muze to bejt lepsi a nemusi, az bude po puberte, az se za nekolik let uvidi jednou za cas, budou si chybet. Jdou si na nervy, vzdyt se vidi denne a evidentne je kazda jina. To je normalni, nediv se :-). Myslim ze u nas je to totez, i kdyz uz je to lepsi a i kdyz to, pokud vim, nikdo takhle nepojmenoval. Misa J.

      Vymazat
    3. Jenickovi prajem skore uzdravenie a maminke pevne nervy a sil. To ste ma velmi nepotesili s tou surodeneckou rivalitou, dievcata su sice male, ale vecne su v sebe a obzvlast ked su obidve chore a nonstop spolu.
      Jacanie je aj u nas bezny jav a je celkom jedno, ci su chore alebo zdrave, skratka ak sa chce niektora dostat k slovu tak jaci:)
      Maj sa fajn, a este my na kasel uzivame tymianovy sirup vlastnej vyroby. Drzte sa. Renata

      Vymazat
  8. a co prasky na spani? Neni to idealni reseni, ale v krajnim pripade? At brzo nezkolabujes, jak dlouho se da tohle vydrzet? :-(. Misa J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prášky na spaní už měl (kapky, tabletky) a nic...
      http://auticekjenicek.blogspot.cz/2011/05/leky-na-spani.html

      Vymazat
    2. aha. a nejaky jiny leky, jiny davkovani, neco zabrat prece musi.? ja po tech tabletach co mam jsem jeste nekolik hodin rano napul v bezvedomi, a to ani primarne na spani nejsou :(. tohle samozrejme rozhodne neni idealni stav, ale ty leky zaberou az po nejaky dobe (treba i dvou mesicich) a musi se najit vhodne, taky to trvalo pomerne dlouho nez mi nasli ty spravne a spravnou davku.

      Vymazat
  9. Nám na dráždivý kašel pomáhá nejvíc Ditustat (volné kapky) a na noční kašel Dithiaden (zklidní dráždění ke kašli, ale je na předpis). Doktorka nám také doporučila přírodní čínské kapky Mišpulín. Celkem účiné (a chutově výborné), ale spíš na slabší kašel. Všechno to chce hodně zapíjet, což je u Vás jak čtu asi dost problém. Napadlo mě zkusit třeba brčko, Míšu pít brčkem hrozně baví nebo taková ta čepice na dvě plechovky, jak se nosí na fotball a hadičkou se nasává přímo do pusy :-) (dá se udělat hravě i doma), prostě něco netradičního, hlavně ať se napije, že jo. Držím palce a přeji brzké uzdravení, ať se Jenda rychle vyléčí!

    OdpovědětVymazat
  10. Milá Amelie,
    to je mi líto, že ta nemoc probíhá tak špatně :-(
    Každé dítě, když ho něco bolí, tak je protivné, a chápu, že u Vás se to ještě násobí :-(
    Nezbývá, než Ti držet palce, ať se z toho nezhroutíš a přát Ti hodně síly.
    A Jeníčkovi - ať je taky líp.
    MartinaK

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj, to mě mrzí, že si spolu holky nerozumí. My jsme se sestrou tak podobně od sebe a měly jsme spolu pokoj, společné kamarády a doteď jsme se pořádně nepohádaly. Takže to neznám a je mi to líto. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nepohádaly? To my jsme se s bráchou hádali normálně.

      Vymazat
  12. Milá Amelie.Vždy som vedela, že my ženy sme silné osobnosti, ale to čo dokážete a prežívate vy je až neuveritelné. Občas, keď mám pocit že život nie je fér, tak si spomeniem na Vás a to ma opäť nakopne. Toľko lásky a pochopenia čo máte. Držím Vám palce a modlím sa za Vás

    OdpovědětVymazat
  13. Jak si čtu, vidím, že se opět Amélko "nenudíte". Přeji, ať se Jenda rychle uzdraví a Ty to přežiješ ve ZDRAVÍ:-)

    OdpovědětVymazat
  14. To me mrzi, ze to tam mas ted takhle napjate. Na ztlumeni kasle jsou nejlepsi tablety Stoppex, jen nevim, jestli jsou na predpis nebo ne. Zabiraly skoro okamzite a vydrzely celou noc. S tema holkama to mas horsi, ani ja se sestrou jsme na tom nebyly jinak. Sarka urcite vnima to, ze Eliska ma kocku v pokoji plus nejake dalsi (v jejich ocich) vyhody, protoze je jaka je, jako nespravedlnost a spiknuti sveta proti ni (holt typicka pubertacka, docela ji umim pochopit). Tak na sebe pouta pozornost takovym ne zrovna nejlepsim a nejvybranejsim zpusobem, nechape to, ze ona to ma vsechno jinak nez starsi sestra a mladsi bratr. Kdyz jsme u toho, byt prostredni ze sourozencu taky neni zrovna idealni role. Potrebovala by nekoho, kdo by ji to vsechno vysvetlil 'jejimi slovy'. Nebo jednodussi variantu, kapky proti vzdoru :) Ale to si myslim vsechno vis Amy, jsi chytra a inteligentni, navic neskutecne trpeliva. Tak at to prezijete vsichni ve zdravi a bez zbytecnych nervu :)

    OdpovědětVymazat
  15. Dobrý deň, čítam Váš blog už dlho, a takisto dlho rozmýšľam, ako by sa Vám dalo pomocť. Našla som článok "jak nám můžete pomoci". Neviem, nakoľko je ešte aktuálny, ale minimálne s právnou radou by som vedela poslúžiť, ak by ste potrebovali. Žiaľ na hlídání som ďaleko, ale rada by som Vám pomohla aj inak. Dúfam, že sa Vám komentár zobrazí, už som Vám jeden odkaz nechávala, ale asi zmizol :) Držím palce a budem rada, keď sa ozvete. S prianím veľa sily, veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hezký den, aktuální je pořád. Plus mínus se od té doby nic nezměnilo. Klidně napište mailík, díky.

      Vymazat
  16. Přeju Jendovi brzké uzdravení a tobě brzké odpočinutí.

    OdpovědětVymazat
  17. Snad se brzičko uzdraví a bude lépe ...

    OdpovědětVymazat
  18. nám pomáhá Pleumolysin,ten je taky na dráždivý kašel,ale je jen na recept.Martina T.

    OdpovědětVymazat
  19. To mi něco připomíná. Ne že by se mnou mlátila puberta, ale jsou tři hodiny ráno. :-)

    OdpovědětVymazat

Prosím, nepište mi nechutné, vulgární a urážlivé komentáře, já vám je také nepíšu.
Byla bych vám vděčná, kdybyste se podepsali, občas nemám chuť zveřejňovat anonymy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...