středa 17. října 2012

Ty mě pořád nudíš


V neděli tady byla na návštěvě maminka.
Myslela jsem si, že si konečně JEDNOU dojdu v klidu na záchod.


Maminka seděla v obýváku u kafe a Jenda stál ve dveřích koupelny, lomcoval klikou, třískal dveřma a odmítal jít za maminkou do obýváku.

 ¨
"Sem žikal ses lichle vyčůlala, ty čůláš pomalu!!!
Nečůleeeej mamko zlá!!! Nesmíš čůlat! NIKDY!"


"Nemáš vůbec kakat. Tak kakej lichle, nebudu čekat!!!
Plosíííím!!! Kakej lichle. Nesmíš kakat. Nechci chodila kakat. Lichle! Lichle! Lichleeee! Lichle, mamko zlá, hnusná! Počebuju šla lichle do obýváku."


Pořád dokola opakoval tyhle a podobné věty, mlátil u toho dveřma a já jsem přemýšlela, jestli mám přestat a nechat to na jindy, nebo vydržet.
Nakonec jsem se snažila Jendu neposlouchat a potřebu dokončit. Pochybuji, že bych na to JINDY měla KLID.
Když se náhodou octnu někde na návštěvě, tak kolikrát složím hlavu do klína, zavřu oči a užívám si ten KLID - to je balzám na duši.... občas, někde, na návštěvě....
Škoda, že těch návštěv je tak málo.



Dnes jsem Jendu pobízela, aby odnesl talíř po jídle do dřezu, aby si po sobě uklidil obal od Brumíka nebo třeba, aby nesvlékal si kalhoty a Jenda mi říká:
"Ty mě požád NUDÍŠ!!!!! Nesmíš mě NUDIT, mamko jedna zlá!!! ACH jooo!"
(myslí tím slovo "nutíš")





Odpoledne jsem už měla Jendy tak akorát a v nestřeženém okamžiku mi uniklo:
"Mně  z tebe jednou raní mrtvice."
A Jenda na to:
- "Ach jooo. Co to je za blbost?
Ploč to žikáš?
Seš tlapná, nechutná.
Mně se nelíbí to žikáš!! Pldíš do záchoda."


DODATEK:
Je 23:26 h. Jenda nespí, vylézá ze svojí postele, skáče po mé posteli jako po trampolíně a odmítá jít spát.
Před chvílí jsem byla na záchodě, Jenda  samozřejmě se mnou.
V jednu chvíli odešel, zavřel dveře a zhasl mi tam. Byla jsem zrovna "v nejlepším". A tak jsem po paměti šmátrala rukama okolo sebe a přitom jsem myslela na své dva věrné nevidomé čtenáře - na Davida a Markétku, jak jsou obdivuhodní, když nevidíc zvládají běžný život se vším všudy.
Našla jsem potmě toaletní papír, spláchla jsem a pomalu jsem se potácela k umyvadlu. Motala se mi hlava. Nevím, zda to bylo nedostatkem světla, mým nízkým tlakem nebo únavou a nevyspáním, permanentním stresem posledních týdnů, ale necítila jsem se nejlíp.
Pak jsem hledala kohoutek a mýdlo, nakonec ještě ručník, utřít ruce a vypotácet se z místnosti.... Být něco v cestě, tak se natáhnu na zem jak dlouhá tak široká.
Vylezla jsem ven a Jenda měl asi pěti minutový záchvat smíchu ...."To je leglační"...hahahahaha, "to je vtipnýýýýý"......hahahahahaha....

Mně to vůbec vtipné nepřišlo a PEVNĚ doufám, že si z toho Jenda neudělá rituál, jak je jeho ZVYKEM.

18 komentářů:

  1. No, nemáš ty to zrovna lehký! Jednou bych chtěl přijít na to, kde bereš tu nekonečnou energii, trpělivost a vytrvalost. Člověk se při čtení usmívá, ale pak si řekne, jak by se asi v podobné situaci zachoval. Já opravdu nevím, co bych dělal na tvém místě. Asi bych utekl a změnil si totožnost. Jsi obdivuhodná!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Utekl a změnil si totožnost :DDD přesně...já mívám chuť teda ještě Štěpovi pěkně nařezat, asi by se mi báječně ulevilo... ale holt se pak ovládnu a dítě to přežije. Mně na tom vadí ten věčnej stres.

      Vymazat
  2. Kolikrát si říkám kde se v malých dětech bere zlomyslnost.

    OdpovědětVymazat
  3. tak tohle bych asi neustála, myslím tu celo-denní-měsíční-letou zátěž...
    myslím na vás a držím palce...kéž by to pomohlo aspoň trochu
    Jarka

    OdpovědětVymazat
  4. Jsou dny horší, ale i lepší (je dobře, že tě Jeník má), bude zase líp, zase vysvitne sluníčko!

    OdpovědětVymazat
  5. Mám teď nějaké starosti,blíží se porod ,dcerka čeká chlapečka,holku už má a bude to mé7 vnouče,také mám nějaké resty u svých DR....ale co neseš na svých bedrech Ty....posílám ze srdce mnoho sil.. moc si Tě vážím !Daja

    OdpovědětVymazat
  6. To bude dobrý, Amel. Tohle (bohužel) baví dost dětí, občas udělat něco opravdu ošklivýho a zlomyslnýho. Jediný úskalí vidím v tom, aby z toho fakt nebyl nějaký príma rituálek.. tak držím palce, aby zrovna tohle "prošlo bez". Víš, když se Ti dějou takovéhle věci, a chápu, že už to pro Tebe není vtipné, i když já se přiznám, že jsem se taky uchechtla (pardon), tak by sis mohla udělat taky SVŮJ VLASTNÍ RITUÁLEK. Ačkoli už ho možná máš - vzpomeň si na nás všechny, co Tě čteme, myslíme na Tebe a posíláme Ti myšlenkové jiskřičky (tak říká moje starší tomu, když na někoho pozitivně myslí a fandí mu)... Takže hodně jiskřiček, Amel, od nás všech. A hned je po tmě. :-) Pus pus. PupuMumu.

    OdpovědětVymazat
  7. školka,školka,školka,socializace.....

    OdpovědětVymazat
  8. Nemáš to jednoduchý. Drž se. Tina

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Marci,
    je dobře, že také občas napíšeš, že autistou to opravdu není procházka růžovým sadem.
    Dokážou být milí, ale občas to s nimi není legrace.
    Mě ten můj autista dnes udělal radost, sám si uvařil oběd.
    Míšq

    OdpovědětVymazat
  10. Priznam se, ze tohle bych nevydychala. Kdyby to byl muj syn, asi bych mu jednu lupla na zadek, jsem dost velky cholerik.Opravdu nevim, kde se ve Vas bere ta svata trpelivost. Asi na tom neco bude, ze Buh(osud) vi,komu muze takove deti nadelit. Tedy vetsinou.
    Hana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V tomhle případě bych taky nerozlišoval mezi zdravým a nemocným dítětem a dal bych mu na zadek. Mít na záchodě klid, to považuji za svaté. :D

      Vymazat
    2. Přijeď a zkus to :-P

      Na Jendu má fyzický trest opačný účinek, než bys očekával. Dostane se do ještě většího afektu, nepoučí se ze situace, akorát se naučí řešit věci násilím a bude to používat sám na druhé.
      Nejsem svatá, občas mi ujedou nervy a Jenda dostane přes zadeček, ale můžu ti říct, že POKAŽDÉ toho lituju, protože za ty scény potom mi to nestojí. A poučitelnost NULA. Nechápe PROČ DOSTAL.

      Vymazat
    3. Moje Lída VĚDĚLA,PROČ DOSTALA (sama to nahlas odůvodnila), ale pak si z toho hned udělala rituál: Svůj čin zopakovala a důrazně vyžadovala trest!Ta hrozná bezmocnost v tu chvíli...Jarmila

      Vymazat
  11. Vím že to nemáš lehký,ale mě se ty Jeníčkovo vejšplechty líbí.Určitě by bylo líp,kdyby večer zalehl a chrněl,aby sis odpočinula.To ponocování je hrozný,kdyby alespoň v tý posteli vydržel sám.No,ale bohužel je to tak jak je.Moc ti fandím a držím palečky ať se to obrátí v to lepší.

    OdpovědětVymazat
  12. ač je to smutné, pousmála jsem se nad tím, jakou měl jenda radost.a smát se nesmíš abys mu to neodsouhlasila. ty jsi byla moc unavená.takže tobě to nepřipadlo jistě vůbec veselé. pošli mi ho poštou. prý mám přísný pohled. třeba Jenda ani nemukne :)S tím, že ho nutíš...to mi taky řekla nedávno dcera:pořád mě jenom nutíš ..zavolám na tu linku, jsi zlá...a nutíš mě pracovat :) povdám, to víš, že jo a řekni jim všechno.že i boty musíš uklidit a vysávat...pak jsme se zasmály...ale u tebe to nejde. Dnes mi doěla kniha.Už se těším až si vše přečtu znova(pokud je to jako na blogu) v klidu v posteli.Ale než začnu - mohla bych ti ji poslat a získat věnování od autorky? Než se zblázníš ? (to je vtip). a Jeník může něco přimalovat :) pokud to jde tak na s-a-b-i-k-a@seznam.cz mi pošli adresu.)pošlu i zpáteční obálku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, adresa na mail odeslána. Je to pro mě čest a vyznamenání. Děkuju.

      Vymazat
  13. Tyjo, já bych mu asi řekl, že rychle se ani pes nevy... :-)

    OdpovědětVymazat

Prosím, nepište mi nechutné, vulgární a urážlivé komentáře, já vám je také nepíšu.
Byla bych vám vděčná, kdybyste se podepsali, občas nemám chuť zveřejňovat anonymy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...