neděle 12. února 2012

Dokonalá domácnost

Dokonalá domácnost
Dokonalá Barbie domácnost, aby nedošlo náhodou k mýlce.


Chlap uklízí.... zametá....


...doma je uklizeno....
...šaty visí na věšáku a neválí se po zemi.... :-P


Princ nosí ženě snídani do postele....


...dobrá....
.....odpouštím mu, že jsou to jen mrkve....


Dámy klábosí....


...muž (nikoliv  v trenkách či vytahaných teplácích) odpočívá po náročném dni....


...žena si v krásných šatech hoví  na křesílku a netrápí se tím, kdo umyje nádobí....kdo zalije kytky, kdo vysype koše, kdo dojde na nákup a umyje podlahu....



Uklizený obývák....


...hmmm, tak ten už jsem dlouho neviděla....


Postel s nebesy....


...nádherné, krásně učesané, dlouhé vlasy....
Asi byla dáma u kadeřníka...
.....hmm, já už ani nevím, jak kadeřnice vypadá.....


...mísa s ovocem na stole....


...žena odpočívající a nicnedělající....



... k tomu milá a čistotná zvířátka...
.....která nechtějí 100 x za den na zahradu a neštěkají.....



Zní to jako sen?


Asi ano.
Ale v pokojíčku u holek to takto vypadá.
Co na tom, že uklizenou a načančanou domácnost mají jen panenky Barbie.


Dnes jsem zabloudila do pokojíčku Elišky a žasla jsem...
Místo tradičního nepořádku krásný Barbie byteček...


Holkám je 12 a 13,5 roku.
Jasně...
..... často si hrají s mobilem, někdy tráví hodiny hraním her, natruc mamince si založily FB, ale přesto si stále dovedou hrát....


...a to se mi na nich moc líbí....

Občas zabloudím na blogy 13-15 tiletých dívek a žasnu, co mají za problémy - např. jak být nejlepší, kam půjdou opět na nákup, na kafe, s kým se vyspí, jakým lakem si nalakovat nehty, jak správně líbat.... trápí je nuda, anorexie, sebepoškozování ...a téměř z každého druhého podobného blogu čiší deprese a ponurá nálada.

Proč? Jak je to možné???
Dnes jsem zabloudila na blog jedné anorektičky. Ona se chlubí, že sní za den půlku jablka nebo půlku bílého jogurtu.Chudák holka.
Moje holky se spokojeně nadlábnou a s úsměvem si zalezou do pokojíčku,  hrají si, poslouchají rádio a SNAD jsou šťastné.

SNAD cítí, jak moc je mám ráda.
SNAD ví, že tu pro ně jsem, ať se stane cokoliv.

Myslím si (doufám), že navzdory často velmi těžkým situacím v rodině a navzdory AUTISMU, jsou spokojené a šťastné.


Na závěr to trochu odlehčíme....
Auto v garáži přece nesmí chybět...


...a k tomu idylická rodinná procházka s miminky....

46 komentářů:

  1. Ahojky, dík za návštevu! Zámok Červená Lhota sa mi moc páči a rada by som si ho pozrela aj na vlastné oči - snáď sa mi to podarí... zdravím a prajem pohodové dni.
    P.S. Nenšla som NK, nuž odpisujem sem...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Latryno, NK tu není, píšeš správně komentář ke článku. Děkuji Ti.

      Vymazat
  2. Jsou šťastné,protože vy jste hrozně skvělá maminka.Poklona a ať se vám daří.Občasná,ale ráda se vracející nakukovatelka.

    OdpovědětVymazat
  3. Ještě řekni, že by se Ti to líbilo, mít takhle doma uklizeno :-) To je opravdu jenom v pohádkách...
    Holky to mají krásně naaranžované, krásné panenky a hlavně oceňuji nábyteček. Musíš být šťastná, že máš takové dcery!
    Ještě se mi líbí ten chlap ve vaně, jak je decentně přikrytý :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...líbilo, líbilo...aspoň chvilku... :-) Jsem šťastná, že je mám.

      Vymazat
  4. Holčičky jsou určitě spokojené a netrápí je určitě tolik co jejich vrstevnice protože trochu víc jim dala zkušenost životní situace jakou musíš zvládat dala jim do života něco jiného určitě si váží více toho že jsou zdravé a mají to co mají. Přesně jak píšeš Spousta holek mají deprese ponuré nálady co budou dělat až přijde opravdový dospělácký život,podle mě to je nudou a tím že mají co chtějí.

    OdpovědětVymazat
  5. Já si myslím, že ty bys v takové domácnosti neuměla žít. Možná by tě to pár dní bavilo, kdyby ses nemusela o nic starat. Ale jak dlouho?
    Přál bych ti trochu odpočinku. Ale takhle máš aspoň život naplněnej něčím, co snad má smysl. Bylo by krásné, zajít si ke kadeřnici. Ale hezčí je rozdávat lásku! A to ty umíš, tudíž jsi na správném místě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, Davide, už mě znáš. Ne, dlouho bych to nevydržela. Musím mít co dělat a koho milovat, o koho pečovat. :-) Jsem vděčná za svůj život.

      Vymazat
  6. Moc moc krásné! Opravdová panenčí idyla. Moc hezký den. Tina

    OdpovědětVymazat
  7. To je vážně krásný. Připomnělo mi to moje dětství. A není to tak dávno, co nám tady místo úložných krabic stával dřevěný dům pro panenky. Teď jsou s veškerým bytovým vybavením ukryty ve skříni. Mrzí mě, že už bych si s nimi dneska neuměla hrát jako vždycky, nebo spíš, že už by mě to tolik nebavilo.
    Je to fajn hra a jsem ráda, že Tvé dcery nevisí na těch dnešních trendech mládeže, nad kterými mi taky zůstává rozum stát. Je těžké je pak nazývat dětmi, když už se zajímají o takové "věci". Je to smutné, ale ovlivňuje je dnešní společnost. Články o hubnutí a o sexu jsou úplně všude a reklamu na ně najdeš i na úvodní stránce blogu. Často jsem přemýšlela nad tím, že napíšu někomu stížnost, protože na blog chodí spousta mladých lidí a dětí. Je to všude a neustále se to omýlá a já už skoro neumím uvěřit tomu, že se na některých blozích ozývaly stížnosti, že "mrtvý pan Havel je všude" a o ničem jiném se nemluví a je to hrozně otravuje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mniško, máš je schované ve skříni? To je dobře. Věř, že by sis uměla zase hrát, člověku to nedá, když to vidí. Články o hubnutí a o sexu na blozích mi taky vadí. :-(

      Vymazat
  8. Jééé celá já..já ještě ve 14 šila na Barbínky a hrála si s nimi :-)...no a k tomu snu
    7 let čekám na obložení zdi soklíkem z kachliček na verandě
    6 let čekám na dodělání kuchyňské linky
    5 let na vyměnění zvonku u dvěří
    no a 2 poslední roky čekám na zázrak..na někoho kdo mě z toho zlýho snu probudí...a furt nic :-D
    tak že holka moc a moc ti rozumím ..bohužel princové jsou jen v pokojíku pro Barbínky ..škoda....jak ráda bych byla pro někoho princeznou...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, jsme si podobné. Já už čekám 16 let....a pevně doufám, že ne marně.

      Vymazat
    2. Kdo si počká, ten se dočká!
      Ale, holky, dnes už neplatí to staré

      sedávej panenko v koutě
      budeš-li hodná, najdou tě
      ten kdo v koutku sedí
      do čtyř stěn jen hledí :)

      Vymazat
    3. Nemám sedat v koutě? Nikdo mě nenajde? Hmmm, budu o tom uvažovat. :-p

      Vymazat
  9. Milá Amelie, venku mrzne, že ani kocourek nechce nakouknout na balkon. Já jsem před chvilkou zrovna douklízela a teď si sedím u počítače a prohlížím si blogy. Pak jsem přišla na návštěvu i k tobě (no to já chodím každý den), doufám, že nejsem otravná návštěva. ;-)
    Koukám, jak se panenky u vás mají. Jak nádherný nábyteček vlastní. Jak je o ně krásně postaráno. ;-) Naše Nika panenkám láme ruce a nohy, to Týnce natruc. :-( Týnka si teď nemůže s panenkami typu Barbie hrát, protože by za chvilku žádnou neměla. :-( Maminka Nice koupila obyčejnou panenku, asi za 30,- právě typu Barbie, aby Týnky panenky nechala na pokoji. A ona? Svou v mžiku rozbila a už se chňápe po Týnčiných. Je to nezmar. Ale proč to píšu. Protože se mi také velice líbí, jak si Eliška se Šárkou umí tak krásně hrát. Jak ještě do té dospělosti nechvátají - té se stejně nevyhnou a pak s ní budou muset žít až navěky. Proto mě vždy pohladí na duši, když si na blogách přečtu, jak si holčiny ještě umí hrát, jak si pro své panenky tvoří, jaké pěkné a fantazií neomezené věci umí vymýšlet. ;-) Také je mi těchto dívenek líto, když jdu pro Týnku do školy a vedle holky z páté třídy (to jim je tak 10, že?) řeší na chodbě, která má větší prsa, která už klukovi sáhla do kalhot . . .Je mi z nich smutno. :-( Vidíš to a já se ráda vracím do dětských let, už jen tím, že sbírám panenky a že na ně tvořím. ;-) Proč se dělat starší, je lepší se omlazovat. :-)
    A milá Amelie, věř tomu, že tvé děti vědí, že je máš ráda a že jsi tu pro ně. ;-) Jinak by ti tolik Šárinka nepomáhala. Věř tomu. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nenene, nejsi otravná návštěva. Každá návštěva je milá. Ano, i mě "fascinuje", co mají děti v 10-13 letech za "problémy". Díky Bohu, že moje děti jsou ještě "dětmi" - se vším všudy, co k tomu patří. Starostí a problémů si v dospělosti užijí dost. Už nikdy asi nebudou tak "bezstarostné" jako nyní. Jsem moc ráda, že si hrají a já je v tom podporuji (i když babičky nadávají, že už jim žádné panenky k vánocům kupovat nemám).

      Vymazat
  10. Můžete být ráda, že máte takto hodné dcery, které si dovedou hrát a neřeší tuny hloupostí (tak jako já), dokáží si užívat nevinnosti dětství a dle vašich popisů se nesnaží chovat jako třicetileté dospělé ženy. To by mi k dívkám jejich věku ani nesedělo. Dospělé budou po zbytek života, tak ať si ještě užívají :) Ta domácnost mne trochu vyděsila... všechno je tak nepřirozeně v pořádku a všichni jsou spokojeni, i když to vypadá moc hezky, v normálních rodinách je to takřka nereálné :D Jen ať se nebojí udělat trošku chaos, tak jak to ve správné rodině bývá - tihle jsou moc dokonalí a jak víme, moc dokonalosti škodí a ničí charakter člověka :)
    Ale oceňuji kreativitu toho, kdo vytvořil tento 'domov', sestřenice měly kdysi něco podobného, hrávaly si a stavěly příbytky v úzkých chodbách mezi postelí a zdí... líbilo se mi, jak si ještě dokáží hrát (věkem jsou blízko Vašim dcerám), že v nich ještě dříme ta nevinnost - takhle mají vypadat děti - ne jako desítileté 'prostitutky' (omlouvám se za slovník) s dotykovým mobilem, zmalované od hlavy k patě, boty s kilometrovými podpatky, místo aktovky už kabelky, tunou přátel na FB a dilematy, kterou půlku jablka dnes může sníst. Buďte ráda, že je máte, Amelie :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katashi, ale já jsem moc ráda, že je mám a v jejich hrách je jen podporuji. Místo oblečení na sebe jim raději koupím doplňky do domečku. Neboj, chaos v domečku taky mívají. Nejdřív si to vyskládají, nachystají, upraví a pak si hrají.... A za výrazy se neomlouvej. Přesně tak to cítím - jsem ráda, že nemám 13 tileté holky, které vypadají jako zmalované dívky z E 55 s velkým výstřihem a touhou jen po dokonalosti a po sexu. Možná to jednou přijde, ale díky Bohu, že ne ve 12-13 letech.

      Vymazat
    2. Ano, raději novou postel, či televizi do bytu, než již osmé tričko, o kterém by přemýšlela sedmnáctiletá dívka jako o příliš odvážném kousku :) Můžete být na sebe právem hrdá, ono vychovávat tři děti, z toho dvě pubertální musí být těžké jak po fyzické, tak především po psychické stránce... za to Vám patří můj veliký obdiv.

      Vymazat
  11. Krásně zařízení domeček pro Barbie vypadá to vážně idilycky :-) Amelie, nejste sama kdo nestačí zírat jaké problémy řeší malé holky, vlastně i moji vrstevníci. Mě je 17 let a samozřejmě - řeším kluky, řeším co bych si měla vzít na sebe a jestli by se k tomuhle tričku hodili víc náušnice zelené, nebo modré, ale nejsou to věci, na kterých by stál můj život a nestačím se divit když občas poslouchám diskuze spolužaček nebo i mladších dívek. Co ony mají za zkušenosti v takových 14 letech, tak o tom já ani nesním! :D Ale není to moc úsměvné, ta doba příšerně žene kupředu, ale myslím si že zcela zbytečně...

    OdpovědětVymazat
  12. Já jsem byla na Konopišti zatím jen dvakrát, ale moc se mi tam líbí! Spousta muziky.. Do sbírky přibylo pár autogramů a foteček :D :-) Tak se už moc těším. :-)
    Pardání domácnost tam by se mi líbilo. :)

    OdpovědětVymazat
  13. Dokonalá domácnost, opravdu že ano..! Číší z toho velená nálada, ten pořádek, no prostě krása..:)) Ale JEDNOU to SNAD potká každého z nás Marci a budeme se cítit jako v pohádce, poznáme jaká to je krása a a luxus být jako ta barbie...:) a TY si to zažiješ URČITĚ, Bůh tě nenechá více trpět..:-**

    OdpovědětVymazat
  14. chtěl nahatý býti Ken
    teď s kočárem chodí ven
    nosí mrkev, luxuje
    a co Barbie? hudruje! :)

    Kdysi jsem četl, že Barbie je stavbou těla tak vyumělkovaná, že kdyby ožila, tak se musí zákonitě zlomit. To Ken má asi reálnější muskulaturu. :) Snad se i probíralo, jestli i díky těmto panenkám dívky nezačínají s "dietami", aby se jim podobaly. Tvé holky to nepotkalo, rády se nají, jak píšeš.
    Vůbec jsou ještě krásně dětské, hravé. Snad ten přechod k dospělosti nebude bolet. Ale jak už zaznělo, není třeba k té dospělosti pospíchat.

    OdpovědětVymazat
  15. já jsem takhle štastná... citím jak mě má moje rodina ráda. to, že chci být nejlepší je taková moje individualita, moc ostatníh lidí to nemá :P u té anorexie... je to důkaz sebekontroly, je to nádrerný pocit, když je žaludek prázdný, váha klesá, břicho je plošší, v obchodě velikosti menší..
    ke komentáři na blogu- tanec samotný mě ani tak nebaví (a hlavně neumim tancovat) mě spíš baví udělat ze sebe kreténa.. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je dobře, že jsi šťastná, i když jinak, než vidím štěstí já. Respektuji Tvůj názor. Jsem ráda, že se nestydíš za své názory a že jsi upřímná. V anorexii nic nádherného nevidím, naopak - je to velmi nebezpečný "sport", stejně jako bulímie. Tady jde o život a to pak není legrace. V životě nezáleží na plochém bříšku (i když je hezké), ale na mnohem jiných hodnotách, moje milá A. Kéž se cítíš hezky a bezpečně.

      Vymazat
  16. Amélko, krásné pokojíčky. Tyhle holčičí radosti mě minuly. U nás je to samé autíčko - policejní, hasičské, nákladní ... Ale někdy si říkám, ještě že mám dva kluky. Ale i tak mám strach - nástrahy jsou všude, přesně jak píšeš. Užijte si krásnou neděli ... Věra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věruško, nástrahy číhají na holky i na kluky. To jen my matky se modlíme, aby naše děti to nepotkalo....hezký den i Tobě.

      Vymazat
  17. Víš,
    tvé děti musí být ty nejšťastnější na světě! Tak skvělá mamina , co tu pro ně je a neignoruje je. Co si s nimi povídá o všem ,nejen o špatně udělaných povinnostech nebo o těch ,co ještě neudělali. Jak by se nemohly cítit dobře?

    Krásný článek :D a ty fotografie ... páni! :D , jo , ten chlapík ve vaně mne dostal! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ondrášku, moc mě chválíš. Ještě zpychnu. :-) Ale děkuji za tvůj názor. Kéž by ses i Ty cítil dobře.

      Vymazat
  18. Milá Amélie, chodím k Vám nakukovat už dávno a nikdy jsem nepsala, ale dnes mi opravdu "mluvíte z duše", mám dceru o maličko starší než jsou ty Vaše a jednu už skoro dospělou a dnes a denně se nestačím divit, do jakých rolí a póz se jejich kamarádky od opravdu skoro deseti let stylizují, už se mi ani nechce dívat na fotky jejich přátel na FB a číst, co tam píší, je mi z toho opravdu smutno. I s těmi svými musím často bojovat a usměrňovat je, ale žijeme ve velkém městě a docela chápu, že se nechtějí úplně vyřazovat z kolektivu, naštěstí jsou celkem rozumné a navíc žijí sportem, tak to s nimi jde. Vám přeji, ať máte z dětí pořád stejnou radost a držím pěsti, ať se Vám stále daří možná malými, ale viditelnými krůčky, s Jeníčkem dopředu, díky Vám je to opravdu šťastný kluk.A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A., moc děkuji za komentář., Jsem ráda, když se ozve nějaká milá dušička, která jen čte, ale nekomentuje. :-) Ani já nechápu mnohé vrstevnice svých dcer, často je mi jich dokonce líto...ony nevědí, co je v životě důležité a asi jim chybí v životě láska....

      Vymazat
  19. Dokonalost taky není to nejlepší, trocha nepořádku dělá náš život životem, ale nejspíš ta barbí domácnost je pro holky jistým vyrovnáním se se skutečností, když to u vás doma tak docela neklape.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Netoužím po dokonalosti, bylo to napsáno s nadsázkou a v legraci... Ale občas by mi nádherně uklizený byt nevadil. :-)

      Vymazat
  20. Vím jak děti, když přicházejí do puberty a později o to více nesnášejí naši pozornost v čemkoliv, i já jsem to dělala a dělám, jen tak po očku a nenápadně, vždycky říkám ono to vypadá že nic nevím ale já se dívám i když to vypadá že se nedívám. A to je to, aby vždy měli pocit, že nám záleží na tom co dělají a že je to z lásky k nim. Anna

    OdpovědětVymazat
  21. Hm je to nááádherná pohádka dokumentovaná obrázky, taky to malinko odlehčím Amélie - ten krásnej mladej chlap, jako jedle samý sval v té vaně - ten by se nám určitě líbil víc, než ti statní chlapíci po 40 v teplácích u kolen. -:) Ale je to spravedlivé, kmetům také inponují mladá děvčátka, tak Ben, či jak se ten fešák jmenuje, lahodí oku zralým ženám, ne-:)))
    Odlehčila jsem to sakra hodně, tak to tak prosím ber!-:)))))

    OdpovědětVymazat
  22. Si riadna bojovníčka, to ti poviem na rovinu. Byť tebou, tak sa z toho asi zbláznim, ale ty si udržiavaš chladnú hlavu...tvoje deti by mali byť hrdé na takúto skvelú mamku (: Ja len dúfam, že ostaneš vždy silnou mamou, lebo deti ťa potrebujú. Držím palce, nech sa deje už čokoľvek (:

    Ozaj ďakujem za pochvalu fotiek, veľmi si to cením (:

    OdpovědětVymazat
  23. Mám dva kluky a tak u se u nás žádné panenky a pokojíčky nevyskytovaly. Stejně v době, kdy byli malí, takové hračky nebyly. Kluci byli hodně tvůrčí, pořád něco vystřihovali, lepili a malovali. :-)) V komentářích jsem četla příspěvek asi té slečny anorektičky, jde z toho strach a je z toho poznat, že je opravdu nemocná mysl, těžko přetěžko je přesvědčit takového človíčka, že dělá chybu. :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Holky měly taky zpočátku krabice od bot jako postele, krabičky od čajů jako skříňky, na panenky jsem háčkovala a pletla oblečky a doplňky ap. ALE za ta léta nasbíraly k vánocům ap. i vybavení bytu - křesla, pohovky, jídlo...

      Vymazat
  24. Takovej byteček... já měla domeček z krabice od bot...
    Jo viď některé blogy se mi hnusí... jak se někdo může chlubit tím, že je anorektička, že sama sebe týrá... :O ://
    Takhle uklizený byt u nás nebyl už dlouho...

    OdpovědětVymazat
  25. Amálie věřte mi, že tak dokonalý život by jsme nechtěli. Tedy alespoň já ne. Možná by nás to bavilo několik dní, týdnů, měsíců, ale celý život bych takový mít nemohla.

    OdpovědětVymazat
  26. Připomnělo mi to moje dětství, barbíny (měla jsem 2) byly mými oblíbenými panenkami, na které jsem šila vše, co se dalo, od plavek, přes princeznovské šaty, kostýmky až po kožíšek. Pokojíčky měly ze stavebnice Seva:-) Moji kluci využívají aspoň tu stavebnici a barbíny občas vytáhnu nějaké holčičí návštěvě. Jako starší sestra postižené holčičky jsem byla vržena do větší zodpovědnosti a možná jsem si to kompenzovala delším obdobím hraní (nebo jsem jednoduše dozrávala pomaleji, než většina mých vrstevnic:-) ). Maminka se nám taky dost věnovala. No a nakonec jsem vše dohnala, kluky, starosti o módu, nic mi neuteklo, jen jsem měla delší dětství.
    Milá Amélie, Jeníček holky nejen omezuje, ale také strašně moc obohacuje a ty máš možná na holky v součtu více času jak maminky, které tráví většinu bdělého stavu v práci, aby svým dětem mohli dopřát všechny "potřebné" věci, jako dotykový mobil, značkové oblečení, dovolenou u moře, jízdy na koni atd. Přeji tvým holkám hodně hezkých chvil u her:-)
    Zuz.

    OdpovědětVymazat
  27. Nádhera, holky mají smysl pro detail :D. Já jsem si tedy takhle nikdy nehrála, já toužila od malička po autodráze a asi ji svojí dceři koupím, a pak si s ní budu hrát :D.
    Co se týče těch blogů, dřív to tak nebylo, aspoň já to tak nevidím (možná). Když jsem začala psát na blog, bylo mi asi 15, tehdy blogů bylo pár a jen docela chytrých blogů, až poslední dobou se vyrojily tyhle příšerné bláboly. Stejně těm holkám nevěřím. Jednou našli moji rodiče můj blog, psala jsem tam docela drsně a vůbec jsem si nedávala pozor na nějaké soukromí. Nebála jsem se. A měla jsem z toho ohromný průser a nakonec jsem řekla, že to není pravda, co tam píšu, že jsem si to všechno vymyslela. A trapně mi je dodnes.
    Buď ráda, že tvoje holky jsou jiné a snad jim to hraní ještě aspoň pár měsíců vydrží. Každopádně si nemyslím, že by je Jeníček nějak omezoval. Jsou tak zvyklé žít už pár let a určitě ho moc milují, stejně jako ty!
    Mějte se moc pěkně :). Dlouho se mi u tebe načítají ty fotky, tak moc nepřispívám komentáři, ale sleduju všechny novinky, jak mi čas dovolí :). Mám vás takhle na dálku ráda :*! Hanka

    OdpovědětVymazat
  28. Moc hezké! A netrap se tím, jestli holky tohle ví a tohle chápou! Určitě ano! Je vidět, že je máš vzorně vychované! A co víc si přát?

    OdpovědětVymazat
  29. Taky jsou párkrát narazila na blogy anorektiček. hloupý je, že se v tom takhle přes internet návzájem povzbuzují a hecují se :-(

    OdpovědětVymazat

Prosím, nepište mi nechutné, vulgární a urážlivé komentáře, já vám je také nepíšu.
Byla bych vám vděčná, kdybyste se podepsali, občas nemám chuť zveřejňovat anonymy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...