čtvrtek 11. října 2012

Tak která bude ta vaše?


Konečně jsme se dočkali a kniha je vydána.  

Kéž je k užitku rodičům, prarodičům, studentům, učitelům, asistentům i všem, kteří se setkávají s dětmi s poruchou autistického spektra. A nejen jim.
Zpočátku jsem psala jen pro sebe. Neměla jsem s kým o autismu mluvit.

Postupem času jsem začala psát pro veřejnost a teď jsem ráda, že díky blogu i právě vydané knize se šíří povědomost o autismu mezi více a více lidí.
Přibližně 900 lidí denně na blogu dává tušit, že má "práce" není zbytečná.

Byla by škoda psát to do šuplíku. Myslím si, že kniha může tápajícím rodičům v mnohém pomoci, alespoň zpočátku. A hlavně jim dát NADĚJI, že nic není tak hrozné, jak to na první pohled (a často dennodenně po celé roky) vypadá.

Kdybych já věděla to, co vím teď, již před 3-4 lety, nemusela jsem se dlouhé týdny topit v slzách a zoufalství.

Život s autismem není procházkou růžovou zahradou, ale s trochou nadsázky, s notnou dávkou trpělivosti a se spoustou bezpodmínečné lásky v srdci se to dá zvládnout.

Děkuji svým dětem, že mne naučily být trpělivější, mírnější, tolerantnější, laskavější a také to, že doteky jsou velmi cenným darem.
Není nad to, když vám dítě s autismem opětuje oční kontakt a s úsměvem vám vběhne do náruče. Neznám nic krásnějšího.
Toho krásného je někdy jako šafránu, ale o to víc si toho potom vážím.
MILUJI své děti a jsem vděčná za to, že je mám.

AUTISMUS obohatil můj život - o spoustu informací, o mnoho přátel, seřadil mi žebříček hodnot a naučil mě VNÍMAT SVĚT JINAK.



Knížky jsou připraveny na cestu k Vám, k mým drahým čtenářům. 

Děkuji za váš čas a za vaše milé a povzbuzující komentáře.
Děkuji za čas, který trávíte čtením blogu a který hodláte věnovat mé knize.
Jste moje druhá rodina.

S mnohými se znám již osobně a za podobná obohacující setkání jsem velmi vděčná.


Jsem ráda, že jsem vás poznala.  

                                                         Vaše Amélie





A kdo si ještě svůj výtisk nezajistil, může tak samozřejmě stále učinit na e-mailu info@retezovareakce.cz nebo zprávou na facebookovém profilu:
http://www.facebook.com/KnihyRetezoveReakce




Všeobecné podmínky jsou tady:

http://www.facebook.com/notes/knihy-%C5%99et%C4%9Bzov%C3%A9-reakce/v%C5%A1eobecn%C3%A9-obchodn%C3%AD-podm%C3%ADnky-%C5%99et%C4%9Bzov%C3%A9-reakce-sro/434585623259629

10 komentářů:

  1. Amálko,už se těším,až mi kniha dojde domů..však víš,že jsem ji listovala,tak vím že mně čeká nádherné čtení a zkušenosti..polovinu svého života jsem pracovala s mentálně postiženými lidmi,ale vím že tohle je úplně o něčem jiném..je to o životě silné ženy,která bojuje za své dítě,aby právě nepadlo do té škatule mentální postižení..máš můj obdiv,držím pěsti a přeji hodně síly!! Zdenka st.

    OdpovědětVymazat
  2. Osobně mi z psychologického hlediska a vývoje lidského mozku, zajímají lidské příběhy. Proto jsem na tvůj blog pravidelně chodil. Škoda, že koinčí-alespon to tak vyznělo - a tu knihu si koupím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tenisáčku, NEEE, NEKONČÍM, mrzí mě, že jsi to tak pochopil, ale mohu Tě ujistit, že budu dál pokračovat v práci s Jeníčkem i v zaznamenávání jeho pokroků, proher i vítězství. Dokud mi budou síly stačit a budu mít internet, tak budu psát.

      Vymazat
  3. Mně by to tedy zajímalo i přesto, že se s autismem osobně zatím nesetkávám a navíc bych Ti alespoň něčím nějak ráda přispěla. Už jsem jednou psala, že si jí budu chtít v budoucnu pořídit a to také stále platí, jen si ještě musím našetřit :)
    Vidíš, z Tebe je slavná spisovatelka! Gratuluji!

    OdpovědětVymazat
  4. Blahopřeji, Amélko! Kniha určitě pomůže radami, postřehy, a i kdyby Tvé zkušenosti na jiného autíka neplatily, tak určitě pohladí po srdéčku a dá naději, že s láskou "to" jde. A to je Tvůj velký přínos.

    OdpovědětVymazat
  5. Tak už mám knížku doma a těším se, že se k ní večer dostanu a budu v ní listovat, prohlížet fotografie a číst...... Zuzana

    OdpovědětVymazat

Prosím, nepište mi nechutné, vulgární a urážlivé komentáře, já vám je také nepíšu.
Byla bych vám vděčná, kdybyste se podepsali, občas nemám chuť zveřejňovat anonymy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...