středa 21. listopadu 2012

Hmmm....

"Jenda mi tisíckrát za den něco řekne... někdy už nemám sílu nic říct, uklouzne mi jen "Hmmm"....

"TICHO!!!!!!!!
...žikáš požád hmm, to je tlapnýýý.
Ach joo, fult.
Buď TICHOOOOO, mamko zláááá!!!!
Mluvíš jak stalej dědek....
Nežikej tyhle blbosti.
Uáááááá."

"Nežíkej nevím, mamko zlá, hnusná, odpolná. Nevím se nežíkáááá.
Ach joooo, já se poblinkám!!!
Nech měěěěě!!!!
Nemáš žikat takový blbosti.
Už toho nech!!!
Ještě jednou to žekneš a pudu plyč."

15 komentářů:

  1. Tak mně tak napadlo,kam by Jenda asi tak šel ??Zní to hloupě,ale nerozumím tomu,jak můžete Jendovi dovolit,aby nad Vámi vládl a měl moc?A myslím,že toto vůbec nesouvisí s autismem.Ten kdo má rozum ví,že manpulace vede k další manipulaci,proč se nechat manipulovat dítětem,co si to neuvědomuje,dosahu,pouze ví,že z toho má plynoucí výhody ?A Vy jste samozřejmě vyčerpaná a v nerovnováze,ve vztahu s ostatními.Ach jo.Nejde Jendu ignorovat ??Jeho nároky omezit ?Nebo mu vycházíte vstříc,aby byl klid,něco nerozbil ?No tak by rozbil,jsou to jenom věci.A takto dominantně se chová ke všem,nebo jen k někomu ?Já třeba nevím,co bych dělala,ale bála bych se,že se ta potřeba dominance bude navyšovat.Třeba to tak nemusí být,jen mi to vyplývá z kontextu hovoru.Držte se,vím,že to není lehké.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nešel by NIKAM nebo se vztekat do ložnice, to je jeho starost. Ignoruji ho. NIKDO mnou nevládne. Myslela jsem, že jsme si mnohé v několika dlouhých mailech vysvětlily. ASI ne.
      Má odpověď je jediná: "Nesuďte (chování kohokoliv, prosím, tedy ani mé), abyste nebyli souzeni."
      Marné něco vysvětlovat někomu, kdo sám nemá (zatím) zdravé děti, natož děti s AUTISMEM. Tohle může pochopit jen matka (rodiče) dětí s PAS.

      Vymazat
    2. Mám dvě "standardní" děti a můžu říct, že si ještě jasně pamatuju bezdětná léta, kdy jsem měla "jasno a chytro" o tom, jak "špatně" mé kamarádky vychovávají své děti. Byly hlučné, mnohdy drzé, zlobily - tak jsem to viděla já, protože když se samozřejmě sejdou dvě dobré kamarádky, rozhovor se nenese v duchu "mám tak dokonalého manžela, nikdy mě nevytáčí" ani "moje děti jsou absolutně bezvadné, nikdy nezlobí a až se uzákoní klonování...blábláblá..." :-))))) Takže ony nadávaly a já si v duchu říkala: jo to děláš špatně, holka, to bys měla tak-tak-tak :-))))) Že mi neupadla huba, za to mohu poděkovat pouze tomu, že jsem si své myšlenky nechávala pro sebe a nevyprávěla je dál. :-))) Každá běžná máma dělá pro svý dítě to nejlepší, co může. Leda psychopat koná tak, aby jeho dítě trpělo. A pokud se Kočka ještě neokotila, můžeme se jejímu mňoukání jen pousmát a myslet si: jo holka, však uvidíš... :-)) (OttoMann)

      Vymazat
  2. A nezkoušela jsi mu na to odpovídat podobných způsobem? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Řekni mu že mluví jako starej dědek a že je hnusnej... a že je tlapnej a říká samý blbosti.
      Docala by mne zajímalo jak by reagoval. :D

      Vymazat
    2. Pavle, já myslím, že by to nemělo cenu, aby mu to Marci říkala.
      To co Jeníček říká se nazývá echolálie.
      Opakuje, co slyšel v pohádkách a filmech.
      Autisty nemožno poměřovat s běžnými dětmi.

      Míša

      Vymazat
    3. Hmmmm. A je vůbec trapnej, hnusnej, nechutnej, nebo budu lhát? Tohle svým dětem FAKT neříkám. Ale holky jsou v pubertě a servítky si neberou - klidně mu řeknou, že on je hnusnej a trapnej a to bys viděl ten kolotoč.

      Vymazat
  3. Zkusilas mu na to odpovědět - tak JDI PRYČ? Jak by reagoval? Ječel by? Nebo plakal?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Holky mu to klidně řeknou a on ječí ještě víc.

      Vymazat
  4. Marci,zkus si někde-já si jí půjčila v knihovně-sehnat knihu Nebij mě,můj milovaný synu.Nepamatuji si,jméno autorky,ale když budeš chtít,dohledám ti ho.Napiš mi do zpráv na FB.Je to životní příběh matky dnes už dospělého autisty s těžce agresívními sklony.Je to dost"maso"!Martina T.

    OdpovědětVymazat
  5. já to četla asi před měsícem adost mě to dostalo.Hlavně to,že ho nechtějí vzít kvůli té agresivitě ani do žádného ústavu a ta chudák máma jen aby se každý den děsila,kdy to kluk nevědomky přežene a zabije ji... :( Fakt síla!Martina T.

    OdpovědětVymazat
  6. Vím že tento dotaz se sem nehodí ale nenašla jsem příslušné téma kam to napsat a tak se ptám. Jsou problémy jenom s jeníkem a nebo i s vašimi dcerami podle vyprávění co jsem četla mi přijdou jakoby zaostalé, neni to duvod že nemaji kamarády? Myslel jsem to tak že většina dětí v jejich věku už dávno připravují jak spolu vyrazí na dízi atd, ale to u vašich dětí neplatí nebo jak je to?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím se smát. Moje dcery určitě zaostalé nejsou. Nevěděla jsem, že zaostalost se měří tím, zda někdo chodí na diskotéku či nikoliv. V tom případě jsem asi zaostalá také - nikdy jsem neměla potřebu chodit na diskotéku:-p
      Ale co kdyby se třeba zaostalost posuzovala podle toho, zda se někdo umí podepsat pod svůj komentář, nebo neumí? Zda někdo umí psát čárky ve větách před předložkou? Nebo zda někdo umí či neumí psát názvy jmen s velkým písmenem? Nemůže být třeba zaostalý ten, kdo udělá asi 15 chyb na necelých 5 řádcích? :-) Co myslíte, že je důležitější?
      Díky Bohu, že se moje dcery zatím "na dízi!!!" nepřipravují:-P

      Vymazat

Prosím, nepište mi nechutné, vulgární a urážlivé komentáře, já vám je také nepíšu.
Byla bych vám vděčná, kdybyste se podepsali, občas nemám chuť zveřejňovat anonymy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...