pátek 14. prosince 2012

Jiné brambory


Jenda chtěl udělat bramborovou kaši.
S jídlem je na štíru a když si náhodou něco přeje, tak se snažím mu to splnit.
Oloupala jsem brambory a Jenda mezitím plakal, že nesedím u něj.

Udělala jsem bramborovou kaši a zavolala jsem na Jeníčka.
Ten přišel do kuchyně a říká:
"Kde jsou ty blamboly?"
Ukázala jsem na pytel na lince.

A Jenda si odešel sednout zpátky na gauč se slovy:
"Mně chutnaj jiný blamboly. Tydle jsou divný!"

A kaše se ani nedotkl.

Ha, zase něco špatně?
...že by byl "jiný obal"? 
Možná byly minule v nějakém sáčku... vím já???

16 komentářů:

  1. Máš to těžké :-( Jediné co mě napadá, vysypat vždy ze sáčku do nějaké bedýnky, třeba by mu to nepřišlo. Jeník je ale šikovný, zřejmě si všímá i brambor samotných, tudíž některé světlé, některé tmavé ... Pěkný a klidný víkend aspoň přeju :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Libuše Walterová

    Mám tříletého autíka a bramborovou kaši jí jen z některých varných typů brambor. Možná je zakopaný pes v tomto. Anebo taky v čemkoliv jiném :)

    OdpovědětVymazat
  3. Typy brambor jsou ruzne. Treba proto Jenik tyhle nechtel. Ja mam osobne rada kasi jen z brambor typu King Edward. Ale nejspis to bude tim obalem. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já zbožnuju bramborovou kaši. Určitě byla skvělá a Jenda udělal chybu, že se jí ani nedotkl.

    OdpovědětVymazat
  5. Kaše je z každých brambor jiná, to někdy poznám i já.

    OdpovědětVymazat
  6. Já myslel, že se ti stalo to co nám. Koupili jsme "A"-čka, že uděláme brambůrky na kyselo, aby se nerozvařily. A pic ho byly to nejspíš "C"-éčka, tudíž vhodné na bramborovou kaši.
    Běžně se nám stává, že po uvaření jsou některé brambory rozvařené a jiné tvrdé - nedovařené, a přitom jsou z jednoho sáčku!!!

    OdpovědětVymazat
  7. Řekl bych že to netkvělo v bramborách jako takových, ale znechutil si je už samým pocitem, že kvůli nim o chvíle s tebou přišel.

    OdpovědětVymazat
  8. Tak to nejspíš bude, asi jsi minule koupila brambory v jiném balení, škoda, že Jeníček ten sáček viděl. :-( A že jsi s Jeníčkem nehla ti věřím. Byla jsem totiž jako holka na jídlo podobná a když jsem si řekla, že mi něco nechutná, trvala jsem na tom, i když jsem to před tím nestrčila do pusy. Moje mamka si se mnou užila!

    OdpovědětVymazat
  9. Čeho si ten Jeník nevšimne :-) A to nejedl až poté, co viděl obal, nebo až když je ochutnal?

    OdpovědětVymazat
  10. Ja by som si ju dala hned. Aj teraz na ranajky. Fakt som na nu dostala chut, jak ju len mohol nezjest?
    Zuzana

    OdpovědětVymazat
  11. Opět mi nezbývá, než ti přát pevné nervy! Jeník si holt hlídá svý, jen kdyby člověk věděl, co to zrovna je...

    Naše 14 měsíční dcera odmítá brambory pozřít v jakékoliv formě :-) už teď mám osypky z toho, že budu příští roky vymýšlet čím jí je nahradím a co jí dám k vánočnímu kaprovi :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No můj syn nejedl brambory do svých pěti let a ani teď jim moc nedá, ale dá se to v pohodě nahradit, vždyť existuje rýže, těstoviny, kuskus. Jo a ryby zásadně jí bez přílohy - zato ve velkém množství(navíc ještě nemá rád zeleninu, abychom to neměli tak jednoduchý), jinak tedy miluje hranolky, ale ty mu zase zakazuju já:-)
      Lenka

      Vymazat
    2. Lenko, po kuskusu a těstovinách se malá může utlouct, ale jsou jídla, ke kterým si to moc představit neumím :-) Tak uvidíme, jestli je to dočasné nebo trvalé :-)

      Vymazat
  12. Terča mi taky brambory nejí v žádné úpravě.Občas sní hranolky s kečupem,ale to už musí být,aby si je přála.Ona mi vlastně nejí prakticky žádnou přílohu,kromě těstovin a to ještě musí být suché,omáčky nejí.A to není žádný autista... :P Martina T.

    OdpovědětVymazat
  13. Jenda je skutecne v mnohé jako ja. Vcera sem se malem vzteknul kdyz v mym obchode nemeli meloun v pozadovanem tvaru a baleni na ktere sem zvykly. Chvili sem trucoval ("dyt ja si meloun dneska vubec kupovat nemusim!!", pak se litoval "celej den se dru a vecer si ani nemuzu dat svuj oblibenej meloun?!" pak me prepadla agrese "taky bych jim to tady moh cely rozkopat", a nakonec doslo na smireni ve forme smitne rezignace "no tak ja si teda kurva drat koupim meloun nakrajenej na trojuhelniky misto ctverecku". Ale trvalo mi to tak 25 minut a vyvztekal sem se u toho z podoby. Nezni ti to povedome ? ;-)

    Jine brambory sou divne brambory, to da preci rozum ;-D

    Drzte se.


    Krutomyval

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čau Krutomýválku, tak pokud bude Jenda úspěšný jako Ty, tak to se o něj nemusím bát:-) Těch několik fází mě pobavilo, ale ono to tak často v životě bývá. A nejen u melounu. Jen u někoho to je vystupňované do extrému.

      Vymazat

Prosím, nepište mi nechutné, vulgární a urážlivé komentáře, já vám je také nepíšu.
Byla bych vám vděčná, kdybyste se podepsali, občas nemám chuť zveřejňovat anonymy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...