sobota 1. září 2012

Přebalování


Někdy mám chuť toho malého autíka "uškrtit".


Když ho přebaluju, nejen že kope nohama, zahazuje mi plenu na metry daleko, ale otáčí se, kroutí sebou, tahá za plenu nebo dává do pleny dudlíky, které má většinou v ruce. Ta jeho neuvěřitelná rychlost a mrštnost mě ubíjí.
Když začne, tak na něho nemám.
A to jsem zapomněla na odchyt dítěte, které se nechce přebalovat. Většinou si ani neřekne, že potřebuje akutně přebalit. Nechápu, že mu to nevadí.



Kolikrát mám problém ho při přebalování udržet.


A nejhorší je to večer v  posteli. To je jak z hadích ocásků.


Už několikrát jsem ho plácla přes zadeček, když se mi ho nepovedlo ani na desátý pokus ukočírovat a zklidnit, ale nepomáhá to.


Někdy pomáhá láhev s obyčejnou vodou, ale často jsem  z jednoho přebalování urvaná jak kůň a zpocená snad i za ušima...


Přebalování autisty by mohlo patřit k olympijským disciplínám.


Ten výkon, který matka autisty dennodenně odvádí, by měl přece někdo ocenit...


32 komentářů:

  1. Milá Amelii, dokážu si to představit:) Moje děcko ještě nemá ani rok a půl, ale když se rozhodne, že se nechce přebalit, přiji si být chobotnicí nebo cvičeným příslušníkem speciální jednotky, ovládající hmat, kterým protivníka znehybníte jedním prstem. Když si představím, že je děcku pět a má o to větší sílu...to si opravdu zaslouží medaili!

    OdpovědětVymazat
  2. Jeníček, se baví a maminka, cedí "krev". Nejlepší by bylo, kdyby ty pleny, nemusel mít vůbec, nebo jenom v noci a přes den, si dal říct na WC. Ale asi se to lehce řekne a velmi špatně, provede.

    OdpovědětVymazat
  3. Olympijská disciplína v přebalování...věřím,že bys stála na stupni vítězů přes fakt, že to asi nebude žádná brnkačka. Poklidný víkend Amélko :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Poklidný víkend? Ale ano, vcelku to jde. Bylo hůř.

      Vymazat
  4. My to oceňujem! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Marci,toto neocení nikdo,kdo to nezažije,dostala mě nemoc motýlích křídel - nikdo nejeví zájem o nemocné,nic jim nepřispívají jak by měli,akorát se kecá okolo,tebe obdivuji moc.Marci adresa došla,až dojde dárek dej vědět.pa a hezký víkend.

    OdpovědětVymazat
  6. Moje kolegyně jezdí se svým canisterapeutickým psem mezi autistické děti a říká, že vychovatelkou u nich by nechtěla být ani za nic. Mají prý svatou trpělivost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Než jsme přišli na diagnózu, tak jsem taky občas mívala pocit, že tu nechci být teď už to zvládám v pohodě.

      Vymazat
  7. Umím si představit,co je to za fušku. Náš Péťa u toho aspoň neutíká,ale mele sebou (naprosto nekoordinovaně)taky slušně.
    Nezkoušela jsi navlékací plenkové kalhotky? Našla jsem např. tyhle: http://www.abenashop.cz/detail/inkontinence/iii-stupen-inkontinence/abri-flex-xs1.html
    Jen nevím,jak by se na takovou novinku tvářil Jenda.

    OdpovědětVymazat
  8. Předávám Vám zlatou pomyslnou medaily za disciplínu Přebalování autíka. Tramtararááááááá :-))) (PupuMumu)

    OdpovědětVymazat
  9. Jo Marci tohle mi težce někoho připomíná a to ani nemám autíka :D a ještě když v zápalu boje utrhneš lepítka ,to je pak hukot.... dve tři zničený plenky ........človek pak neví jestli brečet a nebo proste padnout

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky trháš lepítka ve spěchu? Já taky. Kolikrát jsem na sebe naštvaná, když musím pro novou plenu.

      Vymazat
  10. Amélie, dovolte mi prosím dotaz. Když Jeníčka přebaloval Váš bratr, tak mu taky vyváděl takovéhle vylomeniny? Přecejen, jak jste psala, že měl lepíky vzadu, to by musel být bratr jak chobotnice :-) Jeníček je chytrý kluk a i přes jeho autismus mám někdy pocit z Vašich článků, že je to malý škodolibka, který si v některých situacích (samozřejmě ne ve všech) moc dobře uvědomuje, o co kráčí :-)
    A taky by mě ještě zajímalo, když funguje motivační systém v podobě odměny a Jeníček ví, co odměna znamená, že nefungují i tresty v podobě, které by rozuměl. Třeba jak ubližuje Šárince, Betynce, nebo tříská dveřmi, že málem vypadnou z pantů, to si o nějaké potrestání přímo koleduje, když z Vašich článku vyplývá, že ví, že se to dělat nesmí.
    Snad jsem se Vás nijak nedotkla a děkuji za případné odpovědi!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak přebaloval můj brácha, nevím. Nemluvili jsme o tom. On má Jenda různé rituály s různými lidmi a vázané na určité místo. Na gauči zlobí míň (při přebalován), večer v posteli víc. Babička ho kolikrát honila, aby ho "ulovila".
      Od manžela se málokdy nech přebalit. ONO se to musí (cokoliv špatného) překazit hned v v počátku. Jak se tomu někdo začne smát (a dělat z toho legraci), je to pro něj signál, že to je legrace a pak v tom pokračuje při každém přebalování. Rituály se mění a i tohle snad brzy zmizí. Není to legrace, nesměju se, tudíž žádná reakce = vyhasnutí.

      Vymazat
    2. Naprosto souhlasím - smích (ale i ječení a nadávání) je pro autíky silnou motivací,aby pokračovali ve svém zlobení. A nutkání je tak silné, že nepomáhají naprosto žádné tresty. Oni moc dobře vědí, co se nesmí, ale touha zlobit je silnější. Jarmila

      Vymazat
  11. Já Ti udělaji Zlatou medaily :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Také jsme na plenkách,sice jen v noci ale stále jsme :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já jsem myslela, že už to zvládl. Držím palce.

      Vymazat
  13. Ahoj Amélie, díky za tvou návštěvu u mne. Právě Tobě bych přála skutečnou dovolenou, aby jsi mohla načerpat nové síly. Máš můj stálý obdiv a když na tebe a ostatní vzpomenu , posílám alespoň krátkou modlitbu na posilu. Opatruj se a hodně sil do dalších dnů přeje Slávka

    OdpovědětVymazat
  14. Přebalování, to jsem nevěděla, že jenda potřebuje. na druhou stranu mě to mohlo napadnout.
    Za tvou statečnost v mateřství máš můj velký obdiv!

    OdpovědětVymazat
  15. Marci a jak by reagoval, kdyby mel slipy? Poznal by, ze je mokry nebo pokadeny?
    Misa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nesnese být bez pleny, okamžitě se jí vehementně dožaduje..ale dnes si za slíbení šmoulích jahůdek (když se vyčůrá) 2x sedl na záchod...sice maličko scéna, ale dobrý. Nevyčůral se..tak snad jindy. :-)

      Vymazat
    2. No vidis, aspon nejaky pokrok:-)
      Nas prcek zas bojuje, ze plinu na spani nechce... ale jistota je jistota:-)
      M.

      Vymazat
  16. Moje dcera měla ve třech letech šok, když pohlédla po vykonání velké potřeby do nočníku, takže do osmi let (!!!) měla pleny. Pak se ale jednoho krásného dne stalo, že plenu odmítla a sama šla na WC, jako by to bylo odjakživa. Všechno chce čas... Jarmila

    OdpovědětVymazat
  17. ahoj chci se jen zeptat proč mu dáváte plínky ???? asi sem hloupý prosím odepište

    OdpovědětVymazat

Prosím, nepište mi nechutné, vulgární a urážlivé komentáře, já vám je také nepíšu.
Byla bych vám vděčná, kdybyste se podepsali, občas nemám chuť zveřejňovat anonymy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...