neděle 28. července 2013

Na procházku s Betynkou


V posledních dnech jsou příšerná vedra.


Nevím, jestli je hůř v bytě nebo venku.


Ale tipuji, že v bytě. Někdy mám pocit, že umřu.


Nedá se vařit, nedá se spát. Z člověka lije, i když NIC nedělá.


Jenda se včera odhodlal na procházku s Betynkou.


Rád ji vodí na vodítku, asi si připadá důležitě.




Elánu má za deset, takže pořád pobíhá sem a tam. Vždycky kousek popoběhne a zase se vrací. Bojí se, tudíž vím, že se nevzdálí daleko.



Zdá se, že jemu to horko nevadí.


Rozhodně ho to nezpomalí v jeho (hyper)aktivitě.


Kraťasy neustále odmítá, ale už alespoň nosí tričko s krátkým rukávem. Díky Bohu za to.
Ještě před pár dny by vyšel ven jen s dlouhým rukávem.



Jenda se zabaví během a Betynkou, maminka se kochá kytičkama na cizích zahrádkách.


Čím dál víc si uvědomuji, že nejsem panelákové "dítě".


Ničí mě být zavřená v rozpáleném bytě a nemoci vyjít ven, do přírody, na zahradu....


Sním si o možnosti číst si knihu třeba na houpačce ve stínu pod stromem.


Když jsme dorazili domů, chtěl Jenda odměnu. Dostal slíbeného nanuka a řekl, že "nanuk mě zahřeje" :-)


Některé pojmy se mu pletou... ale zahřát rozhodně nepotřebuji.

26 komentářů:

  1. jestli tě to uklidní, máme v práci 70 stupňů............pravda, vedra už by mohla skončit

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tenisáčku, ne, neuklidní mě to. Někdy mám pocit, že tu máme podobně:-(

      Vymazat
    2. Jak může být v práci 70 stupňů a lidi v tom dělat, to nechápu. Absolutní lhostejnost vedení a nenažranost v ziskuchtivosti. Tady už nejde o to, že by byli nebožáci proděleční, tady jde o to, neustále hrabat, i kdyby měli lidi padat jak mouchy.
      Tu práci vám opravdu nezávidím.

      Vymazat
  2. jo tenhle pocit mam cely zivot a furt bydlim v byte :-) treba jednou az Stepova hlucnost prekroci unosne meze,vymenime byt za domecek..btw uprimne Te lituju,my mame doma max.27 stupnu...

    OdpovědětVymazat
  3. Já vodítka u malých psů kde nehrozí nebezpečí úrazu neuznávám - pes si chce lecos očuchat,zastavit se,popoběhnout dle svého ,na vodítku je jen vláčen za krk a z celé procházky moc nemá a krom žrádla a laskavých páníčků je to jedno z jeho mála potěšení.Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vodítko je nezbytné tam, kde jezdí moc aut. Kolem domu ji opustit nemohu, lidem to vadí, a na ulici je příliš velký provoz. Když je možnost, tak jí samozřejmě dávám rozběh:-)

      Vymazat
    2. Ona hrozí u psa bez vodítka i pokuta, viz naše sousedka. Té je víc jak osmdesát, Dášence bylo čtrnáct, sotva chodily obě a přesto městský strážník byl neoblomný - je předpis, že pes má být na vodítku a basta!
      A rozumný páníček nechá pejska čuchat dle ptřeby. Vždyť i on je na procházce. :)

      Držím palce, ať se brzy ochladí na rozumnou mez.

      Vymazat
    3. Tento názor jsem měla doté doby, než mi pejsek utekl... Ty nervy a pak pohled na ní, jak sedí vedle křižovatky, bych nikomu nepřála. Máme vodítko dlouhé 7 m, čmuchat může jak divá :-) A když neustále vidím letáčky s fotkou pejska, jak a kde jim utekl...

      Vymazat
    4. Taky se bojím, že by utekla, takhle je to bezpečnější.

      Vymazat
  4. Marcelko, už když ses ztěhovala, tak jsem věděl, že byt pro vás není řešení. Modli se za dům a já tě v tom budu podporovat. Nevím, jak se to stane, ale věřím, že Bůh vidí vaší potřebu a že je ochotný a schopný ji naplnit. Znám člověka, který takhle dostal auto a slyšel jsem i o člověku, kterému někdo dům daroval. Vím, že jsi skromná a vděčná i za to, co máš, ale v tomto případě bych neváhal na Pána Boha se obrátit, protože panelák je i pro Jeníka mnohem horší řešení, než by byl domek s pozemkem.
    Jinak Jendu obdivuju! Já bych v tom vedru rozhodně energií nesršel. Máme tady už teď v 9:50 asi 29 stupňů v bytě. Usnuli jsme ve tři a probudil jsem se v 8. Zítra máme cestovat na Valašsko a já uvažuju, že pojedeme vlakem už v 5 ráno, abychom tu cestu přežili. Mějte se, jak nejlíp to jde!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Davide, děkuju. Ty vždycky přesně vycítíš, co mám na mysli, nebo co by bylo nejlepší. Nevím, kolik tu je stupňů, koupím si teploměr, ale tipuju, že hodně. Domeček se zahradou by byl prima. Kéž by Bůh vyslyšel mé prosby.

      Vymazat
    2. Bůh ledacos zařídí, ale tak jednoduché modlitbou to rozhodně není. Člověk musí i k tomu sám přispět... nemáme Boha na nebesích, ale hlavně v sobě.

      Vymazat
    3. Vím, zrovna na tohle téma přednášku nepotřebuji:-P

      Vymazat
    4. To byla odpověď Davidovi. :)

      Vymazat
  5. Zní to jako vtip, ale já se ochladím horkou sprchou. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Marcelko, to co tady tvrdí Pavel, nemá žádnou oporu v Bibli a je to hloupé. Nechci se pouštět do dlouhé diskuze s někým, kdo evidentně Boha nezná a bude-li ho hledat hlavně v sobě, nikdy ho nepozná. Ty jen věř, že Bůh najde řešení. Nic jiného dělat nemusíš! Těším se na den, kdy budeme domlouvat další stěhování! :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Amélko, taky je mi vedro, ale mám dojem, že v paneláku to musí být daleko horší. Doporučuji proces mokření, tady oplachovat se studenou vodou a klidně si sprchni i hlavu, chladnější vodou, to neuvěřitelně osvěží.
    (Když už nemám čas na tohle, mám normální rosítko na kytky a tím se sama rosím. Zní to možná pitomě, ale opravdu to osvěží, hlavně hlava, za krkem, a ramena.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárka si umývá hlavu několikrát denně, to mě nebaví:-P Ale rozprašovač jsme měli, než se rozbil, musím zakoupit nový. To bylo fajn.

      Vymazat
    2. Doporučují zavěsit mokré prostěradla do oken.Adina

      Vymazat
  8. ♥ Jenda je šikovný. Přála bych ti domeček se zahradou. My se před 7 lety odstěhovali z bytovky a lituji, že jsme to neudělali dřív, ale... chtěla jsem se vrátit domů. No, vše nakonec dopadlo jinak.

    OdpovědětVymazat
  9. Nekdy se postesti a bytecek se vymeni 1:1 za domecek. Nasi takhle pred lety vymenili dvougarsonku. Jednou se zas budou stehovat do bytu, az nebudou stacit na zahradu a vse kolem.
    Hana

    OdpovědětVymazat

Prosím, nepište mi nechutné, vulgární a urážlivé komentáře, já vám je také nepíšu.
Byla bych vám vděčná, kdybyste se podepsali, občas nemám chuť zveřejňovat anonymy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...