pondělí 6. srpna 2012

Vybarvi to!!!!!


"Vybarvi to!!!!!"


"Vybarvi to!!!!!" "Vybarvi to!!!!!"


"Vybarvi to!!!!!"

"Vybarvi to!!!!!"


"Vybarvi to!!!!!"


"Vybarvi to!!!!!"


"Vybarvi to!!!!!" "Vybarvi to!!!!!" "Vybarvi to!!!!!"
"Vybarvi to!!!!!" "Vybarvi to!!!!!"
"Vybarvi tooo!!!!!"


"Vybarvi to!!!!!"


Víc jak půl hodiny ječel Jenda dokola ta dvě slova.


Chtěl vybarvit diplom, ale já jsem potřebovala dodělat oběd. Neměla jsem zrovna čas.
Jeníček je netrpělivý, (často) neumí čekat.
Řekla jsem mu, že ne, že si to má vybarvit sám.



"Vybarvi to!!!!!"
"Vybarvi to!!!!!"

Bouchal pěstí do gauče, házel věcma, snažil se mě praštit, válel se po zemi...



....kopal do diplomu....


"Vybarvi to!!!!!"
"Vybarvi to!!!!!"
"Vybarvi to!!!!!"


"Vybarvi to!!!!!"


"Vybarvi toooo!!!!!"


Obdivovala jsem jeho výdrž.
V jednu chvíli jsem si říkala, že bych to MOHLA vybarvit a měla bych od něj pokoj.


Ale neudělala jsem to.


Řekla jsem, že ne, tak ne....


Obrázek leží na stole nedokončený....
Uvidíme, zda ho zítra Jenda dokončí, nebo zda bude vytrvale trvat na svém jako jeho maminka.

23 komentářů:

  1. Já myslím, že to Jeníček nakonec vybarví a moc mu to přeji. Pěkný den oběma a dej vědět, zda jsem se nemýlila.

    OdpovědětVymazat
  2. Milí přátelé, svůj kometář – výzvu jsem před týdnem umístila asi pod málo čtený článek, (zareagovalo 5 lidí, denně je tu 700-900 návštěv!!!) tak ještě jednou:
    . . . Kdyby KAŽDÝ, kdo si tu přečte článek, POSLAL jednou POUHÝCH 100 KORUN, měla by Amelie něco do začátku, který bude zlý (po všech stránkách). Alespoň materiální starosti by byly menší. Později určitě dostane peníze po vypořádání s manželem, nějakou sociální podporu, alimenty, výživné ... Ale TEĎ potřebuje na podnájem, na právníka! Celý svět stojí na penězích! Rady jsou dobré, soucit je důležitý, virtuální účast skvělá, ale teď prosím, pomozme každý jednou stokorunou (může jich být i víc :-)) A prosím, neříkejte si : „oni pošlou ti druzí“.
    Číslo účtu Amelie je 1870553033/0800 (viz článek Jak nám můžete pomoci z 1.července 2012)
    Děkuji za jakýkoliv váš počin.

    OdpovědětVymazat
  3. Maci, máš fakt trpělivost. Ale můžu Tě ujistit, že tohle někdy dělají i moje děti. Prostě něco MUSÍ být hned. A na zámku Kačina jsi udělala krásné fotky! Hezký den. Tina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každý je (někdy) netrpělivý, jen by mi to Jenda nemusel půl hodiny nebo hodinu opakovat pořád dokola. :-P

      Vymazat
  4. Věřím, že vztek se časem zmírní. Jeho andílci mu se vším pomůžou. Jsi kouzelná maminka :)

    OdpovědětVymazat
  5. Janíček se prostě nudí a vybarvování ho zrovna nebaví. Musí dát opravdu hodně práce, pořád něco vymýšlet a starat se o to, aby neměl dlouhou chvíli. Potřebuje společníka, 24 hodin denně, jenže mamimka se musí taky postarat o chod domásnosti. Takže má někdy Jeníček, smůlu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jednoho společníka? :-) Uživil by kolem sebe x lidí. A všichni by měli co dělat.

      Vymazat
  6. :DDDD jo to taky znám :))) a řeším to tím,že když toho Alex nechce nechat dám výstrahu,že to vyhodím,většinou to zabere :)) párkrát jsem mu při afektu vyhodila takhle hračku nebo obrázek :)) dneska už většinou stačí říct,,,nemám ted čas,protože..... a jestli toho nenecháš vyhodím to do popelnice,,,,
    vím,zdá se to být docela drastické,leč je to funkční,Alex na svých věcech dost lpí a proto si to raději rozmyslí,ovšem také je pravda,že není DA ale AS :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak - možná by to zabralo na Elišku jako dítě s AS, na Jendu (DA) tohle nezabírá. Poučitelnost nula. Zatím. Bude líp. :-)

      Vymazat
  7. Jituš,už jsem na tvůj článek tady někde reagovala a vyzvala lidi k témuž,bohužel,má zkušenost velí----vše v pohodě dokud nechceš prachy !!!!
    Také jsem to pro Alexe zkoušela,výsledek ---- totální nula!!!!
    Kdepak,litovat a povzbuzovat umí každý,ale pokud jde o reálný čin,všichni bud dělají,že to nečetli anebo se stáhnou.
    Je mi líto,ale je to tak.
    Také budu Marcelce zasílat,alespon pro Jeníčka na odměny,ale ti druzí,ti co by mohli více se ti tu neozvou,bohužel je to tak.
    Marcelka i mě pomohla,ne penězi,ale konkrétní radou,která vede ke konkrétnímu naplnitelnému cíli!
    Ti všichni ostatní by se měli akorát tak chytit za nos,dělat mrtvýho brouka umím taky !!!!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, Dani. Tudy cesta nevede. Ale jsem vděčná za VŠECHNO. To, co přijde, poctivě schovám a použiji, až bude nejhůř....
      Ještě jednou všem děkuju.

      Vymazat
    2. Nedivte se,že na výzvu o peníze nikdo nereaguje.Každý si své štěstí vytváří sám a těžko chtít po široké veřejnosti,aby se složila na chybu jednotlivce když ho ani nezná.
      V dnešní době si lidi myslí,že když někde zabrečí / viz televize nova ta rodina se šesti dětma a dluhy milion / tak jim lidi pošlou peníze.......ne,není to pravda.Jaké si to člověk udělá,takové to má.

      Vymazat
    3. Anonyme ty jsi,ale kretén že jo?Chceš tady jako tvrdit,že člověk si jen tak mýrnixtýrnix vybere,že jeho dítě bude autista,aby mohl žebrat na široké veřejnosti?Jestli jo,tak sem laskavě nelez rozdávat ty svoje velemoudra a lez tam,kde jich je zapotřebí!!!!
      Nebo mi laskavě vysvětli fundovaným způsobem jakou že to chybu Marcela dělá,když si podle tebe nemá zabrečet na veřejnosti o peníze pro děti.
      Pokud vím nechce peníze na dluhy,ale pro děti!!!!
      A jestli to nevíš,tak čti pořádně dřív,než z tebe vypadne nehoráznost podobná té cos tu právě předvedl!!!!
      Bohužel idi...tů jako jsi ty je taková fůra,že byste se mohli vzít za ruce a vytvořit někde vlastní kolonii,přeju ti aby ses dostal do takové situace,kdy budeš muset žebrat,protože nebudeš mít východisko a přeju ti,aby ti někdo vpálil to co ty tady Marcele!!!

      Vymazat
    4. Ach jo, jak jsem stará, tak jsem pořád naivní a blbá a to ani nejsem blondýna. Amelie píše: "Tudy cesta nevede." Asi to ví, já jsem si myslela, že lidi pomůžou. Já jí stejně budu pomáhat jak jen to půjde. A anomym - znáte to, podle sebe soudím tebe.

      Vymazat
    5. Jsou i dobří lidé :) je jich jako šafránu,ale jsou :)takových je třeba si vážit a ti co místo blbý stovky pošlou komentář o tom,jak si člověk za všechno může sám můžou jít rovnou víte kam :))))

      Vymazat
    6. JitkoT a Dano L.K., anonym napsal jen to co je fakt v teto dobe pravda. Navic Dano, nechapu, proc mu nadavas do kretenu, nikoho neurazel. Proste doba je takova a lidi nechteji prispet. Mozna ze strachu, mozna z opatrnosti a mozna natruc. Na svete je hrozne moc pripadu, o hodne akutnejsich na pomoc a navic je krize, co se tyce prace a financnich moznosti. Amelii moc preju, aby se odrazila ode dna, ale bude se muset asi spolehat jen na sebe.

      Vymazat
    7. Prominte, zapomnela jsem se opet podepsat, Marcela jmeno me :-))))

      Vymazat
    8. Tedy at se na mě nikdo nezlobí,ale urážel a to dost!!!! Z jeho příspěvku vyznělo alespon pro mě pouze to,že si Marcela může za všechno sama,že je její chyba jaké má děti a že si dovolí brečet na široké veřejnosti.Pokud tohle není urážka,tak už nevím co si myslet,pan anonym namíchal do jednoho pytle jablka a hrušky.A ty Marcelo,ve vší úctě--přát Amelii aby se odrazila ode dna je sice naprosto úžasné ovšem jen do té doby než si pořádně přečteš jaké trápení má,pak ti totiž dojde v plné síle,že pokud se bude spoléhat jen sama na sebe jak krásně píšeš NIKDY SE ODE DNA NEODRAZÍ!!!
      Fakticky miluju rádoby radílky,kteří si myslí jak je všechno strašně jednoduchý a nechápou,že někdy to bez pomoci druhých nejde--a to se celou dobu bavíme o jedné jediné stokoruně,no to je už vrchol,připadá mi jakoby měl někdo posílat celej majlant,tu stovku snad navíc aspon někdo kdo sem chodí číst má nebo ne????
      Vše je jen o ochotě pomoci,ne o strachu a podobném nesmyslu,vsadím se,že někdo ji klidně vyhodí za krávovinu a pak si sem ještě napíše takový komentář že bych vylítla z kůže!!!!
      Klidně si mě odsuzujte,je mi to fuk,tady se totiž právě ted ukazuje jak strašně ochotní pomoci pakatelem někteří spoluobčané doopravdy jsou!

      Vymazat
    9. Danuš, ty ses rozohnila. Nějak to dopadne. Věřím v Boha a vím, že mě v tom nenechá. :-) Vím, pro někoho možná "divné", ale jedině VÍRA mě posledních 9 let drží nad vodou. Jedině díky Bohu vše zvládám s přehledem a neskončila jsem zatím na AD. JEDNOU bude líp.

      Vymazat
    10. Nerozohnila,jsem strašně naštvaná,jak může někdo něco podobného vůbec sesmolit????Tak proč,když nechtějí pomoct aspon nemlčí,nemám ráda bezpráví a urážky a tady se to děje a ještě je i snaha od dalších to omlouvat dobou,krizí a já nevím čím,je to bohapustý výsměch nic víc!
      Přece v naší republice je postižených spousta a nikdo si nedovolí říct,že si za to můžou sami,že je to jejich chyba.Pokud přirovnávají rodinu s dluhy k rodiči s úplně jiným problémem a ještě ti tu napíšou že každý je strůjcem svého štěstí a že takhle žádat o pomoc nefunguje,pak rozhodně já nepatřím k těm co budou mlčet!
      Ona ta pomoc takhle totiž skutečně funguje,jenomže lidi kteří ji poskytnou kolikrát ani nechtějí být zveřejnováni a když už se to stane třeba v TV pak jim patří neskutečný dík a úcta.
      Asi bysme se všichni divili co občanů tohoto státu si ale u TV řekne...to je ale blbec,kdyby si za ty peníze radši koupil auto,chatu,jel na dovolenou...a pak vylezou před barák a chválí a chválí jací jsou to dobrodinci i slzu zamáčknou.
      Z takových lidí je mi zle,nemají pro mě žádnou hodnotu a jsou pod mou úroven.Nevážím si jich ani za mák.Sama mám velký kulový,ale když vidím,že někdo potřebuje víc než já tak v rámci svých schopností pomohu.Nestydím se za to,je to pro mě samozřejmost,pochopitelně tak činím po výplatě,ale i sousedce s ,,běžnými dětmi,,dokážu vypomoct byt malou částkou formou půjčky než zabere ona.
      Tady nemůže být o nějaké půjčce ani řeč,musí to být dar.Dobrovolný,nezištný a s láskou darovaný.
      A fakticky at se nikdo nezlobí mluvím tady o morálce,o pomoci bližnímu v nouzi,o cti a pochopení,že jen krásná slova jsou k ničemu a myslím si,bez urážky,že to co výše napsala ta Marcela----aby se odrazila ode dna, ale bude se muset asi spolehat jen na sebe--- tak to je zřejmě věc kterou si tady převážná většina řekne aniž by to napsala,prostě....holka máš to těžký,ale ode mě pomoc nečekej nejsem charita...
      Tak co vážení dopisovatelé krásných slůvek,vyvratte to jestli můžete!!!!
      Kdyby to tak nebylo,kolik těch stovek nebo jen padesátek už by měla Marcelka na nový začátek se svými dětmi a v klidu co??????
      No bacha---někomu by ubylo.
      Nevadí mi,když někdo pomoct nechce,vadí mi ten přístup a arogance schovaná za fůru okolností typu krize.
      Když už pomoct nechci nepíšu nesmysly jako náš anonym ani omluvy jako ta Marcela,ale napíšu to na rovinu a slušně,bez urážek.
      Dneska už upřímnost není v modě,jak vidno všechno se dá okecat jako v novinách,jako v TV.
      Nejsem zvyklá něco okecávat ani přikrášlovat,řeknu co si myslím tady a ted.Pokud se to někomu nelíbí nemusí to číst,ovšem fakt co si o takových lidech myslím se tím stejně nezmění---to lidi jako já jednou změní svět a ne lakomci a skrblíci bez špetky tolerance a zamyšlení se!

      Vymazat
  8. Valach Ostravski6. srpna 2012 v 17:41

    Maminko, nedej se! Vydrž. :)

    OdpovědětVymazat

Prosím, nepište mi nechutné, vulgární a urážlivé komentáře, já vám je také nepíšu.
Byla bych vám vděčná, kdybyste se podepsali, občas nemám chuť zveřejňovat anonymy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...