čtvrtek 16. května 2013

Jaká je babička?

Dopoledne přišla na návštěvu babička a přinesla Jeníčkovi bonbóny.
Podávala mu sáček a ptala se:
- "Jaká je babička?"

...a Jenda na to: "STARÁ!!!!"
Babička mu dala druhou šanci:
- .."a jaká ještě?"
- "TLUSTÁ."

20 komentářů:

  1. :-))) já vím, že žít v tom je mazec, ale tahle upřímnost mě fakt baví !!!

    OdpovědětVymazat
  2. :D :D
    Tohle se mi na dětech vždycky líbilo ta žádnými pravidly nespoutaná upřímnost. Vím, že to babičku moc nepotěšilo a určitě si to za s láskou přinesené bombony nezasloužila, ale nemohla jsem si pomoct a musela jsem se zasmát....kdysi jsem se maminčiny kamarádky zeptala, proč má tak velikej a křivej nos:)

    OdpovědětVymazat
  3. http://www.reflex.cz/clanek/zpravy/48649/silenstvi-po-mentolce-desetitisice-matek-vymenily-plnohodnotny-zivot-za-bezcilnou-peci-o-autisticke-dite.html

    velmi výmluvný článek
    FB

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tenhle článek je naprostá slátanina..................

      Vymazat
    2. Rozhodně si nemyslím, že by péče o handicapované dítě byla bezcílná a můj život je (možná) plnohodnotnější než život mnohých lidí, které znám. Život s autisty je často velmi těžký, což nepopírám, ale co je v životě jednoduché? Mám ráda svůj život a miluji své děti. Jsem vděčná za svůj život. Není pohodlný, ale je obohacující a naplňující.

      Vymazat
    3. Ak je to v pripade toho prbehu z clanku tak ako sa to popisuje, tak asi by sa to malo riesit nejak inak, ale mne to takto uplne nepride a nechapem preco by mali matky davat deti niekam prec z domu len preto ze su chore, ak tuto narocnu pracu zvladaju. Podla mna by socialna sfera mala skor ponuknut nejaku odlahcovaciu starostlivost tymto matkam, urcite by to bolo lacnejsie ako ustavna pece.

      Vymazat
    4. Šílenství po mentolce...ano tento článek jsme rozebírali dokonce ve škole... Pan Doležal je prostě novinář, který se nebojí palčivých témat. Žel tento článek pojal hodně jednostranně. Nikde nenajdete stejné dítě s postižením, každé je individuální, každé potřebuje jiný přístup. Tedy nechápu, proč tento odkaz postujete tady k paní Amélce. Tento blog sleduji hodně dlouho a Jeníček dělá stále nové a nové pokroky, paní Amélka za něj bojuje jako lvice a její snaha nese ovoce. Obdivuji ji, jak všechno zvládá. Je neuvěřitelné, jak mateřská láska dovede být silná. Jinak v zákonu o sociálních službách 108/ 2006 je mezi službami registrována i služba Odlehčovací služby, nevím však jestli se vyskytuje v místě bydliště paní Amélky, navíc u autíků je to krapet složitější, kvůli tomu, že si špatně zvykají na nové věci a nové lidi. Omlouvám se za dlouhý komentář, mám už deformaci ze školy:)) paní Amélko ať se daří a nenechte se vyvést z míry anonymy:)

      Vymazat
  4. Hahaha pomoc chudák babička, že jí zdravím a přeju pevné nervíky :D

    OdpovědětVymazat
  5. No tak tohle znam taky. Deti proste neumi v tomto lhat. Nekdy to boli, ale zase nekdy je to az osvezujici... Hezky vecer Amelko!

    OdpovědětVymazat
  6. :-) ... s Janíčkom je sranda. Myslím, že babička to tiež tak berie a neurazí sa .
    J.

    OdpovědětVymazat
  7. Ja sa tiez musim pridat ku skupine ludi ktora v detstve nebola k niekomu zdvorila, ked sme boli s rodicmi u znameho profesora na navsteve a mal ako dekoraciu nejake vodne rastliny(vtedy desne in) a nad tym vytopeny strop tak so sa na to divala co to je a otec mi vysvetlil ze osklivy ludia ho vytopili tak som sa spitala preco sa toho nezbavil(tych rastlin). Doteraz ked to niekomu z branze rozpravam tak sa chyta z hlavu.
    Zuzana

    OdpovědětVymazat
  8. Nemohu posoudit zda např.stacionář pro autistické dítě je přínosem ale mám kamarádku která je zrakově postižená a od 6 let nastoupila do speciální školy na internát do Prahy daleko od svého domova (na víkend jezdila jen občas za rodiči)po škole absolvovala obchodní akademii též pro zrakově postižené v Praze, vzpomíná na vše jen v dobrém,takže téměř bez rodičů ale žádná tragédie se nekonala - jiné děti ve 14,15 letech jdou též od rodiny třeba na internát. Pokud by někde s aut.dětmi uměli pracovat tak jako třeba s dětmi s poškozením zraku asi by to přínos byl pro dítě i zbytek rodiny obzvlášť když se zmiňuje že dítěti je jedno kdo ho hlídá. Lída

    OdpovědětVymazat
  9. :o) Jeníček mě dnes krásně rozesmál :o) Je úžasný :o) Martina

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj Marcelko,moc jsem se zasmála a myslím,že to babičce nebylo líto,že Jeníčka zná a chápe to.Jen ty rady zase nemůžu ani číst,fakt mně to může akorát naštvat.Jak můžete radit,když o tom nic nevíte.Normální rodič svoje dítě miluje a snaží se dělat vše podle nejlepšího vědomí a svědomí,o to víc,když je dítě jakkoli postižené.Ahoj Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Babičce je to líto. Babička to citlivě vnímá a je-li to x-krát za hodinu...

      Vymazat
  11. To je užasné , směji se ... i když babičce to zřejmě tak vtipné nepřipadalo . Jeník prostě řekne co si myslí .

    OdpovědětVymazat
  12. Lépe se neptat, když se člověk nechce dozvědět pravdu. Ta upřímnost je vražedná. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A teď si představ, že je takhle upřímný 40 tiletý chlap...a ani se nemusíš na nic ptát....

      Vymazat
  13. Babičky je mi líto. I když už ví, jak se věci mají, myslím, že ji ta slova zraňují.

    OdpovědětVymazat
  14. Juj, už pri prečítaní prvej vety mi bolo jasné, ako autista odpovie. Veru ma to aj za babičku zabolelo (skôr ako som otvorila článok). Verím, že takéto odpovede babičku ranili, ale to je len tá autíkovská "presnosť". Je lepšie nedávať podobné otázky, ale to si babička asi neuvedomí...

    OdpovědětVymazat

Prosím, nepište mi nechutné, vulgární a urážlivé komentáře, já vám je také nepíšu.
Byla bych vám vděčná, kdybyste se podepsali, občas nemám chuť zveřejňovat anonymy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...