čtvrtek 29. prosince 2011

Síla....

Je to pár dní, co mi přišel krásný mail.




Díky němu jsem se seznámila s úžasnou mladou dívkou.




Svolila, abych její úplně první mail adresovaný mně ....dala na BLOG.



Ano, tohle je přesně ten důvod, proč to dělám - chtěla bych seznámit lidi s  autismem, vnést povědomost o AUTISMU mezi co největší počet lidí....



Když mi přijde takový a podobný krásný mailík, pak vím, že moje "práce" má SMYSL.






K.,  ještě jednou Ti MOC děkuji.




Drahá paní Amélie,
nevím je-li to Vaše pravé jméno či jen nick na blogu, snad Vám nebude vadit budu-li Vás takto obdivovat.

Včera jsem čistě náhodou pročítáním blogů a komentářů narazila na odkaz na Váš blog. V záhlaví jsem uviděla fotku Vašeho Jeníčka a vedle "heslo či popis" Vašeho blogu "Blog nejen o životě s autismem našeho syna".


Velmi se teď stydím, když Vám piši, že jsem vůbec nevěděla budu-li chtít číst Vaše články. Jako většina lidí jsem neměla "páru" o tom, co autismus je. Věděla jsem, že existuje, ale tím to končilo. Nezajímala jsem se a popravdě snad ani nechtěla vědět, co autismus je.

Po přečtení pár Vašich článků jsem sama sebe přistihla, jak se od Vašeho blogu nedokáži odtrhnout a sleduji starší články. Tak to šlo až do teď, teď v tuto chvíli mohu říci, že jsem přečetla všechny články na Vašem blogu.

Chtěla bych Vám říci, že Vás nesmírně obdivuji. Obdivuji Vaši sílu, snahu a trpělivost. Ještě včera jsem přemýšlela nad svými všedními starostmi a říkala si, jak mám všechno těžké, dnes vidím vše jinak. Netvrdím,že jsem se ze dne na den změnila, ale otevřela jste mi oči, začala jsem přemýšlet. O tom jak pomoci, jak se co nejvíce dozvědět, nejen o autismu, ale i o dalších nemocích, které trápí tolik lidí.

Chtěla bych Vám poděkovat za vše co pro Vaši rodinu děláte. Přeji Vám mnoho sil na další boj zároveň posílám mnoho sil i Vašim dvěma dcerám - Šárce a Elišce. Podle toho, co jsem si mohla přečíst, vidím, že jsou na svůj věk velice vyspělé a ví, že je Jeníček miluje, ikdyž je na ně někdy agresivní.

Doufám, že se na mne nezlobíte, když Vám zasílám tento e- mail a neberete jej jako lítost. Nechci Vás litovat, chci Vám poděkovat, za to jak skvělou matkou jste, jak denno denně bojujete, ikdyž Vám osud není nakloněn.
Drahá Amélie, nikdy se nevzdávejte a bojujte za Jeníčka stále tak skvěle jako nyní.
Věřím, že to jistě přinese ovoce.

Přeji Vám a celé Vaši rodině jen to nejlepší!
Vaše nyní již pravidelná čtenářka K

42 komentářů:

  1. Většina co nás sem na tvůj blog Marcelko chodí, to cítí přesně tak.Když jsem poprvé zavítala na tvé stránky,strávila jsem tu hned na poprvé asi 7-8hod.Četla jsem a četla,neustále klikala na nové obrázky pod tvými články.I když jsem vše co bylo tady u tebe napsáno přečetla,stejně si to neumím představit v reálu proto,že to je jen zlomek toho co prožíváš ty a tvé dvě dcery.Jsi milující maminka a máš srdce na správném místě.

    OdpovědětVymazat
  2. Marci tato mladá dívka přesně popsala moje pocity, když jsem poprvé narazila na blog o Jeníčkovi. Přečetla jsem první článek, pak druhý a pak jsem už jen strnule seděla a četla a četla. Děkuji Ti, že píšeš o autismu, děkuji, že navzdory hnusným anonymům se nebojíš jít s kůží na trh a my můžeme sledovat pokroky Jeníčka. I díky Tvému blogu vím, že má 6-ti letá neteř, které nedávno diagnostikovali ADHD ( porucha pozornosti a hyperaktivita) není rozmazlený fracek, jak se může někomu zdát. A vím, jak mám s ní komunikovat.
    Děláš pro své čtenáře strašně moc:)

    OdpovědětVymazat
  3. Ano, takovýto krásný dopis pořádně "nakopne", potěší a vlije nových sil.
    Tento Tvůj blog pomáhá mnohým lidem. Ať těm, kteří mají k autismu také blízko, tak těm, kteří se díky Tobě o autismu dovídají a chtějí vědět víc. A Ty máš navíc dar jednoduše, ale zároveň poutavě o svém životě psát a zachycovat na obrázcích.
    K. napsala to, co jistě mnohý z nás cítil při prvním setkání s Autíčkem Jeníčkem. Dík patří Vám oběma. Dík za mail, dík za tento blog.

    OdpovědětVymazat
  4. To je moc krásný e-mail. A pravdivý. Taky tě obdivuju za to, jaká jsi, jak velikou máš sílu a s jakou láskou pečuješ o své děti...

    OdpovědětVymazat
  5. Draha Marci, citim to presne tak, jak to napsala K. Vzpominam, jak jsi uz asi pred 2.roky poslala odkaz na Tvuj uzasny blok a ja jen cetla a cetla a prehodnocovala svuj zivot a priority. Taky jsi me mnohemu naucila. Pokracuj Marci v tom co delas, neb to delas fakt dobre.
    Drzim moc palce a do dalsiho roku Vam vsem doma preji pevne zdravi, hromadu stesti, lasky, radosti a optimismu. Myslim na vas, Lucie

    OdpovědětVymazat
  6. Ten mail bych skoro podepsal. Taky jsem o autismu nic nevěděl. Měl jsem jen z filmu získanou představu, že autista je člověk geniální na matematiku, ale jinak nepoužitelnej. Co všechno tvůj život s takhle postiženým synkem obnáší, to by mě nikdy nenapadlo. Čtu všechno, co tady o něm napíšeš. Myslím, že jen málokdo udělá pro pochopení autismu ostatními tolik, co ty. Jen když se budeme všichni chápat, budeme se také tolerovat, případně si pomáhat. Jeník tě snad vyhrál ve sportce! Takovou mámu by si asi přála většina z nás.

    OdpovědětVymazat
  7. Stejně jako David jsem měl o autismu jen mlhavou představu a jsem rád, že jsem tě poznal a díky tvým článkům i trochu změnil náhled na život, že nejsou jen radosti. Obdivuji tě jak to doma zvládáš. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Bla,bla,bla ... kecy a zase jenom kecy!Píšete maily sama sobě :-D ..... proč by vám nějaká slečna děkovala za to,jaká jste matka a jak se staráte o rodinu!Proberte se a vylezte mezi NORMÁLNÍ LIDI ven,uvidíte jak bude společnost reagovat.Tady žijete ve virtualitě lidí postižených stejným problémem - postižené děti v rodině - a nevíte jak se normálně dívá na vyžírky společnost!My z našich danní platíme to,že se s vaším dítětem budete válet doma a na konec dostane důchod!To si uvědomte!Vy společnosti nic nedáváte,pouze jste porodila vadného jedince,který bude žít na její úkor!

    OdpovědětVymazat
  9. Musím se přiznat, že email, který jsi dostala mě dojal. Nádherná a hřejivá slova. Vůbec se nedivím, že jsi ho umístila sem na blog.
    Já o autismu něco málo vím, díky tomu, že kamarádka mých dětí má stejně postiženého chlapečka, shodou okolností je to také Jan. Když jsem tvůj blog objevila, trávila jsem nad ním mnoho hodin a pročítala tvé články. Takových nás asi bylo víc.
    Už mnohokrát jsem ti psala, že máš můj hluboký obdiv.

    OdpovědětVymazat
  10. Můj hnusný anonyme, nemusela bych na TEBE reagovat. Víš, že mne to NIKDY nenapadlo - psát maily sama sobě? Asi jedeš podle hesla: "PODLE SEBE SOUDÍM TEBE". :-P
    A představ si, že většina lidí, kteří chodí sem na blog, nemají postižené dítě....TY NEJSI V OBRAZE, já ano. Já žiju opravdový život, TY jen své POMLUVY a zášť.
    Do nového roku Ti přeji, aby jsi měl(a) okolo sebe spoustu tak "nepřejících a zlých" lidí jako jsi Ty. :-P

    OdpovědětVymazat
  11. Pro anomyma: Autista neznamena vadny jedinec ktery zije na ukor spolecnosti! Sama jsem postizena autismem a definitivne prinasim spolecnosti vic nez ty, co jen kazis lidem zivot blbejma komentarema. Mam dobre placenou praci a spolecnost v zadnem pripade nevyziram. Umim 5 jazyku a vystudovala jsem vysokou skolu.

    OdpovědětVymazat
  12. Nemilý anonyme! Z tebe by měl Hitler radost. Ten potřeboval takovéto necity k likvidaci svých postižených pro očistu rasy.
    Je mi tě líto.

    OdpovědětVymazat
  13. Drahá Amelie,nemíním špinit své oči a duši,zbabělcem ,kterému se říka anonym....chci celé Tvé báječné rodince popřát velké požehnání v podobě zdraví ,štěstí ,radosti a věř že se vše upraví a Jeníček může být virtuos,nebo génius,co my víme.....S obdivem Daja

    OdpovědětVymazat
  14. Dajo, Davide, Pavle, Mutile, Signoro, Shari, Majko, Maruško, děkuji. Je fajn, že existují lidé jako jste Vy.

    Katarino, jsi skvělá...dáváš mi naději, že i mé děti mohou být tak úžasné, jako jsi Ty.

    OdpovědětVymazat
  15. Ráda bych opravila anonymův omyl, rozhodně nejsem matka postiženého dítěte, je mi 22 a nejsem zatím matka žádného dítěte, ani nikoho postiženého nemám v rodině. Dalo by se ale říct, že v podstatě taky zatěžuju společnost- dlouhodobě se léčím na psychiatrii (kombinovaná úzkostná a depresivní porucha, porucha spánku, dříve hyperaktivita, porucha příjmu potravy, disgrafie) přitom studuju vysokou školu s výbornými výsledky, navíc uměleckého zaměření. Ač nedokážu existovat bez vysokých dávek antidepresiv, nemyslím si o sobě že jsem retard. Stejně jako Jeníček a mnohé další děti. Jen jsou prostě jiné a Amelii patří obroská úcta za to jak to všechno zvládá. Myslím si, že právě ona ví až moc dobře jak to chodí ve skutečném světě...

    OdpovědětVymazat
  16. Krásne. Aj mne, hoci komentárov na blogu je málo, chodí občas pošta rovno do mailu. Aj pár dobre zvolených slov dokáže robiť divy.

    OdpovědětVymazat
  17. Peťko, děkuji Ti za komentář, moc si toho vážím, že jsi napsala. Ano, neexistuje jen fyzický handicap, ale i psychický... a ten bývá leckdy mnohem těžší. Držím Ti palce a kdykoliv zase napiš.

    OdpovědětVymazat
  18. Anonyme, musíš být velmi nešťastná, když dokážeš "vyzvracet" taková slova...pracuji s dětmi (i s různě handicapovanými) a o žádném nemohu říct, že je vadný...
    Vadné je tvé myšlení a naštěstí se s tímto setkávám jen velmi vzácně...
    Ale velmi často se setkávám s tím"odříkaného chleba největší krajíc"...
    Přeji ti hodně tolerance, nadhledu, pokory a velkorysosti v novém roce...Magda

    OdpovědětVymazat
  19. Amelie, tobě přeji hlavně zdraví, pohodu a lásku...smekám před tebou a děkuji za tvé psaní...měj krásný večer...Magda

    OdpovědětVymazat
  20. Milý anonyme,proč by nějaká slečna děkovala,za to co Marci dělá?Já ti řeknu důvod proč jsem jí za to děkovala.Kvůli lidem jako ty.Kvůli omezencům,kteří jsou schopni napsat takové blafy jako ty.Proboha četl(a) si vůbec to, co jsi napsal?Nechápu jak někdo může být tak zlý!Proč jí děkuji za to,jak se stará o rodinu?Protože ty,podle všeho co tady píšeš,bys na své dítě kašl(a) a strčil(a) ho někam do ústavu. Zaráží mě kolik je na světě omezenců.
    Prosím tě pokud chceš psát takové kidy,nech si je pro sebe a svou zlobou se udav.

    OdpovědětVymazat
  21. Krásný e-mail, krásná slova,ale ty víš, že jsou pravdivá a že ta slečna jen potvrdila to, za co si tě velmi cením a vážím si tě. Dokážeš to, co by málokterá dokázala, musí si tě za to vážit celá rodina, vidí určitě tu péči a starostlivost. Přeji ti do Nového roku víc sluníčka nejen do duše, ale hlavně do našich srdíček, přeji ti to, co bych si přála i moc já - aby jsme v příštím roce byly milovány těmi, kteří nám to dovedou projevit a stojí o nás.-:)
    Samozřejmě hlavně přeji zdraví, zdraví a zdraví pro tvou celou rodinu. Ivet

    OdpovědětVymazat
  22. No, tak dnešní čtení, je opravdu síla. Mail od slečny K., byl moc krásný, podařilo se jí pěkně vyjádřit slovy to, co cítíme všichni, kteří na tvé stránky chodíme. Ovšem při čtení komentářů, jsem došla až k tomu nehoráznému anonymu a tam jsem se umazala blátem a špínou. Po dalším čtení, se mi naštěstí, podařilo špínu setřást. Moc bych přála, té anonymní pisatelce, aby se i jí podařilo očistit svou "ušmudlanou" duši.

    OdpovědětVymazat
  23. Amélie, krásný mail ti slečna poslala a určitě tě i velmi potěšil. Tvůj blog rozhodně smysl má! Držím ti palce a nejen tobě, i Jeníkovi a celé tvé rodině.

    OdpovědětVymazat
  24. Ahoj Marci, ten dopis mluví za všechno!!! A určitě si moc a moc zasloužíš poděkování za to, co všechno děláš a hlavně, že se nebojíš o tom všem mluvit a psát!!!!!! Určitě to pro Tebe není mnohdy jednoduché!!!! Když si každý přečte Tvé starší články, tak zjistí, jaký kus práce za Tebou je a kolik jste toho všichni společně už zvládli!! Marci, hodně sil!!!!!!

    OdpovědětVymazat
  25. Proč slečna K. chtěla poděkovat? Tomu se někdo diví? Jak se někdo může divit, že druhý chce potěšit, pozvednout, dát najevo svůj obdiv a poklonu? Poděkovat za osvětu a podpořit? Tomu se někdo diví... Spíše toto mi přijde neuvěřitelné...
    No jasně, to přece není možné, a ten anonym si napsala Amélie sama! :-))))

    Dítě postižené nemám, a že s "mých" daní jdou peníze na postižené děti... Jak může vůbec někdo takto uvažovat...

    OdpovědětVymazat
  26. To je krásné uznání a já tleskám a komu, no přece tomu kdo to psal a pak také tobě. No a taky těm kdo tu chodí jen tak přečíčíst si jaké dělá Jeník pokroky, jak se vám všem daří....
    A ti škarohlídi co tu přijdou říci "PRAVDU" tak těch si nevšímáme viď Amélie. Fukčarinka

    OdpovědětVymazat
  27. Je to vůbec možné, že existují až tak zlí a hnusní lidé? Co ti závidí? Nejsem z těch, kteří by chtěli oplácet zlo, ale někdo by si to opravdu zasloužil. Já se plně podepisuji pod to, co napsal do komentáře Tygr! Určitě je nás hodně takových a nějaký jeden, který se ani neodváží stát za svým názorem, proto píše anonymně, ten tě přece nerozhází! Jsme s tebou a PLNĚ SOUHLASÍM S TÍM, ŽE JSI MÁMA, NE MÁMA, MAMINKA NA JEDNIČKU S HVĚZDIČKOU!

    OdpovědětVymazat
  28. Milý Anonyme,

    kdyby se s Tebou doma maminka na úkor ostatních válela doma alespoň z poloviny, jak se podle tebe válí doma Amélie s Jeníkem, nemohl(a) bys takovou stupiditu v komentáři nikdy zplodit. Je vidět,že na Tebe rodiče značně kašlali,ptž nemáš ani základy slušného chování. O empatii ani nemluvím.
    Takže podle tebe jsem já ta normální část společnosti? Nemám totiž postižené děti.A měla bych Amélii vidět jako vyžírku,co se doma válí z mých daní? Pak jsem tedy opravdu ráda,že asi nebudu normální. A pokud ti tenhle pohled na rodinu,ve kterém se vzorně starají o autistu přijde normální, pak mi nezbývá než ti říct,že vadný jedinec budeš nejspíš ty. Bohužel. Je mi líto tvé maminky, moc ses jí opravdu nevyvedl(a).

    Do nového roku Ti přeji více životního nadhledu a tolerance k bližnímu svému. Mmch kdyby ti to trochu pálilo,tak víš,že naše daně ti chytráci nahoře rozfofrují tak i tak.:-)

    A.

    OdpovědětVymazat
  29. Marci,

    omlouvám se,že dnešní komentář je věnovám Anonymovi. Ale Ty to určitě pochopíš. Jen si tedy nejsem jistá,jestli Anonym pobere aslespoň část z toho,co je mu zde adresováno. Moc bych si to přála. Jinak to musí být hrozný životní ztroskotanec, naštvaný na celý svět. Ptž šťastný,spokojený a vyrovnaný člověk nepíše anonymy. Ten se pod svůj názor,i když "vadný" podepíše.

    A.

    OdpovědětVymazat
  30. Tak jsem si tu přečetla komentáře a moc lituju anonyma, co tohle napsal, nebo napsala. Jak vůbec může být někdo tak bezcitný, to nechápu. A jak vůbec si může být dotyčná osoba jistá, že ona porodí zdravé děti, že její děti jednou nebudou potřebovat také pomoc? Když pomyslím na to, s jakou láskou každá z nás čeká na narození dítěte, jak se s dítětem piplá, jak se raduje z každičkého úsměvu máma, která vidí, že její dítě nemělo to štěstí narodit se zdravé, jak se mu to jeho máma snaží vynahradit láskou....a vůbec, zrovna včera jsem byla na procházce, když na mne mával jeden chlapec ne zcela zdravý
    z okna domku.Bylo v tom tolik upřímné radosti, že jsem mu mávala taky a část té jeho radosti se přenesla i na mne. Kde je psáno co je a co není normální, kde je psáno co je a co není dobré? To můžeme posoudit jen srdcem

    OdpovědětVymazat
  31. Amélko, pod mail slečny K. bych se s radostí podepsala a jsem moc ráda, že podobně nad věcí uvažují i mladé dívky, které se teprve chystají vytvářet rodiny, to mi přijde strašně pozitivní a fajn:-). Co mi naopak nepřijde fajn, jsou lidi, jako anonym v jednom příspěvku. Z "našich daní" - jak oblíbená a omílaná fráze posledních let! - se platí ledacos a musím říct, že máloco z toho má takový smysl a "vyplatí" se, jako přípsěvky lidem pečujícím o postižené blízké - a to jak mentálně, tak fyzicky postižené. Protože to je práce daleko větší a náročnější, než ledasjaká úředničina, politika atd..., na kterou jdou taky přesně ty stejné peníze z daní (rozuměj státní peníze) a narozdíl např. od té politiky, která je dosti často spíše fraškou, tvoje "práce" dává smysl - nejen tobě, ale kupodivu pro podobné anonymy, právě té společnosti, protože TY dáš možnost a šanci, aby vyrostl další plnohodnotný člen, který odvede svou práci, začlení se díky tvé práci a "vypiplání" do života, do společnosti a bude určitě větším přínosem, než zapšklý, zlobu dštící nespokojený člověk. Přeji ti hodně sil, hodně rozumných čtenářů na blogu, kteří se nad -nejen tvým - nelehkým údělem zamyslí a co nejméně otravů, kteří se snaží akorát ublížit a uškodit dobrým lidem

    OdpovědětVymazat
  32. Amelie, slečna, která ti poslala e-mail, dokázala najít opravdu pěkná a upřímná slova na popsání svých pocitů a vztahu k tobě a tvé rodině. Vyjádřila slovy to, co cítím já i většina návštěvníků tvého blogu.
    Zdravím tě a do nového roku přeji tobě i tvé rodině hodně sil a hodně lidí, kteří vás budou takto podporovat. Hanka

    OdpovědětVymazat
  33. Když jsem poprvé viděla fotku toho krásného klučíka jakým je Jenda, a četla pak dál co vlastně prožíváš, tak mne hodně sklaplo, fňukala jsem zrovna jednomu mému milému člověku na chatu, jak mi je a jak mě dostal ten tvůj blog. A že proti tomu co prožíváš ty jsem jen zpovykanec a fňukna, která roupama neví co chce. A bylo mi tě strašně moc líto. Ale teď vím, že ač toho zvládáš strašně moc, navíc s těmi bolestmi, jseš strašně silná ženská, kterou spíš lítost uráží. Protože ty děláš to, co by měl dělat každý, a co každý neumí. A přiznávám, že ani já bych to neuměla. Jsem zaměřením sobec, bez diskuze, a sobecky vyžaduji jen pro sebe to nej. A tobě děkuju za to, že jsi mi to ukázala svým životem, který tak krásně věnuješ všem svým dětem.... Takže ti do Nového roku přeju další dávku sil, méně bolestí a i trochu víc radostí v osobním životě. A držím palce ať ti vyjde i tvůj plán...Vendy

    OdpovědětVymazat
  34. Ahoj dostala jsem odkaz na tvuj blog a jsem moc rada ze na to nejsem sama ...v hodne vecech vidim meho syna Mikulaska ...mas to tu krasne udelane ..plno fotecek a plno pribehu ....uz asi rok vime ze nas syn je Autik ..ale mysleli jsme ze to zvladame dobre ,ale az ted se nam to hrouti a tak bych byla rada kdyby jsi mi nekdy poradila,protoze mas zkusenosti .Cetla jsem ten Anonym a bylo mi az do place jak nekdo muze tohle napsat ...asi tento clovek nema deti a ani srdce ...az u meho syna si vazim kazde nove veci ci zvuku ktery vyda ...jsme ted dost bezradni taky kvuli agrese ...tim ze nespi ...neji ...vzteka se ...ale jsou chvilky kdy je zlaticko ...jeste jednou Ti dekuji za tvuj blog Marketa

    OdpovědětVymazat
  35. Markéto, klidně kdykoliv napiš mailík. Pokud budu umět, tak ráda poradím nebo Ti pošlu odkaz na starší články. Taky máme problémy s jídlem, s pitím, se sebeobsluhou, s agresivitou, s úzkostmi, s nespaním... Budu se těšit na tvé další komentáře či mailíky. Jsem ráda, že jsi napsala.

    OdpovědětVymazat
  36. tak to jsem moc rada a mohu vedet tvuj meilik ...? nam ted zrovna nejvic delaji problemy ze spanim a jidlem to bych chtela s tebou prodyskutovat ....nechci abydo maleho praly prasky a tak chci hledat jine reseni ...chodime i k homeopatce a rikala ze jsou nove metody leceni tak ti pak mohu popisovat jestli se mikulasek lepsi ...a muzu vedet odkud jsi ?Byla bych rada kdyby jsme se treba mohli nekdy sejit s Jenickem a tebou ...nas Mikulasek bude mit ted 4 roky ...moc dekuji za odpoved ...

    OdpovědětVymazat
  37. amelie00@email.cz (jinak je pod profilem)

    OdpovědětVymazat
  38. Milá Amélko, nedá mi to, abych nenapsala ještě sem. Tvůj blog jsem neznala a objevila jsem ho včera, díky tvým komentářům na tom mém :)) Od té doby ve volných chvílích jen čtu a čtu tvé řádky. Chci ti jen vyjádřit velkou podporu a obdiv. Jsem taky máma tří dětí a vím jaká je to starost. Neumím si představit jak bych se cítila na tvém místě a jak bych vše zvládla. Musíš mít v sobě obrovskou sílu. Rozhodně tvůj blog má veliký smysl. Jak pro lidi, kteří o autismu nic nevědí(jako třeba já, věděla jsem o něm jen z filmu Rain Man s Dustinem Hoffmanem) a hlavně maminky, které si zažívají něco podobného a potřebují radu, povzbuzení, podporu. Nemám žádný veliký dar slova a prostě ti chci říct, abys rozhodně pokračovala v tom co děláš a přeji ti hodně sil na další cestě životem, kde nemáš zrovna na růžích ustláno. Také ti přeji hlavně pevné zdraví a méně bolesti. Doufám, že už je ti trochu lépe! Zdraví Alena.

    OdpovědětVymazat
  39. Alo, moc děkuji za krásný komentář. ANO, to je přesně SMYSL tohoto blogu. Por rodiče zdravých i postižených dětí, pro učitele, pro kohokoliv, kdo se zajímá o druhé...informovat lidi o AUTISMU. Jsem ráda, že se ti tu líbí. Těším se na další tvé komentáře.

    OdpovědětVymazat
  40. Krásný mail, který mluví asi za většinu z nás, kteří sem chodíme sledovat Jeníčkovy pokroky, Tvojí trpělivost a vytrvalost celé Tvé rodiny. Jeník má štěstí, že Tě má. Ne všechy matky podobně postižených dětí jsou tak obětavé.Přeji vám všem hezký zbytek víkendu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I Tobě krásný zbytek víkendu a díky za pochvalu.

      Vymazat

Prosím, nepište mi nechutné, vulgární a urážlivé komentáře, já vám je také nepíšu.
Byla bych vám vděčná, kdybyste se podepsali, občas nemám chuť zveřejňovat anonymy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...