pondělí 19. září 2011

Katalog SIKU

Od čtvrtka tady máme moji 84 letou babičku z Moravy.

Byla tu i v březnu. Tehdy Jenda její návštěvu nezvládal.
Teď je to mnohem lepší.
Nevím, jestli je to užíváním Risperdalu, vývojem nebo nácvikem sociálních situací...
Nebo i tím, že jsme většinu času schovaní "před babičkou" v ložnici. :-)

Možná všechno dohromady. Doufám, že s přibývajícím věkem to bude jen a jen lepší. :-P


Ve čtvrtek, když babička dorazila, tak Jenda plakal a schovával se do ložnice.

V pátek dopoledne babičku ignoroval a neodpovídal jí na otázky a od té doby ji "jakžtakž" toleruje.
Občas jí něco řekne, sem tam si od ní vezme jídlo, ale alespoň polovinu času tráví Jeníček se mnou v ložnici.

 Nesnáší, když babička přijde za mnou do ložnice...to ji vyhání se slovy: "Di pič, di domů, jeď do Potějova (do Prostějova), Jeník nemá babičku lád...ap."

Takže většinu času trávíme tak, že já ležím s podloženou nohou v posteli a on si vedle mě hraje.

Hází po mně hračky, hrajeme si s dudlíčkama nebo s prasátky.

Často čteme katalog SIKU... Jendova oblíbená literatura. :-)

Stále mi dělá problém rozlišit sypač, rozmetadlo, kultivátor, shrnovač, silážní vůz, žací stroj, secí stroj... holt zemědělec ze mě asi nikdy nebude... :-)

Nejvíc se Jendovi líbí přívěs na kulaté balíky a přívěs na dobytek.

Stále mi chodí balíky ukazovat...


Až budu zdravá, musím se po nějakých autíčkách někde podívat.

Ukazuje mi traktor "John Deere" a z jeho úst to zní legračně.

Buldozer, bagr a domíchavač začínám pomalu rozeznávat i já... (kolikrát si říkám...ještě že je to tam "pro nás blbce"  napsáno...)

Asfaltovací stroj...  ten název jsem si přečetla už asi 20x a nic...Když se mě Jenda zeptá po dvacáté první, stejně se mi "nerozsvítí".... Má to se mnou chudák těžké.

Včera jsme si katalog četli do 23:30 h.

Pořád vystrkoval čumáček z postýlky a na něco se ptal... s katalogem nakonec i spal.


Třeba se mu o těch strojích potom i zdálo...

Mně by se o nich určitě zdálo, kdybych nebyla nadopovaná 13 tabletkama od bolesti za den....
Když konečně spím ty 2-3 hodiny, tak se mi nezdá vůbec nic....

24 komentářů:

  1. Tak jak vidím, stále nic moc zlepšení tvého zdravotního stavu. Ale aspoň že Jeníček je super! Asi z něho bude nějaký řidič všeho možného, když se mu tak líbí všechny stroje. A že je nepoznáš, z toho si nic nedělej, já bych na tom byla podobně, ne-li hůř! Tak hodně zdraví a pevné nervy všem doma!

    OdpovědětVymazat
  2. Copak si s babičkou udělali? Nebo je syn jen tak plachý? Píšeš tu o zvládání situací...nejsem moc v obraze...jsem na tvém blogu novým návštěvníkem, tak se omlouvám.

    OdpovědětVymazat
  3. Dullsineo, to by bylo na delší vypravování. Nic si neudělali - to patří k autismu. Jenda nemá rád cizí lidi...a babičku vidí jen občas. S bídou snese ty "domácí"...A čím víc lidí tu je, tím hůř. Nejraději má interakci jeden na jednoho, tudíž babička už je tu navíc, tak ho to "rozčiluje"... :-P Ale samozřejmě si musí zvykat na přítomnost více lidí...

    OdpovědětVymazat
  4. Tak ty máš ještě asi málo starostí, když ti přibyla ještě babička! Z neznalosti strojů si nic nedělej. Já vyrostl hned vedle JZD, ale většinu z nich bych taky nepoznal.

    OdpovědětVymazat
  5. Rozesmála mě věta - Má to se mnou chudák těžké. :-)) Taky bych měla s auty problémy, kór s těmi specializovanými, tady by měl zafungovat tatínek. Jeníček vypadá spokojeně, máte spolu v ložnici, takový pěkný úkryt, babička z Moravy, se na Jeníka určitě nezlobí a tobě není aspoň smutno. Hezký, večer!

    OdpovědětVymazat
  6. Tak snad i babička musí kvitovat ono zlepšení proti jaru.
    To, že máš problémy s názvy strojů mne neudivuje, asi ani já bych hned nevěděl, ale spíš je překvapující, že to zná Jeník. Dobře si pamatuje jednou přečtené?
    Zdravím babičku a všechny kolem tebe a přeji delší spánek v kuse než jen 2 - 3 hodiny.

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Marci, uplne nahodou jsem zjistila, ze zas muzu komentovat ;-) Jenik vypada velmi spokojene, ikdyz je prababicka za dvermi ;-) coz je veliky pokrok. Doufam, ze uz je Ti lepe. Drzim moc palce, at je uz jen lepe ;-) Papa Lucie

    OdpovědětVymazat
  8. No babičke nezávidím . Moja sesternica mi raz povedala, že ma nemá rada a mám ísť preč a týždeň som bola z toho mimo . Musí jej to byť strašne ľúto . (nie že by som to nechápala z pohľadu malého, ale fakt, chudák, keď to musí počúvať...)

    OdpovědětVymazat
  9. No, Marci, nevím, ale řekla bych, že babička vám teď tedy ještě chyběla :o)
    Jinak, Jenda čte báječně, Adam taky miloval katalogy aut, taky s nimi usínal...
    Bojím se zeptat, jak ti je. Je to lepší? Musíš být hrozně unavená!
    Drž se, myslím na tebe!
    Helena

    OdpovědětVymazat
  10. Tak naši kluci by si rozuměli, Bruder a Siku katalogy jsou u nás v oblibě a jeden čas to byla nejčtenější literatura u nás vůbec. Miluje stroje zemědělské i stavební i tu asfaltovačku máme. Myslím, že už v tom je pěkných pár tisíc...(Siku je levnější a skladnější než Bruder, ale ne nějak významně - teda levnější, menší určitě).
    Já kupuji většinou přes net, hodím do heureky a vyjede nej cena, pak porovnávám poštovné atd.
    Jo a nezoufej, časem se vycvičíš. Já, když jsem začínala, nevěděla jsem o co go....A teď, jsem schopna plynně konverzovat s předsedou vlastníků půdy u nás, když Martínek sedí na kombajnu nebo traktoře a já na něj na kraji pole čekám. On kontroluje úrodu a půdu a ...a já jsem ráda, že máme společné téma.

    OdpovědětVymazat
  11. Amélie, nic si z toho nedělej, že se v těch přívěsech nevyznáš. Oni mají kluci na to asi zvláštní buňky. Naši poznali, co jede po zvuku, když to bylo ještě za rohem.
    Máš tu krásné fotky Jeníčka s housenkou, se žížalou. Pěkně se na nich směje.
    Tobě držím palce, aby ti bolest trochu polevila. Už to trvá dlouho. Myslím na tebe a tvou rodinu. Drž se! :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Anonymní, teď jsi mě rozesmála...Prý: "teď, jsem schopna plynně konverzovat s předsedou vlastníků půdy u nás"... prima věta. Dík. No snad ze mě takový odborník nebude. Představovala jsem si jinou "kariéru". :-P

    OdpovědětVymazat
  13. Helenko, to máš pravdu. Teď mi babička opravdu nechyběla, ale holt jsem neměla na výběr. Člověk se nějak MUSÍ vždy přizpůsobit realitě, ať je jakákoliv. Teď je tu babička a zdá se, že to přežijeme ve zdraví... Určitě lépe než v březnu.

    OdpovědětVymazat
  14. Mám radost, že Jenda tentokrát zvládá návštěvu babičky alépe a že ti dělá skvělou společnost. :-) Měli jsme nedávno na návštěvě moji babičku, a půl den mi docela stačil. Ale ta vaše je docela správná babička, a myslí to dobře, jen nemá pojetí o autismu, bohužel, co?

    OdpovědětVymazat
  15. Je to správný kluk. Je to zvláštní jak je ty autíčka fascinují...
    U vás stále bolesti, to je mi moc líto. Není jak pomoci. Držte se !!!!!

    OdpovědětVymazat
  16. Prohlížení katalogu mě vrátilo o hodně roků zpátky. Já se díky svému synovi naučila rozlišovat značky aut, dokonce i nákladních. Sice je vyslovoval trochu zvláštně (bylo mu v té době 18 měsíců), ale věděl přesně, co je to za vůz. Baga to byla Praga.
    Držím palce, aby se zdravotní stav zlepšil a aby Jeník zvládl babičku.

    OdpovědětVymazat
  17. Držím před babičkou palce, a´t to zvládnou oba ☺

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj Marci,možná,že vyrovnat se z babi,bude nějaký posun dopředu....moc bych si to přála,abys to vše vydržela musíš být zdravá...já nevím jak Ti pomoct od té páteře...já si masýruju ucho! Jsou tam akupresurní body a teplou dlani po celém obvodu,několikrát denně to projedu ...bylo mi to sice k smíchu, ale mě to pomáhá !!!!Nejsem žadná vědma ,bylo to v časopise Claudia,uvidíš drž se,pa Daja

    OdpovědětVymazat
  19. Vidím, že Jeník má u sebe misku s dobrotama. Neměl pak tatík drobečky v posteli? :) Ono by se mu pak špatně spalo. Ale to i na růžích. :)

    OdpovědětVymazat
  20. Tak po katalogu se budu muset poohlédnout. Myslím, že tahle "četba" by chytila i Davida!

    OdpovědětVymazat
  21. Ahoj Amelko, je uzasne videt, kolik mas stale energie. Nemyslim tim tu v pravem slova smyslu ale te mentalni a te okolo sebe stale rozdavas na kupy. Nejen Jenikovi a rodine ale take tady na blogu a pri tvych virtualnich navstevach. Preji ti at se vse co nejrychleji hoji, babicka jiste hodne pomaha a tak hlavne odpocivej a uzdravuj se....

    OdpovědětVymazat
  22. tak tento katalog by ocenil i můj manžel :)), taky by vydržel listovat dlouho.
    Babička je naše krajanka :), tak držíím palce, ať s ní má Jeníček lepší vztahy!!

    OdpovědětVymazat
  23. Jo tak konverzace s předsedou vlastníků půdy u nás by ti nebyla dost dobrá...?
    No, je vidět, že ho neznáš. Především je to fešák chlap, sympatický, inteligentní a žádný náfuka. Má přehled o zemědělství teda dokonalý, ale o všem ostatním taky. Já byla ráda, že jsem měla s kým promluvit, dvě hodinky na kraji pole byly dost dlouhé, po dobu žní jsme jezdili na kombajn skoro denně, ale když se tam objevil dotyčný , tak byly docela krátké a maloš mohl kombajnovat, co mu síly stačily.
    A jakou "kariéru" by sis teda představovala?

    OdpovědětVymazat
  24. Jejda, katalog, to je tvrdej kamarád na spaní!
    Maminko Amelie, pasuju tě na vědce, protože už jen znát kvůli dětem všechny moderní postavičky, písničky, stroje atd., to chce teda bednu:)

    OdpovědětVymazat

Prosím, nepište mi nechutné, vulgární a urážlivé komentáře, já vám je také nepíšu.
Byla bych vám vděčná, kdybyste se podepsali, občas nemám chuť zveřejňovat anonymy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...