sobota 30. července 2011

Šnekárium

Dnešek začal neslavně.

Hned ráno jsem dostala vynadáno, že je tu "bordel"...a i když ještě nebylo 10 hodin, už se mi tlačily slzy do očí.

Jenže jsme MU nechtěla udělat tu radost, aby mě viděl plakat.

A vůbec si nemyslím, že by tu byl nepořádek.

Vzhledem k tomu, že veškerá péče o domácnost a 3 děti leží na mně, tak si myslím, že to tu vypadá přijatelně.

Denně je vypráno, nakoupeno, vytřeno, uklizeno, uvařená teplá večeře...děti snad nestrádají.

Dnes jsem stihla upéct i bábovku a obývákem se šíří vůně čerstvě upečeného chleba.

Jenže slova ocenění či pochvaly se tu člověk nedočká.

Obraťme list.

Jenda dostal od mojí kamarádky ze Staré Vožice nové kamarády.

Jejího syna už šneci přestali bavit, tak nám je dala i s akvárkem.

Líbí se mi název, který jsme našli na internetu....

....šnekárium...

Jenda šnečkům nasypal svoji nektarinku a nakrájené jablíčko, tak se dnes měli dobře....

Na internetu jsme našli informace, jak se o šneky starat, čím je krmit a jak jim zařídit "bydlení"....

Tak snad se jim u nás bude líbit....

I když teda holky nadšením nehýří....

Ale snad si zvyknou...

24 komentářů:

  1. a) bordel v bytě šťastné dítě
    b) pokud se mu něco nelíbí tak ať si......no chtěla jsme tu něco napsat, ale napíši uklidí...

    jo Marci taková trubka jsem byla taky, denně uklizeno, navařeno, napečeno, nakoupeno, vypráno, 3 dítka v cajku, vše zařízeno (veškeré platby jsem měla na starosti já), sex denně...no a v druhém měsíci těhotenství jsem přišla na to, že si brouček užívá přes týden s o 20 let mladší kolegyní....chodili do divadla, kina, na inline brusle, po restauracích.. a víkend mi tu proležel, jelikož byl za celý týden děsně "upracovaný" a já ho blbka litovala a obskakovala....dodnes se divím, že se Naty narodila jako normální dítko...
    tak že rada, kterou praktikuju....prostě jestli se mu něco nelíbí, může to napravit...kecama neuklidí, musí zapojit ruce :-D...a klidně bych mu to i řekla....
    jo a jinak kamarádku bych hnala i se šnekama :-D :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Evi, děkuju, máš pravdu..."Bordel v bytě = šťastné dítě"...A já mám určitě 3 spokojené, šťastné dětičky.
    Jednou tu bude mít perfektně uklizeno, ale to už tu já (doufám) nebudu. Pevně doufám, že v sobě najdu sílu odejít.

    OdpovědětVymazat
  3. Amélie,dnes je to i přes tu krásnou duhu, na tvých sránkách trochu smutné.(duha je možná předzvěstí lepších časů)! Evi to napsala velice dobře. Já Ti k tomu posílám pozitivní energii, aby jsi našla sílu, odvahu a odešla". Bude to nejen dobré pro tebe, ale i pro děti. Je nejvyšší čas.Jsi ještě ve věku, kdy máš sílu si vybudovat nový život!
    Já jsem to dokázala. Neměla jsem to snadné, ale nelituji!
    Děkuji Ti za krásně provoněný dům bábovkou a spokojné děti.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak jsem si tak o tom už pokolikáté přemýšlela a říkám si ne, to nepiš. Tys to napsala sama.
    Vím, že to asi není vůbec jednoduché, ale moc bych ti přála tu sílu najít. Sebrat se a jít. Myslím, že by to prospělo nejen tobě, ale i dětem. Jsem tu denně, ale moc nestíhám psát komenty, ale myslím na tebe často. Naučilas mě dívat se na svět zase trochu jinak a díky tobě a Jeníčkovi jsem pochopila spoustu věcí, Bylo by to na dlouhé povídání. Tak se drž a hlavně se nenech vytočit. To co ty dokáže pro děti udělat málokdo :).

    OdpovědětVymazat
  5. Holky, moc děkuju za podporu. Jsem ráda, že mě všichni neodsoudí, až tu odvahu a sílu najdu. Díky!

    OdpovědětVymazat
  6. Marci držím všechno co mám a doufám, že se časem posuneš blíž ke mně ♥♥♥....ona bohužel každá druhá má doma "vola", kterého pálí dobré bydlo....a když se některým časem rozsvítí tak už je většinou pozdě :-(...

    OdpovědětVymazat
  7. A jéje, to dnes není veselé čtení. Místo, aby ti byl manžel oporou a pomocí, je zdrojem výčitek a hádek. Každý takový muž, by si to měl aspoň na tři dny, s manželkou vyměnit, aby poznal, co to je být ženou v domácnosti. Navíc, starat se o dítě, které potřebuje péči a pozornost 24 hodin denně.
    Ze šnečků, bych taky nadšením nehýřila, domácího mazlíčka, si představuji jinak. :-)))

    OdpovědětVymazat
  8. Z manžela si nic nedělej -vždyť je to pořád dokola :-)(za ty roky to znáš...)
    Vypni ho :-D
    A raduj se -Jeník má nové kámoše :-) (lepší než pavouci :-))

    OdpovědětVymazat
  9. Evík to řekla skvěle! :) Mám na mysli ten její první komentář. Lépe bych to neřekla. Včetně toho o kamarádce a šnecích. :)
    ...
    Přiznám se, že sem nechodím moc často a proto mě zarazilo, že se chystáš odejít. ?
    Uf. Rozhodně Tě neodsuzuji. Naopak! Jestli jsem k Tobě dodnes vzhlížela s obdivem, pak ode dneška vzhlížím ještě víc. Já tu odvahu totiž nenašla ani po 26ti letech.
    Držím palce a v myšlenkách jsem s Tebou! ♥

    OdpovědětVymazat
  10. Co by ještě chtěl, když se staráš o tři děti, nakupuješ, vaříš a pečeš. Ať je líp, myslím na Tebe. :-) A Jeník má skvělé kamarády, já bych z nich asi taky nebyla nadšená. :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Oj, to je smutne. Ale poradek stesti neudela, hlavne ze deti jsou stastne. Snecky v mem okoli ma hodne lidi, deti je miluji. Myslim, ze to jsou Oblovky ze? I v jedne Ms jsem je videla a deti byly nadsene. Preji lepsi dny.;)Oj, to je smutne. Ale poradek stesti neudela, hlavne ze deti jsou stastne. Snecky v mem okoli ma hodne lidi, deti je miluji. Myslim, ze to jsou Oblovky ze? I v jedne Ms jsem je videla a deti byly nadsene. Preji lepsi dny.;)

    OdpovědětVymazat
  12. Marti, já z nich taky nejsem nadšená...ale zvykla jsem si na psa, na křečky, na pavouky, zvyknu si i na šneky. RADOST dětí je nade vše. :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Přijede manžel z práce a už před domem si říká, že tu něco nehraje. Před domem hozená kola a helmy, v předsíni bláto boty kabáty na zemi, děti se válí ve špinavém oblečení na gauči, všude popcorn, rozlitá cola, tv na plné pecky, ani nepozdraví...
    v kuchyni všude špinavé nádobí, není uvařeno,pračka narvaná nevypraným prádlem...
    a manželka ještě v pyžamu leží v posteli a čte si...
    Manžel se v šoku ptá:"Co se to tu sakra děje???!"
    A manželka jen tak v klidu odpoví:"Víš, jak se miláčku denně ptáš, co jsem tu tak celý den dělala? TAK DNES JSEM TO NEUDĚLALA!"

    To je vtip, kterému se ráda zasměju. Ovšem v Tvém případě, platí to, co jsem řekla, když jsem držela v ruce to kladivo:-)
    Na šneky se díváme jako na kino. Velký vozí na zádech malý, tykadýlkama mě šimrají na nose...my je máme rádi:-)
    A už mu řekni, že muž jeho kvalit si přece poradí sám, nepotřebuje pomoc "obyčejné ženské". A když je tak úžasný, ať Ti takový den s péčí o děti a domácnost předvede sám!
    Magda

    OdpovědětVymazat
  14. když už vás nepochválí manžel. Pochvalte se sama, vždyť za vámi je vidět TOLIK práce!!

    OdpovědětVymazat
  15. Amélie,
    ten ledovec, kterého jste si vzala za manžela, nestojí ani za jednu Vaši slzu. Žádná nemoc ho neomlouvá, vůbec se neměl nikdy ženit. Určitě s odchodem dlouho nečekejte. Život utíká. A držím moc palce, ať máte hlavně kam jít. A jinak je lepší mít deset kamarádek než jednoho chlapa k ničemu. Vy máte těch lidí, co Vás mají rádi hodně!

    OdpovědětVymazat
  16. Ač chlap, no, chlap, mužskej, dobře tedy, postarší kluk, tak souhlasím s komentíky přede mnou. Ten tvůj vůbec neví, co doma má. Nebo to ví, ale vůbec si toho (Tě) neváží. Opravdu za ty slzy nestojí.
    Asi každý kluk si projde šneččím obdobím. My je sbírali na loukách a měli v zavařovačkách. Jinak je vše stejné. Ale i já bych dnes raději v tom akvárku měl raději rybičky.
    Ať nad Tebou svítí co nejčastěji DUHA

    OdpovědětVymazat
  17. Ach jo,málokterá má doma "ideálního muže",ale takovýhle poklad (jak se říká: poklad - do bedny a zakopat) to je fakt síla. Držím palce,abyste tu sílu odejít našla,rozhodně to není odsouzeníhodné! Život žijeme jen jednou!

    A ti šnečci, no moje oblíbené zvíře to taky není,zvlášť na zahrádce je nesnáším. Ale tihle jsou zvláštní a hlavně, Jeníčkovi se určitě líbí.
    Fotky duhy jsou moc krásné, fotíte fakt hezky.
    Jitka

    OdpovědětVymazat
  18. Už dvakrát jsem psala, ale nikdy se mi komentář neobjevil, nooo asi to neumím, tak další pokus :-)
    Obdivuji Vás, co pro své děti děláte, hlavně pro syna. Vy musíte mít svatozář a bohužel ten, kdo by ji měl vidět, ji nevidí. Manžel by Vám měl být oporou, ale bohužel, co z blogu vyplývá, není. Škoda. Já při své povaze bych celý den neuklidila, uvařila pouze pro děti, dětem řekla, že je dnes den nicnedělání, to by určitě uvítaly. To by asi večer koukal. Pak bych řekla, ano náš pravdu, je tu bordel jako v chlívě a teď teprve máš právo to říct. Třeba by mu to došlo.
    Přeji Vám pevné nervy a více sluníčka v duši. Lenka

    OdpovědětVymazat
  19. Amélko, duha je nádherná, šnečci taky, pro mě každopádně snesitelnější než pavouci :-)) a ten tvůj chlap .... raději nekomentuju, bych musela být sprostá :-((

    OdpovědětVymazat
  20. AHOJ AMÉLKO, K TOMU ODCHODU UŽ JSME SI PSALY NA MAILU, TAKŽE SE NEBUDU OPAKOVAT A SHRNU TO: MÁŠ MOU VELKOU PSYCHICKOU PODPORU. MOC TI FANDÍM, ABY SE TI TVÉ SNY POVEDLY.♥♥♥
    DÁL CHCI NAPSAT, ŽE SE MI MOC LÍBIL MUTILŮV KOMENTÁŘ...
    MOŽNÁ MÁ KAŽDÁ DRUHÁ DOMA BLBA, JÁ ALE NE A PEVNĚ VĚŘÍM, ŽE I NA TEBE NĚJAKÝ TEN PRINC NA BÍLÉM KONI STÁLE JEŠTĚ ČEKÁ.

    A ZA TŘETÍ: KRÁSNÉ OBLOVKY :-) PŘEJU JENÍČKOVI SPOUSTU LEGRACE S NIMI A TOBĚ VÍC ČASU PRO SEBE, KDYŽ SI S NIMI JENDA BUDE HRÁT...

    OdpovědětVymazat
  21. Milá Amélie, když už opakovaně vidím komentář z tohoto webu, tak jsem zašla a trošku početla. Je to smutné, ale i takový je život. Říká se, že s prevítem je zle a bez něj ještě hůř. Nevím zas tak do hloubky, jak na tom jste spolu, ale samotné ženské s dětmi je taky houby dobře. Mluvím z vlastní zkušenosti. Ale aby byl na tebe hnusný za to všechno, to taky ne. Je to jen a jen na tobě, jak se rozhodneš a co bude dál. I když to je vždycky ve hvězdách. Držím ti pěsti, to prý je štěstí, ať už se rozhodneš jakkoliv.

    OdpovědětVymazat
  22. Marci, nejtěžší je asi to rozhodnutí..tak držím palce, aby bylo správné pro tebe i tvé děti...

    No a šneky..taky bych asi nemusela..

    OdpovědětVymazat
  23. Marci, jsem u kamarádky, co má comp, tak zkusím přidat komentík. Fotky duhy jsou nádherné a věřím, že i nad tebou se jednou takhle poklene jako předzvěst slunného života. Já mám jinou povahu-skáču kolem chlapa, kterýho miluju a vím, že mou péči ocení. Ale mít doma to, co ty, poslala bych ho někam. A jak už tu někdo psal, žádná nemoc ho neomlouvá. Víš, že já mám podobné potíže, jen se jinak jmenují, ale tohle je o prosté lidské slušnosti a pokud to nemá odpřirozena, dá se to naučit- stejně jako pozdrav ap.A ten vtip je pravdivý, jestli to tomu tvému polenu nedochází, zkus ten rozdíl-pak si ti uvědomí i Asperger!
    A šnečci jsou nádherní, moje holky-zvlášť Móňa, by se zbláznily nadšením. :-) Drž se. Matermona

    OdpovědětVymazat

Prosím, nepište mi nechutné, vulgární a urážlivé komentáře, já vám je také nepíšu.
Byla bych vám vděčná, kdybyste se podepsali, občas nemám chuť zveřejňovat anonymy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...