úterý 11. února 2014

Kde bydlíš?

Eliška mluví s Jeníkem:

- "Jeníčku, babička M. bydlí v Prostějově. Babička Eva bydlí v B.
Kde bydlíš Ty?"
- " V domečku."
- "A kde bydlí Betka?"
- "V pelíšku."

6 komentářů:

  1. Vím, že to není jednoduché, ale tohle mě na autismu prostě fascinuje. Fascinuje mě to, jak autíci vidí věci jednoduše, musím se zastavit a popřemýšlet, kde se vzala ta dnešní komunikace, spousta dvojsmyslů, slovních hříček, jednoduchost vymizela. Pak příjde autík a my jej nechápeme, proč to ale tak je? Protože už ani neumíme pořádně přemýšlet jasně, jednoduše. A zas je to tady, nedokážu se ani správně vyjádřit, hledám slova a nenacházím je, vsadím se, že autista by tento odstavec shrnul do jedné věty. Já to však neumím. A tak se ptám, v čem je vlastně intaktní člověk lepší? V tom, že ze světa si udělal složité puzzle?
    je to složité, přeji Vám Amélko jen to nejlepší na cestě za pochopením světa autíků.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě to jejich myšlení fascinuje. Právě že mají kolikrát PRAVDU. To my přemýšlíme moc složitě, což oni nedělají a mnohdy ani nezvládají. Když byl Jenda loni u zápisu ve škole, tak si nemohl vzpomenout na MODROU barvu..a učitelka říká..."NO A CO JE NAHOŘE? Nad námi?!" a Jenda zvedl oči ke stropu..a vůbec nechápal, co to má s tou modrou barvou společné....
      A tak jsem to zkusila doma s Eliškou...a ona v 15 letech odpoví stejně - na otázku "CO je nad námi?" ...odpoví: "strop, střecha...??"

      Vymazat
  2. Prošla jsem si několik článků dozadu a vidím, že Jeníček se činí. Je to pro něj asi všechno dost složité, ale určitě to zvládne. A mimochodem také si říkám, že vlastně ONI myslí normálně. To my ostatní to máme nějak špatně. Je to tak, i mne to napadlo.

    OdpovědětVymazat
  3. zlatý chlapček .. skoro ako ten náš (my máme blondiačika)
    táto historka mi presne pripomenula môj rozhovor s drobcom - v lete bude mať 3r ,, pomaly sa mu rozväzuje jazýček .. tak všetky domáce zvieratá (sliepky, kačky, kuriatka, moriaky..) volá gá-ga .. policajtov - hasičov - sanitku zas io (podľa zvuku húkačky) .. a ked starká veľa rozpráva jej povie "Dada fú" (aby šla spať)
    len nech dalej prosperuje .. Vicky

    OdpovědětVymazat
  4. Vzdyt ma Jenik pravdu ,bydli v domecku .Ohledne te ucitelky tak si myslim ze bych asi take rekla strop protoze Jenik videl ze je nad nim strop a ne obloha .

    OdpovědětVymazat
  5. Amelko, ja vim,ze to musi byt casto dost frustrujici ale Jenda vzdycky trefi, jak se rika, hrebik na hlavicku :))) Moc zdravim, M.

    OdpovědětVymazat

Prosím, nepište mi nechutné, vulgární a urážlivé komentáře, já vám je také nepíšu.
Byla bych vám vděčná, kdybyste se podepsali, občas nemám chuť zveřejňovat anonymy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...