úterý 30. listopadu 2010

Potíže s usínáním....

Jenda v posledních měsících špatně a pozdě usíná.

Pokud ho přes den nic "neruší", žádné nadbytečné činnosti, výlety či lidé, tak usíná cca mezi 22.30 až 23.30 hod.

V sobotu to bylo horší. Po výletu do rané péče v Soběslavi měl Jeníček asi moc podnětů na "zpracovávání" a ještě v 0:30 hodin vylézal z postýlky a neustále se jako bumerang vracel z ložnice do obýváku...


100 x jsme ho odvedli zpátky, uložili, přikryli, dali dudlíka a on se zase 100 x vrátil....
Mezitím stihl nadělat spoustu nepořádku, rozházet hračky, knihy, korálky....

...x krát shodil peřiny a plyšáky z postele....

...schovával se pod postel...
...naházel hračky pod manželskou postel....

...rozlámal plácačky na mouchy....
...rozkousal hračky....

...nebo alespoň tloukl chrastítkem s rolničkami zběsile o zeď....



Já to jeho "chování" přes den přežiju, ale večer bych chtěla mít alespoň od 22 hodin klid...na relaxaci, na knížky, na úklid....
Alespoň chvilku mít klid jen pro sebe....

Když usne kolem 01. hodiny v noci, tak už nemám náladu na nic....

6 komentářů:

  1. Marci, to je pochopitelné, že v jednu nemáš náladu na nic. Mě kdyby Betka usínala i v těch deset, tak bude po mně. To už bych ani nečetla,natož uklízela! Jsi obdivuhodná. Já pokud nejsem do 11 v posteli, tak nejsem schopná druhý den života! Kéž by se to u vás v lepší obrátilo. Betynka má naštěstí rituál, že jí musím uspávat - jinak by to taky bylo na hooodně dlouho a asi s pěkným rambajsem - musím přezpívávat písničky v přesném sledu za sebou...a většinou do půlhoďky naštěstí spí. Snad bude líp. Myslím na vás.

    OdpovědětVymazat
  2. Amélie,no podobně jako u nás,ovšem s tím,že Justy se zase budí v noci,večer usne kolem 8:00 ,ale ve dvě nebo ve tři je na nohou....a usne minimálně za 2 - 3 hodiny a asi si divedeš představit jakou máme doma pastoušku,když tak cca 3 hodiny vyvádí.lítá nahatá atd...někdy pomůže jí dát do postele a dát na ní ruku aby nezdrhla,ale spíše prostě nespí...ted už jí zamykáme u nás v ložnici,aby se jí něco nestalo...No a když spí přes den tak večer usíná podobně jako Jeníček;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Jojo, to musí být fakt děs. Občas se nám stalo, že malá dlouho usínala, nebo se budila ve 3 ráno, obvykle to bývalo, když jsme podali diazepam kvůli kupení epi záchvatů, takže si to umím dobře představit. Akorát už ne tolik, když je to soustavně, to je pak k zbláznění.

    Ale teď jsem si vzpomněla na podobné potíže, které má MOnika se svými dětičkami, možná její blog znáš. Nezabírao u nich nic, až tohle. Přečti si to: http://nasecestasmps.blogspot.com/2010/10/na-dlouhe-klidne-vlne.html

    OdpovědětVymazat
  4. Amelie,já ti neporadím jen sedím a tiše tě lituju.Jedna dvě noci se dají vydržet,ale u vás to je soustavně.To je tedy nářez.Myslím na tebe i Jeníka.

    OdpovědětVymazat
  5. já to naštěstí neznám, Peta jako dítě spal dobře a chodil včas. Teď jako dospělý si sice čas od času přehodí denní a noční život. Ale teď po změně medikace chodí spát ve 24 hod. Ale on je dospělý, takže já jdu spát, kdy chci a je klid.
    Marci já bych asi požádala lékaře na něco na spaní pro Jeníčka. Vzpomínáš na tu maminku, jak měla přednášku na symposiu o autismu o té holčice. Také říkala, že berou něco na spaní. Já bych se toho nebála, vždyť ty si musíš odpočinout. Aby jsi mohla fungovat.

    OdpovědětVymazat
  6. Jenda je nespavec od narození, i jako miminko chodil spát kolem 01. hodiny, dostával nějaké přírodní kapky na spaní i na zklidnění a nic nezabralo. Jen to stálo spoustu peněz. A léků se zatím bojím - moje babička usíná s léky na spaní už 12 let a navyšuje dávku..toho bych se u Jendy dočkat nechtěla...ještě to zkusím vydržet...

    OdpovědětVymazat

Prosím, nepište mi nechutné, vulgární a urážlivé komentáře, já vám je také nepíšu.
Byla bych vám vděčná, kdybyste se podepsali, občas nemám chuť zveřejňovat anonymy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...