pondělí 3. září 2012

Kniha Autíček Jeníček

Kdysi mě napadlo vydat knihu o životě s autismem.



Bohužel jsem neměla na "normální" knihu peníze. Před nedávnem jsem dostala nabídku, že by kniha mohla vyjít v kroužkové vazbě s černobílými fotografiemi.



 Souhlasila jsem a v těchto dnech je možnost si knihu objednat.
Tedy nikoliv u mne.



 Kniha bude k dispozici zejména formou internetového prodeje a její běžná cena je 217,- Kč. 
Součástí knihy se 190 stranami je rovněž CD s barevnými fotografiemi.

Objednávky je možno zasílat již nyní, a to buďto na e-mailovou adresu info@retezovareakce.cz , nebo prostřednictvím Facebooku formou zprávy odeslané facebookovému profilu Knihy Řetězové reakce. 
http://www.facebook.com/KnihyRetezoveReakce

V každé objednávce je potřeba uvést jméno, příjmení a adresu zákazníka, počet objednávaných kusů knihy a zvolený způsob platby (bankovní převodem, na dobírku) a doručení knihy (obyčejnou poštou, doporučenou poštou, osobně – pouze Praha a Brno).

Podmínky jsou zde:
http://www.facebook.com/notes/knihy-%C5%99et%C4%9Bzov%C3%A9-reakce/v%C5%A1eobecn%C3%A9-obchodn%C3%AD-podm%C3%ADnky-%C5%99et%C4%9Bzov%C3%A9-reakce-sro/434585623259629

Při objednání do 15.9.2012 včetně platí zvýhodněná cena 200,- Kč.


Mějte se krásně a ať se vám kniha dobře čte.

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.435014206550104.117443.400077006710491&type=1

32 komentářů:

  1. Juuu a slo by to i s venovanim? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, to mě ještě nenapadlo, ale pro Tebe klidně udělám výjimku.

      Vymazat
  2. Jste neskutečně šikovná. Moc gratuluju ke knize!!!

    OdpovědětVymazat
  3. Také gratuluji ke knize,je to veliký úspěch a zůročené úsilí a energie,ač s mnohým nesouhlasím a domnívám se,že potíže se zrcadlí,nejen z důvodu diagnozy autismu,tak jsem toho názoru,že je kniha,jednak,pro Vás Amélie,velkým úspěchem a máte na ní velikou zásluhu a podíl a je krásné,když je vidět,že se Vaše snaha zhmotnila,ještě takovým pěkným způsobem,vzájemnou pomocí.A zároveň je příběhem o Jeníčkovi,nahlížením,pro každého ponaučením,že je třeba ke každému najít cestu,protože ta obecná představa,co by mělo,má být,prostě nefunguje.Ještě jednou gratuluji a ať Vám to dá síly a radost,pro duši.A pěkný první školní den holkám a Jeníčkovi přeji další pokroky.

    OdpovědětVymazat
  4. Já budu chtít věnování také - klidně knihu pošlu a uhradím i poštovné pro zaslání zpět :-) Zuzana
    Jinak se moc těším, Tvůj blog nesleduji dlouho a nějak nestíhám vracet se k předchozím příspěvkům.....Četla jsem knížku Léčba koněm a na tu Tvoji jsem zvědavá - jak se znám, určitě bude "kolovat" po kamarádkách.....

    OdpovědětVymazat
  5. Moc gratuluju a již jsem poslala objednávku. Ač to asi bude znít sobecky, já, když už mám svých rarachů plné zuby, jdu k vám na blog, kde se vždy zastydím za sebe,protože před vámi neskutečně smekám, uklidním se a jdu zase do boje.
    Jste pro mě vzorem trpělivosti, oddanosti, jste neskutečně silná osobnost.
    Moc přeju, ať se knížka prodává!

    OdpovědětVymazat
  6. MOC gratuluju! To je skvělá zpráva! Přála bych si, aby tvá kniha otevřela oči těm, kteří s autismem zkušenost nemají a mají stále nějaké předsudky. Knize přeji, aby byla brzy vyprodaná a pomohla všem, kteří se o autismus zajímají z jakéhokoliv důvodu.
    Hodně štěstí!
    evice

    OdpovědětVymazat
  7. Mockrát gratuluji ke knížce!!

    OdpovědětVymazat
  8. Tohle jsem dneska náhodou četla na webu porodnice.cz Zkoušeli jste to? Omlouvám se, že to posílám takhle, ale nechci mi to zobrazit váš email.

    Dobrý den pane doktore,
    shledávám u svého 3.letého syna mnohé z autistických rysů (stále nemluví (vůbec nic), neukazuje, vyjadřuje se afektem-křikem, neslyší na jméno, na zavolání ...). Momentálně jsou před námi vyšetření na foniatrii, neurologii a u dětského klin.psychologa.
    Při mém pátrání po etiologii tohoto onemocnění jsem narazila na hypotézu, že se může jednat o metabolickou poruchu (organismus nedokáže dokonale zpracovat mléčnou a obilnou bílkovinu, štěpí ji na tzv. opioidní peptidy - je možné je stanovit z moče - u nás se toto vyšetření běžně nedělá).
    V zahraničí (konkrétně USA, ale už i v západních zemích Evropy) zaznamenali mnoho pozitivních účinků v projevech chování aut. dětí po nasazení CFGF (casein free gluten free) diety, ne-li snad i vyléčení (v tomto jsem ale skeptická). Zvažuji nasazení CFGF diety u svého syna.
    Zajímal by mě Váš názor, popř. zdali nemáte se zlepšením psy.projevů v souvislosti s dietou (resp. vysazením některých potravin z jídelníčku) zkušenosti.
    Děkuji. HR

    Pokud bude u vašeho dítěte potvrzena diagnóza pervazivní vývojové poruchy (a to i ve smyslu atypického autismu), je indikované vyšetření dědičných metabolických poruch. Celá řada metabolických poruch může vést mimo jiné k rozvoji autistických projevů. Jedná se však o opravdové metabolické poruchy nikoliv ty o kterých se zmiňujete vy.
    Vyšetření opiodních peptidů v moči nabízí biochemie VFN (gliadorfin a kasomorfin), já však toto vyšetření neindikuji, protože nelze toto vyšetření prakticky interpretovat. Pokud u dítěte s autismem nemáme anamnestické příznaky ABKM a pokud je negativní vyšetření protilátek proti endomysiu a transglutamináze (vysoce senzitivní vyšetření na vyloučení celiakie), bezlepkovou a bezmléčnou dietu nepovažuji za indikovanou.
    Pozn. bezmléčnou dietu indikuji v případě nalezení nízké hladiny 5-MTHF v mozkomíšním moku v rámci diagnózy cerebral folate deficitu (toto onemocnění může vést k autismu a svůj podíl mohou mít blokující protilátky související s reakcí na mléčnou bílkovinu).

    OdpovědětVymazat
  9. Mám radost s tebou, že kniha vyšla. Knihu si koupím, ale od tebe, s osobním věnováním. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj Marci, mám velkou radost a knihu si hned objednávám. Moc gratuluji! Jsi obdivuhodná, že při vší péči o děti jsi dokázala ještě toto!P.prof.Matějček mi před lety také navrhoval, abych něco napsala o svých zkušenostech a metodách, ale neuskutečnila jsem to - nakonec má dcera se velmi liší od běžných autíků (hlavně upřednostňováním sluchového vnímání světa před zrakovým) a Tvá kniha bude učebnicí a biblí jejich rodičů.Přeji hodně zdaru!!! Jarmila

    OdpovědětVymazat
  11. Gratuluju !!! Jak to tak čtu tak těch výjimek věnování bude víc:-). Těším se

    OdpovědětVymazat
  12. Jé, děkuju za upozornění, gratuluji k tomu, že se Ti knihu nakonec podařilo vydat! A přeju Ti, ať má knížka hodně spokojených čtenářů :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Tak to je velice dobrá zpráva. Přeji knize, aby se dobře prodávala.

    OdpovědětVymazat
  14. No to je obrovský úspěch!! Gratuluji!! :)

    OdpovědětVymazat
  15. Gratuluji, tohle je doopravdy... významný krok :)

    OdpovědětVymazat
  16. Amélko,to jste rychlíci, moc moc blahopřeju.

    OdpovědětVymazat
  17. Milá Marci, jéééé to je ale nádherné překvapení, moooc Ti má milá přítelkyně gratuluji, je nádherná.)))Jind.

    OdpovědětVymazat
  18. Marcí,
    také moc gratuluji !
    Je to úžasná zpráva a myslím, že kniha si své čtenáře určitě najde :-)
    Také přemýšlím, že jsi jí objednám .
    Přeji mnoho sil v novém školním roce !
    A moc děkuji za krásné blahopřání :-)

    OdpovědětVymazat
  19. Marci, Marci to je úžasné! Moc ti gratuluju protože jestli si někdo zaslouží úspěch za tu práci kterou sis dala s Jeníkem a dáváš i Eli tak jseš to ty.A myslím že pomůžeš spoustě jiných maminek a rodin kde mají stejný problém. A přeju ti ať to dál zvládáš tak jak doposud....paní spisovatelko :)

    OdpovědětVymazat
  20. Moc gratuluju! Snad to pomůže co nejvíce lidem pochopit, jaké to je..

    OdpovědětVymazat
  21. Zdravím Amélie, mám dotaz. Můžu dát odkaz na knihu na FB? Mám pár známých, kteří se o problematiku zajímají, mohlo by je to inspirovat... Jinak samozřejmě gratulace, jsem ráda, že se povedlo. A koukám, jaké obrovské pokroky Jeníček udělal (přes prázdniny jsem tu nebyla). Přeju hodně síly do budoucna... Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, samozřejmě že můžeš dát odkaz na knihu na FB. Budu moc ráda. Děkuji.

      Vymazat
  22. Velká gratulace! Až budu v CZ, určitě se zazajímám.

    OdpovědětVymazat
  23. Marcelko taky moc gratuluju,že se ti tohle přání splnilo! :) zdraví tě Martina-Matermona

    OdpovědětVymazat
  24. Jůů, Ty máš knížku! Tak to si na ní musím taky našetřit! A přidávám se ke gratulantům! Přeji Ti to!

    OdpovědětVymazat
  25. Dobrý den, blahopřeji ke knize. Jste obdivuhodná žena. Moje kamarádka vydala už dvě knihy vázané v nízkém nákladu asi 40 ks. Nevím momentálně, které to bylo nakladatelství a kamarádka už není mezi námi. Vaši knihu si s prominutím nekoupím. Neberte to ve zlém. Bolelo by mne srdce. Sama jsem vychovávala mentálně postiženého chlapce s různými kombinovanými vadami a po tři roky i s motorickým onemocněním. Je to na moc dlouhé povídání a je to už dávno. Z chlapce je dospělý muž, vychodil Zvl. školu, vyučil se, po delší době po škole nakonec přece jen sehnal práci po známosti. Žije s námi a jeho život je poměrně smutný. Nemá žádné přátele a tak se jeho přítelem stal fotoaparát, výlety se mnou a internet. Jelikož mám na očích dnes a denně, že můj nejmladší syn nežije tak úplně šťastný život z mého pohledu, nedokázala bych číst bez silných emocí vaši knihu. Ale chtěla jsem vám říct, že máte můj velký obdiv. Ani bych o vás nevěděla, kdybyste se vy nestavila na mém blogu. Děkuji za návštěvu. Marie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, děkuji za komentář. Držím vám palce.

      Vymazat
  26. Blahopřejeme a držíme pěsti s šířením knihy. Kdybyste chtěla vytvořit video upoutávku z fotografií, rádi Vám pomůžeme. Umístíme ji na youtube a jednoduchým sdílením přes facebook tak můžete oslovit více uživatelů.

    OdpovědětVymazat

Prosím, nepište mi nechutné, vulgární a urážlivé komentáře, já vám je také nepíšu.
Byla bych vám vděčná, kdybyste se podepsali, občas nemám chuť zveřejňovat anonymy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...