pátek 16. listopadu 2012

Jenda se točí dokola


V posledních týdnech doháním resty.


Došla jsem si po roce a čtvrt na kontrolu na gynekologii. Výsledky budou asi za 3 týdny.


Také jsem byla v trombocentru v Praze. Rok byla čekací doba. Když mi to loni říkali do telefonu, byla jsem trošku v šoku, ale v  APLE se čeká podobně dlouhou dobu, tak jsem to neřešila. Člověk si zvykne.
Brali mi 9 zkumavek krve - takové množství naráz asi poprvé v životě. Jsem zvědavá, zda něco zjistí.


A taky jsem si došla pro léky do ambulance bolesti. Necelé dva tisíce korun. Ptala jsem se lékárnice, zda si nemám dojít do JINÉ lékárny, kde by nebyl takový doplatek. Prý to jinde levnější nebude.
A to jsem si nevzala léky na žíly za 700 Kč.  Nemůžu. Vždyť budou vánoce a děti se těší na dárky.
Už tak by za to bylo plno dárků.
A to si ještě musím pro Urinal. Léky na bolesti nervů mají spoustu nežádoucích účinků a jedním z nich jsou záněty močových cest. Celých 15 měsíců si kupuji Urinal. Poprvé jsem to nechala rozjet, čůrala jsem krev, bolestí mi tekly slzy a dostala jsem antibiotika. Od té doby si při prvních náznacích beru Urinal a pohoda. Jen to není nejlevnější. Ale bez toho to nejde, už to mám vyzkoušené.
Ještě mi neurolog doporučuje Wobenzym, ale to je "pálka", na kterou nemám.


Poslední týden byl extrémně náročný.
Holky nechodily do školy, ležely doma s teplotami. Nosila jsem jim do pokojíčků čaj s medem, jídlo, léky, mlsání, měřila jsem jim teploty.
Jenže JENDA chtěl, abych neodcházela z obýváku, abych tam byla s ním.
Ale měl smůlu. Mé dcery jsou pro mne důležité.
A tak ječel víc než "normálně".


Dnes se alespoň chvíli zabavil točením a já jsem mohla nachystat jídlo.


Motal se dokola a mně se točila hlava jen jsem se na něj dívala.



Zítra ráno vstávám v 6 hodin.


Jedeme 20 km do školky.


Jenda se vůbec netěší....jako vždycky.
Školku má dvakrát týdně cca 2 hodiny.


Měla bych dojet pro benzín, dát další inzerát poptávající hlídání syna, dojet na nákup, sjet na kontrolu k obvoďákovi, vyžehlit a s kočkou k veterináři.
Pořád je co dělat.




Uvidíme, co z toho bude realizovatelné.





Někdy (často) člověk míní a JENDA mění...












Doufám, že se máte méně hekticky než já.


Děkuji vám, že trávíte svůj drahocenný čas na mém blogu.


A taky se omlouvám, že nestíhám "obíhat" vaše blogy. Věřte, že bych moc ráda.
Chybí mi vaše řádky, ale nemám na to čas.
Občas k někomu nahlédnu, mrknu kdo kde byl na výletě, co kdo krásného vyfotil, kdo něco pěkného uháčkoval nebo ušil...
Moc na vás myslím.
Jsem ráda, že JSTE.


12 komentářů:

  1. Presne toto sa stalo aj mne, ale asi ibba v light podobe, jak pises s chorimi holkami a Jendom jecicim. Jak sa dietatu na chvilku prestanes venovat tak ako je zvyknute alebo tak ako je to u neho nutne, zacne viac jecet a zlobit na dlhu dobu. Ja som svoje deti zanedbala v pondelok, venovala sa im na 50% obvykla a doteraz som sa z ich spravania nespamatovala, ale musela som, mali sme kontrolu bytu a mame prisnu realitacku, vsetko co vyzaduje aby bolo musim spravit naraz aby to bolo rano ciste na 100% a clovek by si to pre seba naraz ani nerobil, naco.

    OdpovědětVymazat
  2. Holka, nemáš to jednoduché. A kdybys poprosila tchými, nepřišla by hlídat? Vím, že se sami nenabídnou, ale kdybys jí řekla sama? Pomohlo by ti to .....M.

    OdpovědětVymazat
  3. Až se mi z Jeníčka začala motat hlava :-) Má to jak kosmonautický výcvik :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Taky mě ještě tento měsíc čeká ženský doktor. Chjo, jak já tam chodím nerada.
    Vidím, že bez léků na bolesti se pořád neobejdeš a ještě ke všemu za ně dáváš "majland", ale potřebuješ být fit, abys všechno zastala tak jsou to dobře vynaložené peníze. Přeji ti hezký den a Jeníčkovi, ať se aspoň trochu líbí ve školce!

    OdpovědětVymazat
  5. Máte můj obdiv a držím vám palce, na blog přišla náhodou a chodím nakukovat občas.... Místo Urinalu vyzkoušejte kapky z lichořeřišnice, nedám na ně dopustit a nestojí majlant...
    eva

    OdpovědětVymazat
  6. Vyzkoušejte urologický čaj. Také na to trpím.Hned při prvních náznacích se jím proleju a z 90% to zafunguje. Ale chce to vypít naráz tak 1 litr a za chvíli zase. A tak celý den. Myslím, že to vyjde levněji než Urinal.
    Přeji klidnější dny a zdraví celé Vaší rodině
    Veronika V.

    OdpovědětVymazat
  7. Marci, zkus aloe vera - na ekzemy, nachlazeni a hlavne zanety vseho druhu je bezkonkurencni. je z ni hodne vyrobku, zalezi co zrovna potrebujes. Mrkni na internet a klidne se zeptej primaru v Brne, ti by snad nekecali :-). Dvakrat za rok maji i prednasku na tohle tema. Misa J.

    OdpovědětVymazat
  8. Jeste dodatek k aloe- radsi se porad s doktorem, nektere pripravky z ni redi krev a nevim jestli tohle zrovna ty ted potrebujes. Jo, a uzasne pomaha i na traveni a ta cena neni tak hrozna, jen musis umet hledat, na internetu se dost diametralne lisi. Pokud to budes chtit zkusit, hledej s co nejvyssi koncentraci :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Marci, taky nedám dopustit na lichořeřišnici, je super. není tak moc drahá,nám zabrala na zánět močových cest u dcerky, kapala jsem jí to do pití, aby měla dávku každé 4 hodiny, než se vyloučí z těla. má antibiotické účinky, pokud se zánět nerozjede moc, tak v počátku by mohla zabrat.
    děkuji za tvé návštěvy u mě, párkrát jsi nakoukla a zanechala milá slova, to potěší. zvlášť když vím, jak náročné máš dny.
    gratuluji k pokrokům, Jenda bez plínky, to je velký úspěch. Ať máš i další důvody k radosti a hlavně hodně sil, jsi moc statečná.

    OdpovědětVymazat
  10. A brusinky...jsou moc dobré a účinné,on ten podzim dává zabrat všem :-). Tu lichořeřišnici si koupím také,o té jsem nevěděla.Tak přeji co nejvíce pořízení :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Máš to náročné. Já už mám letos naštěstí gynekologii za sebou a mamograf taky.:)

    OdpovědětVymazat
  12. Pamatuju si, že jsem se jako dítě taky točívala, dokud se mi nemotala hlava tak, že jsem padala...a to jsem nebyla autík :)

    OdpovědětVymazat

Prosím, nepište mi nechutné, vulgární a urážlivé komentáře, já vám je také nepíšu.
Byla bych vám vděčná, kdybyste se podepsali, občas nemám chuť zveřejňovat anonymy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...