neděle 13. listopadu 2011

Výlet s Eliškou


Dnes budou jen fotky z pátečního výletu s Eliškou...


Asi polovinu fotek fotila Eliška...



Musím přece řídit a nemohu se rozhlížet po okolí.... :-)
I když to já mám moc ráda.....


 Třeba tyto obrázky s vlakem jsou dílem Elišky...


Blížila jsem se ke kolejím a ONO nesvítilo ani bílé ani červené světlo....
Závory tady nejsou....


Nechápala jsem.....
....vlak jel pomalu, vypadalo to, že v jednu chvíli snad zastavil, asi čekal, jestli vjedu na koleje nebo ne....


Samozřejmě že jsem tam nevjela....


 Bylo mi divné, že nesvítí světlo a i kdyby nejel vlak, asi bych se bála na koleje vjet....


Při tolika tabletkách na bolest mám s uvažováním potíže i normálně....
...a někdo na mě pošle "chyták" s nefungující signalizací na kolejích.....



Přeji vám příjemné podívání....
















Přeji vám krásný a pohodový večer...





20 komentářů:

  1. Je vidět,že jste si to holky pěkně užily.S těma kolejema opatrně,u nás jsou dva nechráněné přejezdy a každou chvíli se tam něco děje.Přeji, ať si to brzy zase zopakujete.Papa

    OdpovědětVymazat
  2. Já bych tolik chtěla,aby jste všichni byli zdraví a v pohodě....Daja

    OdpovědětVymazat
  3. Vlak asi věděl o poruše signalizace a proto jel tak pomalu a byl to moc hezky malovaný vláček. :-)) Ještě víc než vlak, se mi ale líbí fotka s tím domečkem, za dřevěným plotem. Ta chaloupka, bude hodně stará a možná, je z doby pana Lady. ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Eliška bude asi zanícená fotografka po tobě. Hezké záběry. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ono je to s těmi světly obvykle dost na štíru, na většině míst nesvítí a když svítí, nedá se jim moc věřit. Kolikrát se mi stalo, že jsme přijeli ke kolejím, po kterých zrovna projížděl vlak, ale světlo svítilo bílé. Takže nedat na světla a vždycky se podívat.
    Eliška fotí moc pěkně, to má asi po mamince :)

    OdpovědětVymazat
  6. Obdivuji, jak je to hezky vyfoceno i ten komentář. Vlastně celý tento zvláštní- myslím v uspořádání - blog a osobně vás a váš způsob, jak se hezky chováte ke svým dětem. Přeji vám výdrž a zdraví celé rodině.

    OdpovědětVymazat
  7. Moc pěkné fotky.Trochu věř nádražákům.Když je na přejezdu porucha,tak ve stanici jim to signalisuje a vlak dostane rozkaz,aby jel s pohotovostí zastavit před tím přejezdem.Hodně poruch je způsobeno zcizením kabelů.Viníky se nepodaří chytnout-pokud ano,jsou málo trestáni.Jsme v Česku.....

    OdpovědětVymazat
  8. Fabi, vím to a na kolejích bývám opatrná. A snad nejen tam. :-P

    OdpovědětVymazat
  9. Moc hezké fotky, krásně svítilo sluníčko. Je dobře, že jste si holky udělaly výlet!

    OdpovědětVymazat
  10. Ještě to zkusím, často se mě nedaří napsat ti komentář milá Amelie. Psala jsem o tom jak jste si užili s dcerkou pěkný výlet a jak je důležité být ostražitý, svědčí o tom i pomníček nepozornosti za kolejemi na kterou zřejmě někdo doplatil životem.
    Chci pochválit pěkné obrázky a talent, děvče má smysl pro světlo, a focení. zdravím vás všechny, přeji radost a pohodu. Anna

    OdpovědětVymazat
  11. Aničko, děkuji. Jsem moc ráda, že jsem jela. Bylo to pouhých 16 km, ale jsem za ně vděčná. Jsem ráda, že máme společné chvilky jen pro sebe. A doufám, že si to brzy zopakujeme. Jednou bude mít Eliška na co vzpomínat.

    OdpovědětVymazat
  12. Fotky s vlakem jsou krasne. Vlaky miluju a fotim je porad. :)

    OdpovědětVymazat
  13. Moc zdravím!! Konečně se mi dneska podařilo se dostat do komentářů a můžu taky psát!!!! Děkuji za návštěvu na mém blogu!!!
    Fotky jsou moc pěkné. Ono je potřeba si občas udělat takovýhle pěkný den!!!!

    OdpovědětVymazat
  14. Moc krásné fotky..:)) Určitě jste si výlet užily...:)

    OdpovědětVymazat
  15. Ještě k těm přejezdům-opatrnosti není nikdy dost.Na vlastní oči jsem viděla vjet auto na koleje - objížděl stažené závory.V poslední vteřině zastavil-ještě,že jel vlak po té vzdálenější koleji.

    OdpovědětVymazat
  16. Jsem ráda, že jsi opatrná a neriskuješ! Tak to má být! Bylo krásně, ne jako u nás, to buď ráda! Příště si vem na výlet všechny děti, ať si užijí tebe a ty je! Hlavně, ať už jsi fit!

    OdpovědětVymazat
  17. krásné fotky astěmi tebletkamio se tio nedivím..já zas po nich staršně spím:-(

    OdpovědětVymazat
  18. Dovolim si nekolik malo poznamek k jizde vlaku krokem pres neblikajici prejezd.

    V internich normativach pro organizaci provozu na draze je pamatovano i na poruchu Prejezdoveho Zabezpecovaciho Zarizeni (dale jen PZZ.)

    Bile svetlo je pouze na PZZ, ktere nemaji vazbu na signalizaci pro vlaky ve stanici (je to takova cz/sk specialita, nikde jinde v zahranici to nemaji, nikde jsem nic podobnyho nevidel.)

    Pokud uz tedy dojde k tomu, ze proste nekde vylitnou jistice, nebo prijede fa. Gejzosrot&Dezodemont a odveze si vsechny mozny kabely k dalsimu zpenezeni, tak vypravci nebo dispecer na diagnostice jemu sverenych prejezdu ztrati kontrolu o jeho cinnosti. V takovy situaci je povinen pisemne a proti podpisu informovat dotcene strojvedouci o necinnosti (ztrate konroly) PZZ a predpis narizuje strojvedoucimu od urcite vzdalenosti pred prejezdem houkat a pres prejezd prejet rychlosti nejvyse 10 km/h s pohotovosti zastavit. Jemnuje se to rozkaz OP (otevreny Prejezd.) Na nekterych tratich se to strojvedouci dozvi pomoci "podminenyho stuj" - pred nim kilometry volny trate a ma na stuj... U toho stuj je pak OP a kilometr, kde se neachazi. V casove tisni lze vyslat generalni nebo selektivni stop anebo se spojit se strojvedoucim vysilackou, pripadne zatelefonovat.

    Tohle se ale v autoskolach neuci... Ze i prejezd muze bejt vadnej a ze se na to pamatuje, a ze i pres vadnej prejezd muzou jezdit vlaky. Nicmene normativa pro provoz na silnici jasne pise, ze ridic je povinen se vzdy presvedcit, zda je mozno prejezd bezpecne prejet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Pavle, děkuji za vyčerpávající informace! A rozesmála mě ta firma:-)) fa. Gejzosrot&Dezodemont :-))

      Vymazat

Prosím, nepište mi nechutné, vulgární a urážlivé komentáře, já vám je také nepíšu.
Byla bych vám vděčná, kdybyste se podepsali, občas nemám chuť zveřejňovat anonymy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...