pátek 4. října 2013

Kdo volá?

- "Kdo volá?" ptal se Jeníček, když jsem začala mluvit do telefonu.
- "Babička Mařenka."
- "Kdy umže?
- "To nevím."
- "Tak kdy umže?!" přidal Jenda na intenzitě hlasu.
- "To se nedá říct."...psssst.
- "Tak kdy konečně umže?!!! Dyť je jí 86 loků....."

...a chudák babička to slyšela....
A hned si to vzala osobně. Ale Jenda to nemyslí ve zlém....
Jen ho zajímají fakta a čísla, byť to může znít kolikrát "tvrdě a drsně", ale nic víc v tom není...
Snažila jsem se babičce vysvětlit, že ji má rád a že to fakt nemyslel tak, jak ona to pochopila.

11 komentářů:

  1. Vidim ze sa nenudis. To je dobre ze si to vzala osobne, vacsina aj mladsich ludi sa casto "chysta" umriet vyrazne skor, babicka medzi ne nepatri.
    Zuzana

    OdpovědětVymazat
  2. chudak...:( chapu, ze to nemyslel zle... jen na svete, kde vetsina vnima jinak, to nema lehke :((( snad babicka nebude jeho lasku merit jen na zaklade slov... nebo zazitych projevu... :))

    ale i tak se zlepsuje... dle drivejsich clanku mi pripada, ze by spis zuril, ze nemluvite s nim a ted se uz i zajima (byt svym zpusobem:) )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, zlepšuje se, dřív by"nepřežil", kdybych s někým telefonovala. Teď mě občas nechá prohodit pár slov:-)

      Vymazat
    2. Černý humor... chudák babička, taky bych si to možná vzala osobně. Snad se to nějak zlepší... no rozhodně se nenudíte ;)

      Vymazat
  3. No, ale takové řeči mají i zdravé děti, protože jsou zvědavé a často netuší, jak drsně to může působit :-). Sestřenka se v šesti letech zeptala svého táty, jestli až umře, tak jestli si může nechat jeho telefon...a zeptala se naprosto nevinně, bez emocí, prostě jen tak :-).

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to byl trapas !!! Ale nic si z toho nedělejte, jsou i horší věci v životě. Toto bylo jen společensky trošku méně únosné, ale vlastně o nic nejde. Mne na celé té věci zarazila jiná věc. A sice to, že Jenda umí počítat s takovými čísly ve svém věku a přitom ho psycholog na základě vyšetření napasoval do kolonky středně těžké mentální retardace. Já nejsem psycholog, ale prostě nemohu si pomoci, zaráží mne to. Já v Jendově věku napočítala tak sotva do deseti...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jenda má "ostrůvkovité" schopnosti v oblasti počtů, ale ve své podstatě mu to v běžném životě (zatím) moc k ničemu není. To je ten nerovnoměrný vývoj. V počtech (asi) na úrovni 6 let, ale v sociálních dovednostech na úrovni dvouletého dítěte...

      Vymazat
  5. Tomu jsem se musela i trošku smát... Jenda prostě reagoval jako každé dítě, které ještě v tom věku nemá ponětí o tom, jak se lidé chovají ve společnosti. Což je normální a také jsem si tím prošla, stejně jako ostatní děti v jeho věku.
    Tady v diskusi jsem si všimla, že jeden z diskutujících Jeníčka "určitým způsobem" ohodnotil. Škoda, že hulvátství u nás v republice pěstují vzdělaní lidé, dokonce i středoškolsky vzdělaní... Chudák Jenda. Co všechno si kvůli takto orientovaným lidem bude muset v životě vytrpět...
    Aby se ten pán jednou v životě nedivil, když ho někdo z lidí bude nahlas titulovat stejně, jako on dnes Jeníčka. Může se totiž stát, že onemocně Alzheimrovou chorobou a bude na tom třeba i o moc hůř...

    OdpovědětVymazat

Prosím, nepište mi nechutné, vulgární a urážlivé komentáře, já vám je také nepíšu.
Byla bych vám vděčná, kdybyste se podepsali, občas nemám chuť zveřejňovat anonymy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...