pátek 10. ledna 2014

Další hra od Scotchi



Jendovi se pracovat nechtělo.
Poslední dny jsou velmi napjaté a Jenda to cítí.


Schovával hlavu do skříně, dával si na hlavu polštář a k úkolům se neměl...





A tak jsem nachystala alespoň jeden obrázek na složení...






Jeníček to rychle složil a pak už si zase hrál s polštářkem Šárky.


Moc se mu ten modrý polštářek líbí.


Jsem unavená. Poslední dny a okolnosti s nimi spojené mě nutí učinit rozhodnutí, které jsem si nemyslela, že bych vůbec kdy měla řešit.
Promýšlím to ze všech možných i nemožných stran a nevidím jiné východisko.
Kéž to dobře dopadne.
Kéž to není tak hrozné, jak to na první pohled vypadá....


16 komentářů:

  1. Amélko, obdivuji vás, čtu každý příspěvek. Vím, že je to těžké, já bych to asi nezvládla, i když, když člověk musí, asi nemá na výběr. Mám jen jedno dítě a někdy toho mám taky dost, tedy mívala jsem, je jí 18 let, takže ted už pohoda, ale bývalo to náročné. Tak držím pěstičky, at je to vaše rozhodnutí správné. Martina

    OdpovědětVymazat
  2. Marci,když nevím jaká rozhodnutí učinit,vezmu papír,přeložím na dvě poloviny a píšu a píšu a moc a moc přemýšlím,abych na něco nezapoměla.Na jednu polovinu všechna-pro a druhou všechna-proti.Někdy to není vůbec snadné,ale je to tak.Přeji,aby tvé rozhodnutí,bylo v prospěch Vás všech.

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den,
    občas člověk dělá rozhodnutí, která ho velmi netěší a Vy už jste projevila svou statečnost moctkrát a každý, kdo čte tento blog pravidelněji, to ví. Nevím, čeho se Vaše rozhodnutí týká, nečtu všechny příspěvky a všechny diskuse pod nimi, ale mám možná mylný pocit, že tuším. Pokud je toto mé tušení správné, musí to být téměř soffina volba. Přeji sílu k tomu, abyste se rozhodla, ať tak či tak, někdy se člověk rozhodnout musí i tak, jak nechce a přeji a štěstí k tomu, abyste třeba až časem zjistila, že jste udělala dobře.
    Mimochodem jsem před chvílí dočetla diskusi k článku o návštěvě babičky, nechápu některé z příspěvků, to snad musí být jen nahodilý čtenáři zbloudilý z rubrik blogů o hubení krtků a hitparády pleťových masek, kteří o autismu možná slyšeli letmo v televizi nebo mají zkušenost maximálně s kompenzovaným Aspergerem.
    Já v nejbližším okolí autistu nemám, přesto nebo spíš právě proto bych si netroufla Vás krtitizovat. Naopak si myslím, že díky vašim článkům a fotkám musí spoustě rodičů spadnout kámen ze srdce, že v tom nejsou sami, že je to u nich stejné, podobné. Určitě svým blogem pomáháte spoustě lidem, kteří třeba nikdy do diskuse nenapíší. Hodně štěstí.
    Mirka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mirko, moc děkuji za krásný komentář:-) "Nahodilý čtenář zbloudilý z rubrik blogů o hubení krtků a hitparády pleťových masek" mě rozesmál a to je co říct, poslední týden mi do smíchu moc nebylo. Čeho se rozhodnutí týká, to jsem tu nepsala....ale volba je to příšerná. Snad mé rozhodnutí bude správné. Děkuji za podporu i pochopení.

      Vymazat
  4. V tech nejtezsich chvilich, kdy si opravdu nevim rady, se modlim... a to mi mnohokrat pomohlo vice nez rozhodnuti ze stresu:) nakonec vse dopadne, jak ma :) drzim Vam palce, Amelie..:) zvladnete to:)))

    OdpovědětVymazat
  5. Přeju, ať jsou ty těžké chvíle co nejdřív za vámi. Ale jsem si skoro jistá, že se rozhodnete správně. Budu držet palce!!

    Hra je moc pěkná - a polštářek ještě lepší. Nedivím se, že se Jendovi líbí. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Každé rozhodnutí podle tvých vnitřních pocitů bude jistě správné. Pokud si člověk věří, vždycky to dobře ku prospěchu všech zainteresovaných dopadne. Tuším, o co asi půjde. :)

    OdpovědětVymazat
  7. to jsou moc hezký skládačky.. a vidím, že tam má dokonce i berušku na složení.. ty mám moc ráda :) přeju ti hodně sil do dalších dnů :) a co nejvíc Jendových pokroků :)

    OdpovědětVymazat
  8. Rozhodování bývá nejtěžší, moc přeji ať se rozhodneš správně!
    Držím palce M.

    OdpovědětVymazat
  9. Moc hezky to napsala Mirka. Přemýšlíš, váháš, ta myšlenka ti rve srdce... Miluješ své děti bez výhrad a děláš pro ně maximum, - od rána do noci jsi tu pro ně. Sama neseš na svých bedrech všechny starosti, všechnu zodpovědnost, - sama zvládáš, často s vypětím sil, bez odpočinku, veškerou péči.To, co je určeno pro dva rodiče - neseš sama. Nemá tě kdo vystřídat, komu položit unavenou hlavu na rameno, chybí někdo, kdo by tě objal, povzbudil, pomohl, dělil se o radosti i starosti. Prožila jsi velice těžké období, následné stěhování a starosti s tím spojené......až příliš na jednoho člověka... Jsi velmi statečná, starostlivá a milující matka, - ale přes veškerou snahu všechno sama perfektně zvládnout, přece jen nejsi stroj. A ani stroj nemůže běžet v jednom kuse.
    Pokud jsi dospěla k tomuto bodu, znamená to,že je pět minut po dvanácté a pud sebezáchovy varovně zvedá prst. Stres a vypětí sebou obvykle přinášejí nemoci a ty víš,že si nemůžeš dovolit padnout, - onemocnět, ulehnout..... Máš tři děti, které tě potřebují. Co by s nimi bylo, kdybys na své tak dlouhé vytížení doplatila zdravím a musela nedej Bože do nemocnice...Omlouvám se, že to takhle píšu, - ani nevíš, jak s tebou cítím a chápu tvoje rozporuplné pocity při rozhodování. Ani mi není při té myšlence dobře.... vžívám se do tvé "kůže", - ale mám pocit, že není zbytí, - na tobě je rodina závislá a ty musíš fungovat. Všichni tvé rozhodnutí a dočasné řešení pochopí a budou stát při tobě. A věřím, že to pro tebe, Šárku, Elišku i Jeníčka přinese něco nového a prospěšného.
    Neboj se, - nic není tak hrozné, jak to zpočátku vypadá :o)).
    Mám tě ráda, cítím s tebou a vřele objímám. Zvládneš to. Rozhodneš se v zájmu své rodiny ( to je - svých dětí ) správně. Vím to .
    Zdraví Bára

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj Marcelko,přijdou někdy dni,kdy musíme něco rozhodnout,vyřešit a je nám někdy až smutno.Pokud se to týká dětí,je to o to těžší,vlastně rozhodujeme za ně.Myslím na Tebe,aby vše bylo dobré,kdyby jsi snad chtěla napsat,klidně můžeš.Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, rozhodnutí ohledně dětí bývá těžké. Rozhodla jsem..ale jsem naměkko...

      Vymazat
  11. Moc držím palce,ať je rozhodnutí jakékoliv,to ,co jsi dokázala je obdivuhodné a neznám moc lidí,kteří by zvládli,to ,co ty!!!Jarka a Kubík

    OdpovědětVymazat
  12. Milá Amélko,neobávejte se jakéhokoliv rozhodnutí, že to nebude dobře dopředu.Až čas ukáže a dá se zhodnotit a navíc se dá každé rozhodnutí upravit, dle potřeb všech jichž se to dotýká ke spokojenosti někoho možná větší a někoho menší.Přeji klidné dny.Lena

    OdpovědětVymazat

Prosím, nepište mi nechutné, vulgární a urážlivé komentáře, já vám je také nepíšu.
Byla bych vám vděčná, kdybyste se podepsali, občas nemám chuť zveřejňovat anonymy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...