pondělí 30. ledna 2012

Néé, plínku nééé




Někdy nemá Jeníček náladu.


Odplenkování se nám nedaří ...


...a tento den věděl, že za chvíli přijde paní z PPP (pedagogicko-psychologické poradny) a vyváděl jak na lesy...


Nechtěl se nechat přebalit....


Zbytek raději bez komentáře....















39 komentářů:

  1. Jeníčkovi se nedivím,taky občas nemám náladu. Marci pošli mi na meil tvojí adresu Jeník dostane překvapeníčko, Miluš

    OdpovědětVymazat
  2. Tvoje trpělivost je neuvěřitelná, myslím, že každý, kdo remcá kvůli každé bolístce a blbině, by měl alespoň na pár hodin být ve tvé kůži. Máš můj obdiv.

    OdpovědětVymazat
  3. Klobouk dolů,já bych to určitě neustála.

    OdpovědětVymazat
  4. och zlatíčko, aj my mávame občas takéto scény. dnes kvôli jedeniu obeda, inokedy, kvôli tomu, že mu nedovolím hrať sa s nožom, a občas je to aj kvôli plienkam- on by ich najradšej nemal vôbec- týždeň sa to dá lebo mi svoju potrebu hlási, potom zas (pre mňa nepochopiteľné) je schopný čúrať aj za pochodu a vôbec nemá potrebu mi to oznámiť- vtedy nekompromisne vyfasuje plienku. prajem ti veľa trpezlivosti :*

    OdpovědětVymazat
  5. Je mi jasné, že i ty bys byla raději, kdyby Jeníček ty plínky nepotřeboval, snad to bude jednoho dne možné a oba si oddechnete. Vůbec si nedokážu představit, jak lze Jeníčkovi vysvětlit, aby si řekl, že potřebuje na záchod. Nácvik asi nefunguje stejně, jako s jinými dětmi.

    OdpovědětVymazat
  6. Amelie, obdivuji tvoji trpělivost, když máš sama se sebou dost práce (bolesti nohou). Doufám, že ti nové léky brzo zaberou.

    OdpovědětVymazat
  7. Amelie, opět musím napsat, že tě obdivuju. Ale je mi líto i Jeníčka, jak ho to rozrušilo, že tak pláče. Doufám, že tě nohy po nových lécích přestanou bolet.

    OdpovědětVymazat
  8. Dobrý den, koukám občas na váš blog a obdivuji vaši povahu :-) Jen jednu otázečku, proč má Jeník plínky? Ve spoustě věcí je chytrý kluk, tak nechápu, že nepochopí záchod. Hodně sil do dalších dnů :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proč má pleny? Zeptejte se ho. :-P Má extrémní úzkosti - bojí se nočníku i záchodu. A možná má i jiný důvod, jen mi ho neřekne.

      Vymazat
    2. Nepomohl by textilní potah na prkýnko?Aby to nebylo studený? Čůrat by mohl zkoušet vestoje...pa Hanka.

      Vymazat
    3. Vestoje? To by mu to musel někdo ukázat. :-P Tohle zatím nechápe vůbec.

      Vymazat
  9. Mně, nezlobte se, připadá takové abych tak řekla zvláštní, že u Jeníčkova plakání stíháte k tomu i fotit. Moc si tu celou akci nedokážu představit, ale... to focení kvanta fotek mi připadá neproveditelné současně s jeho utěšováním a snahou ho přebalit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jde to úplně normálně. Klidně se vzteká půl hodiny i déle, za tu dobu vyfotíte stovky fotek. :-P
      O utěšování se u autisty moc mluvit nedá.
      Nedá se utěšit, jedině by mě v afektu praštil. Musím počkat, až ho to přejde.

      Vymazat
    2. Nezlobte se,ale me pripada,ze tim focenim ho jeste vic rozrusite a rozcilite :( A zkousite ho na ten zachod jednou za cas davat,pripravovat ho na to? Kamaradka ma synka autistu 3,5 roky a snazila se a od 3 let je bez plenek...Hanka

      Vymazat
    3. Focení ? Bere to jako samozřejmost..foťák jako součást maminky. Nevadí mu...a pokud náhodou ano, tak nefotím. Miluji své dítě a respektuji jeho názory a potřeby.
      O nočníku nechci vést debatu. Každý autista je jiný. Zkuste ječící zmítající se, leckdy agresivní dítě násilím posadit na nočník při 10 tabletkách na bolesti, kdy se udržíte posledního půl roku pořádně jen na jedné noze... :-)
      Nejde to.
      Ne, teď ho nevysazuji. Myslím, že na to přijde sám - ve školce nebo u babičky, tam, kde má zase jiné rituály. Všechno přijde ve správnou dobu. Teď na to nemám sílu.

      Vymazat
    4. Ano,jsem přesvědčena,že to přijde samo.Má dcera (atyp.autismus) měla pleny do 8 let - jako malá se lekla v nočníku svého kakání a pak velkou potřebu odmítala vykonat jinam než do plen (či kalhotek).Až jednoho krásného dne sama řekla,že chce na záchod - a naráz byl pokoj.Přeji hodně síly!!!!Jarmila

      Vymazat
  10. Rozumím tomu, že někteří lidé nechápou některé tvé starosti, já zase nechápu je, že se do velmi pokročilého věku nenaučili číst. Annapos

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj Marci, Tvoje trpělivost je to nejlepší na Jeníčkovo "plakání". Moc Tě obdivuju!!!!!!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Trpělivost je to jediné, co mi v tu chvíli zbývá.

      Vymazat
    2. Nejen že někoho soudí, bez objektivní znalosti okolností, mají málo taktu, a naprostý nedostatek citu, ale ještě k tomu nechápou, že si jako matky, těchto nemocných dětí tímto způsobem pomáháte porozumět svým dětem. Annapos

      Vymazat
  12. Marci, jedna technická otázka, mimo téma o Jeníčkovi.Píše ti dr. plenky bez problémů? Zajímá mě,jak to kde řeší,protože pojišťovna se prý v rámci úspor snaží omezit okruh pacientů,kterým se plenky píšou na poukaz.Nám to snad projde (Péťa je ve svých 17 letech na úrovni 3měsíčního mimina),ale už jen ten pocit,že na takovýhle věcech se má začít šetřit mě rozpaluje do běla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pleny? Letos jsem ještě pro poukaz nebyla. Půjdu v březnu, chodím jednou za 3 měsíce. Rok a půl jsem jich dostávala žalostně málo, nevěděla jsem na co má a nemá nárok. Až posledního půl roku máme to správné množství. Snad nebudu v březnu překvapená. ALE u úplné inkontinence by snad změny být neměly, ne?

      Vymazat
    2. Asi záleží na tom,jak se s tím dokáže praktický doktor poprat.Já jsem musela plínky vážit,aby se zjistilo,kolik za 4 h Péťa vyčůrá a podle toho by se určil stupeň inkontinence.Zatím jsem ještě pro další plínky nebyla,tak nevím,jak to dopadlo.Ale byla jsem připravená na "boj",protože kdo by už měl být inkontinentní víc než dítě,které neregistruje vlastní matku natož nějaké potřeby.
      Ještě mě napadlo a takové ty "natahovací" plenkové kalhotky jsi Jeníčkovi nezkoušela? Jestli by se mu třeba neoblékaly líp.

      Vymazat
    3. Jitko, nezkoušela. Zase je to změna a já na ně nějak v bolestech nemám sílu. Jsem ráda, že přežiju běžný život.

      Vymazat
    4. No jo, neuvědomila jsem si,že pro Jeníčka by to nebylo ulehčení oblékání,ale změna a tím pádem zase průšvih.Nemáš to lehké.Doufám,že aspoň změna léků bude k lepšímu.Vzpomněla jsem si na tebe minulý týden, asi jsem si skřípla nerv na levé ruce, zápěstí bolelo,vystřelovalo to až k paži,v noci se nedalo spát.Jenže mě to za pár dní zas přešlo.Představa,že to bolí pořád a nezabírají ani hrsti léků je děsivá.Drž se,určitě bude líp!

      Vymazat
    5. holky nám píšou plenky bez potíží ted jsme dokonce přešli na bamba vel.6,5 už nestačili a dřeli na bokách.Berem plenky na tři měsíce, máme částečnou inkontinenci a unik stolice,naštětí nám stačí 8 balíku po 20 plenkách.Jinak máme vojenskou pojištovnu a ta s tím caviky nedělá.Navlíkačky jsou prý bezva,ale spíš pro dětico už nacvičují na nočník a záchod a zvládnou se sami vysléct,což u nás nehrozí ....ale jednou to přijde :o)Sidhe

      Vymazat
  13. Amelie, Jitko ... co prožíváte, skutečně jiný nemůže pochopit. Vím to, protože sem na blog chodím možná měsíc a moje první reakce byly taky nechápavé. První můj článek tady byl o koupi bot (utajím, co jsem měla za myšlenky...). Prostě to máte hrozně těžké, běžné pokroky u vás jsou malé zázraky, dnes už vím. Máte můj obdiv, to jsem psala Amelii už dřív, a každý den to platí víc a víc. Jenom se na nás někdy, prosím, nezlobte, když se ptáme. Váš svět je pro nás neznámý, ale za ten měsíc tady - to byla životní lekce! Přeji Vám všem, se kterými se osud nemazlil, hodně sil a optimismu. Držím palce, HanaL.

    OdpovědětVymazat
  14. Amelie, máš můj neskonalý obdiv. Tvoje trpělivost je obivuhodná. Člověk asi nikdy neví, co bude následovat. Musí být neustále ve střehu. Přeji hodně síly tobě i Jeníčkovi.

    OdpovědětVymazat
  15. No tak má ještě plínku, takových dětí v jeho věku je, i "normálních". Nijak to Amélko neprožívej a netrap se tím. Však ona přijde jeho chvíle, je zbytečné tlačit na pilu. Tobě přeji hlavně trpělivost!!
    A co nové léky na bolest, zabraly?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivo, ne, zatím ne. Je mi čím dál hůř. Zatím se změna nejeví jako správná. Spíš je mi z bolestí do pláče. Dnes mi léky navyšovaly.

      Vymazat
  16. Amel taky bojujem s plínkou a ted co je malík na lékách ještě víc.Začal se zpátky počurávat,každé ráno plenka na noc mokrá,začali se mu zapruzovat "půlky" ,i přes den začal stávkovat,teda nestávuje ,ale domítá chodit na nočník a záchod jako by zase nevěděl na co to je. A až když se počura řekne : udělal sem cík,ale plenky nechce protože je z nich opruzený.....bojujem,leky přinesli zlepšení v komunikaci - víc si všímá lidí věcí,povídá víc nemá sebeubližovací manýry,ale taky taky holt přinesli i zhoršení ve výslovnosti,zadržování vody a další potíže..jen ještě nevím jestli misky vah jsou nakolněné víc na pomoc nebo nepomoc:o( Sidhe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, Sidhe, tak nějak...jsem ráda, že Ty mi rozumíš...všechno má své plus a mínus...Ale za zlepšení v komunikaci jsem ráda. Na ty pleny, tedy spíš odplenkování, taky jednou přijde...

      Vymazat
  17. Já také věřím tomu, že to jednou Jeníček utne sám s těmi plínkami. A Tebe obdivuji, že ještě funguješ a kdy vůbec spíš? Jsi opravdu hodně milující a obětující se maminka. Takových moc není, opravdu!

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj,
    znáš tohle?
    http://www.branakdetem.cz/nalepka-do-nocniku-my-wee-friend.htm
    mám to pro prcka - je o nálepka, která reaguje na teplo- když se vyčurá do nočníku, tak se objeví obrázek - a my zrovna máme růžové prasátko - nelíbilo by se to Jendovi?

    OdpovědětVymazat

Prosím, nepište mi nechutné, vulgární a urážlivé komentáře, já vám je také nepíšu.
Byla bych vám vděčná, kdybyste se podepsali, občas nemám chuť zveřejňovat anonymy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...