neděle 9. října 2011

Koho veze autobus?

Dnes vám představíme další hračku zapůjčenou z Rané péče.

Týden se na ni Jenda nechtěl jít ani podívat.
Nemá rád lidi a nechce se na ně často dívat ani na obrázcích...
....říká: "Pán zlej, paní zlá...."
....a utíká pryč...
Po týdnu se mi ho podařilo nenápadně přemluvit.

Prohlížela jsem si obrázky a rozplývala jsem se nahlas nad barevnou zmrzlinou, nad krásnými čepicemi s bambulkami... ap.

A Jenda se přišel podívat.... Přece jen je to zvídavý kluk....

Nakonec se mu podařilo úkol splnit na jedničku s hvězdičkou....

V krabici je 6 velkých karet...

.....autobus zelený, modrý, růžový, fialový ap...

A 36 malých kartiček s různými lidmi....

V jednom autobuse jezdí lidé JEN se zmrzlinou, ve druhém drží kytku, ve třetím mají na hlavě kšiltovku...

Ve čtvrtém mají lidé na hlavě čepici s bambulí....

...v pátém mají brýle...

...a v tom posledním drží člověk noviny....

Za odměnu dostal Jenda bonbónek ve tvaru žabičky...


Omlouvám se za fotky někdy "asi z divného úhlu"...ale ležím v posteli s podloženou nohou a fotím tak, jak se mi to zadaří...
Někdy nemám sílu Jendu obíhat a fotit to z jeho pohledu....


Tím pro něj AUTOBUS skončil a už ho nechce ani vidět... :-P
Ale já jsem ráda, že se mu to povedlo alespoň jednou....

Krásný nedělní den vám všem...

24 komentářů:

  1. A čo si čakala ? :D Však to už raz zložil, snáď sa tým nebude zaoberať ešte raz... :D Tomu celkom rozumiem, okrem toho takéto hry sú extrémne nudné . Ešte som nezažila dieťa, ktoré by to bavilo . U nás v rodine (otec má mladších súrodencov, takže máme kopu krpcov) sú populárne také tie hračky, kde musíte dávať tvary do správnych otvorov . V tom sme dobrí . :D

    Krásnu nedeľu . :)

    OdpovědětVymazat
  2. Co jsem čekala? Nic. :) Nedělám to pro sebe, ale pro Jendu. Má poruchu pozornosti, cvičí si tu trpělivost, pozornost, orienaci v prostoru, učí se novým věcem, opakuje barvy, tvary, počítáme... Jen se snažím ho zabavit a příjemnou, hravou fotmou ho něco naučit. Díky za komentář, Alinko.

    OdpovědětVymazat
  3. Stejně mi přijde zvláštní, že se bojí lidí. Já se jich bojím až teď :D Ne, dělám si srandu, ale je fakt, že už vím, že jsou i zlí lidé, jako malá jsem to vůbec nevnímala. A bojí se i zvířat?

    OdpovědětVymazat
  4. Shari, jestli se bojí zvířat? Jak kdy...miloval pavouky, teď se jich bojí. To se střídá.
    Lidé jsou nepředvídatelní, neví, co od nich má čekat, tak se bojí.

    OdpovědětVymazat
  5. NEJDOU mi vkládat komentáře přes Internet Explorer. Nevím, jak jste na tom vy, ale přes MOZILLU mi to jde... :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Taky k tobě chodím přes Mozillu a jsem ráda, že to jde aspoň takto.
    Ta hra se mi moc líbí. Bála jsem se, že nám nevysvětlíš v čem spočívá, ale na tebe je spolehnutí. ;-) Jeníčkovi se úkol podařil na jedničku a třeba si dá po čese repete. :-) Měj hezký zbytek neděle!

    OdpovědětVymazat
  7. Přes Explorer to nejde.., taky jsem to zkoušela. Myslíš, že je to jenom dočasné?

    OdpovědětVymazat
  8. Ale povedlo se, Jeníček se chytil - co na tom, že jen jednou a pak dost? Hra ho očividně bavila, a vyplnil všechna okýnka. Je príma, že to všechno pěkně dokumentuješ, jak fotograficky, tak i s doprovodným textem. Tohle jsou skvělé reportáže ze života!

    OdpovědětVymazat
  9. Shari, nevím, mně už to nejde delší dobu. A dokonce víc lidem, píší mi mailem, že nemohou dávat komentáře, což mě mrzí... :-(

    OdpovědětVymazat
  10. Nechápu, kde bereš energii na to, denně s ním takhle makat. Na mně se neustále někdo věší, někdo něco chce, musím uklízet, vařit, někoho někam odvést, zásobovat domov potravinama....

    OdpovědětVymazat
  11. Asi jsem vyjímka, ale já komentáře přes IE vkládat můžu. Jen nevím proč, nepřihlašuje se mi účet google, takže vždycky musím znovu zadat jméno a URL.
    Docela Jendu chápu. Taky mě nebaví řešit něco, co už jsem jednou zvládnul.

    OdpovědětVymazat
  12. Amelko, koukám, že jen dobrá hračka nestačí...je potřeba velmi vynalézavá maminka, aby ke hře vůce došlo. Jsi skvělá!
    Hladící fotky z minulého příspěvku mi vehnaly slzy do očí, jsou překrásné, je jako andělíček.
    Měj pohodový večer, pa Helena

    OdpovědětVymazat
  13. Každý den se zde něco naučím, děkuji za tu pečlivou dokumentaci.
    S vkládáním komentářů, jsem měla také několik problémů, u někoho to funguje u jiného ne. Nebo jeden den to jde a druhý zase ne. Holt ta technika, když funguje je to extra, když nefunguje, je to otrava!!!
    Přeji hezké hrátky.

    OdpovědětVymazat
  14. Společnost by ráda pravidlo třikrát a dost. Jeník je prostě ještě důraznější a přešel rovnou na jednou a dost. :)
    Taky jsem četl některé knihy jen jednou a už se k nim nevrátil a pak mám jiné, které čtu už po kolikáté a vždy z nich mám radost. Jeník to má určitě takhle s různýma hračkama, i když on normální hračky moc nepreferuje.
    Já IE vůbec nepoužívám, taky mám Mozillu, takže chybu při vkládání příspěvků jsem měl zatím jedinou. Pro změnu se ale nedostanu na servr blog.cz. Prostě r. 2012 se blíží a konec světa začíná už na netu. :)

    OdpovědětVymazat
  15. Amelie tleskám tobě i Jeníčkovi. Manžel se seznámil s pánem co má doma dvojčata chlapce asi 10 let autisty. Jeho žena je moc zklamaná životem- autisty nečekala. Věnují se klukům, ale paní je prý nešťastná, moc nekomunikuje s okolím- děti- škola- domov a pak zase děti. Její muž nás k nim zve, ať prý paní dodám odvahu zajímat se i o jiný svět, než stále jen ten její a dětí. Víš mám z toho trochu obavu jak s ní mluvit, jak reagovat na kluky- spíš jak budou reagovat oni na nás.Určitě jak chlapi schůzku domluví tak tam půjdu. Už nyní jsem si o autistech hodně přečetla a taky jsem vyhledala kontakty na různé poradny. Je to bída ve městě Havířově kde bydlím není ani ťuk až v Ostarvě poze jedna při škole. Nemáš kontakt ty na někoho zde u nás? Moc zdravím Fukčarinka

    OdpovědětVymazat
  16. Mutile, nestraš s koncem světa. Dostala jsem druhou šanci žít, tak si ji chci i užít. :-) Ale máš pravdu, některé hračky (kaštany, žaludy...) má raději a některé nechce...

    OdpovědětVymazat
  17. Fukčarinko, díky za důvěru. Hlavně se neboj a jdi na návštěvu. Ti rodiče jsou jistě izolováni od světa a jakýkoliv přátelský kontakt a popovídání ocení. Záleží na tom, jak na tom v 10 letech ti kluci jsou. Jenda se taky pomalinku lepší.
    Poslední 2 roky se s ním nedalo jít nikam a návštěvy jsme téměř nepřijímali, ale ted mi to přijde lepší. Zeptej se, co mají kluci rádi a můžeš jim něco donést... Jenda je vděčný za kaštany, žaludy, kamínky, kuličky, plácačky na mouchy, pentličky... Určitě je nějaká maličkost, která by je potěšila. Jendy je lepší si vůbec nevšímat a nemluvit na něj, alespon zpočátku. Ale každý autista je jiný.

    Zeptej se. :-)
    Ani u nás nic není. Jedině Praha nebo Budějovive, obojí 80 km daleko. V Ostravě mají snad dobré zázemí. Poptám se... kdyby něco, tak napiš mailík. :-) Je pod profilem.

    OdpovědětVymazat
  18. Amelie, s komentáři to mám stejně.. když se odmlčím, tak používám PC muže, který se mozzile urputně brání :)

    Jeníček je šikula. Líbí se mi tyto "hry"

    OdpovědětVymazat
  19. Marci,jsi skvělá mamina,umíš do všeho moc šikovně Jeníčka vtáhnout a on je perfektní-moc dobře pokračuje.Vidíš jak umí lidi odhadnout,jsou někteří opravdu zlí,však to víš moc dobře sama.Krásé dny a už aby kapku přestaly bolesti,přeje Miluš-víš moc dobře kdo???

    OdpovědětVymazat
  20. Každý den se chodím dívat, jak s Jeníčkem hospodaříte, pokaždé napíšu komentář, ptám se i na tvoji bolavou nohu a nic komentář zmizí sotva ho odešlu, mrzí mě to, chci ti říct jak moc tobě i Jeníčkovi fandím - Tak další pokus, že by to už konečně vyšlo?

    OdpovědětVymazat
  21. Vlasti, hurááá, povedlo se. Taky mě to štve a nevím, co s tím... Ale přes Mozillu mi to jde.

    OdpovědětVymazat
  22. Ahoj,
    tak tuhle hračku jsme z rané péče měli taky - na Bartoloměje to bylo všechno nějak maličké, i já jsem se v těch čepicích a kyticích trochu ztrácela. Takže u nás to moc nezabodovalo...
    Anny

    OdpovědětVymazat
  23. No vidíš, Jeníček udělal zase nějaký krok vpřed, pomalu, ale jistě, tak jako ty se svým zdravíčkem. Jdete spolu ruku v ruce a určitě dojdete každý svého cíle! Moc vám oběma držím pěsti!

    OdpovědětVymazat
  24. to je pěkná hra.můžeš vyrobit i fotky členů rodiny .jídla, hračky,barvy a tak.

    OdpovědětVymazat

Prosím, nepište mi nechutné, vulgární a urážlivé komentáře, já vám je také nepíšu.
Byla bych vám vděčná, kdybyste se podepsali, občas nemám chuť zveřejňovat anonymy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...