neděle 19. srpna 2012

Úsměv je nejhezčí ozdobou lidské tváře

Úsměv je nejhezčí ozdobou lidské tváře a proto díky!!!




Jsem v nemocnici přes 5 týdnů, začínalo mi tzv. hrabat na maják, propadala jsem smutku a byla jsem bezradná. Stále na tom nejsem úplně dobře. Nemoc stále zlobí a vystrkuje svoje růžky. A proto jsem nedávno  sepsala prosbu, kde jsem Vás prosila o pohled pro potěšení, pro sílu dál bojovat a zase se usmívat. A jsem ohromena a potěšena, kolik je mezi lidmi dobroty. Přišlo mi jich tolik, kolik snad za celý rok ne. Jsem v rozpacích a nevím, jak Vám mám poděkovat.
Jde vidět,že empatie mezi lidmi stále existuje. Ozvali jste se z různých částí České a Slovenské republiky, ze Švýcarska, z Londýna, Německa, Kanady či Austrálie.
Každý z Vás si zasluhuje můj veliký obdiv, že jste se osmělili napsat úplně cizímu člověku. A jsem za to upřímně ráda!!! Úplně každý pohled či dopis mě pohladil po duši, rozjasnil mou tvář a já se zase usmívám, i přes to, že k smíchu mi ještě kvůli nemoci a bolestem moc není.
Vše se dá ale překonat, když vím, kolik lidí si na mě udělalo čas, investovali nějakou korunku a poslali mi pohled. Už zase rozdávám úsměvy jak jen to nejvíc jde. Směji se ráda....upřímně ráda.
Laurence Sterne kdysi řekl, že je přesvědčen, že si člověk každým úsměvem prodlužuje život. A já s ním souhlasím. Smích mě posiluje a strašně se mi líbí, že dokáže druhé potěšit. A proto každý pohled od Vás beru jako úsměv. A právě proto Vám všem děkuji a posílám jeden velký úsměv pro štěstí.
Zatím to vypadá, že tu budu ještě aspoň další týden, protože kvůli viróze, kterou jsem dostala, nemůžu dostat další dávku léčby. Bylo by to prý riskantní. A pak se taky teprve uvidí, jestli ta léčba zabere.
A tak tedy pokud by měl ještě někdo z Vás chuť poslat mi pohled - úsměv - sem do nemocnice, budu moc ráda. Protože právě díky VÁM,MOJÍ RODINĚ A PŘÁTELŮM, ještě bojuji.
Ne nadarmo se vlastně říká, že život je boj a kdo ho chce žít, musí bojovat!
Ještě jednou děkuji všem....Zdenka



Ještě jeden z citátů si dovolím použít. Prohlásil ho  Chamfort Sebastian Roch a myslím, že je na něm velký kus pravdy.
Cituji: Nejztracenější den našeho života je ten, v němž jsme se nezasmáli.

PS: Prosím o pohled, ač se mi to zdá troufalé, ale díky první odezvě už vím, že dobří lidé s krásnou a čistou duší naštěstí ještě  nevymřeli...
Pro ty z Vás, kdo budete chtít ještě poslat pohled, zde znovu přikládám adresu - Fakultní nemocnice, budova č.10 - oddělení E, Sokolská 581, Hradec Králové 500 05
A nezapomenout připsat, že je to pro mě, tedy Zdenka Minaříková

DĚKUJI za všechno, co pro mě i pro Zdeňku děláte.....

12 komentářů:

  1. Zrovna včera jsem poslal. :)
    Čekal jsem, až opadne ta vlna, která se jistě vzedmula po onom prvním článku, myslel jsem, že potěší další už nečekaný pohled.
    Je moc dobře, že dokážeme "obejmout" a dát úsměv alespoň pohledem. Třeba i to je pohled do našich duší.
    Přeji mnoho úsměvů a brzké uzdravení. ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Taky mne bohužel čeká v září pobyt v nemocnici i když jde jen o vyšetření. Nadšený nejsem.

    OdpovědětVymazat
  3. Marci, teď píši pro Tebe,jsi poklad lidství!!!!Bez Tebe bych o Zdence nic nevěděla,PEVNĚ věřím,že také dostaneš svou odměnu!!!!!Daja

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dajo, díky. Ty jsi mě rozesmála, ale i pohladila po duši.

      Vymazat
  4. Já se tak strašně stydím! Až nyní jsem se dozvěděl, že ležíš v nemocnici. Zítra Ti posílám na adresu, kde ležíš jednu vzácnou maličkou ( je to jen nějakých 6 malých stránek ) ručně udělanou miniaturní knížečku. Objevil jsem to v jednom antikvariátu. Napsal to jakýsi muž v roce 1942 jisté T. Schinglerové. Ten muž to vyrobil asi z čisté lásky své duše a já cítím, že ta slova Tě pohladí po duši, jako pohladila i mne. Celé to vyrobil úplně ručně. Dokonce i ten text je psán jeho rukou. Podle mne to je veliká vzácnost z toho nádherného lidského hlediska. Jen doufám, že Ti to tam dojde. Chci abys věděla, že jsem v duchu s Tebou. S láskou malé srdce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Malé srdce, psala jsem ti mail. V nemocnici neležím já, ale kamarádka Zdenka...

      Vymazat
  5. Ach jo.A ona si přeje jen poslat pohled.. Tak jsem vytáhla starou krabici od bot, kam po léta ukládám různé pohledy, které jsem si koupila, protože se mi v tu chvíli moc líbily. Některé jsem si schovala na památku, protože jsou na nich místa, budovy, které se mohou změnit. Pro jistotu od každého dva, co kdyby...;-)Některé jsem koupila s tím, že se třeba někdy budou hodit pro někoho. Třeba pro nějakou Zdenku:-) Pár jich jí můžu poslat. Jen jestli jí nebude vadit, že nejsou úplně nové. A že je to taková míchanice, tu pejsek, tu krajinka...:-)
    Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě mi to nebude vadit ;) Zdenka

      Vymazat
    2. To jsem ráda, že ne:) protože v pondělí šly do schránky první dva a dnes další dva. Podepsané oranžovým sluníčkem. Snad přečteš, škrábu jak kocour, důsledek letitého psaní na počítači. L.

      Vymazat
  6. také dnes posílám pohled a doufám, že potěší.
    Zdeňko držte se.

    Míša

    OdpovědětVymazat
  7. Pohled připraven k odeslání, odpoledne hupnu na poštu. Adresa dlouhá, snad jsem to všechno napsala správně ;)
    Zdeňce přeju,aby léčba bylo brzo úspěšná a ona mohla jít zdravá! domů.
    Marci, jsi dobrá duše!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za každé slůvko, které Zdence napíšete.

      Vymazat

Prosím, nepište mi nechutné, vulgární a urážlivé komentáře, já vám je také nepíšu.
Byla bych vám vděčná, kdybyste se podepsali, občas nemám chuť zveřejňovat anonymy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...