středa 13. července 2011

Zámecký park Vrchotovy Janovice

Dnešní odpoledne bylo horké, náročné...

...ale hezké....

Konalo se focení pro projekt Dotek světla.
Přiela za námi fotografka Jana Sobotová.
Interiéry jsme zavrhli okamžitě. Do žádného fotoateliéru bysme Jendu nedostali.

Kopíruji z internetu:
Chceme vám představit náš projekt "Dotek světla".
Jsme parta maminek, které se daly dohromady prostřednictvím internetu. Spojuje nás jeden velký koníček - focení. Některé z nás fotí už spoustu let, jiné začaly fotit, když se snažily zachytit ty nejkrásnější okamžiky života s našimi dětmi. Některé z nás si pořídily ateliér a věnují se fotografování i na profesionální úrovni.Všechny se však neustále snažíme zlepšovat a učit se novým věcem.

Naše fotky přinášejí nám, našim rodinám a přátelům hodně radosti, a tak nás napadlo, že bychom mohly potěšit i jiné, neznámé lidi. Chtěli bychom udělat radost vám, rodičům postižených dětí, a vašim dětem. Chceme tak vyjádřit náš neskutečný obdiv nad tím, s čím vším se perete, nad tím, jak zvládáte každodenní boj nejenom s nemocí, ale se vším, co k vám domů diagnóza přinesla. Víme, že samotná nemoc není jediná věc, se kterou bojujete, že kromě ní narážíte i na nepochopení úředníků, doktorů, okolí.

Neumíme nebo nemůžeme vám pomoci v každodenních situacích, nedokážeme zlepšit zdravotní stav vašich dětí (bohužel)… Chceme vám jen udělat radost tím, co nejlépe umíme – fotografiemi, které vám třeba pomohou překonat odloučení při nucené hospitalizaci. Neznáme vaše příběhy, nerozumíme latinským slovům označujícím diagnózy, ale víme, že chceme zachytit vás a vaše děti takové, jaké jsou pro vás – milované a milující.
Většina z nás nabízí fotografování v exteriérech, doma, v ateliéru nebo v nemocnici (po dohodě s lékaři, samozřejmě) - podle možností a schopností vašeho dítěte.
Zdarma získáte CD s kolekcí 15 fotografií a v případě možností fotografky i 5 fotografií tištěných formátu 13*18 cm.
Společně s fotkami bychom rádi váš příběh zveřejnili na našich stránkách http://doteksvetla.blogspot.com/. Sdílením vašeho příběhu chceme pomoci dalším, kteří se ocitnou na začátku podobné cesty. Ukázat způsob, jak se dá vyrovnat a bojovat s nepřízní osudu. Ukázat, kolik lásky dokážou vaše děti dát.
Pomoci rodičům, kteří se právě dozvěděli podobnou diagnózu u svého dítěte, smířit se s ní. Přijmout skutečnost a naučit se jít dál a bojovat. Ukázat, že ani tlustý chorobopis nedokáže zničit lásku rodičů a dětí a uhasit jiskřičky radosti v dětských očích.

Jenda zpočátku protestoval...
...nechtěl do parku....
Nechtěl slézt z kočárku...

Nechtěl si sednout na trávu....

Odmítl bonbónky, tyčinky, sušenky, dokonce i lízátko.

Plakal, schovával se za holky a vypadalo to, že naše focení skončí fiaskem....

Neskončilo... :-)

Zachránila nás paní, která oblečená spadla do rybníka.
Jenda je zvědavý kluk a MUSEL se jít podívat.

A tak jsme poodešli od fotografky a ta se mezitím věnovala holkám.
Jeníček se uklidnil, a pak jsme udělali pár rychlofotek.

Nejlepší bylo Jendovo..."Co fotí paní?"

A holky odpovídaly...."kytičku, čmeláka, šišku, lísteček..."

.... aby si Jenda náhodou nemyslel,  že fotí JEHO...









Když se chtěla fotografka přemístit na jiné místo hlouběji do parku, začal Jenda plakat, a tak jsme se otočili a šli k autu....



Cestou děti dostaly za odměnu nanuky....

Posledních pár fotek...


A jelo se domů....
Bylo to rychlé, náročné, ale zvládli jsme to.
Jsem zvědavá, jak dopadnou fotky přímo od fotografky.

Tohle je jen pár mých  narychlo vyfocených obrázků....
Ale i tak je vidět, jak je ve Vrchotových Janovicích krásně....

Ta až pojedete okolo, doufám, že se stavíte na kávu...

25 komentářů:

  1. holkám i Jeníčkovi to tam moc sluší.
    Užili jste si príma odpoledne.

    Hepča

    OdpovědětVymazat
  2. To bol krásny deň. Verím tomu, že fotky od fotografky budú nádherné.A Janík to zvládol napriek úvodnému strachu úžasne :)

    OdpovědětVymazat
  3. Máš moc hezké děti. Šárka s Eliškou, už jsou velké slečny a i Jeníčkovi, to na focení mimořádně slušelo. Dokonce nemá mikinku, ale jen moc hezkou košili, je jak malý manekýn. :-) Byla jsem se podívat i na stránky Doteku světla a ještě se tam vrátím, abych si přečetla příběhy dětí, které to nemají v životě vůbec lehké.
    Jeníček, nakonec focení zvládl na jedničku a jeho příběh, třeba povzbudí jinou maminku, stejně postiženého dítěte.

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné fotky...krásné děti...Jeník je jak ženich a holky jsou moc hezké slečny...

    OdpovědětVymazat
  5. Jeee, detickam to moc slusi!!!!! Z holek jsou krasne slecny a Jendovi to opravdu moc slusi.
    Vrchotovy Janovice jsou kousek od Votic, kam obcas (ted uz zridka) jezdim za moji dobrou kamaradkou :)
    Preji krasne a poklidne dny (dle moznosti) :).

    OdpovědětVymazat
  6. Marci krása..máš krásné a šikovné děti a já tě obdivuji...někdy bych tě chtěla poznat :-)..no třeba se to někdy povede...Hezký večer.

    OdpovědětVymazat
  7. Evíku, i já bych Tě ráda poznala. Vlastně kohokoliv z těch milých lidiček, kteří se k nám denně vracejí na blog...Takže nabídka na kávu platí KDYKOLIV a pro kohokoliv, kdo by chtěl v dobrém přijet...když nebudete Jendovi brát deku, dudlíka vypínat mu televizi a mluvit na něj :-), tak on to přežije. A já přijdu na chvíli na jiné myšlenky.

    OdpovědětVymazat
  8. Marti, SUPER. Tak až pojedeš ke kamarádce, tak napiš maila. :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Krásné fotky a určitě super výlet. Je vidět, že si to umíte užít... Přeji krásný večer.

    OdpovědětVymazat
  10. Jeníček má frajerskou košili a holkám to taky moc sluší. :-) Na kávu bych se někdy ráda zastavila, kdybych měla náhodou cestu kolem. ;-)

    OdpovědětVymazat
  11. Já jsem zeměpisec:-(..kde to bydlíte, na benešovsku?

    OdpovědětVymazat
  12. KRÁSA!!!!!!!!!! Jeníček má krátký rukáv!!! To je přece úspěch!!! Marci, holky jsou celá Ty!!! Jak se na ně dívám, vidím Tebe:-))
    MOC jsem na Tebe a Jendu myslela při dnešní bouřce, Kuba byl sprostý a vzteklý...jak jste ji zvládli vy?
    Určitě jste byli unavení z horka, ale i šťastní že jste byli jinde než doma...je to vidět i na tvářích holek!
    Vzpomínám a držím palce!
    Magda s Kubíkem

    OdpovědětVymazat
  13. Magdinko moje milá. Bouřky mi ani nepřipomínej. Vzhledem k tomu, že jsou snad každý večer, vládne u nás řev a pláč. S JENDOU musí někdo být v ložnici, a tak si zvykne na to, že s ním někdo usíná..ale on by se jinak zbláznil. Třeba mě tak chce naučit chodit dřív spát. :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Kdyz se Jenik smeje je to uplne jiny chlapecek a usmev mu moc slusi .Holky jsou uz velke a hezke.Podle fotek to vypada na uspesny den.

    OdpovědětVymazat
  15. Marci, te´d koukám, jednak ten krátký rukáv...a že jenda nemá ani jednu náplast? JAK JSI TO DOKÁZALA???????????????????????????????
    MagdA

    OdpovědětVymazat
  16. Moc hezké odpoledne a zvládli jste to nakonec krásně! Jsem zvědavá na fotky. Taky jsem se přihlásila, ale ještě jsem nebyla schopná napsat príběh :o)

    OdpovědětVymazat
  17. Tleskám, krásný projekt! Jenda kouzelný chlapec a slečny jsou také velice pohledné!Doufám, že tato akce bude osvětou pro širokou veřejnost.
    Držím všem palce!
    Lezarts

    OdpovědětVymazat
  18. Krásné fotky Marcelko všem tvým dětem to tam moc sluší.. a Jenda je v té košilce úplnej švihák..Je moc fajn, že se nakonec podařilo fotky udělat.. Koukala jsem na projekt dotek světla z tvého odkazu a teď tu z toho jen tak tupě sedím a koukám ..je to moc hezké od těch lidí co projekt dělají pro rodiče, kterým změnila život nemoc a postižení právě jejich dětí..dlouho jsem příspěvky četla s úctou a obdivem jak k jejich rodičům tak dětičkám kteří nemají lehký život..

    OdpovědětVymazat
  19. Všem děkuji za milé komentáře a za pochvalu dětí.

    Magdi, má 2 náplasti...nejsou vidět:-) Bez náplasti ani ránu. :-) Je to taková malá "úchylka". :-)
    S košilí a riflema to byl BOJ, ale za nanuka a za zmrzlinu byl ochoten to chvíli vydržet. Doma dostal okamžitě tričko a tepláky.

    OdpovědětVymazat
  20. Amelie, moc hezké fotky a jak tak koukám tak ty od fotografky budou super :-) . Jeníčkovi i holkám to moc sluší,máte můj obdiv.

    OdpovědětVymazat
  21. Holkám to slušelo, Jeníkovi taky, tak fotky budou jistě pěkné.
    A přál bych vám na cd i nějakého toho čmeláka či šišku, když už je paní "fotila". :)) Ba ne, fotky budou jistě pěkné a Dotek světla je úžasný projekt. Klobouk dolu.

    OdpovědětVymazat
  22. Ahojky, jsem moc ráda, že se Jeníčkovi tak vede, obdivuji tvou trpělivost, chce to opravdu pomaloučku krůček po krůčku a pak bude důvěřivější a když se něco nepovede je spousty času, má svůj svět a tebe co ho jím vede a to je to nekrásnější co může být. Přeji ti mnoho těch lepších dní s Jeníčkem je to opravdu moc krásný kluk.

    OdpovědětVymazat
  23. Dívala jsem se na fotky a jsou naprosto skvělé. Jeníček je dobrý manekýn, i když to neví - fotky jsou opravdu povedené. Je fajn, že skočil holkám na to fotografování čmeláků a berušek - díky tomu se vůbec nebojí a vypadá úplně přirozeně, fotky jsou jako momentky, chci říct, že to není žádné křečovité pózování (vždycky jsem trpěla u fotografa, když jsem se měla tvářit a usmívat, nikdy mi to nešlo.)
    Holky máš šikovné, už jsou to pěkné slečny.
    Na ten projekt na blogspotu se ještě podívám...

    OdpovědětVymazat
  24. JÉJE, TAK JSEM TO PROŠVIHLA... O DOTEKU SVĚTLA UVAŽUJI UŽ HODNĚ DLOUHO A JEN MÁ STYDLIVOST MI ZATÍM NEDOVOLILA NABÍDNOUT SAMA SEBE.
    TAK JSEM PŘEMÝŠLELA, ŽE VY BYSTE MOHLI BÝT TI PRVNÍ, KTERÉ BYCH NAFOTILA, ALE UŽ JE POZDĚ.
    NO, DOBŘE MI TAK :-)
    DOUFÁM, ŽE FOTEČKY VYJDOU SKVĚLE A UŽ SE NA NĚ TĚŠÍM :-)

    OdpovědětVymazat

Prosím, nepište mi nechutné, vulgární a urážlivé komentáře, já vám je také nepíšu.
Byla bych vám vděčná, kdybyste se podepsali, občas nemám chuť zveřejňovat anonymy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...