pátek 28. září 2012

Eliška čistila křečkům klece


Dopoledne začala Eliška čistit klece svým křeččím mazlíčkům.


Klece a všechny věci si rozložila v obýváku po zemi, protože tam Jenda zrovna nebyl..
Ten tam však po chvíli přiběhl z ložnice a začal ječet:

"Elino zlá, hnusná, dej to plyč, to sem nepačíííí.... Děláš tady stlašnej nepožádek.
Ukliď to, jsi hnusnááá.
Di plyč, ty špatně navoněná nádhelo!!!
Ukliď to, ukliď to.
Ukliď toooo!!!!!
Mamííí, mááámíííí, máááámííííí, Elina tady dělá nepožádek!!!!"


Ale Eliška to v klidu dodělala.
Nijak jsem ji v jejích aktivitách neomezila.
Jenda si musí na změny zvykat....

12 komentářů:

  1. Liby se mi ze Eliska si zachovala svuj klid a vse pekne dodelala , jak pise Jenik si musi zvykat vzdyt uz to nebude tak dlouho a bude muset jit do skoly a to pro nej bude mnohem vetsi zmena.

    OdpovědětVymazat
  2. Náhodou Eliška si zaslouží ohromnou pochvalu, vyčistila tři klece a křečkové ji určitě v duchu chválili taky. ;-) Jeníčkova řeč, mě jako vždy rozesmála, špatně navoněná nádhera, nemá chybu. :-))

    OdpovědětVymazat
  3. Jenda má úžasné hlášky :-)) Eliška je dobrá, že se nedala.

    OdpovědětVymazat
  4. A Jeník nerozumí tomu,když se mu nastaví mantinely,myslím na to,říci mu,Jendo,nekřič na sestru a vidíš,že Eliška čistí klece svým křečkům ?Tomu Jenda nerozumí?Já zase nerozumím tomu,že je zvyklý na to,se prosazovat,na úkor druhého.A pak pokud neuspěje,se asi dostává do afektu,ustupovat mu,je z důvodů nahlížení na další vývoj neúnosné.Eliška má pěknou křeččí smečku,je dobře,že vše zvládáte,ač je to někdy asi velice vyčerpávající.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "Jendo, nekřič?!" Samozřejmě mi to občas uteče:-P
      Ale jakýkoliv zápor ve větě vede okamžitě k jeho afektu - nedělej to, nekřič, nechoď tam ap. nesmím použít. Musím vymyslet jinou alternativu.

      NEPROSAZUJE se na úkor druhého. Zrovna vám to říkám již poněkolikáté. NECHCI, aby z něj vyrostl tyran a despota jako.... a proto mu nedovolím se prosazovat na úkor jiných, proto často ječí. Kdybych mu vše dovolila, byl by přece klid. :-P
      Takto jde často do afektu, ale doufám, že jednou to pochopí. Neprosadil se: Eliška si své dodělala. Také si klidně zve kamarádky, i když se to Jendovi nelíbí. Jdu na záchod, dát prádlo do pračky nebo vařit, i když jde Jenda do afektu, nesmí řídit domácnost a NIKDO mu to nedovoluje:-P Dost bylo tyrana:-P

      Vymazat
    2. Co třeba Jendo, tichučko, potichučku, pššššt...? tam zápory nejsou. :)

      Vymazat
    3. Jojo, tak a podobně to zkoušíme. Doufám, že JEDNOU pochopí, že NIKOHO nesmí omezovat, že nikomu nesmí vnucovat svou vůli a že se nesmí při každém NE urážet. Doufám, že pochopí, ale když vidím své zbylé dva autisty, tak si tím nejsem jistá.

      Vymazat
    4. Jasná věc,chápu to.Jak pozitivně vyjádřit v podstatě příkaz a vymezení hranic, autistovi,dítěti,dospělému,když reaguje nějakým způsobem zesíleně,je těžká věc,je to ořech oříškovitý,ale hranice se dají vymezit a přenastavit,to je možné.Pokroky máte,holky jsou tak velké a Jeník vytáhl,tak přeji klid a odpočinek,je to někdy třeba :-)hodně !!

      Vymazat
  5. No já padám, špatně navoněná nádhero, odkuď to má??:-))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. http://auticekjenicek.blogspot.cz/2012/08/hlasky-z-filmu.html

      Vymazat
  6. Elišku chválím a to hned dvskrát, za to, že čistila klece a že zachovala klid při Jeníčkově hubování. Zase se mu tolik nedivím, já taky nemám ráda, když není všechno tak, jak má být. Ovšem ta špatně navoněná nádhera se mi moc líbí. A jinak Amelie, hlavu vzhůru, věřím, že určitě bude líp.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...ano, někdy zachová klid. Ale občas mám pocit, že je víc netrpělivá než Jeník.

      Vymazat

Prosím, nepište mi nechutné, vulgární a urážlivé komentáře, já vám je také nepíšu.
Byla bych vám vděčná, kdybyste se podepsali, občas nemám chuť zveřejňovat anonymy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...