pátek 8. června 2012

Nacvičování na nočník


Jenda dělá pokroky, to je fakt.


To, co se nám ale vůbec nedaří, je odplenkování.


Jenda si odmítá sednout na nočník, na záchod, dělá hysterické scény.


A tak to nacvičujeme s plyšákama.
Podobně jako mnohé jiné situace.


První šla na řadu myška.


Samozřejmě se vším všudy.


Detaily vynechám, abych někoho nepohoršila.
Čuník nás pečlivě sledoval, zda to děláme dobře.


Jenda mě  u toho zlobil.
Snažil se myšku zavírat do záchodu, bral mi plastový záchůdek a lítal s ním jako s letadlem....


...nebo myšce strkal do záchodu čumáček ap.



Pak miniaturní záchod vyzkoušel i Krteček.


Utřít prdelku...


..a vyhodit papír.


Nezapomenout nahlas a několikrát Krtečka pochválit, jak je šikovný.
Klidně mu i zatleskat.


Jenda je u toho nervózní.


Otáčí se, moc nespolupracuje, hraje si s čuníkem...


...a pevně se zahryzává do plastu svého dudlíka.


Poté byl na řadě čuník.


Ani toho to neminulo...


Když už, tak pořádně...


Čuník dostal za odměnu čokoládové vajíčko a měl ohromnou radost.


Jenda mi dělal naschvály, bral mi záchod, říkal "čuchni si", házel po mě papírkama nebo vyhazoval čokoládu do záchodu...


Myslím, že teorie jde Jeníčkovi docela dobře, ale ta praxe....
Ta praxe pěkně pokulhává.
Ale já to nevzdám.
Jednou zvítězím i nad plenama.
To by v tom byl čert....

21 komentářů:

  1. Valach Ostravski8. června 2012 v 1:13

    To se poddá. Vnuk sice není autíček, aspoň myslím ovšem taky mu dlouho trvalo, než pochopil, která bije. Pak se to ale během prakticky týdne nebo dvou vyřešilo tak, že už chodí bez plen. Zjistil, že je to pohodlnější. Na druhou stranu zase nemluví. "Bublá". Hovoří takovým zvláštním jazykem, kterému rozumí jenom on. Ale i to pomalu zvládá. Kdyby se mu rodiče věnovali tak, jak Ty se věnuješ Jeníčkovi.. Leč neexistuje "kdyby".
    To dáte, už brzy. Věř tomu.

    OdpovědětVymazat
  2. Aj ja som s Matiskom zacinala takto, asi mesiac sme si iba ukazovali co sa deje a 3x denne sme si pustali treningove dvd(ak ti to pomoze tak ti ho poslem, ale je v anglictine). Najvacsi uspech bol ked som ho donutila sa prvy krat vycurat do nocniku, to som vedela ze mam vyhrano, ale nevies si predstavit ten krik co u toho robil a este mi chcel aj odist, tak som mala co robit aby som ho udrzala.
    Zuzana

    OdpovědětVymazat
  3. Držím Ti palce, abys to zvládla co nejdříve!

    OdpovědětVymazat
  4. Verím, že raz tie plienky isto zdoláte :)
    Anička

    OdpovědětVymazat
  5. A nebylo by mu milejší čůrat vestoje, aby se nemusel dotknout nočníku nebo wc? Ať mu to taťka ukáže:-) Pá Lucie.

    OdpovědětVymazat
  6. Ahojky Marci, věřím, že to zvládnete. Cesta nebude třeba tak jednoduchá, ale " do cíle" určitě dorazíte. Jeník je přeci šikula. Moc zdravím Margit

    OdpovědětVymazat
  7. Tak s tímhle Marci nemám zkušenosti.
    Peta ač je autista, tak byl do 2 let bez plen a na nočník a potom na záchod chodil v pohodě.
    Je ale pravda, že Peta je dítě látkových plen.
    A to se lépe učilo odplenkovat.
    Vidím to na svém vnoučkovi, že když má ty jednorázové plenky, že ho nic nenutí se jich zbavit.
    Držím vám palce, ať se to podaří.
    Míša

    OdpovědětVymazat
  8. Se svojí andělskou trpělivostí nad tím čertem určitě jednou zvítězíš. Držím palce, aby se vám to podařilo.
    Hezký den!

    OdpovědětVymazat
  9. Dnešní, papírové plínky, zajišťují dětem docela slušný konfort, jsou vlastně v suchu a vpohodě a možná, je to i trochu na překážku v nácviku používání nočníčku. To ale teoretizuji, moje děti měly ještě pleny látkové. Věřím, že když vydržíš i Jeníček si dá říct. Je to pro něj zase něco nového, něco, na co není zvyklý, ale třeba časem pochopí, že než mít špinavý zadeček a než se zdržovat od pohádek a her, přebalováním, je výhodnější použít ten nočník, nebo WC. ;-)

    OdpovědětVymazat
  10. A za mrože by nešel na záchod třeba , Marci?? Ale neboj , je to otázka času. Je to šikula a ty to sním umíš. On už moc dobře ví co má dělat, jen se bojí. Ale přechod z postýlky jste zvládli , tak tohle bude asi něco podobného. držím pěsti. Míša

    OdpovědětVymazat
  11. Ten záchůdek je suprovej!Musela jsem se smát,když jsem si prohlížela fotky,jak vykonávají potřebu plyšáčci :-)) Uvidíš,že jednou na to Jenda taky přijde,držím palce.

    OdpovědětVymazat
  12. Ty to nevzdáš, to je jasné a myslím, že už to nebude tak dlouho trvat a bude hotovo! Věřím tomu, Jeníček teď dělá divy!

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj Marci,musím říct,že u naší Klárky byl nácvik udržování čistoty byl taky velký problém a stále vlastně je.Doma jsem dělala všechno možné asi jako Ty.Panenka na nočníčku,plyšáci taky.Starší sestra jí taky předváděla jak se to dělá.Nic platný,teda jí nevadilo sedět na nočníku,to vydržela dlouho,ale neudělala nic.Ve chvílce,kdy by to šlo se zvedla a bylo hotovo kousek od nočníku.Po půl roce docházení do školky se naučila na nočník na malou a musím říct,že se jí nestávají ani nehody.Bohužel ale velká je pořád na nule,prostě to jde vždy do kalhot,tak doufám,že časem se o taky zlomí.Ahoj Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se to zlomí. Do školy s plenami nepůjde (tedy doufám).

      Vymazat
  14. U nás to bylo také drama. Nočník jsme sice zkoušeli, ale byl to totální neúspěch (V Aple nám navíc paní doporučila naučit rovnou na záchod, protože je pak problém přejít z nočníku na WC). Tak půl roku jsme zkoušeli pravidelně chodit, odměny za to že se vůbec přiblížil WC, samolepky za vyčurání ... Bohužel efekt nulový.
    No tak po dobrém to nikam nevedlo, tak jsem odhadl, kdy bude zhruba čůrat a vzal ho na záchod a tam ho držel (ve stoje), dokud se nevyčural. Dodneška se divím, že na nás sousedi nezavolali policii, jak Míša vyváděl :-). Po úspěchu dostal samozřejmě velkou odměnu a pochvalu. Stačilo ho takhle asi dvakrát nedobrovolně přidržet a najednou to šlo. Ze začátku ještě zapomínal, že má chodit, ale postupně začal chodit sám a bylo na něm vidět, jak je sám hrdej, že to zvládnul. S velkou to trvalo mnohem déle, ale i na to už přišel a nyní už chodí i na velkou. Tak držim palce, ať se Jeníkovi také zadaří.

    OdpovědětVymazat
  15. Zkus to radikálně, jako to dělala moje ex s kocourem, strčila mu do toho čumák, v tvém případě do pleny, když nešel na písek. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hmmm. Téda, Tebe bych za otce nechtěla. Chudák dítě. :-p

      Vymazat
    2. Hmm, to nie je uz tyranie deti?
      Mne prislo dost drasticke aj to ze som Matiska dala curat nasilim.

      Vymazat
  16. Jak tu psal MisikAutik, bude potřeba trochu toho násilí. Buď se to naučí ve školce, pokud bude chodit, tam to opravdu funguje - příklady táhnou a nebo budeš muset zkusit "vysazovat" násilím. A řev zkraje to je to nejmenší, odměna pak bude sladká. A rovnou na záchod, my tedy nejdřív na nočník, ale malý chodil od tří let a pak chtěl rovnou na záchod (tam zase odmítal jinak než v sedě:-)). Měli jsme problém venku a teprve teď v pěti letech si začíná venku říkat, jinak jsem to prostě odhadovala. Máš výhodu, že ti Jeníček moc nepije (aspoň k něčemu je to dobré) a tudíž to půjde lépe. Můj synek pije v jednom kuse a tam to byl docela horor. Držím palce, nedej se, podle mého Jeník ví, co má dělat, ale nechce se mu nic měnit.
    Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mírné násilí občas používám, ale k ničemu to není. Naopak, jsme pak zpocení oba dva. Výhodu v "nepití" nevidím...Naopak...málo čůrá, takže ho na WC držím zbytečně, protože se mu nechce... Kdyby pil víc, měl by potřebu častěji a něco by z něj třeba "ukáplo"...

      Vymazat
    2. Aha, no tak pak jedině tak, že ho necháš v létě pobíhat po zahradě nahatého a on si sám bude uvědomovat svoji potřebu. My zahradu nemáme, nechala jsem ho tedy po bytě a tím se to naučil sám, viděl, že mu to dole čůrá a snažil se doběhnout na nočník. Vím, že rad je plno, snad něco zabere. Spoléhat na to, že půjde sám dobrovoně, to podle mého nejde. Málokteré dítě se vzdá konfortu papírových plen, ale v létě to ocení, že se mu nepotí prdelka:-)
      Lenka

      Vymazat

Prosím, nepište mi nechutné, vulgární a urážlivé komentáře, já vám je také nepíšu.
Byla bych vám vděčná, kdybyste se podepsali, občas nemám chuť zveřejňovat anonymy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...