čtvrtek 15. září 2011

Jak mi je?

Nevím, jestli mám či nemám psát, jak mi je.
Asi ano.
Ptáte se v komentářích, někteří mi píší maily nebo zprávy na mobil.
Jsem vám za váš zájem nesmírně vděčná.
Nutí mě to NĚCO dělat, i když se mi kolikrát tak nechce....
"Nutíte" mě (v dobrém) odpovídat na maily, na sms-ky, psát články na blog...a tak díky vám zapomenu na chvíli na bolest. Děkuju!

JAK MI JE???

Za moc to nestojí.

Při dávce 12 tablet na bolest denně přežívám, v noci spím tak 2-3 hodiny, zbytek se kroutím bolestí.

Už jsem to konzultovala se 4 doktory (obvoďák, angiolog, neurolog 3x, ARO) a mám to vydržet, prý je to u neuralgických bolestí normální.

Někdy mám dojem, že o pacienty nikdo nemá zájem.

Volala jsem do 3 ambulancí bolesti a už to vzdávám.

Volala jsem do ambulance bolesti ve VFN v Praze a do Českých Budějovic...objednací lhůta je 2 měsíce...

Na třetí pokus jsem se dovolala i do nedaleké malé nemocnice, objednací lhůta zde je 6 týdnů.
Naštěstí jsem mluvila přímo s doktorem. Říkal, že medikace je správná, že mám dál chodit ke svému neurologovi, že ON by to stejně neměnil, jen řekl, že má neurolog léky znovu navýšit.
Že prý je to krátká doba!!!!! (něco přes měsíc), že prý  léčí až chronickou bolest, že mám vydržet ....hahaha. Člověk by se zasmál, kdyby mohl...
A tak se budu nadále snažit důvěřovat našim lékařům....


Feťák "hadr".... Někdy si tak připadám....
Denně cca 12 tablet na bolest (a často mám pocit, že jsou k ničemu), k tomu běžné léky (na štítnou žlázu, magnézium, B komplex, léky na žíly, Warfarin ap.) = celkem 8-9 ks.... plus 15 tablet Wobenzymu....denně tedy celkem 35- 36 tabletek... Můj žaludek se bouří, moc se mu to nelíbí. Není na takové dávky zvyklý.

A mojí mamince už po 5 týdnech asi docházejí síly. Včera si brala léky, prý se jí "rozběhlo srdíčko"... a večer plakala, tak jsem za ní šla do obýváku..a prý  nemůže vidět, jak trpím....

A to vše jen proto, že jsem chtěla být zodpovědná a chránit se "před manželem"...
...tedy před dalším dítětem...
Přijde mi to jako nespravedlnost.
Kam mě moje zodpovědnost dostala....
Možná je lepší být někdy nezodpovědný....

30 komentářů:

  1. Já si pořád myslím, žes měla moc vysoko nasazené životní tempo, že ta trombóza nebyla jen z HA...já si pořád myslím, že ses uštvala...

    OdpovědětVymazat
  2. Marci :-(((( a co nějaký léčitel? Já jim tedy moc nevěřím ale tonoucí se stébla chytá :-(

    OdpovědětVymazat
  3. Myslíš? Jen si uvědom, v kolik jsi chodila spát, například...v čem žiješ, co všechno musíš snášet...dlouhodobý stres je vrah..

    OdpovědětVymazat
  4. Praštěná trojmatko, já si to přece uvědomuji. A dokonce mám pocit, že jsem v posledních měsících zvolnila tempo, chodila jsem dřív spát, myslela jsem víc na sebe, nedělala jsem Jendovi úkoly do hlubokých nočních hodin...
    Možná jsem při mé mutaci MTHFR neměla dostat horm. antikoncepci nebo nějakou JINOU... Doktoři říkali, že je to z hormonální antikoncepce a já tomu věřím. :-P Howhg.

    OdpovědětVymazat
  5. Moje milá, to ti tedy nezávidím! Tedy nejen ty bolesti, ale především těch prášků denně, to přece nemůže ten žaludek dlouho vydržet! Já si ho zničila za 9 let braním anopyrinu na ředění krve kvůli tomu, že jsem kardiak, teď neberu nic takového a taky to musí jít. Od té doby však mám problém vzít nějaký prášek navíc, mimo těch mých z interny, i když je beru při jídle. Tak se opatruj! A nemohl by ti někdo jezdit píchat raději injekce na bolest? Cukrovkářům taky chodí sestry píchat inzulin někdy až 3 x denně!

    OdpovědětVymazat
  6. Mací, když čtu Tvoje příspěvky, je mi smutno. Drž se. Bude líp. Tina

    OdpovědětVymazat
  7. Marci, já prostě nevěřím tomu, že je to tou antikoncepcí. To by trpěly miliony žen na světě. Nedávej za to vinu sama sobě! Já netuším, proč trpíš a k čemu je to dobré. Ale nebyla, není a nebude to tvoje vina!!!!!!!!!!

    OdpovědětVymazat
  8. To, co tu čtu je hrozné. Držím palce a doufám, že to bude dobré. Drž se, určitě bude líp. Někdy už nemám ani takový pocit,ale vžycky bude líp. I když třeba jen na chviličku. Hodně síly! Tobě i mamince :)

    OdpovědětVymazat
  9. Musím ti dát za pravdu. HA dovede člověku MOC ublížit, jako tobě, ale i ještě hůř. Znám takové případy, je to skutečně moc nebezpečné. Samozřejmě né pro každého, každé tělo reaguje jinak. Je pravda, že kdyby se uměl chránit tvůj manžel, či byl ohleduplný - nemusela jsi takhle dopadnout. Ale ženská v manželství udělá pro blaho milovaného první poslední - vím.
    Jsou ženy, které HA NESMÍ brát z jiných zdravotních důvodů - vidíš a také se uchrání od manžela, jak ty píšeš. Jak to asi dělají?-:)
    Nezoufej - tyhle problémy co nyní máš už nejsou ty nejhorší co jsi zažila, už bude jenom lépe. Chce to skutečně jenom čas, moooře času, než ti bude líp. Musíš holčičko vydržet - ono ti nic jiného nezbývá - to snad víš.
    A že maminka pláče a nedělá jí dobře, když vidí, že trpíš? Ty se divíš? Copak ty by jsi snášela dobře, když by tvá dcerka takhle trpěla???
    VYDRŽAŤ bude dobře, nebo lépe, uvidíš.
    Radí ti tu i léčitelé, nevím, četla jsem, že zachránil život jedné VIP osobě, mě ten samý tedy vůbec, ale vůbec nepomohl. Vlastně ano, od peněz.-:)))

    OdpovědětVymazat
  10. Ivetko, k léčitelům se zatím nechystám, protože jim nevěřím...ale NIKDY neříkej nikdy... Vím, že tonoucí se stébla chytá. I já doufám, že bude už jen líp.

    OdpovědětVymazat
  11. amelkoooo koukám ,že jsme na tom stejně, jen na tu mojí "bolest" nějak leky neexistují.Holka drž se myslím na tebe a přeju si aby bylo líp jak u vás tak u nás.Plácáme se obě a "plavem",ti tak holka někdy přemýšlím jestli by nebylo lepší potopit se a nechat si narust žábry:o) snad se ti aspon malinko zvedne nálada:)

    OdpovědětVymazat
  12. Marcelko, poradit nic neumím, na všechny u vás moc myslím a držím palce, aby bylo brzo líp!
    Objímám, Helena

    PS: jsou peparáty i čaje na žaludek, když se užívá tolik léků, poptej se doktorů!

    OdpovědětVymazat
  13. Uf, mám rýmičku a myslím si, že je mi pod psa, když čtu tvůj článek tak se stydím!
    Léčitele bych zatím taky asi nevyhledala a spíš věřila vědě, vydrž myslím na tebe :)

    OdpovědětVymazat
  14. Ami, drž se, prosím, myslím na tebe a tvou rodinku

    OdpovědětVymazat
  15. Marcelko , u každého tvého příspěvku doufám, že už bude líp.. moc bych to přála Vám všem tobě mamince dětem....myslím na Vás

    OdpovědětVymazat
  16. Amelko, víc jak třicet tabletek denně, to už je pořádná dávka. Kdyby to alespoň mělo nějaký účinek! Jenže ono nemá a to bude znamenat další navýšení dávky. Vyznáš se v nich alespoň? Mně dělá problém nezapomínat si vzít jeden, dva prášky a ty je bereš po platech.
    Moc Ti přeji, aby už konečně zabraly a ulevilo se Tobě i mamince.
    Posílám pohlazení, i když nehojí.

    OdpovědětVymazat
  17. K léčitelům taky nemám důvěru, sama bych k nim nikdy nešla. Měsíc bolestí, je možná krátká doba pro lékaře, který léčí bolesti chronické, ale dlouhá doba pro toho, který ty bolesti musí snášet. Tak vydrž, přece ty bolesti už musí aspoň malinko povolit. Myslím na tebe, maminku i tvé děti.

    OdpovědětVymazat
  18. Si na najlepšej ceste stať sa závislou na tabletkách . Mne sa to stalo už v šestnástich... tridsať tabletiek denne je proste veľa . Najhoršie je, že čím dlhšie sa lieky na bolesť berú, tým menej účinkujú . Niekedy som "experimentovala" koľko tabletiek dokážem pohltať, aby ma to nezabilo . V nemocnici mi potom povedali, že "normálny" človek by bol mŕtvy už v trištvrtine . Ale na druhej strane, čo môžem povedať z vlastných skúseností, ja už niekedy necítim vôbec nič . Nejako tak som dostala pľúcnu embóliu, necítila som bolesť v nohe . Je to strašné, keď človek nemôže robiť nič iné iba sa pchať tabletkai, aby vôbec prežil .
    Želám ti, aby sa ti uľavilo .

    OdpovědětVymazat
  19. Ahoj Marci..mě jen napadá..co čípky od bolesti??Za prvé učinkují rychleji,než prášky a za druhé nedráždí žaludek..neb tam nejsou. Poptej se drž se.

    Dva divoši

    OdpovědětVymazat
  20. Marcelko, vydrž. Je to těžké. Musíš doufat, že se to zlepší.
    A nic si nevyčítej, chtěla si být zodpovědná.
    A udělala jsi dobře.
    Dalšího autistu v rodině, to už by bylo moc.
    Držím palce.
    Hepča

    OdpovědětVymazat
  21. Amálko, přeci musí existovat někdo , něco kdo ti pomůže od bolestí ?
    Asi už teď nemá cenu řešit , kdo či co ti tyto problémy, bolesti způsobilo, teď je důležité najít ten správný lék a uzdravit se !
    Ale kde ho hledat,... nevím,...ale nevzdávej to , v životě se kolikrát přihodí různé náhody,...
    Co dodat, ať už se konečně cítíš lépe po fyzické a psychické stránce !
    Moc děkuji za tvůj komentář na mém novém blogu !♥
    Ilona

    OdpovědětVymazat
  22. Je dobré, že se můžeš aspoň vypsat na blog. Svěřená radost, dvojnásobná radost - svěřená bolest, poloviční bolest. Ani nevíš jak ráda bych ti od bolesti pomohla, kdybych mohla a věděla jak. To množství léků, které bereš, je děsivé. Jak dlouho takové bolesti trvají, to ti doktoři neřekli? Nezkusila jsi i nějaké rostlinné preparáty jako třeba alveo? (To by se nemělo s Warfarinem nijak tlouct, pokud vím). Ale je fakt, že je to taky dost drahé, a Wobenzym je dost prospěšný... takže asi zůstaň u toho wobenzymu.
    Kéž tě ty bolesti už konečně pustí... A tvé mamce se taky nedivím, že takhle reaguje, jak už tady padlo v jednom komentáři, taky bys těžce nesla, kdybys viděla, jak moc se trápí tvá dcera v bolestech, a nemohla bys jí nijak pomoct...
    Amélko, vydrž, vydrž, holka!

    OdpovědětVymazat
  23. Tohle se tak špatně čte ....Vím že Tvůj manžel je ... a chápu , že tu bolest asi teď dost vyčítáš tomu , že si s ním :-(( Ale Sakra -tohle by přece měli hlídat lékaři ?( Jaká je vhodná antikoncepce .) A měli by taky mít řešení při bolestech :-( Už to vážně trvá dlouho :-( Je mi tě moc líto :-( Ale pomoci Ti neumím ... :-((

    OdpovědětVymazat
  24. Tohle je opravdu hrozné.Hlavně,že v televizi člověk často slyší, že v dnešní době už vůbec nemusíme bolestí trpět.Ale v praxi to pak vypadá jinak. Nevím co poradit, když už jste oběhla tolik doktorů.Držím pěsti.

    OdpovědětVymazat
  25. Zdeňko, vzala jste mi slova z úst...ano, v reklamách, v časopisech tvrdí, že nikdo nemusí trpět bolestí...kéž by to byla pravda...

    OdpovědětVymazat
  26. Zatím, co Ty jsi byla zodpovědná, nezodpovědný byl pravděpodobně Tvůj gynekolog. Ženám s křečovými žilami se nepředepisují antikoncepční prášky a pokud ano, tak se musí velmi zvažovat jaké.Jakákoliv hormonální léčba může vyvolat to, co se stalo právě Tobě. Nejsem doktor, ale moje gynekoložka mi po přechodu ctěla nasadit hormonální léčbu, ale když zjistila, že mám křečové žíly, upustila od toho.Opravdu je lepší k doktorům nechodit, pokud člověk nemá smrt na jazyku. Oni si počkají až budeš mít chronickou bolest a pak budou konat. No to by mě vzal čert.Držím palce aby jsi se z toho co nejdřív dostala. Hledej nějaké alternativy na netu. Možná se něčeho pozitivního dobereš a dočkáš se úlevy.Jeníček a housenka to je šťastná kombinace. Je vidět, že z ní má radost.

    OdpovědětVymazat
  27. Jitko, já nemám křečové žíly. Se žilami se léčí moje babička, maminka a bratr - mám to tedy v anamnéze, ale já ne... Někdo říká, že při mutaci MTHFR by se neměla brát HA. Ted už je to jedno, čí to byla chyba (vina), jen aby ta bolest konečně přestala, nebo se alespoň zmírnila. 13 tablet na bolest za den není žádná velká sláva.

    OdpovědětVymazat
  28. Moc na Vas myslim.. kez by bylo uz lip!!

    OdpovědětVymazat
  29. Moc, moc mě to mrzí :-( Už je to trochu lepší? To se stalo kvůli antikoncepci? Tvého muže bych něčím praštila, aby se vzpamatoval a začal se o tebe taky trochu starat! Vydrž! A třeba se zkus i objednat na až za ty dva měsíce.. aspoň něco, nebo té sestře vysvětli, jak moc to bolí, když uvidí, že je to hodně naléhavé, tak by se měla pokusit tě někam vtěsnat. Držím ti palce!!

    OdpovědětVymazat

Prosím, nepište mi nechutné, vulgární a urážlivé komentáře, já vám je také nepíšu.
Byla bych vám vděčná, kdybyste se podepsali, občas nemám chuť zveřejňovat anonymy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...