sobota 23. března 2013

Banán

Na nástěnce ve škole visí jídelní lístek.
V pátek je tam psáno: kulajda, krupicová kaše, banán

Eliška přistoupila k okénku a paní kuchařka jí dala půlku banánu.
Eliška se ozvala, že má dostat celý banán, NE půlku, o půlce na rozpisu nebyla řeč.
Paní kuchařka, aby jí vyhověla, tak jí podává druhou půlku banánu.
- "Tak a teď už budeš spokojená."

- "NE, nebudu.  Tohle nechci.
Já nechci  mít dvě půlky banánu, já chci celej banán. O dvou půlkách tam nebyla řeč."

12 komentářů:

  1. Co je psáno, to je dáno:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Šárce se nedivím a já bych ještě ani nesouhlasila se složením jídelníčku!!! Kdo může něco podobného sestavit? V dnešní době, kdy kritizujeme, jak děti nesprávně jí? Výsledkem tohoto menu, je pouze to, že je za málo peněz a plný cukrů!Šárko, jsi dobrá a i nadále se nedej!!! Hezký w.e., bohužel opět za kamny:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ale jo, to má teda Eliška pravdu. Já bych taky chtěla celej banán, když je to uvedeno, co je psáno, to je dáno. A aby lidi šulili ještě v jídelně, to se mi nezdá. Mně se náhodou líbí, že se Eliška ozve. "NE, nebudu, tohle nechci... o tom nebyla řeč." A má pravdu, koukám, že i jídelní lístky jsou pěkně zavádějící.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I já jsem ráda, že se Eliška třeba ve škole zeptá, když něco neví. Ale když Tě někdo tahá za slovíčka stokrát za den, tak je to na budku:-P

      Vymazat
  4. Jak tak koukam, tak.z Elisky by byla dobra pravnicka. :-) Tam se clovek musi hodne peclive drzet toho, co je napsano v zakonech. Anet

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Práva jsou fajn, ale Eliška o nich bohužel neuvažuje.

      Vymazat
    2. A neuvazuje ze by se dala na psani? Umi moc pekne psat,nekde tu psala clanek misto tebe, coz nechapu jak dela, kdyz jsi rikala ze necte :-). Nejaka takova skola je snad v Praze, co jsem slysela, ale snad jenom vysoka. (Jenom jestli ti nekeca a necte tajne :-D (jenom si delam srandu.)) A ze se boji lidi? Ja nevim, ale z nekterych tvych clanku (treba zrovna z tohohle) to tak vubec nevypada :-). Nekdo s, tim, aby se zeptal (jeste k tomu nekoho ciziho), bojuje jeste v dospelosti...Vidim ze se hodne zlepsuje. Ona jednou bude v ramci moznosti v pohode, az prejde puberta :-)

      Vymazat
    3. Myslím, že všechno je o výchově. Se mnou nikdo moc nemluvil, naopak "ptát se" bylo nežádoucí, a já se doteď bojím na něco zeptat. Elišku učím, aby se nebála říct, že něco neví nebo neumí, učím ji nebát se projevit svůj názor. Stokrát jsem jí říkala, že pan učitel nekouše:-) Mohla by psát, řekla bych, že má dar :-)

      Vymazat
    4. Ja som sa tiez naucila pitat sa az tu v Australii, ludia sa tu spitaju bez problemov na cokolvek,nemaju problema spitat sa mi potom nepride divne.
      Zuzana

      Vymazat
  5. Elišce se vůbec nedivím. Řekla to správně.

    OdpovědětVymazat

Prosím, nepište mi nechutné, vulgární a urážlivé komentáře, já vám je také nepíšu.
Byla bych vám vděčná, kdybyste se podepsali, občas nemám chuť zveřejňovat anonymy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...